servikal yetmezlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi 2can
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

2can

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2012
33
0
36
Muğla
slm anneler ben 28+1 günlük hamileyi 2.bebeğim.birincide farkedilmediği için 29 haftalık doğum yaptım.çok şükür kızım 26 aylık.26.haftamada doktor rahim yumuşamasını fark etti ve o günden beri yatak istirahatındayım.çok sıkıcı ama mecburum(benim merak ettiğim dikiş atılmadan benim durumumda olupta bebeklerini kaçıncı haftanızda doğurdunuz.

Rahim boyun kac cm...bende yetmezlik var ama bende dikiş var..dikişe rağmen halen yatıyorum suanda 28+2 yim...senyatmaya devam et..karamsar olma benim bu 3 gebeliğim ikisini kaybettim Allah yardımcımız olsun

aminnnnnnnnn.benin rahim boyumu ölçmedi herşey yolundaydı akıntıma bakmak için vajinal ultrason yaptı rahminde yumuşama var dedi.3 haftadır yatıyorum.rabbim seninde bebeğini kucağına versin inşallah

servikal yetmezlik bendeki durumla aynı mı bilmiyorum ama ben geçen cumartesi 29+4 günlük hamileyken eşimle ilişkiye girmemiz sonrası akıntıyla birlikte çok hafif bir kan geldi. ertesi gün yine akıntıyla beraber pembe bir kanama gelince işkillenip doğumevinin aciline gittik. orda ebenin alttan muayenesi sonucu 2 cm açılma olduğu ve erken doğum olabileceğini söylediler. bi şekilde ilaç , iğne ve serumla erken doğumu o an için durdurdular beni evime yatak istirahati için yolladılar. sonrasında bu cuma farklı bi doktora gittiğimde bana rahimin hala 2 cm açık olduğunu rahim boyumun normalde 2.5 cm olması gerekirken 1.8 cm olduğunu söyledi. yatak istirahime devam etmemi erken doğum tehdidinin devam ettiğini söyledi. şimdi bu benim yaşadığım olayda mı servikal yetmezlik oluyo ?? bugün itibariyle 30+5 günlük hamileyim. ve her an tedirginim erken doğum olacak mı diye Allah bebeklerimizi bize bağışlasın..

çok geçmiş olsun bunu doktoruna sormalıydın çünkü senin ilişkiden kaynaklı olabilir.bu ciddi bişi öğrenmelisin çünkü servikal yetmezlikse diğer bütün gebeliklerinde bu risk olacaktır.bu arada günümüz aynı bende30+6dayım.allah yardımcımız olsun

bi sonraki kontrolümde öğrenirim mutlaka.. çok teşekkür ederim canım Allah hepimize şifa versin..

bi sonraki kontrolümde öğrenirim mutlaka.. çok teşekkür ederim canım Allah hepimize şifa versin..

Benim rahim ağzı dikisli olmasına rağmen rahim boyum2.1 mm oldugundan yatıyorum..seninkide 18 mmseninkide rahim ağzı yetmezliğine bağlı erken dogum riski taşıyorsun ....gecmis olsun

benim rahmimin açılmasına 1cm kalmış dikişsizim allaha emanet yatıyorum(

slm bebişim 8 aylık doğdu 10 gün küvözde kaldı.sıkıntılar yaşadım ama çok şükür oğluşum sağlıklı ve yaşını yeni doldurdu bileee.her hikaye kötü bitmiyooo:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…