• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sessiz biri olmak suç mu ?

larminem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
372
0
26
İstanbul
Kızlar, ben normalde sessiz bir tipim yani dershanede derslerde falan insanları dinlemeyi gözlemlemeyi daha çok seviyorum diyebilirim ama derslerde falan hoca bişe sorunca susup kalmıyorum o kadar çekingen değilim cevabım yanlışta olsa doğruda olsa söylüyorum geçen gün annemle dershaneye gittim tercihler için hoca anneme kızınız derslerde falan çok çekingen çok sessiz dedi ya insanların arkamdan özgüvensiz çekingen demelerinden sıkıldım her zaman bu oluyo ama ben çekingen değilim ki şimdi üniversiteye başlıcam ordada arkamdan çekingen falan dicekler ne yapmalıyım acaba ?

Demek ki dışardan öyle bir izlenimin var..

Biraz sosyal olmaya çalış o zaman..

Dershane bitmiş artık üniversitede yeni bir hayat yeni arkadaşlar, yepyeni bir sen olabilirsin..
Biraz güleryüz, merhabalaşmalar falan..

Bunlar çok zor şeyler değil..
Herkesle sıkı fıkı olmak demek değil bunlar ama toplumda gerekli..yoksa içine kapanık tuhaf birisi olarak tanınırsın en baştan..

Demek ki dışardan öyle bir izlenimin var..

Biraz sosyal olmaya çalış o zaman..

Dershane bitmiş artık üniversitede yeni bir hayat yeni arkadaşlar, yepyeni bir sen olabilirsin..
Biraz güleryüz, merhabalaşmalar falan..

Bunlar çok zor şeyler değil..
Herkesle sıkı fıkı olmak demek değil bunlar ama toplumda gerekli..yoksa içine kapanık tuhaf birisi olarak tanınırsın en baştan..

yapmak istemediğim şeyleri yaparak mutsuz olmak istemiyorum sırf sosyalleşmek için sevmediğim şeylerimi yapmalıyım ?

içine kapanık değilim ama öyle algılanıyorum mesela hafta sonları yada boş olduğum vakitler sürekli kitap okurum onun haricinde asık suratlı biri değilim sabahları müthiş bi enerjiyle uyanırım ama yinede içine kapanık olarak algılanıyorum :(

yapmak istemediğim şeyleri yaparak mutsuz olmak istemiyorum sırf sosyalleşmek için sevmediğim şeylerimi yapmalıyım ?

içine kapanık değilim ama öyle algılanıyorum mesela hafta sonları yada boş olduğum vakitler sürekli kitap okurum onun haricinde asık suratlı biri değilim sabahları müthiş bi enerjiyle uyanırım ama yinede içine kapanık olarak algılanıyorum :(

ne gibi mesela?

Ben sadece insanlara karşı da bu pozitifliğini göstermeni, güleryüzlü olmanı, selamlaşmanı, aradada muhabett etmeni falan kastettim..

Sen muhtemelen bunları pek yapmıyorsun yoksa neden için kapanık ve çok sessiz olarak algılanasın ki?:26:

ne gibi mesela?

Ben sadece insanlara karşı da bu pozitifliğini göstermeni, güleryüzlü olmanı, selamlaşmanı, aradada muhabett etmeni falan kastettim..

Sen muhtemelen bunları pek yapmıyorsun yoksa neden için kapanık ve çok sessiz olarak algılanasın ki?:26:

yok hayır bunları genelde yaparım muhabbet etmekten çekinmem selam en basit iş sorun o değil mesela arkadaşlar gel bara gidelim oraya gidelim doğum günü partisine gidelim falan diyolar bende gitmek istemediğim için gitmiyorum asosyal diyolar bu sebepten derslerde konuşmadığım dersi dinlediğim içinde sessiz oluyorum

Bende hiç konuşmayan insanlara hep şaşırır kalırım nasıl dayanıyo acaba falan diye kendim çok konuşuyorum ondan sanırım yani dikkat çeken bişey yenmeye çalışmalısın

içe kapandığım belli bir dönemim vardr benim yeni bir ortama girince bir köşe bulup ortamı tanımaya çalşıyorum köşemden sonra alıştıkça tabi sohbet muhabbet başlıyo ama beni tanıyanların % 60 ına sorsak içine kapanık der mutlaka

ben de öyleydim.
hala da öyle sayılırım.
istemediğin bir şeyi yapıp mutsuz olacağına kendi istediğin gibi yaşa.
eğer halinden memnunsan boşver milletin lafını.
onlar derler de derler.
şimdi biraz açılsan bu defa da geveze, her şeye atlıyor derler.
salla gitsin.

Bende hiç konuşmayan insanlara hep şaşırır kalırım nasıl dayanıyo acaba falan diye kendim çok konuşuyorum ondan sanırım yani dikkat çeken bişey yenmeye çalışmalısın

açıkçası bende o tipleri pek sevmem aşırı soğuk gelirler öyle biri değilimdir öyle olsam buraya yazma gereği duymazdım sanırım ama maalesef yırtık dondan çıkar gibi olmayıda beceremiyorum itici geliyor bana o tür hareketler

Son düzenleme:
bende sessizimdir fazla konuşmam fazla konuşmayı da sevmem bu yüzden bana sinsi diyen bile var :57:

ben de öyleydim.
hala da öyle sayılırım.
istemediğin bir şeyi yapıp mutsuz olacağına kendi istediğin gibi yaşa.
eğer halinden memnunsan boşver milletin lafını.
onlar derler de derler.
şimdi biraz açılsan bu defa da geveze, her şeye atlıyor derler.
salla gitsin.

evet çok konuştuğum zamanlardada geveze olarak anılıyorum herşeye maydanoz diyolar

Kızlar, ben normalde sessiz bir tipim yani dershanede derslerde falan insanları dinlemeyi gözlemlemeyi daha çok seviyorum diyebilirim ama derslerde falan hoca bişe sorunca susup kalmıyorum o kadar çekingen değilim cevabım yanlışta olsa doğruda olsa söylüyorum geçen gün annemle dershaneye gittim tercihler için hoca anneme kızınız derslerde falan çok çekingen çok sessiz dedi ya insanların arkamdan özgüvensiz çekingen demelerinden sıkıldım her zaman bu oluyo ama ben çekingen değilim ki şimdi üniversiteye başlıcam ordada arkamdan çekingen falan dicekler ne yapmalıyım acaba ?

Herkes konuşmayı sevecek diye bir kaide yok. Kimi her zaman konuşmayı sever, kimi sadece gerektiği zaman.

Sen insanların ne dediklerine o kadar takılma, insanları memnun etmek imkansız. Hep olmadığın yerden vururlar.

Kendini her ortamda ifade edebiliyorsan, konuşmaktan çekinmiyorsan bir sorun yok demektir. İnsanlar çoğunlukla sessiz olmakla, çekingen olmayı birbirlerine karıştırıyorlar. Her çekingen sessizdir ama her sessiz olan çekingen olmak zorunda değil. Kişinin yapı meselesi bu.

Bende öyleyim bu halimden de gayet memnunum bende evlendiğimde eşimin ailesi tarafından aaaa neden bu kadar sessizsin miye hiç konuşmuyosun derlerdi bi gün görümcem bana dediki ayy ben çok konuşkanım insanlarla hemen kaynaşırım bizim diğer gelinimizde öyle bende dedimki boş konuşmaktansa böylesi daha iyi dedim ve sustu kaldı bende kendim gibi insanları severim mesafeliyimdir yani soğuk değilim ama:)

Bende öyleyim bu halimden de gayet memnunum bende evlendiğimde eşimin ailesi tarafından aaaa neden bu kadar sessizsin miye hiç konuşmuyosun derlerdi bi gün görümcem bana dediki ayy ben çok konuşkanım insanlarla hemen kaynaşırım bizim diğer gelinimizde öyle bende dedimki boş konuşmaktansa böylesi daha iyi dedim ve sustu kaldı bende kendim gibi insanları severim mesafeliyimdir yani soğuk değilim ama:)

aslında insanlarla kaynaşmayı severim de sanırım biraz yoruldum artık uğraşamıyorum kimseyle kendimi dinliyorum şu sıralar yeni kitaplarımı aldım mutluyum benim için önemli olan barbar gezmek tozmak değil eski kafalı diyebilirsiniz ama 3-5 arkadaş toplanıp yemek yapıp beraber yemek daha hoş oluyo sessiz sakin kızlarla hem muhabbet ediyoruz daha zevk alıyorum ama işte insanlar hep bir açık buluyo hep bir kusur arayışı var

Cok afedersiniz ama ben sizin gibi insanlara hayretle bakıyorum..
Yadırgıyorum yani..

Acaba ben cok konusuyorum ondan mı ki :1:

Herkesin mizacı farklıdır.
Hiç takmayın bu "sessizsin" laflarına..
Ben de çok konuşan insanlara hayretle bakarım.
Yorar beni böyle insanlar.. Çok ve boş konuşanlar yani...
İnsan sürekli konuşursa doğal olarak boş da konuşur...

Kendinizle ilgili sorun görmüyorsanız üstünde durmayın.
Yaradılışımıza aykırı davrandığımızda da kendimiz olmaktan çıkıyoruz.

Şimdi siz bu uyarıları önemseyip, sürekli gülüp konuşmaya başlasanız yorulursunuz, kendinizden nefret edersiniz.

Nasıl mutluysanız öyle olun...Olduğunuz gibi davranın...

senin utanıp sıkıldığını düşünüyor sanırım hocaların bende yaşamıştım sen halinden memnunsan diğerleri ne demiş takma boşverr:34:

Bende sessizim sakinim.. bos konusmam.. gerektigi yerde konusurum.. ve bazi cok konusanlar hep bos konusanlar oluyor..

birbirimize benziyoruz bu konuda.ama hiiç takılacak br konu değil dershanede genelde her şeye gülünür, herkes bişey söyler biz de bize saçma geldiği için konuşmaya gerek duymayız ama onlar gerek duymadığımızdan değil, çekindiğimizden konuşmadığımızı düşünür.ama üniversitede kimse demez arkandan çekingen diye.bence de sevmdiğin hiçbirşeyi yapma emin ol çok saygıdeğer görüneceksin üniversitede

Boşver böyle olmaya devam et. İnsanlarla aranda hep bir mesafe olur, sana yaklaşmakta çekinirler, senle konuşurken laflarını tartarak sylerler, sana ağızlarına geleni söyleyemezler işte ne güzel. Ahh keike ben de biraz böyle olsam, nerden de güleryüzlü samimi oldum ki öyle olunca ay ne cici kız, ay ne iyi kız demiyorlar sendeki samimiyeti gördüm mü tepene çıkıyorlar bir daha da indirmek zor oluyor kavga çıkıyor indirmek için..

Hele üniversite. Küçük bir ilçede doğup büyümüş bir kız İstanbul'da doğup büyümüşlerin arasına hele de o güleryüzlülüğüyle gidiyorsa vay haline. O İstanbul'lu çakalların arasında kuzu gibi kalırsın etinden sütünden yararlanırlar senin. Adam satmanın, sömürülmenin, çıkarcılığın, .erefsizliğin ne olduğunu üniversitede öğrendim ben. O yüzden resmi ol, asık yüzlü ol en azından kimin ne olduğunu öğrenene kadar.

Hemen samimiyet kurmamanı herkese inanıp güvenmemeni, sırlarını kimseyle paylaşmamanı ve güçlü durmanı öneririm. Arkadaşsız kalırım diye korkma 10 tane iyi gün dostu olacağına 1 tane sağlam, her zaman, parasız zamanlarında bile senin yanında olacak arkadaşın olsun yeter.

Hahaha sınav zamanı mesela benim bir dünya arkadaşım olurdu onlara popmla gülerdim :47:

Son düzenleme:
Back
X