SESSİZ KALDIKÇA TEPENE ÇIKARLAR, YAŞANMIŞ ÖRNEK!!

ben icimdekinintutmam soylerim . yemek yaparken bile karissa derim . kv. annem gibi goruyorum cunku . anneme de kizarim zaten herkesr kizarim ben bi eltime kizamiom :KK70: alttan almali olunca iliski başlangıcı ole devam ediyo:KK70: :KK70: az kaldi ona da kizacam
Sanki sen kızsan da tatlı tatlı kızıyormuşsun gibi geldi bana canım :21:

saol hiranin annesi :) :)
Allah kolaylik versin insanin oldugu yerde dert bitmez. :)

bazen diyorum cocukken yetisme tarzindan oluyorya boyle problemli kisiler.
onlarim dedigine kiymet vermiyorum o zaman ohhh bi rahatliyorum. insan kafasinda cevirdikce büyüyor sanki . nasil bi cocukluk geçirdiler acaba seninkiler de .

saol hiranin annesi :) :)
Allah kolaylik versin insanin oldugu yerde dert bitmez. :)

bazen diyorum cocukken yetisme tarzindan oluyorya boyle problemli kisiler.
onlarim dedigine kiymet vermiyorum o zaman ohhh bi rahatliyorum. insan kafasinda cevirdikce büyüyor sanki . nasil bi cocukluk geçirdiler acaba seninkiler de .
Aslında bizde durum tam tersi ben hep sorun yaşayan, hep kavga eden bir anne babayla büyürken, kavgaların, tartışmaların etkisiyle psikolojik etkiyle devamlı bayılan ama sakin bir çocuktum..
Eşim ise birbirlerini seven, sayan bir anne babayla büyümüş böyle ters bir insan olmuş..

Sacmalik ona ne sen giyinmeyi bilmiyomusun esin ne diyo bu duruma aileci bi es sanırım yine kelin ilacı olsa kendi başına surermis
Onlara göre ben hiç bir şey bilmiyorum, hep yönlendirme lazım bana..
Sonra o müthiş çevrelerine rezil olurlar..

Eski kadınlara ve adamlara bakma abla ne bakıyorsun. Onların zamanında kadın okumaz etmez bir iş tutamaz diye sadece koca bulduğunda insandan sayılırmış, evlenmeyen kız kurusu kör topal görülürmüş yani. Madem bu kadar saygısızlar sana karşı, görüşme abla bırak. Senin tatlı canından değerli mi? Sen onunkilerle görüşmezsin, kocan da seninkilerle görüşmez. Erkek egemenliğe de karşıyım ben ama eğer kocanın bu görüşlerine değer veriyorsan al abla karşına, benim kocam erkeğim sensin de, ben baba evinden çıkıp sana geldim bana baban değil, sen karışırsın de. Ailesi doldurup doldurup karşına geçip sana kızıyorsa o çabaya da değmez abla. Üstteki yorumunu okudum tartışan kavga eden bir aile içinde baskıyla büyümüşsün, ben de öyle büyüdüm ama biraz şirret büyüdüm o sadece. Bana bağırana iki bağırırım, annemin babamın karışmadığına elin oğlu karışamaz, birbirimize saygı sevgi göstermemiz önemli. Eğer sana böyle saygısız davranıyorlarsa, sen iyice mesafeni koy, karşına geçip laf söylerlerse, beni yıllarca büyüten öz anne ve babamdan sonra, oğlunuzu sevdim diye size de anne ve baba dedim ama siz beni kızınız gibi değil, kulunuz gibi görüyorsunuz, benim de minnetim bu kadar de. Kendini ezdirme hiç kimseye, aşk ve sevgi yücedir ama bir kadının kocasından daha çok sevmesi gereken şey kendisidir. Sen kendini sevmeye öncelik göster, beğenmeyen de çıksın gitsin ablam.

Eskiden böyle durumlarda daha ters davranıcağımı filan düşünürdüm. 2 gün önce erkek arkadaşımın akrabasıyla bi durum yaşandı.Tepki veremedim, içimden geçenide söyleyemedim.Kendime dert ettim ama daha kendi içimde bile sindiremediğim için buraya konuyuda açıp fikir isteyemedim.Yani baya baya mal gibi kaldım desem yeridir.Öyle söyliyim.Bu yüzden en azından bi karar vermiş olduğun için seni kutluyorum.Daha mesafeli olma fikri bile bi başlangıç.Şuan bende o bile yok.Ben şok, ben vefat.

Eski kadınlara ve adamlara bakma abla ne bakıyorsun. Onların zamanında kadın okumaz etmez bir iş tutamaz diye sadece koca bulduğunda insandan sayılırmış, evlenmeyen kız kurusu kör topal görülürmüş yani. Madem bu kadar saygısızlar sana karşı, görüşme abla bırak. Senin tatlı canından değerli mi? Sen onunkilerle görüşmezsin, kocan da seninkilerle görüşmez. Erkek egemenliğe de karşıyım ben ama eğer kocanın bu görüşlerine değer veriyorsan al abla karşına, benim kocam erkeğim sensin de, ben baba evinden çıkıp sana geldim bana baban değil, sen karışırsın de. Ailesi doldurup doldurup karşına geçip sana kızıyorsa o çabaya da değmez abla. Üstteki yorumunu okudum tartışan kavga eden bir aile içinde baskıyla büyümüşsün, ben de öyle büyüdüm ama biraz şirret büyüdüm o sadece. Bana bağırana iki bağırırım, annemin babamın karışmadığına elin oğlu karışamaz, birbirimize saygı sevgi göstermemiz önemli. Eğer sana böyle saygısız davranıyorlarsa, sen iyice mesafeni koy, karşına geçip laf söylerlerse, beni yıllarca büyüten öz anne ve babamdan sonra, oğlunuzu sevdim diye size de anne ve baba dedim ama siz beni kızınız gibi değil, kulunuz gibi görüyorsunuz, benim de minnetim bu kadar de. Kendini ezdirme hiç kimseye, aşk ve sevgi yücedir ama bir kadının kocasından daha çok sevmesi gereken şey kendisidir. Sen kendini sevmeye öncelik göster, beğenmeyen de çıksın gitsin ablam.
Ah be canım, çok güzel yazmışsın ellerine sağlık ama benim bundan sonra onlara yapabileceğim tek şey, olabildiği kadar mesafe koymak..
Çünkü oturup hiç bir şekilde konuşamıyorum ben bu insanlarla.. eşimin haberi yoktur, kaç kere ağlattı beni kayınvalidem..

Eskiden böyle durumlarda daha ters davranıcağımı filan düşünürdüm. 2 gün önce erkek arkadaşımın akrabasıyla bi durum yaşandı.Tepki veremedim, içimden geçenide söyleyemedim.Kendime dert ettim ama daha kendi içimde bile sindiremediğim için buraya konuyuda açıp fikir isteyemedim.Yani baya baya mal gibi kaldım desem yeridir.Öyle söyliyim.Bu yüzden en azından bi karar vermiş olduğun için seni kutluyorum.Daha mesafeli olma fikri bile bi başlangıç.Şuan bende o bile yok.Ben şok, ben vefat.
Karar almak kolay da inşallah uygulayabilirim canım..
Aman sana en büyük tavsiyem, tavrını baştan koy, demek istediğim sivri dilli falan olmak değil yanlış anlaşılmasın.
Ama kendini ezdirme, kibar bir şekilde de olsa cevabını ver..
Çünkü sonradan olmuyor, olsa da ' çok değiştin sen ' damgası yiyip daha çok göze batıyorsun..

Kavgacı biri olsaydı demiyorum ama bir adamın eşinin babasından biraz korkusu olmalı bence, benimki korkmadığı gibi, bir de dalga geçiyor..

Kocanin senden de cekinmesi lazim sen nasil izin verirsin ailene laf etmesine, babanla dalga gecmesine, sen pasif olma o zaman, senin babanla dalga gecsin, onun babasi sinirlenirse dunya sana dar olsun sen onun gonlunu eyle yok artik, sen kendin etmissin daha cok ezerler seni

Bence artik sessiz kalmamanizin zamani gelmis. Her turlu kotu ilan edilmissiniz bence sesinizi cikarin en azindan icinizde birsey kalmaz size dua edecegim. Allah hakkinizda hayirlisini nasip etsin.
Esinizle oturup konusmayi deneyin, en olmadi bir psikolaga gidin biseylerin duzelmesini istiyosaniz eger boyle hayat gecmez

Ben de bu güzel konuya o çok sevdiğim sözü yazmak istiyorum.

Deveye diken insana s..... yaranır diye boşa dememişler bacım.

Senin saygı diye sustukların milletin gözünde eşeklik evet maalesef:KK14:
ya bu benim hayat felsefem artık anladımki susmanın adı eskiden edepti şimdi eziklik geç idrak ettim

Arkadaşlar 2 buçuk yıldır evliyim..
Şöyle ki ; Nişanlılık sürecinde olsun, evlendikten sonra olsun benim annemle, abilerimle tartışma yaşayan ya eşim oldu ya da Kayınvalide ile kayınpeder...
Benim Babam Kişilik olarak biraz pasif olduğu için benim mutluluğumu isterken bana sahip çıkıldığını gösteren taraf hep annem oldu, ama bu durum onlara göre annen herşeye karışıyor, bir kadın böyle her şeye karışmaz diye adlandırıldı hep..

Ve benim en başından ne Kayınvalide ne Kayınbaba ne görümcelerle bir tartışmam, yüz göz olma durumum olmadı, saygımı hep korurum, psikolojik olarak yerle bir olsam bile her daim onlara belli etmemeye çalışırım..
Ve bazen her gün görüşmek zorunda olsam da hep mesafeliyimdir, olumsuz bir durum yaşamamak için..

Ama belli ki bu mesafeli duruşum hepsinin canını sıkmış, hepsi şikayetciymiş..
Kaynanam sözcüleri olarak bana açıklama yaptı..
Ben 3 yıldır hep soğukmuşum, onların yanında kendimi hep onlarla muhattap olmamak için kasıyormuşum.
Bir gün çıkıp da abla sana geliyorum diye görümcelerime gitmemişim..
( üstelik ben hasta yatarken, tam uyanacağım sırada 2 görümcenin benim hakkımda kötü konuşmalarını duymuşken ve hiç bir şey belli etmemişken)
Hep ben kötüyüm, hep ben eleştirilirim..

Bu sabah da Kayınvalidenin telefonuyla uyandım, dün akşam oradaydık, kayınbabam giyinişimi beğenmemiş çok sinirlenmiş, eşimi arıcakmış; " sen nasıl öyle giyinmesine izin verirsin? "diye.
Kayınvalide zor tutmuş, sen dur ben ben gelini arar konuşurum diye.
Dünyayı kurtarıcaklar ya!!
Bıraksaydın Arasaydı anne dedim, oğlunun huyunu, sinirini biliyor. Kendi gözüyle gördüğü halde, sırf babası sinirlenmiş diye benden acısını fazlasıyla çıkaracağını biliyor, bunu istiyorsa BIRAKSAYDIN ARASAYDI ANNE dedim..
Bu kadar sert çıkış yapmayan biri olarak..

Uzun oldu biliyorum ama olsun okunmasa bile ben içimi boşaltmış olurum..

Üzgün değilim, kendimi onların bu saçma düşünceleri yüzünden yıpratmıcam..
SİNİRLİYİM SADECE ÇOK SİNİRLİYİM..
BEN SAYGILI DURDUKCA, BEN ALTTAN ALDIKCA, GİYİNİŞİMDEN, OTURUŞUMA, KENDİ AKRABALARIMA GİTMEME KADAR ELEŞTİRİLEN HEP BENİM!!

VE KESİN BİR KARAR ALDIM, ESKİSİNDEN DAHA ÇOK MESAFE KOYUCAM ARAYA, ONLAR ŞİŞTİKÇE" OĞLUNUZ KÜÇÜK BİR VİRGÜLÜ, HER FIRSATTA NOKTAYA ÇEVİRMEYE HAZIR, BUNU İSTİYORSANIZ BUYRUN ANLATIN.. " Diyecem..

Artık Yeter, gerçekten YETER...
Sessiz Kalan Hep 'eşşek' biliniyor bu hayatta...
Dünya için belki çok küçük bir varlığım ama kendim İçin Büyük bir Değişiklik peşindeyim..

Bu uzun yazıyı okumaya zahmet eden değerli arkadaşlarımın Yorumlarını da çok merak ediyorum.. :)
sadece aile ile ilişkilerde değil malesef tüm hayatında saygılı ve dürüst insanlar bunu yaşıyor. bu yüzden benim diyeceğim sen de azıcık dişini göster. ben size uzaksam bu yüzden uzağım. kv kp olabilirsiniz ama kapıyı kapattığımda dışarıda kalırsınız, bu yüzden huzur bozmaya çalışmayın çok istiyorsanız da birbirinizi yiyin benim, benim yapım bu oğlunuz da beğenmiş almış konu kapanmıştır diyin geçin. herkes haddini ve yerini bilsin.

Ah be canım, çok güzel yazmışsın ellerine sağlık ama benim bundan sonra onlara yapabileceğim tek şey, olabildiği kadar mesafe koymak..
Çünkü oturup hiç bir şekilde konuşamıyorum ben bu insanlarla.. eşimin haberi yoktur, kaç kere ağlattı beni kayınvalidem..
canım sen zaten göze batıyorsun ki, değişmen tavır koyman göze batsa ne olur?
kendin diyorsun kavgalı bir ortamda büyüdüm diye, neden bunu değiştirmiyorsun?
zararın neresinden dönersen kardır.
hani çok güzel aile ilişkileriniz var, kocanla bal kaymaksın, kv kp seni kızı gibi görüyor olsa değişmen gerçekten saçma olur göze batar.
farkındaysan senin her hareketin, sözün, giyimin onlara batıyor. neden sence?
bence sebebi yok, canları öyle istiyor, çünkü benciller. bulmuşlar senin gibi sessiz, kocasına köle kadını, eğleniyorlar.
inan sadece senin giyimin değil, kocandan ve ailesinden yediğin azarlar, ezilmelerin bile aile içinde alay, eğlence konusudur böylelerinin eğlence anlayışı budur.
senin suskun kalman, kocanı ve aileni memnun etseydi, bu hareketlerine çoktan son vermiş olurlardı. ama devam ediyor, sence neden?
susmak, taviz vermek sorunu asla çözmez, uzatır ondan.
inşallah sen kendini herkesten çok seversin birgün, onlara dur demeyi öğrenirsin.

Arkadaşlar 2 buçuk yıldır evliyim..
Şöyle ki ; Nişanlılık sürecinde olsun, evlendikten sonra olsun benim annemle, abilerimle tartışma yaşayan ya eşim oldu ya da Kayınvalide ile kayınpeder...
Benim Babam Kişilik olarak biraz pasif olduğu için benim mutluluğumu isterken bana sahip çıkıldığını gösteren taraf hep annem oldu, ama bu durum onlara göre annen herşeye karışıyor, bir kadın böyle her şeye karışmaz diye adlandırıldı hep..

Ve benim en başından ne Kayınvalide ne Kayınbaba ne görümcelerle bir tartışmam, yüz göz olma durumum olmadı, saygımı hep korurum, psikolojik olarak yerle bir olsam bile her daim onlara belli etmemeye çalışırım..
Ve bazen her gün görüşmek zorunda olsam da hep mesafeliyimdir, olumsuz bir durum yaşamamak için..

Ama belli ki bu mesafeli duruşum hepsinin canını sıkmış, hepsi şikayetciymiş..
Kaynanam sözcüleri olarak bana açıklama yaptı..
Ben 3 yıldır hep soğukmuşum, onların yanında kendimi hep onlarla muhattap olmamak için kasıyormuşum.
Bir gün çıkıp da abla sana geliyorum diye görümcelerime gitmemişim..
( üstelik ben hasta yatarken, tam uyanacağım sırada 2 görümcenin benim hakkımda kötü konuşmalarını duymuşken ve hiç bir şey belli etmemişken)
Hep ben kötüyüm, hep ben eleştirilirim..

Bu sabah da Kayınvalidenin telefonuyla uyandım, dün akşam oradaydık, kayınbabam giyinişimi beğenmemiş çok sinirlenmiş, eşimi arıcakmış; " sen nasıl öyle giyinmesine izin verirsin? "diye.
Kayınvalide zor tutmuş, sen dur ben ben gelini arar konuşurum diye.
Dünyayı kurtarıcaklar ya!!
Bıraksaydın Arasaydı anne dedim, oğlunun huyunu, sinirini biliyor. Kendi gözüyle gördüğü halde, sırf babası sinirlenmiş diye benden acısını fazlasıyla çıkaracağını biliyor, bunu istiyorsa BIRAKSAYDIN ARASAYDI ANNE dedim..
Bu kadar sert çıkış yapmayan biri olarak..

Uzun oldu biliyorum ama olsun okunmasa bile ben içimi boşaltmış olurum..

Üzgün değilim, kendimi onların bu saçma düşünceleri yüzünden yıpratmıcam..
SİNİRLİYİM SADECE ÇOK SİNİRLİYİM..
BEN SAYGILI DURDUKCA, BEN ALTTAN ALDIKCA, GİYİNİŞİMDEN, OTURUŞUMA, KENDİ AKRABALARIMA GİTMEME KADAR ELEŞTİRİLEN HEP BENİM!!

VE KESİN BİR KARAR ALDIM, ESKİSİNDEN DAHA ÇOK MESAFE KOYUCAM ARAYA, ONLAR ŞİŞTİKÇE" OĞLUNUZ KÜÇÜK BİR VİRGÜLÜ, HER FIRSATTA NOKTAYA ÇEVİRMEYE HAZIR, BUNU İSTİYORSANIZ BUYRUN ANLATIN.. " Diyecem..

Artık Yeter, gerçekten YETER...
Sessiz Kalan Hep 'eşşek' biliniyor bu hayatta...
Dünya için belki çok küçük bir varlığım ama kendim İçin Büyük bir Değişiklik peşindeyim..

Bu uzun yazıyı okumaya zahmet eden değerli arkadaşlarımın Yorumlarını da çok merak ediyorum.. :)
Hic sessiz kalmayin. 1yıllık evliyim ve ben bunu farkettim ben susayım saygisizlik olmasin diyip herseyi icime attikca bunlarda daha cok uzerine geliyo. Bende karar verdim icime atip canimi sıkacagima ben lafimi soylerim. Onlar düşünsün dedim. O gündür onlar sesini cikaramiyo bende huzurluyum. Tabi esimde benim yanimda her zaman

Back
X