SESSİZ KALDIKÇA TEPENE ÇIKARLAR, YAŞANMIŞ ÖRNEK!!

sende az degilmişsin ama kv deye salak vs diyorsun ama unutma nihaneyitinde o kadın büyüttü eşini bende anlaşamam kv deyle ama birde eşin illakin benziyor ailesine de sen göremiyorsundur sonuçta ya huyundan ya suyundan demişler
herkes o onlarin cocugu olamaz diyor acaba evlatlikmisin sen diyorum olabilir der guler gercekten kendini yetistirebilmis biri onlarinda topunun Allah cezasini versin :D

Arkadaşlar 2 buçuk yıldır evliyim..
Şöyle ki ; Nişanlılık sürecinde olsun, evlendikten sonra olsun benim annemle, abilerimle tartışma yaşayan ya eşim oldu ya da Kayınvalide ile kayınpeder...
Benim Babam Kişilik olarak biraz pasif olduğu için benim mutluluğumu isterken bana sahip çıkıldığını gösteren taraf hep annem oldu, ama bu durum onlara göre annen herşeye karışıyor, bir kadın böyle her şeye karışmaz diye adlandırıldı hep..

Ve benim en başından ne Kayınvalide ne Kayınbaba ne görümcelerle bir tartışmam, yüz göz olma durumum olmadı, saygımı hep korurum, psikolojik olarak yerle bir olsam bile her daim onlara belli etmemeye çalışırım..
Ve bazen her gün görüşmek zorunda olsam da hep mesafeliyimdir, olumsuz bir durum yaşamamak için..

Ama belli ki bu mesafeli duruşum hepsinin canını sıkmış, hepsi şikayetciymiş..
Kaynanam sözcüleri olarak bana açıklama yaptı..
Ben 3 yıldır hep soğukmuşum, onların yanında kendimi hep onlarla muhattap olmamak için kasıyormuşum.
Bir gün çıkıp da abla sana geliyorum diye görümcelerime gitmemişim..
( üstelik ben hasta yatarken, tam uyanacağım sırada 2 görümcenin benim hakkımda kötü konuşmalarını duymuşken ve hiç bir şey belli etmemişken)
Hep ben kötüyüm, hep ben eleştirilirim..

Bu sabah da Kayınvalidenin telefonuyla uyandım, dün akşam oradaydık, kayınbabam giyinişimi beğenmemiş çok sinirlenmiş, eşimi arıcakmış; " sen nasıl öyle giyinmesine izin verirsin? "diye.
Kayınvalide zor tutmuş, sen dur ben ben gelini arar konuşurum diye.
Dünyayı kurtarıcaklar ya!!
Bıraksaydın Arasaydı anne dedim, oğlunun huyunu, sinirini biliyor. Kendi gözüyle gördüğü halde, sırf babası sinirlenmiş diye benden acısını fazlasıyla çıkaracağını biliyor, bunu istiyorsa BIRAKSAYDIN ARASAYDI ANNE dedim..
Bu kadar sert çıkış yapmayan biri olarak..

Uzun oldu biliyorum ama olsun okunmasa bile ben içimi boşaltmış olurum..

Üzgün değilim, kendimi onların bu saçma düşünceleri yüzünden yıpratmıcam..
SİNİRLİYİM SADECE ÇOK SİNİRLİYİM..
BEN SAYGILI DURDUKCA, BEN ALTTAN ALDIKCA, GİYİNİŞİMDEN, OTURUŞUMA, KENDİ AKRABALARIMA GİTMEME KADAR ELEŞTİRİLEN HEP BENİM!!

VE KESİN BİR KARAR ALDIM, ESKİSİNDEN DAHA ÇOK MESAFE KOYUCAM ARAYA, ONLAR ŞİŞTİKÇE" OĞLUNUZ KÜÇÜK BİR VİRGÜLÜ, HER FIRSATTA NOKTAYA ÇEVİRMEYE HAZIR, BUNU İSTİYORSANIZ BUYRUN ANLATIN.. " Diyecem..

Artık Yeter, gerçekten YETER...
Sessiz Kalan Hep 'eşşek' biliniyor bu hayatta...
Dünya için belki çok küçük bir varlığım ama kendim İçin Büyük bir Değişiklik peşindeyim..

Bu uzun yazıyı okumaya zahmet eden değerli arkadaşlarımın Yorumlarını da çok merak ediyorum.. :)

sevgili konu sahibi,

Hazreti Ali'nin bir kelami vardir, der ki;

- evladimdan geri, babamdan ileriyim...

ne yazik ki ne sizin gorumceleriniz kayyum ailenizin uzerine cikabilmisler... ne de kayyum aileniz evlatlarini ileriye tasiyabilmis.

farkli sebeplerle de olsa kayyum ailesi ile gorusmeyen bir gelinim; o yuzden vurguladiginiz sinirin ne manaya geldigini cok iyi anlayabiliyorum. ancak hicbir zaman bunu gaflete donusturmeyin. sakin kalin.

ve ne olursa olsun esinizle aranizi bozmamaya cabalayin.

mutluluklar dilerim.

oyle korkak biri degil aksine yurek yemis biri babam vefat edesiye kadar hep yanimda ama ins daha coook yasar esimde beni cok cok cok seviyor simdi diyeceksin bizim eslerimiz sevmiyormu tabikide seviyor bana bugune kadsr cok kisi dedi seviyorum ediyorum ama hep sert oldum inanamadim sevgileeine bana tek asik herif babam dedim:KK70: ama esimi tanidiktan sonra gercekten bak insan sevilince seviyor karsidan suslu puslu kadinlar gecsin gozume gozume bakar iyiki sensin karim der oper ne bilim 4/4 luk biri yaa bana en ufak tartismada hakliysa bile dudagimi buktugumde kendine ceker gogsune basar oper koklar ozur diler merhamet bir erkege yakisan en guzel seydir yani
öyle tabi ama
herkes o onlarin cocugu olamaz diyor acaba evlatlikmisin sen diyorum olabilir der guler gercekten kendini yetistirebilmis biri onlarinda topunun Allah cezasini versin :KK70:
büyük konuşma derim ben büyüğün olarak

sevgili konu sahibi,

Hazreti Ali'nin bir kelami vardir, der ki;

- evladimdan geri, babamdan ileriyim...

ne yazik ki ne sizin gorumceleriniz kayyum ailenizin uzerine cikabilmisler... ne de kayyum aileniz evlatlarini ileriye tasiyabilmis.

farkli sebeplerle de olsa kayyum ailesi ile gorusmeyen bir gelinim; o yuzden vurguladiginiz sinirin ne manaya geldigini cok iyi anlayabiliyorum. ancak hicbir zaman bunu gaflete donusturmeyin. sakin kalin.

ve ne olursa olsun esinizle aranizi bozmamaya cabalayin.

mutluluklar dilerim.
Onlar ileri gidemediği gibi, bizim de yerimizde saymamıza neden oluyorlar..
Kendi işleri ancak, onun bunun kıyafeti nasıl? Yeni mi eski mi? Birinin bir açığı var mı? Hemen dedikodu yapalım mantığında, dümdüz yaşayıp gidiyorlar..
Eşimin dayısının damadı vefat etti trafik kazasında.
Adam daha 2 yıllık evliydi, taziye evinden çıktık, kaynanamın dediği şey ay evleri de ne kadar pisti, halılar da lekeliymiş..
Azrail haber vermiyor anne malesef dedim.
Adamcağızın annesi de yaşlı zaten..

Ben inanamıyorum böyle düşüncesiz düşünceler olduğuna ama varlar işte..

Onlar ileri gidemediği gibi, bizim de yerimizde saymamıza neden oluyorlar..
Kendi işleri ancak, onun bunun kıyafeti nasıl? Yeni mi eski mi? Birinin bir açığı var mı? Hemen dedikodu yapalım mantığında, dümdüz yaşayıp gidiyorlar..
Eşimin dayısının damadı vefat etti trafik kazasında.
Adam daha 2 yıllık evliydi, taziye evinden çıktık, kaynanamın dediği şey ay evleri de ne kadar pisti, halılar da lekeliymiş..
Azrail haber vermiyor anne malesef dedim.
Adamcağızın annesi de yaşlı zaten..

Ben inanamıyorum böyle düşüncesiz düşünceler olduğuna ama varlar işte..

turevlerini cok gorduk kayyum ailenizin :))
mumkun oldukca uzak bir hayat kurun, daha ileri giderek evlatlarinizi da ilerletin bir gun anne oldugunuzda :)

turevlerini cok gorduk kayyum ailenizin :))
mumkun oldukca uzak bir hayat kurun, daha ileri giderek evlatlarinizi da ilerletin bir gun anne oldugunuzda :)
İnşallahhh en büyük isteğim bu zaten..
Ve bir ayrıntı daha Ygsye girdim, hiç çalışamadım. Çok istediğim ilahiyat bölümü geliyor ama okumamı istemiyorlar..
Benimle dalga geçtiler, gir bir şansını dene, çalışmadın zaten barajı bile geçemezsin diye.
Geçtim, istediğim bölüme de fazlasıyla yetiyor puanım. :)
Ama gel gelelim, kendileri ve kızları gibi ancak kadın kadına her gün orda burda toplanalım, dedikodu yapalım.
Tek görevim kocaya hizmet olsun, onu istiyorlar..

Tercihlere kadar inşallah eşimi ikna edebilirim.

babamın bir sözü vardır çok severim" gelin gittiğin yer körse gözünün birini kapayacaksın "der
eltimi bu konuda çok takdir ederim özellikle eltim kv de ne derse evet anne haklısın bence de öyle der eşiyle dışarı çıkacaksa kv denin gelmeyecegini bile bile anneciğim keşke sizde gelseydiniz der vs sabah programlarını hiç sevmemesine ragmen kv deyle beraber izler vs. e kv de de bişey diyemiyor bişey dese kaynım e anne kız daha ne yapsın diyecek ? yalnız ben sahte olamıyorum

Ve bir ayrıntı daha Ygsye girdim, hiç çalışamadım. Çok istediğim ilahiyat bölümü geliyor ama okumamı istemiyorlar..
Benimle dalga geçtiler, gir bir şansını dene, çalışmadın zaten barajı bile geçemezsin diye.
Ama gel gelelim, kendileri ve kızları gibi ancak kadın kadına her gün orda burda toplanalım, dedikodu yapalım.

ben iki universite okudum evlenmeden, simdi esimin gorevi geregi yurt disindayiz ve eger ki bir gun geri donersek turkiye'ye ben de ya teoloji masteri yahut dil bilimi okumak istiyorum yeniden dedim esime.

okumanin, hele ki Hak'ki daha ilmi olarak algilamanin kimseye bir zarari yoktur. Amaca giden yolda sukunetli ve tedbirli olun. yarin onunuze gelebilecek seylerle degil, ya sabir ile ilerleyin.

sansinizin bol olmasini temenni ederim.

babamın bir sözü vardır çok severim" gelin gittiğin yer körse gözünün birini kapayacaksın "der
eltimi bu konuda çok takdir ederim özellikle eltim kv de ne derse evet anne haklısın bence de öyle der eşiyle dışarı çıkacaksa kv denin gelmeyecegini bile bile anneciğim keşke sizde gelseydiniz der vs sabah programlarını hiç sevmemesine ragmen kv deyle beraber izler vs. e kv de de bişey diyemiyor bişey dese kaynım e anne kız daha ne yapsın diyecek ? yalnız ben sahte olamıyorum
Ben de öyle sahte olamıyorum o yüzden duruşum mesafeli algılanıyor zaten..
Onlara göre muhabbeti olabilecek şeyler bana çok saçma geliyor, ben de bir gözüm saatte evime dönmeyi bekliyorum..

iyi taktikmis ama bence eltiniz ve siz kv konusunda sansliymissiniz :)))
keza ben bir sey alsam goz boyamak icin almis oldum :D

açık öğretim mi okuyacaksın?
eşini neden ikna etmek için uğraşıyorsun ki?
kayıt ücreti 206 tl. o parayı kolayca bulursun. kaydını yaptır ve oku. bilmesine gerek yok. öğrenirse ve engellemeye kalkarsa "eğitim anayasal temel haktır, engelleyemezsin" de ve konuyu kapat. uzarsa lüzumsuz kavga çıkar.
her şeye de izin alma yahu. öldürecek mi?

ben iki universite okudum evlenmeden, simdi esimin gorevi geregi yurt disindayiz ve eger ki bir gun geri donersek turkiye'ye ben de ya teoloji masteri yahut dil bilimi okumak istiyorum yeniden dedim esime.

okumanin, hele ki Hak'ki daha ilmi olarak algilamanin kimseye bir zarari yoktur. Amaca giden yolda sukunetli ve tedbirli olun. yarin onunuze gelebilecek seylerle degil, ya sabir ile ilerleyin.

sansinizin bol olmasini temenni ederim.
İnşallahh, zaten ben de şu an üniversite ile ilgili bir şey demiyorum, çünkü tercih yapmak için daha zaman var,inada bindirir çünkü biliyorum..

10 aydir evliyim esim 22 yasinda
6 yaş var aranızda nerde tanıştınız da evlendiniz çocuksun daha kuzum yazık etmişsin kendine eşimin bir arkadsı da senin gibi kendinden yaşça küçük biriyle evlendi kız daha 17 yaşındaydı eşi 23 1 sene sonra rüya bitti ve kabusa döndü eşi nin yemediği halt kalmadı ama kız boşanamıyor çünkü kaçarak evlendi bunun gibi bir sürü örnek var 17 yasında anne olacaksın sonra bikaç sene geçince bi çocuk daha okuman yada çalışman arkadslarınla ailenle olman gerekirken eşinle çocuklarınla geçireceksin ömrünü çocuk bakımı çok zor ve meşagetli bişey dir yıpratır insanı ALLAH eksiklerini vermesin evlatlarımızın daha yeni evlisiniz hayat şartları çok zor kuzum

Daha evlenmeden kaynanan annen hakkinda herşeye karisiyor nasil diyebilir. Sorun buradan basliyor zaten. Sonra senin kiyafetine kadar gidiyor.
Karsidaki insanların anlaşmak istemedigi oğlunun yuvasinda huzur vermek istemediği ortada.
Esinle konustugunda hep ailesini mi tutuyor.

açık öğretim mi okuyacaksın?
eşini neden ikna etmek için uğraşıyorsun ki?
kayıt ücreti 206 tl. o parayı kolayca bulursun. kaydını yaptır ve oku. bilmesine gerek yok. öğrenirse ve engellemeye kalkarsa "eğitim anayasal temel haktır, engelleyemezsin" de ve konuyu kapat. uzarsa lüzumsuz kavga çıkar.
her şeye de izin alma yahu. öldürecek mi?
Evt açık öğretim ama bunun sınavı var, kitabı var.. Ve ben çalışmıyorum, habersiz olmaz yani.

Daha evlenmeden kaynanan annen hakkinda herşeye karisiyor nasil diyebilir. Sorun buradan basliyor zaten. Sonra senin kiyafetine kadar gidiyor.
Karsidaki insanların anlaşmak istemedigi oğlunun yuvasinda huzur vermek istemediği ortada.
Esinle konustugunda hep ailesini mi tutuyor.
Evet, annesi ve babası benden, çocuğundan kendi yuvasından önde her zaman..

Back
X