Sessiz Gemiler (Atv)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Emez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Emez

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2006
1.281
4
316
51
İzmir

Oyuncular:
Savaş Dinçel
Gülsün Kamu
Ayhan Kavas
Yeşim Salkım
Miraç Eronat
Levent Özdilek
Alper Kul
Sezen Aray
Aysun Kayacı
Yapım:
Yağmur Ajans-Osman Yağmurdereli
Yönetmen:
Filiz Kaynak
Senaryo:Çetin Büyükakın
Müzik:
Ali Otyam​

Genel Konu
Mümtaz Bey hayatı boyunca kendi bildiği doğrulardan şaşmamıştı… Şerefli, dürüst meslek hayatı süresince, kendisini karısı ve 5 çocuğunun geleceğine adamıştı… Çocuklarının hayırlı ve başarılı insanlar olarak hayata atılmalarını istemişti… Otoriter bir baba olarak görünse de, bütün sevgisini kalbinde saklamıştı… Çocukları hayata atıldığında, acaba hepsi Mümtaz beyin istediği gibi evlatlar olabilmiş miydi? Bir baba olarak, görevini yapmış olmanın huzurunu yaşıyordu… Büyük oğlu Ahmet, başarılı bir öğrenci değildi, ama karısıyla beraber ticarete atılmıştı… Büyük kızı Şule, Tıp Fakültesinde okurken, mutluluğu seçmiş, işadamı İrfan’la evlenmişti… Ali, hukuk fakültesini bitirmiş, Ankara’da avukatlık yapıyordu… Murat, üniversiteyi bitirdikten sonra, Amerika’ya yerleşmişti... Şenay müzik öğretmeni olmuş, Anadolu’nun bir köyüne tayin olmuştu… Ancak yıllardır onlardan bihaber olan Mümtaz Bey, çocuklarının hayatındaki gerçeklerin ne kadarını biliyordu... Belki bir bölümünü, belki de hiç birini…Amerika’daki oğlu Murat neden aramıyordu… Peki ya diğer çocuklarının durumuneydi… Mümtaz bey, torunu Ceren ziyarete geldiğinde: “Hayat böyle bir şey kızım... Sen de birgün kendi yuvanı kuracaksın... Senin de çocukların, torunların olacak... Onları kucağına alacaksın... Sevginin ne demek olduğunu anlayacaksın... Ama büyüdüklerinde, kendi hayatlarını kurduklarında sen de bir köşede kalacaksın.... İşte o zaman da acının ne demek olduğunu anlayacaksın!..” demişti.Mümtaz Bey yaşadığı yıkımın hüznünü yaşarken, çocuklarının hayatında yerini alırken gördükleri, onlara sağladığı mükemmel bir hayat mıydı, yoksa bilmeden yok ettiği gelecekleri miydi… Ama şu an bir tane doğru vardı… Hangi yaşta olursa olsun, hayata hergün yeni baştan başlamak...

1. Bölüm Özeti
Mümtaz Bey ve Nimet Hanım’ın Bozcaada’daki evinde tatlı bir telaş vardır. Hem bayram, hem de 50. evlilik yıldönümleri için çocuklarının ziyarete gelmesini bekleyen yaşlı çift, herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp hazırlanırlar. Fakat işler düşledikleri gibi gitmez. Mümtaz Bey’in büyük oğlu Ahmet, karısı Nergis’in tatil için rezerve ettiği otele gitmek zorunda kalır. Kızları Şule’nin adaya gitmesine de Mümtaz Bey ve Nimet Hanım’ın kendisini kabullenmediğini düşünen eşi İrfan izin vermez. Ali, borçlandığı adamlarla tartışırken hamile karısı Gülşen’in bu esnada yaralanması yüzünden gidemez. Şenay sevgilisi Talat’ı ailesi ile tanıştırmak için gidecektir adaya. Ancak bu esnada Talat ile ilgili öğrendiği gerçek onu mahveder. Kimsenin gelemeyeceğini öğrenen Mümtaz Bey yine de Amerika’da yaşayan oğlu Murat’ın geleceğinden çok emindir. Bu arada Mümtaz Bey yokken eve bir emlakçı gelir. Emlakçının söyledikleri Nimet Hanım’ın epey canını sıkar. Tüm bunlara rağmen Mümtaz Bey evlilik yıldönümü için karısına bir sürpriz hazırlar...

01 Ekim 2007 Pazartesi Saat : 22.10

bu dizi yeni başladı ve ilk bölümünü izledim ağlamaktan gözlerim şişti bende ailesine anne ve de babasına çok düşkün biriyim anneleri ölüyo düşüncesi bile bana çok üzücü geliyo böyle bir şeyi düşünüce bile kahroluyor vede ağlıyorum allah herkesi sevdiklerine bağışlasın bu diziyi yapanları çekenleri tebrik ediyorum çok güzel bir konu işlemişler inşallah böyle devam eder yayındanda kaldırmazlar ben şimdiden bağımlısı oldum ilk bölümde hissettim izlerken içime işledi duygulan dım başıralar dilerim

inşallah olurda izlersiniz gerçekten çok duygusal bir dizi anlatamıyorum izleseniz daha iyi anlarsınız bayram üstü iyi geldi herkes izlerde büyüklerini ziyaret eder inşallah izleyince yazma gereyi hissettim kendimde annemi vede babamı çok seviyorum melek annem benim allah size uzun ömürler versin canlarım benim

evet bende izledim ve kadının öldüğü sahne beni bitirdi bende çok ağladım

ben izledim ve çok etkilendim gerçekten çok güzel bir dizi.Hayatın gerçeklerini çok güzel anlatmış.Annelerinin öldüğü sahnede bende çok kötü oldum,canım annemin öldüğü günü hatırladım sanki o günü yeniden yaşadım

Dizi çok güzeldi.Sanırım gözyaşları sel oldu.Büyüklerimizi ihmal etmeyelim.Hazır bayramda yaklaşıyor ken
a.s.

kadının öldüğü sahnede hıçkırarak ağladım desem inanırmısınız allahtan bizimki uyuyorduda bu kadın kafayımı yedi demedi çok üzüldüm çok eeee insanın böyle hayırsız evlatları olunca yürek nasıl dayanır giid verirsin işte böyle birden allah esirgesin yalnız murata ne olduğunu anlamdım ölmüşmü hapistemi:uhm:

ayrıca dizide aysun kayacıda vardı evin kızı şenay adıyla aysun kaycıda gerçek hayyatta babasıyla görüşmüyor inşallah bu dizi sayesinde babsıyla görüşür araları düzelir .

sende yanlış yazmışsın nolcakki şeney deyil şenay ipek olsa nolur yanlış yazmışım ne olacak öyle hatırlamışım sen hiç yanlış yapmıyomusun

bende teadüfen izledim çok hoş bi dizi...savaş dinçel de rahatsızlanmış sanırım 2 hafat sonra çekimelre başlıucakmış geçmiş olsun hemen kiyi olurda geçer dizinin başına

sende yanlış yazmışsın nolcakki şeney deyil şenay ipek olsa nolur yanlış yazmışım ne olacak öyle hatırlamışım sen hiç yanlış yapmıyomusun

aman arkadaşım sakin ol:tomato:Çok üzgünüm çoook ne var bu kadar kızacak:teselli: sadece dostça bir uyarıydı hatırlatmaydı yani tabiki hepimiz insanız şaşarız beşerizşakkıdısırnaşık şey

ben artık bu duygu yüklü senaryolara dayanamıyorum oturup ağlayasım geliyor

hiçte sinirlenmedim sadece sende yanlış yazmışsın bende seni uyardım arkadaşım by

ben aynı saatte kanaldede bıcak sırtını ızlıyorum o yüzden ılk blmü pek seyredemedım ama bıraz sonra tekrarında ızledım güzeldi 2.blmede baktım bıraz kalıtelı bır yapım oldugu bellı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…