Ses Takıntısı...

gevşe. sakinleş... hayat kısa bunlara takma de sürekli... telkinle aşarsın...
birde bunların dogal oldugunu yapılabilir oldugunu kabullenmelisin.
hoş degil ama yapılıuyor. hatta farkında olmadan sen bile yapıyor olabilirsin...

Kendimi çok defa telkin ettim, sabretmeye çalıştım. Çok ufak da olsa faydası oldu ama tamamen geçmiyor.

rahat uyuyorum ben alıstım yaklasık 10 yıldır kullanıyorum.
ben de ev alırken hep en üst kat almak istedim ama olmadı :KK70:
Eski evimizde sürekli birsyeleri itip çeken bir komsu vardı, kadın bütün gun ıtıp cekıyordu.
Şimdi yok allaha şükür bu problem.
Benim eşim de der bazen çok hassassın diye, ama bu benim elimde olan birsey değil.

poposunu devirip oda yağmalansa duymayacak kişiler gbi olmak istiyorum bende ama malesef.
aynı benm şi,mdiki evim,tavanı delip yukarı daki kadına ulaşıp boğmak istiyorum kadını düşün, tv sesi de cabası,inan aklımda hep evdeki ses, işteyim düşün ,aklımda akşamki gece ki duyacağım sesler, iki ay oldu bu dairedeyim, inan sinir küpüyüm,
sen de şimdi ara kattasn ses hiç gelmiyormu üstten

Ben de rahatsız olurum bu bahsettiklerinizin çoğundan. Ama hayatınızı çok etkileyen boyuttaysa, aşırı rahatsız oluyorsanız terapiyle biraz duyarsızlaştırılmanız mümkün. Psikiyatriye gitmeyin yalnız bilişsel-davranışçı terapi uygulayan bir uzman klinik psikologa gidiniz.

Bulunduğum yerde böyle bir psikolog olduğunu düşünmüyorum ama bi araştırma yapacağım, teşekkürler.

Nefes alma değil de höpürdeterek çay çora içenlerden, şapırtarak yiyenlerden dişleriyle garip sesler çıkartanlardan bende hazetmem. Kulak tıkacı kullanmazdım ama eşimde aynı şekilde dışarıdan gelen en ufak sesten etkilendiği için kullanıyor bende kullanmaya başladım onu kullanmaya başlayınca da kullanmayınca her ses çok geliyor insana bence kulak tıkacı takmadan alışmaya çalışın.
tıkaç hangiisnden?

aynı benm şi,mdiki evim,tavanı delip yukarı daki kadına ulaşıp boğmak istiyorum kadını düşün, tv sesi de cabası,inan aklımda hep evdeki ses, işteyim düşün ,aklımda akşamki gece ki duyacağım sesler, iki ay oldu bu dairedeyim, inan sinir küpüyüm,
sen de şimdi ara kattasn ses hiç gelmiyormu üstten
eski evim beni de düşündürürdü , kendi evimde bile huzurlu değilim derdim
yok canım gelmiyor

Bulunduğum yerde böyle bir psikolog olduğunu düşünmüyorum ama bi araştırma yapacağım, teşekkürler.

Uzman klinik psikologlar vardır muhakkak. Demek istediğim aslında ilaç verecek, terapi yapmayacak psikiyatri doktorlarından fayda göremeyeceğiniz. Terapi almanız lazım. Ben teşekkür ederim. :)

kulağına vazelinki pamuk koy. ama ufak olmasın kulağına kaçmasın. çok dibe de iteleme ucuna kadar. vazelin ıslakken ses geçirmiyor o zamana kadar uyursun. sonra kuruyunca zaten ses duyuluyor. ileride bebek olursa ağlasa bile duyarsın yani..

Her gece yapınca kulağa bir zararı olmaz mı? Tıkaç kullanırken bile tereddütlü kullanıyorum

eski evim beni de düşündürürdü , kendi evimde bile huzurlu değilim derdim
yok canım gelmiyor
kaç kişi yaşıyor üstte?
ya bana nasıl böyle bir psikopat denk geldi ya aklım şaşıyor,
kulağı duymadığı için tv sesi son ses,
tek yaşlı kadın olduğu için de sürekli eşya çekiyor

kaç kişi yaşıyor üstte?
ya bana nasıl böyle bir psikopat denk geldi ya aklım şaşıyor,
kulağı duymadığı için tv sesi son ses,
tek yaşlı kadın olduğu için de sürekli eşya çekiyor
2 KİŞİ Yasıyor
yenı evlıler:)

hayır aşamazsın malesef. Çok çok araştırdım. Yabancı yerli tüm videolarını izledim desem yeridir.
Uzman bir pskilogla sadece biraz hafifletebiliyoruz ama kesin tedavisi yok.
Zaten hastalık olarak kabul görmesinin geçmişi çok eskiye dayanmıyor.
Dün arkadaslarla bir yere gittik, yan yana cafeler var. 3 yer değiştirdim türlü mazeretlerle .
Ne diyecektim ki onlara, yan masadakilerin tavla sesine çıldırıyorumm mu? Anlayamazlar ki :KK43: :KK43:

Bazen de sinemaya gidiyoruz eşimle. Daha film başlamadan ya şimdi biri patlamış mısır yerse, ya yanımdaki cips yerse diye strese giriyorum. Ki illa biri çıkıp bunları yiyor hem de dibimde :D o film bana zehir oluyor sonra :)

Kendimi çok defa telkin ettim, sabretmeye çalıştım. Çok ufak da olsa faydası oldu ama tamamen geçmiyor.
gecer grecer.. küçükken sana cok bagırmışlar demek ki... bagırmadan konuş, agzını kapa, şapırtdatma, kıl dönmesi olma... vb..
telkine devam. ve güzel şeyler düşün. en sevdigin şey neyse onu düşün uyurken, bir ses takıldıgında...

ben bebekken babam mahalleye haber salarmış
dream uyuyacak kimse ses yapmasın dıye
babam annem evde terlıklerını cıkartır yurulermıs, tv sesi kısılırmıs zile basmak yasaklanırmıs falan
ben bebeklikten geldiğini sanıyorum huyumun.

tabi hastalık da olabilir , ben farkında değilim belki de.

Bende bu takıntı 19 yaşından sonra başladı. Şu an 25 yaşındayım. Yaklaşık 3 yıl bir kursta ders gördüm ve gerçekten çok stresli günler yaşadım. Ordan kaldığını düşünüyorum.

eşinden önce gıt yataga ve uyumaya çalış
ciddıyım uyuyunca duymazsın nasıl olsa.
durumun psıkolojık ama psıkologa gıt ılac yazar muhtemelen.

kulağına vazelinki pamuk koy. ama ufak olmasın kulağına kaçmasın. çok dibe de iteleme ucuna kadar. vazelin ıslakken ses geçirmiyor o zamana kadar uyursun. sonra kuruyunca zaten ses duyuluyor. ileride bebek olursa ağlasa bile duyarsın yani..

arkadaşım merhaba, bu yazdığın şeyi deneyeceğim bu akşam. vazelin sürdüğümüz kısmı kulağın iç kısma mı gelecek?

komşudan gelen seslere ben de katlanamam,
araba sesleirnden rahatsz olmam ama komşunun açtığı tv nin yankıma sesleri gündüz iş yerimde bile aklıma geliyor,delirecek gibi öfkeleniyorum, komşunun tıkırtısından falan nefret ediyorum, şanssızlık eşim de horluyor, kulak tıkacı ne kullanıyorsun, baş ağrısı yapmıyor mu

Apartmanda nerdeyse bütün komşuları uyardım ses konusunda yakında beni kovacaklar :D
Eczaneden almıştım çam modeli silikon kulak tıkacı diye geçiyor. Baş ağrısı yapmıyor bende. Bir de tek kulağıma takıyorum genelde. Yani yastığa denk gelen kulağıma takmıyorum.

Ara sıra ruh halime bağlı olarak bana da oluyor böyle şeyler. Odamı kardeşimle paylaşıyorum, kulak tıkacı ile uyuyorum mesela. Ama kulak tıkacının hayatıma girmesine üniversitedeyken kaldığım yurt sebep oldu. 4 kişi minnacık bir odada uyumaya çalışınca ve ben de horlayan oda arkadaşım yüzünden tamamen uykusuz kalınca mecburen gidip aldım, kullanmaya başladım ve yapıştı kaldı zaten. Sonraki 2 senemde horlayan oda arkadaşım olmamasına rağmen nefes seslerinden rahatsız olduğum için ve öyle daha kolay uyuyabildiğim için kullanmaya devam ettim. Şu an 1 sene olacak evime döneli, halen kullanıyorum. Etraftan çok ses geliyor doğal olarak, araba sesleri, dışarıdaki insanlar, evdeki diğer insanlar, komşulardan gelenler vs. derken bende genelde mesela sessizliğe ihtiyacım varken böyle dış sesler duyunca ortaya çıkan bir rahatsızlık var. Mesela kitap okuyacağım, rahatsız olurum seslerden. Evde çalışırken örneğin, kafamı tamamen vermem gerekiyorsa o sırada sokaktaki çoluk çocuk sesine falan takarım. Saat sesini seviyorum ilginç bir şekilde. Bu derece değildim ama 4 sene yurtta kalınca bir sürü takıntım oldu işte. Çok özeniyorum hiçbir sesi umursamayıp uyuyabilen, çalışabilen insanlara. Ben çoğul, birbirine karışan seslerden değil de tekil seslerden rahatsız oluyorum asıl. Mesela uzaktan 3-4 kişinin konuşma sesi geliyorsa rahatsız olmam, takılmam ama tek bir kişinin sesi gelirse konuşmasına falan takılırım.

Bazen de sinemaya gidiyoruz eşimle. Daha film başlamadan ya şimdi biri patlamış mısır yerse, ya yanımdaki cips yerse diye strese giriyorum. Ki illa biri çıkıp bunları yiyor hem de dibimde :KK70: o film bana zehir oluyor sonra :)

bana da. gitmiyorum bu sebeple .
Eşim malesef yanımda ne cekırdek yıyebılır, ne erik, ne cips.. hatır hutur nefret ediyorum :(

Siz hiç mi sakız çiğnemiyorsunuz? Benim de öyle bi arkadaşım vardı ay zehir ediyordu günümüzü. Üstelik kendi de aynı sesleri çıkarsn biri. En sonunda kavga ettim kendin yaparken rahatsız değilsin de insanlara mı takıyorsun diye. Takıntı bence tamamen

Sakız çiğniyorum elbette ama tek başımayken. Bu tür şeylerden rahatsızlık duyduğum için insanların içinde çok dikkatli davranırım. Mesela evde tv sesini çok açmam birileri rahatsız olabilir diye, sinema cafe tarzı kalabalık yerlerde ses çıkaran yiyecekler yemem. Kendim rahatsız olacağım hiçbişeyi başkalarının yanında yapmıyorum kısacası.

Back
X