Ses Takıntısı...

Ben yine kulaklıkla devam ederim de bir şekilde uzun vadede kulağıma bir zararı dokunur diye korkuyorum.
Bunun bir huy olduğunu düşünmüyorum ben, tamamen psikolojik bence. Algıda seçicilik gibi.
ben bebekken babam mahalleye haber salarmış
dream uyuyacak kimse ses yapmasın dıye
babam annem evde terlıklerını cıkartır yurulermıs, tv sesi kısılırmıs zile basmak yasaklanırmıs falan
ben bebeklikten geldiğini sanıyorum huyumun.

tabi hastalık da olabilir , ben farkında değilim belki de.

Bu ses takintisi eski eşimde de vardı. Adam nefes almamdan rahatsız olurdu. Takıntıları cogaldı azalacagina...bazen cok konusan insanlara bile tahammul edemiyor. Cok zor bir durum umarim atlatirsiniz.

Bende de var maalesef sakız çiğneme sesi ağız sapirtisi diş gicirdatma su siplamasi saat kapı gicirdamasi çay kaşığı konuşurken tis tis konuşan insanlar falan daha bi sürü.ozellikle devam eden sesler çok rahatsız ediyor çare bulamadim

psikolojik tedavi olman lazım hayatını çok etkiliyor baksana bende ağız şapırdatmaya dayanamam ama çok çok takıntılı değilim

komşudan gelen seslere ben de katlanamam,
araba sesleirnden rahatsz olmam ama komşunun açtığı tv nin yankıma sesleri gündüz iş yerimde bile aklıma geliyor,delirecek gibi öfkeleniyorum, komşunun tıkırtısından falan nefret ediyorum, şanssızlık eşim de horluyor, kulak tıkacı ne kullanıyorsun, baş ağrısı yapmıyor mu

üst komşudan ne gibi sesler geliyor

aynı ben, ama benm eşim horluyoı bi de, tıkaç hangisnden kullanıyorsun,baş ağrısı yapmıyr mu

Ay benim iki arkadaşım vardı çok sinir olmuştum saatin pilini çıkarttı uyurken hemen uyanirdi her sese bende onun bu halinden kötü etkilenmiştim bu bir rahatsizlikmis demekki çok geçmiş olsun..

aynı ben, ama benm eşim horluyoı bi de, tıkaç hangisnden kullanıyorsun,baş ağrısı yapmıyr mu
baş ağrısı yapmıyor ama sürekli değiştiriyorum mikrop falan kaparım diye
arabamda kol cantamda , işyerimde , annemlerin evde heryerde tıkaçlarım var
Ben plajda guneslenırken kıtap okurken bıle tıkacla okuyorum
tıkaçlarımı babam alıyor turuncu renkte mınık poşet içinde satılıyor
yumusak olanlardan , kulağın içine girince şişenlerden :)

Benim işyerimdeki ofisteki odamın yanı lazların derneği var
bütün gün horon tepiyorlar
sürekli onları dinliyorum

evet
ben de ondan aldım
3m,
her çifti ayrı poşette, rahat uyuyromusun peki?
ben gerign uyuyorum tıpaç akınca, takmayıncada üstteki ihtiyarın tıkırtıları tv sesi delritiyor bnei,
en üst kata taşınmak istiyorum
eşimin eleştirileri de ayrıca sinir ediyor beni

gevşe. sakinleş... hayat kısa bunlara takma de sürekli... telkinle aşarsın...
birde bunların dogal oldugunu yapılabilir oldugunu kabullenmelisin.
hoş degil ama yapılıuyor. hatta farkında olmadan sen bile yapıyor olabilirsin...

rahat uyuyorum ben alıstım yaklasık 10 yıldır kullanıyorum.
ben de ev alırken hep en üst kat almak istedim ama olmadı
Eski evimizde sürekli birsyeleri itip çeken bir komsu vardı, kadın bütün gun ıtıp cekıyordu.
Şimdi yok allaha şükür bu problem.
Benim eşim de der bazen çok hassassın diye, ama bu benim elimde olan birsey değil.

poposunu devirip oda yağmalansa duymayacak kişiler gbi olmak istiyorum bende ama malesef.

Mahnezyum eksikliği mi? İlk defa duyuyorum böyle bi sebebi olabileceğini. Araştıracağım bunu :)
20-25 arası vardı demişsiniz. Şimdi ne durumdasınız? Çınlama mı var sadece? O bazen bana da oluyor.

Nefes alma değil de höpürdeterek çay çora içenlerden, şapırtarak yiyenlerden dişleriyle garip sesler çıkartanlardan bende hazetmem. Kulak tıkacı kullanmazdım ama eşimde aynı şekilde dışarıdan gelen en ufak sesten etkilendiği için kullanıyor bende kullanmaya başladım onu kullanmaya başlayınca da kullanmayınca her ses çok geliyor insana bence kulak tıkacı takmadan alışmaya çalışın.

Böyle hassasiyetlerim çok şükür ki yok.
Belki özel terapileri vardır araştırsanız?
Hayatı çok zorlaştıran takıntılar olmalı..
Kolaylıklar dilerim.

Çevremdeki kimse bunun bir rahatsızlık olduğunu kabul etmediği için bir doktor tedavisi araştırma gereği duymadım. Ama biri çıkıp ben terapiyle bu sorunumu aştım dese hemen ben de bu yola başvururum.

Siz hiç mi sakız çiğnemiyorsunuz? Benim de öyle bi arkadaşım vardı ay zehir ediyordu günümüzü. Üstelik kendi de aynı sesleri çıkarsn biri. En sonunda kavga ettim kendin yaparken rahatsız değilsin de insanlara mı takıyorsun diye. Takıntı bence tamamen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…