Serviks yetmezliği nedeniyle bebeğini kaybedenler :(

2015 ağustos annesi olacaktım ama 30 ocakta 14 haftalık bebeğimin kesesi yırtıldı ve düştü. Düşükten 3 gün önce rahmimde bıçak saplanır gibi ağrılar başlamıştı ama doktorum rahim büyüdüğü için ağrımasının normal olduğunu söyledi ve muayene bile etmedi. Doktora gittiğim günün akşamında ise düşük yaptım.doktor gerçekten çok önemliymiş bunu da bu acı tecrübe ile anlamış oldum.Aslında benim başka bir doktorum vardı ama hastahanesinin sgk anlaşması kalkmış ve ücretleri karşılamakta zorluk çekeceğimizi düşünerek sgk anlaşmalı özel bir hastahaneye gittim. Ama maalesef sanırım pek çok seyde olduğu gibi ne kadar ekmek o kadar köfte misali sgk anlaşmalı olan hastahaneler hastaya 15 dk dan fazla vakit ayırmıyor ya söyle üstten basitce muayene ediyor yada bazen hiç muayene etmeden gönderiyor.Bu doktor düşük sonrası bir sürü testler yaptırdı. Bu testlerin tamamı temiz çıktı ancak trombofoli paneli testlerimde 2 tane mutasyon çıkmıştı ( pıhtılaşma testleri) doktor düşük bundandır dedi. hamile kalacağın zaman iğne vereceğini söyledi. Sonrasında tamamen tesadüf üzerine yolum eski doktorumun olduğu hastahaneye düştü ve bende randevu alıp doktoruma muayene oldum ve testlerimi gösterdim. Düşüğümün bu mutasyonlarla yakından uzaktan alakası olmadığını düşüğe sebep olan mutasyonun bende normal çıtığını ve bende rahim ağzı yetmezliği olduğunu söyledi. ve 12. haftada serklaj yapılacağını söyledi. Bende bu konuyla ilgili forumda pek birşey bulamayınca konu açmaya karar verdim. benim gibi bebeğini rahim ağzı yetmezliğinden kaybedenler burada birbirimize destek olalım ve bu problemi yaşayıp çocuk sahibi olan anneler siz de bize umut olun lütfen.
canım basın sagolsun rabbım bırdaha yasatmasın

dr o kadaaaar onemlı kı bak benım ılk bebegım 16 haftalıkken dustu sıradan dusuk dedıler ıkıncı bebegımde ıse ılk dusugumu hıc kaale almadılar rahım agzı yetmezlıgını tahmın edıyordum ama yok degıldır dedı drum ve hıc onemsemedı 17. haftamızda kasık agrısı sıkayetıyle gıttım alttan olçum yaptı servıks 17mm ve susuyordu zaten acıl serklaj yapıldı ama tutmadı ve ben bebegımı 23. haftasında erken dogumla kaybettım

sana tavsıyem bu konuda uzman bır dr bul ve hıc kalkma hamılelık boyunca örendıgın andan ıtıbaren kalkma yat ve progestanı sakın bırakma cnm

Bu doktorlar beni deli edecek... yahu hasta karşımızda enine boyuna ne diye muayene etmezseniz de insanlara evlat acısı yaşatırsiniz. Bu kayıplar bebeği 4 ay 5ay 6 ay karnimizda tasidiktan sonra geliyor... kolay mı kolay mı... bir de hamile kalmaya calisan arkadaşlarımız var senelerce deneyip de başaran sonra böylesi pisi pisine bir kayıp...
ben de tedavıyle hamıle kalıyorum ve kaybımın ustunden bırbucuk sene gectı hala hamıle kalamadım tedavı de oluyorum ve bana tup yaptıracan dıyorlar bırde pko hastasıyım hıc onemsemıyolar kı

ben de tedavıyle hamıle kalıyorum ve kaybımın ustunden bırbucuk sene gectı hala hamıle kalamadım tedavı de oluyorum ve bana tup yaptıracan dıyorlar bırde pko hastasıyım hıc onemsemıyolar kı
Başınız saolsun.Allahım en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıklı ömürlü bebek nasip eder inşallah

Ben bebeklerimi kaybedeli 4 ay oldu daha.Bekliyorum korunma süremin dolmasını ve adet düzene grsn diye düzenleyici verdi onu kullanıyorum canım.İnşallah sağ salim alırsın kucağına yawrularını.Sizin kaç cm rahim ağzı şuan
Amin canım inş.sen de kucagına saglıkla bebeğini alırsın en son 3.8 cm di ama bu işler belli olmuyor malesef aniden oluyor dua edip sık sık kontrol ettirmek lazım gerisi nasip dikiş zaten 24ten sonra atılmıyor cok zor bebiş giysisi alamamak hala..

Amin canım inş.sen de kucagına saglıkla bebeğini alırsın en son 3.8 cm di ama bu işler belli olmuyor malesef aniden oluyor dua edip sık sık kontrol ettirmek lazım gerisi nasip dikiş zaten 24ten sonra atılmıyor cok zor bebiş giysisi alamamak hala..
Boşver alma zaten canım onlar hallolacak şeyler sağlıkla doğsunlarda yeterki. ben almıştım kıyafet kızıma oğluma pek almamıştım onun cinsiyetini geç öğrenmiştik.anneme yolladım hepsini. İnşallah sorunsuz atlatırsın.yatıyor musun devamlı ? Ev işi vb yapabiliyo musun

İşini ciddiye alan bi uzman doktor bulmamız lazım bir dahaki sefere.Siz nerede yaşıyorsunuz? İstanbulda önerebileceğiniz bi doktor var mı
Ben tokattayim cnm burda dr sikintisi var zaten

canım basın sagolsun rabbım bırdaha yasatmasın

dr o kadaaaar onemlı kı bak benım ılk bebegım 16 haftalıkken dustu sıradan dusuk dedıler ıkıncı bebegımde ıse ılk dusugumu hıc kaale almadılar rahım agzı yetmezlıgını tahmın edıyordum ama yok degıldır dedı drum ve hıc onemsemedı 17. haftamızda kasık agrısı sıkayetıyle gıttım alttan olçum yaptı servıks 17mm ve susuyordu zaten acıl serklaj yapıldı ama tutmadı ve ben bebegımı 23. haftasında erken dogumla kaybettım

sana tavsıyem bu konuda uzman bır dr bul ve hıc kalkma hamılelık boyunca örendıgın andan ıtıbaren kalkma yat ve progestanı sakın bırakma cnm
tavsiyelerin için çok sağol cnm zaten ben de aynen öyle yapacağım. Bir de sağlık sigortası yaptırdım. Acıbadem kadikoyde melih atahan güven e gitmeyi düşünüyorum.

İşini ciddiye alan bi uzman doktor bulmamız lazım bir dahaki sefere.Siz nerede yaşıyorsunuz? İstanbulda önerebileceğiniz bi doktor var mı
Bu çok önemli işte canım güvenilir doktor
Boşver alma zaten canım onlar hallolacak şeyler sağlıkla doğsunlarda yeterki. ben almıştım kıyafet kızıma oğluma pek almamıştım onun cinsiyetini geç öğrenmiştik.anneme yolladım hepsini. İnşallah sorunsuz atlatırsın.yatıyor musun devamlı ? Ev işi vb yapabiliyo musun
Çalışıyorm 1e kadar sonra uzanıtorum bazen yemek yapıyrum ortalık topluyrum doktorum dikş atılan arkadasıma da calış dedi..

Bu çok önemli işte canım güvenilir doktor

Çalışıyorm 1e kadar sonra uzanıtorum bazen yemek yapıyrum ortalık topluyrum doktorum dikş atılan arkadasıma da calış dedi..
Siz hangi ilde yaşıyorsunuz?İstanbuldaysa önerebileceğiniz doktor var mı?

Siz hangi ilde yaşıyorsunuz?İstanbuldaysa önerebileceğiniz doktor var mı?
acıbadem hastahanesinde profesör doktor melih atahan güven var çok iyi bir perinatalogmuş. birde femical da arda lembet diye bir doktor varmış onu da çok tavsiye ediyorlar.

acıbadem hastahanesinde profesör doktor melih atahan güven var çok iyi bir perinatalogmuş. birde femical da arda lembet diye bir doktor varmış onu da çok tavsiye ediyorlar.
Saol canım Avrupa yakasında değil sanırım Melih bey ve Arda bey :KK43:

Yok cnm Anadolu yakasında bu doktorlar. Avrupa yakasında kağan kocatepe var zaten çok ünlü bir doktor tanıyorsundur. perinatalog değil ama tanıdıklarımından bazıları onun hastasıydı hastalarıyla 7 24 ilgileniyor diye biliyorum. tabi doktorun iyisini bulmaya çalıştıkça fiyatlar da artıyor bu sebeple sağlık sigortası bizim gibilere sart.

Merhaba canım nasılsın..
Ben de kaybettim bebeğimi hikayemi biliyosun..
Rabbim inşallah dikişle 9 ay boyunca sorunsuz bir gebelik nasip eder...
arch2401 arch2401

Back
X