- 30 Haziran 2013
- 21.996
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.147
- 498
canım basın sagolsun rabbım bırdaha yasatmasın2015 ağustos annesi olacaktım ama 30 ocakta 14 haftalık bebeğimin kesesi yırtıldı ve düştü. Düşükten 3 gün önce rahmimde bıçak saplanır gibi ağrılar başlamıştı ama doktorum rahim büyüdüğü için ağrımasının normal olduğunu söyledi ve muayene bile etmedi. Doktora gittiğim günün akşamında ise düşük yaptım.doktor gerçekten çok önemliymiş bunu da bu acı tecrübe ile anlamış oldum.Aslında benim başka bir doktorum vardı ama hastahanesinin sgk anlaşması kalkmış ve ücretleri karşılamakta zorluk çekeceğimizi düşünerek sgk anlaşmalı özel bir hastahaneye gittim. Ama maalesef sanırım pek çok seyde olduğu gibi ne kadar ekmek o kadar köfte misali sgk anlaşmalı olan hastahaneler hastaya 15 dk dan fazla vakit ayırmıyor ya söyle üstten basitce muayene ediyor yada bazen hiç muayene etmeden gönderiyor.Bu doktor düşük sonrası bir sürü testler yaptırdı. Bu testlerin tamamı temiz çıktı ancak trombofoli paneli testlerimde 2 tane mutasyon çıkmıştı ( pıhtılaşma testleri) doktor düşük bundandır dedi. hamile kalacağın zaman iğne vereceğini söyledi. Sonrasında tamamen tesadüf üzerine yolum eski doktorumun olduğu hastahaneye düştü ve bende randevu alıp doktoruma muayene oldum ve testlerimi gösterdim. Düşüğümün bu mutasyonlarla yakından uzaktan alakası olmadığını düşüğe sebep olan mutasyonun bende normal çıtığını ve bende rahim ağzı yetmezliği olduğunu söyledi. ve 12. haftada serklaj yapılacağını söyledi. Bende bu konuyla ilgili forumda pek birşey bulamayınca konu açmaya karar verdim. benim gibi bebeğini rahim ağzı yetmezliğinden kaybedenler burada birbirimize destek olalım ve bu problemi yaşayıp çocuk sahibi olan anneler siz de bize umut olun lütfen.
dr o kadaaaar onemlı kı bak benım ılk bebegım 16 haftalıkken dustu sıradan dusuk dedıler ıkıncı bebegımde ıse ılk dusugumu hıc kaale almadılar rahım agzı yetmezlıgını tahmın edıyordum ama yok degıldır dedı drum ve hıc onemsemedı 17. haftamızda kasık agrısı sıkayetıyle gıttım alttan olçum yaptı servıks 17mm ve susuyordu zaten acıl serklaj yapıldı ama tutmadı ve ben bebegımı 23. haftasında erken dogumla kaybettım
sana tavsıyem bu konuda uzman bır dr bul ve hıc kalkma hamılelık boyunca örendıgın andan ıtıbaren kalkma yat ve progestanı sakın bırakma cnm