- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.372
- 198
Bu konuda herhangi bir iddiada bulunacak bir uzmanlık alanına sahip degilim. Ne tıp doktoruyum ne de psikolog.
Yani sadece teori okuyabilirim.
Siz inancınız dogrultusunda kendi aklınıza yakın olan seyleri kabul etmeyi secmişsiniz. Ben de kendi kabul ettigim görüsü söyledim.
Fakat benim için bunların da bir önemi yok aslında. İnsanlar, cinsel yönelimleri ne olursa olsun, kendilerini nasıl tanımlıyor ve nasıl mutlu oluyorlarsa onların beyanını kabul ediyor ve buna saygı duyuyorum.
Yani kimseye hangi pozisyonda çiftleşmelerini söyleyemeyecegim gibi kimlerden etkilenecegine dair bir sınır da çizemem.
Cinsellikte baktıgım iki kıstas var; yaş sınırı ve yetişkinlerde rıza.
Bunlar dışındaki her şey o iki kişi için dört duvar arasında kalır.
Partnerimde ise birbirimizi mutlu ediyorsak, anlıyorsak, yargılamıyorsak, duygusal paylaşımımızdan memnunsam ve ortak hayaller kurabiliyorsak bunlar benim için yeterli olur.
Belli ki konu sahibi için yeterli olmayacak. O yüzden ayrılmaları gerektigini düşünüyorum.
Ona karşı duyduğun merhamet başına iş acacaga benziyor.Gercekten uzak durmalisin.O kucak açıp yanında olman gereken sıradan bir eşcinsel değil ki tercihinden ötürü ona arkani dönüyor gibi hissedesin.Tam anlamıyla ahlaksızlığını dayanamayıp diline vurmuş tehlikeli bir tip.Gonlunde onu başka yaratmış ve o yarattığın adama aşık olmuşsun sen ama gerçekte bambaşka bir tip.Erkekler tecavüze nasıl uğruyorlar saniyorsun ?Bunun gibiler sayesinde.Bu şekilde aktif olanlar "aktif"oldukları için kendilerini eşcinsel kabul etmezler zaten.Escinsellerle birlikte olur ama kendilerinin erkekligine laf ettirmezler.Bir suru travestinin sevgilisi evli,barkli,cocuklu ve etnik olarak da genelde aşık olduğun bu adamın yoresindendirler.Oralarda kadın erkek ilişkileri torelerle çok sıkı denetim altında olduğu için eşcinsel ilişkiler,erkek çocuklara,genclere tacizler yaygindir.Ona söyledikleri de normal gelmiştir zaten.İtiraf etmesini bekliyorsan daha çok beklersin.Akil doğruları görelim diye var.Aklin kararını vermiş,dinlemelisin.haklısın inkar ediyor ama belli ki öyle. neyse üstüne gitmicem eğer öyleyse bile onun için de çok zordur. herşey olacağına varır
Ben okuldan bi cocukla tanistigimda da cok garip bi hikaye cikti, tanisma usulu ya da gorucu usuluyle alakasi yok, adamlikla alakali. o da benim karsima cikmadi henuzGörücü usülünden daha ne garip hikayeler çıkacak merakla bekliyorumdiğer topikte bir hatun abisini anlatıp kardeşini getirdiler yazmış. Elimizde Ali kalmadı biz de Mehmet getirdik işte der gibi
Ya bu yoruma çok güldüm :)Bir erkek bir erkeğin kalçasına bakıp uf çok atesli cok seksi demez ki. Yazik kuzeniniz gider ayak tacize uğramış. Sizin sevdiginiz adam olmamış. Es cinseli geçtim adam dengesiz. Ne kadar Şakacı bile olsa bir erkek böyle der mi ? Ağzının suyu felanda akmistir simdi onun. Kuzende de ne cazibe varmış :) tövbe tövbe benide kotu konuşturdu.
Sizin yoksa benim hiç böyle bir derdim yok. İnancım gereği bu tür mahrem konuları bu şekilde konuşamam zaten. İlginç, sosyoloji uzmanı gibi konuşuyorsunuzda ondan cesaret aldım açıkçası...
ciddi bir şekilde sordum %100 erkeğim dedi
O teoriler çok sağlıklı değil. Cinsiyet, cinsel eğilim-yönelim vs... neyse tamamen kromozonların etkisinde. Kadın, erkek ve intersex bireyler olmak üzere üçe ayırıyorlar bireyleri cinsiyete göre. Intersex bireyler gonad kromozonlarındaki bozukluğun seviyesine göre kadın yada erkek olacak şekilde operasyona tabi tutuluyorlar. Eşcinsel bireylerin tümü kromozomal erkek. Gonadlarda hormonları yönetemeyecek birtakım sorunlar oluyor.
Bknz... David REIMER... Adam kromozomal erkek olduğu halde adamı zorla kadın yapmaya çalışmışlar. Olmamış, çünkü bu iş kromozomlardan soruluyor.
Dini hassasiyetim olduğu için bu konuyu çok araştırdım. Halada okumaya devam ediyorum.
Yeri gelmişken birkaç şey yazmak istedim. Selamlar...
Facebook mu? Çok komiksiniz. Prof. Dr. John MOONEY desem, makale desem, index desem? Bilmem birşey ifade eder mi sizin için...Facebok bile kullanicilarinin bu "skalada" gender tanimi yapmalarina izin vermisken, siz insanlari kolayca uce ayirivermissiniz , cok ilginc.
Eger inanciniz gercekleri egip bukmenize neden oluyorsa once onu sorgulayin bence.
Facebook mu? Çok komiksiniz. Prof. Dr. John MOONEY desem, makale desem, index desem? Bilmem birşey ifade eder mi sizin için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?