Servikal yetmezlik ve serklaj...

elflvntdmr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2017
158
67
13
31
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 ay önce 21 haftalık bebeğim kaybettim. Kendi doktorum hiç bir sebep bulamazken başka bir hastanede muayene olmak için gittiğim doktor servikal yetmezlik tanısı koydu ve bir sonraki gebeliğimde 12. hafta diki,ş atılacağını sonrasında hep yatmam gerektiğini söyledi. Bu durumda olup bebeklerini kucağına alan annelerimizin yardımlarına ihtiyacım var. Gebelik süresince yaşanan sorunlar, doğum ve güzel sonuçlar.. Yardmlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...

Merhaba elflvntdmr banada bu teşhis kondu pazartesi günü serklaj yapılacak yazım tarihimize bakıyorum siz büyük ihtimalle olmussunuzdur bu konuda bilgi verirmisiniz.

Merhaba 09mami.. Maalesef canım ben henüz hamile değilim. Rabbim sana sağ salim evladını kucağına almayı nasip etsin inşallah. Serklajdan sonra kendini iyi hissettiğin bi dönem bana yazarsan sevinirim. Allaha emanet ol..

Merhaba elflvntdmr banada bu teşhis kondu pazartesi günü serklaj yapılacak yazım tarihimize bakıyorum siz büyük ihtimalle olmussunuzdur bu konuda bilgi verirmisiniz.
Merhaba banada persembe gunu dikis yapilip ypilmaycagina karar verilecek.. nasl durumunuz merak ettim ?

Hala ses yok arkadaşta. Umarım herşey yolundadır. İnşallah seninde serklaj olmanı gerektirecek o durum perşembe günü ortadan kalkmış olur da hiç gerek kalmaz. Duruma göre sende bilgilendirirsen çok mutlu olurum..

Hala ses yok arkadaşta. Umarım herşey yolundadır. İnşallah seninde serklaj olmanı gerektirecek o durum perşembe günü ortadan kalkmış olur da hiç gerek kalmaz. Duruma göre sende bilgilendirirsen çok mutlu olurum..
Tabiki bilgilendiririm ama cok endiseliyim :(( umarim zaman hizli gecer ve saglicakla kucagimiza aliriz

İnşallah. Rabbim hiç kimseye yaşatmasın o acıyı. Daha önce hiç kaybın oldumu ?

O çok farklı bi durum canım. Eğer bebek 18. Haftadan önce düşerse bu tamamen bebekle alakalı oda zor tabii. İnsan hemen hayaller kurmaya başlıyor.. ama bu durum maalesef ki biz anneler ile alakalı işte . Şükür ki çözümü var rabbim devasız dert vermesin inşallah. Hiç olmazsa seninki farkedilmiş benim doğum yaptıktan sonra hastalığım farkedildi. Şuan hamile değilim . Ama hamile kaldığımda %90 dikiş atılacak dedi dr . Senin kaç haftalık şimdi ?

O çok farklı bi durum canım. Eğer bebek 18. Haftadan önce düşerse bu tamamen bebekle alakalı oda zor tabii. İnsan hemen hayaller kurmaya başlıyor.. ama bu durum maalesef ki biz anneler ile alakalı işte . Şükür ki çözümü var rabbim devasız dert vermesin inşallah. Hiç olmazsa seninki farkedilmiş benim doğum yaptıktan sonra hastalığım farkedildi. Şuan hamile değilim . Ama hamile kaldığımda %90 dikiş atılacak dedi dr . Senin kaç haftalık şimdi ?
20 haftalik umarim gec kalinmamistir... hemen attir cnm sende mutlaka erken olmasi cok onemliymis

Bu durum bende de var önceki hamileliğimde 29 haftalık erken doğum oldu şimdi 10 haftalık hamileyim 12. Haftadan sonra dikiş yapılacak.bu durumu yaşayan var mi Dikiş sonrası nasıl oluyor Ağrı kanama falan olur mu

İnşallah geç kalmamışsındır bitanem. İnan yaşayınca insan çok farklı düşünüyor istiyorum ki kimse yaşamasın çok zor. Ama inanıyorum senin bebeğin kurtulacak allahın izniyle

Bu durum bende de var önceki hamileliğimde 29 haftalık erken doğum oldu şimdi 10 haftalık hamileyim 12. Haftadan sonra dikiş yapılacak.bu durumu yaşayan var mi Dikiş sonrası nasıl oluyor Ağrı kanama falan olur mu
Şuan hepimiz onu öğrenmeye çalışıyoruz ama dikiş olupta buraya gelen olmadı daha canım

Merhaba persembe gunu doktora gitim dinlenince iyilesme olmus dikisten vaz gecti; ancak ben hala tedirginim tekrardan açilma baslarsa diye :( hepimiz icin hayirlisi

Merhaba hanımlar benim de 24 haftalik bi erken doğumum oldu malesef kızım 10 gün dayanabildi. Hamilelik sürecin hep sıkıntılı geçiyordu çalışıyordum ve cok yoruluyordum doktor ısrarla rapor vermedi 22. Haftada acil doktora gittim ve rahim açılmış kese biraz dışarı çıkmış dikiş atmayız dedi ve hastaneye yattım 2 hafta sonrada malesef doğum oldu. Şimdi çok şükür yeniden hamileyim 13. Haftada serklaj yapıldı şimdi de olabildiğince evde dinleniyorum inşallah bu defa kızımı sağlıkla kucağıma alabilirim

Kizlar serklaj snrasi nasl oluyor biraz aydinlatrmisnz bni .bnm rahm ağzı normal ama çift rahimliyim oda erken doğum önleme amaçlı hftaya serklaj olacagm

Kizlar serklaj snrasi nasl oluyor biraz aydinlatrmisnz bni .bnm rahm ağzı normal ama çift rahimliyim oda erken doğum önleme amaçlı hftaya serklaj olacagm

Ben serklaj olacağım sabah hastaneye gittim gece 12 den sonra bişi yememistim sabah genel anesteziyle ameliyathaneye aldılar kısa bu işlem. Sonrasında 1 gece hastanede kaldım serklajdan sonra ağır is,ilişki yasak genel olarak evde dinleniyorum dikkat etmen gereken şey idrar yolu enfeksiyonu olmamak hastanede bi bayanla konuştum 2 defa enfeksiyon yüzünden açılma olmuş ve bebeğini kaybetmiş bi de kabiz olmamaya calismalisin canim

Merhabalar
2014 kasimda hamile kaldim. Aralik ayinda parca pihtilar dusmeye basladi ilk bebek girisimi oldugu icin buyuk kaygilar korkular yasadik esimle. Pihtilarada bisey cikmadi subat ve mart ayindada pihti atmaya devam etti.doktorumuzla neredeyse haftada goruyorduk.mart ayinin 4unde ayrintili ultrasonda yasadigimiz sehrin en iyi doktoruna gittik.rahim yetmezligi tanisi koydu.ve hic bir yere ugramadan doktorumuza gitmemizi onerdi. Isin garip tarafi kendi doktorumuzda sehrin en iyi 2. hastanesinde en iyi doktoruydu.ayrintili ultrason yapan doktorla tanisiyorlardi. Bunu neden belirtiyorum acikliyacagim.Esimle hemen hastaneye geldik doktorumuz evinden cikmis gelmis ve ameliyathaneyi hazirlamisti. Aileler geldi ve karar verdik dikis atildi. 1 saatlik bir operasyon sadece bebegin kesesinin vajinaya sarkmasini ve acilmasini engellmek icin bir dikis. 2.5 cm altina dusmus rahim agzi.ameliyat sonrasi 1 gece hastanede kaldi.sonrasinda bir sure rutinler devam etti birgun yine muayeneye gittigimizde bebegimizin rahmi zorladigi hareketlerinin dikisi zedeledigi ve tekrar yirtilma acilma olmasindan dolayi 22 gun evde yatarak aferdersiniz tuvalete bile gitmeden yattigim yerde annecigimin guzel bakimi ile elimde internet ve surekli internette bu arastirmalar yaparak gunleri gecirdim.kadinlar kulubunun bana manevi destegi cok fazladir tum bu guzel kadinlara tesekkur ediyorum ve o gun bi soz verdim suan bu sozumu tutuyorum.belki birilerine moral oluruz.22 gin evde saga sola donerken bile kontrillu bir sekilde kasilmalar icin nidilat adli unlu ilaci. Rahmi gevsetici progesteron adli hormon ilaclarini kullanarak ve aminos sivisinin gelip gelmedigini kontrol ettigim turnusol kagitlariyla gunleri gecirirken bebegim henuz 26 haftadindaydi ve cigerler gelidimini tamamlamamisti.yurnusol kagidinin rengi farkliydi. Tekrar tekrar denedim ayniydi inanmak istemiyordum sivi kacagi var gibiydi ama inanmak istemedigim icin sacma sebeplere bagliyordum ama bircan dize bagli herseyi dusune biliyormudunuz erken dogsa cigerleri gelismedigi icin 1 gun bile cok onemliydi.yada kaldigi surede sivi kaybi oldugu ivin kesede nefessiz kalak ne buyuk ikilemfi Allahim srn nekadar buyuksun sinavlarinda gercekten zor sen yardim et..ne yaptik turnusol kagidindaki degisikligi doktorumuza bildirdik hastaneye goturduler dogum baslamis dedi.hastaneye gittik biz istiyoruzki 1 gun daha kalsin ben herseye raziyim.sixin gozetiminizde bebegimiz icerde kalsin.doktorumuz rahmini ve seni kaybedebiliriz dedi.bebegimizde risk cok fazla ama dogum yapilmadi gerek dedi.o gunu hic unutmuyorum biz o sekilde baska doktor varmi bize baska seyler soyleye bilecek diye ve baska hastaneye bile gittik ordada yapilmasi cunku civcivimicin ayaklari seklaj atilan yeri yirtmis ama kesesi saklam aysklar vajinaya tasmis yaramazino gun eski doktorumuza geri donduk tabi. Bu donusler hep ambulans esliginde oldu ne gunler..hastaneye geldik sezeryanla aksamina ameliyata girdim hrpimiz muthis kaygili

Back
X