- Konu Sahibi melodikumral
-
üç yıldır bir birlikteliğim var seviyorum da ama ailesindeki sıkıntılar çok fazla ..her zaman birbirimizin yanında olmaya çalıştık bu zamana kadar elimizden geldiğince ama insan bazı durumlara katlanamıyor.ben öyle hissediyorum yani.asıl geleyim konuya evlenmeyi istyoruz tabi daha zamanı var. bir işe girmesi kppss yi kaznması lazım askerliği de duruyor. geleceğe planlar yapıyoruz şimdilik. ama ailesinde çok sıkıntı var maddi olarak en çok da.. babasının aşırı borcu var. emekli kendisi çalışmıyor ama o kadar borcu olmasına rağmen... bi tanede abisi var yeni evlendi o da ayrı bişey işi yokken evlendi .bi de onun düğün masrafları filan girdii işin içine ..şimdi başlamış işe doğrusu ama yeni ev kurdu sonuçta dolu borcu var..ben evlenmeden bu derde düştüm napacağım ben bu kadar borç içinde evlensem huzurum olur mu...geleceğe dair hayallerim vardı onunlada beraber kuruyorduk ama sevgilim şimdi nişanı erteleriz daha da diyor işte ailemle yaşarız filan diyor ben de iistemiyorum hayallerimi yaşamak istiyorum..ayrıca evlenince borçlarını ödemeye yardım edecekmiş ..nasıl olacak anlamadım ben bu işi.borç da en az 80 milyar filan vardır..faizi filan nolacak..durumu anneme anlatmadım daha... ben başkasının yaptığı borcu ödemek istemiyorum ilerde evlensem yansır mı bana..bana akıl verin....(
Daha neler duyacagim bakalim..kac yillik evliyim ben bu kadar didik didik bilmem esimin ailesinin borcunu vs..dur daha ortada resmi bisey yok bile..bgn hersey mukemmel olsa tam sizin evlilik zamani bi saglik sorunu cikar yuklu miktar borca girilebilir hayat bu garantisi var mi..rahatinizi ve hayallerinizi bu kadar umursuyorsaniz degil bu cocukla kimseyle evlenmeyin
Ben senin bunları düşünmene hak veriyorum açıkçası
Sevgilin seni ailesiyle oturtacak ki borçları ödesin
Hem abinin,hem ailenin,hem de sizin düğün borçlarınızı ödeyecek yıllarca
Sen de oturup ailesine hizmet edeceksin
Her ailenin bir yük çekmeye hazır ve nazır üyesi vardır
Bu ailede o kişi seninki olacak
İşsiz evlenen abi bile ayrı evde eşiyle oturacak
Sen kahır çekeceksin
Koşarak uzaklaş derim
Hiç çekilmez
bn zaten etmesn demiyorum sadece yani biz ne olacağız acaba diye düşünüyorum her kız gibi bnmde hayllerm var sonuçta..onunla kurdm ama o hayalleri bn korkum o yönde yarm tabkde edlir onlardan bişey beklmiyrm kndimz yaplm diyorm..keşke öyle durmda olsakta onlarıda mutlu etsek ailsni yani onlarada yardm etsek.şuan içn çok erkn tabi düşnm için ama bi taraftan da gitgide iyice hayatımın merkezi oluyor.Anladım, sert çıktım sanırım kusura bakma. O kadar çok konu açılıyor ki sevgilimin, nişanlımın ailesi yardım etmiyor diye.
Kendini koy erkek arkadaşının yerine, ailenin borcu olsa, onlara yardım etmez misin?
Şöyle söyleyeyim eğer sevgilin adam gibi dik durur ailesine kesin tavrını koyarsa babasının yaptığı borçları siz ödemek zorunda kalmazsınız sizin üzerinize yıkamazlar ama mülayim gibi yardımda yardım diye koşan biriyse borç içerisinde yüzersiniz burada önemli olan sevgilinin tavrı o ne düşünüyor hayır illa yardım edeceğim ödeyeceğiz diyorsa burada düşünülmeli ki bence aynı evde oturtmayı düşünüyor sizi farklı ayrı bir hayat kurmaya niyeti yok gibi geldi bana tamam ailelere yardım edilir neden edilmesin kendimizi geçindirdik iyi bir gelirimiz var neden edilmesin onlar bu yaşa getirmişler ama daha kendi evimi geçindiremeden yardım diye koşarsam vallahi enayi gibi kullanırlar bu devirde
bu didikleme değil biz konuşuyoruz sıkıntılarımızı yanlış anlamışsınız.bu hayatta ne olacağı belli değil tabikide kimsede bunun garantisini vermez.bn eleştirmiyorumda onun abisini ama görünen durumlar var ortada ben ciddi olduğum için düşünüyorum.ciddi olmasam geleceğimi düşünmezdim zaten.yanlış anlamışsınız
Abisinin daha işi yokken evlenmesi hiç doğru olmamış.
Babasını düşünseydi beklerdi biraz daha, adamın zaten borcu varmış.
Adam emekli onca yıl çalışmış şimdi rahat etmek istiyordur ama mecburen borç ödüyordur napsın.
Sen hayır yardım etme falan dersen kendini yanlış tanıtmış olursun onlara.
İyisi mi erkek arkadaşın iş bulduğunda her ay altın yapıp kenara atsın kalanıyla da ailesine yardım etsin.
En azından babasının borçlarına.
Sende oda her ay böyle birikim yaparsanız iyi bir miktar biriktirmiş olursunuz kimseye de yük olmazsınız.
Eşimin ailesi senin sevgilinin ailesine az çok benzediği için seni gayet iyi anladım kendini yanlış anlattığın filan yok gayet açık güzel şekilde çekincelerini yazmışsın.O borçtan size ne dense de gerçekler öyle değil tabi ki ilerde sizi de etkileyecek .bir de karşılığı olmayan sorumluluk duygusu olmadığı için yapılan keyfi borçlar çok can sıkıcı yoksa ailesinin geçim derdinden sağlık sorunu vs. den borcu olsa yardım etmek kimseye rahatsızlık vermez. Eşimin ailesi de bugün bulsa parayı bugün de harcar.Kafaları rahat.Beni ise borç sözü bile daraltıyor.Ki eşim de ailesine benziyordu.Onun da nereye gittiği belli olmayan kart ve kredi borçları vardı.Ne zaman kendini toparladı o zaman nisanlanmaya karar verdim.Lafı uzatmayayim iki gönül bir olunca samanlik seyran olmuyor artık.Evimize aylık 9-10 bin lira girdiği halde ben yine de 3 kuruşluk borçlara takılıyorum.Sevgilinle ciddi bir yola cikacaksan çekincelerini detaylica konus.Ayıp değil kesinlikle.
Kısmen aynı şeyleri yaşadım düğünümüzü çok zor yaptık intiharı bile düşündüm tek tavsiyem bu sıkıntılar hallolmadan girme bu işe ve fedakarlıklarına değer verecek farkında olacaksa sevgilin ona destek ol ama olmayacaksa sen bilirsin
Kısmen aynı şeyleri yaşadım düğünümüzü çok zor yaptık intiharı bile düşündüm tek tavsiyem bu sıkıntılar hallolmadan girme bu işe ve fedakarlıklarına değer verecek farkında olacaksa sevgilin ona destek ol ama olmayacaksa sen bilirsin
seviyorum benmki geçici istek değil..sadece mutlu olmak istyorum o yüzden endişelerim..onunda kendimnde mutsz olmasını istemiyorum..para ne kadar önemsz densede malesef parasız birşey olmuyor..
bi de evet abisi ayrı evde oturuyor eleştirdiğim nokta çoğu abisinin yüzünden olan borçlar sevgilimde fedakar yani sıkıntı orda ...
dediğinz gibi olmasından korkuyorum bnde..zamana bırakacağım kpssyi kaznmasnı ve bnm için yapacaklarına bakacğm..kendmide daha üzmek istemiyorum çünkü çok takmıştım kafama...teşekkürlerCnm en büyük sevgi bile bu bahsettiğin şartlarda yok olup gidiyor.Burada örneklerini çok okuyoruz.İyi düşün sevgi bir yere kadar...
işte bu konuyu takıyorum bnde dediğim gibi abisi hiç düşnmedi çoğu onun borçları.o yuvasnı kurdu biz ertelemk zorunda kalacğz bn fedakarlık yapacağım canımı sıkan konu bu..o benm yanmda ama ailsnide düşnüyor düşünmelide tabkde ama ben nolacağım yani...anlatsam nasıl anlatmalıyım ki abisinin yaptığını ona yani.ben onun yaptığı borçlar yüzünden mutsz olmak düşnmk istemıyorm..açıkçası absinn düğün borcnada yardm etmk istemm yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?