sevdiğim erkeğin ailesinin borçları...

Ben senin bunları düşünmene hak veriyorum açıkçası
Sevgilin seni ailesiyle oturtacak ki borçları ödesin
Hem abinin,hem ailenin,hem de sizin düğün borçlarınızı ödeyecek yıllarca
Sen de oturup ailesine hizmet edeceksin
Her ailenin bir yük çekmeye hazır ve nazır üyesi vardır
Bu ailede o kişi seninki olacak
İşsiz evlenen abi bile ayrı evde eşiyle oturacak
Sen kahır çekeceksin
Koşarak uzaklaş derim
Hiç çekilmez

ortada koskoca borç var ve çalışan kimse yok. borçlular çalışmıyor derdi seni buluyor canım. bir arkadaş demiş ya sorunlu ailelerle olmuyor evlilik. bak erkek arkadaşında çalışmıyor bence oda sorunlu biraz. o halde sen yoluna devam et canım erkek arkadaşından bir beklentin olmasın.

Evet bunlar sorun olur senin hayatinda. Ailesinden bir sey beklemeyin zaten ama sevgilinizin ailesine yardim etmesini de kotu gormeyin. Ayni evde yasamaniz bence de dogru degil, yani saglikli degil. Eger devam edecekseniz borclarin bitmesini bekleyin. Sonra nisan yapin. Tertemiz bi sekilde baslarsiniz, uzun surer ama birakmam diyorsaniz goze alacaksiniz.

Borç onların borcu, dert onların, sıkıntı onların. Biraz kendi derdinize düşmek yerine aile için iyi dileklerde bulunsanız? En azından paragrafın bir iki yerine yazsaydınız da biz de görseydik. Yazdıklarınız biraz bencilce geldi, kusura bakmayın. Erkek arkadaşınız işe girsin. Devamı gelir sonra bazı şeylerin.

İşin gücün yok kendisinin beş kuruşu yokken ailesinin borcunu ödemeye çalışan bide sana dayatmalar yapan sevgilini mi bekliceksin ayrıl gitsin, sınava gircek de kazancak da sonra ailesinin borcunu ödicek seni de atacak annesinin yanına ohh ne ala mualla, annen baban sıkıntı çekesin diye mi büyüttü seni

bu didikleme değil biz konuşuyoruz sıkıntılarımızı yanlış anlamışsınız.bu hayatta ne olacağı belli değil tabikide kimsede bunun garantisini vermez.bn eleştirmiyorumda onun abisini ama görünen durumlar var ortada ben ciddi olduğum için düşünüyorum.ciddi olmasam geleceğimi düşünmezdim zaten.yanlış anlamışsınız

seviyorum benmki geçici istek değil..sadece mutlu olmak istyorum o yüzden endişelerim..onunda kendimnde mutsz olmasını istemiyorum..para ne kadar önemsz densede malesef parasız birşey olmuyor..
bi de evet abisi ayrı evde oturuyor eleştirdiğim nokta çoğu abisinin yüzünden olan borçlar sevgilimde fedakar yani sıkıntı orda ...

bn zaten etmesn demiyorum sadece yani biz ne olacağız acaba diye düşünüyorum her kız gibi bnmde hayllerm var sonuçta..onunla kurdm ama o hayalleri bn korkum o yönde yarm tabkde edlir onlardan bişey beklmiyrm kndimz yaplm diyorm..keşke öyle durmda olsakta onlarıda mutlu etsek ailsni yani onlarada yardm etsek.şuan içn çok erkn tabi düşnm için ama bi taraftan da gitgide iyice hayatımın merkezi oluyor.

işte bu konuyu takıyorum bnde dediğim gibi abisi hiç düşnmedi çoğu onun borçları.o yuvasnı kurdu biz ertelemk zorunda kalacğz bn fedakarlık yapacağım canımı sıkan konu bu..o benm yanmda ama ailsnide düşnüyor düşünmelide tabkde ama ben nolacağım yani...anlatsam nasıl anlatmalıyım ki abisinin yaptığını ona yani.ben onun yaptığı borçlar yüzünden mutsz olmak düşnmk istemıyorm..açıkçası absinn düğün borcnada yardm etmk istemm yani..

Ben sizi anladim da siz beni anlamamissiniz..ne diyorsunuz bak dertlesiyoruz diyorsun adam sana derdini anlatiyor sen burdan taa evlilige baglayip o zaman olacaklari dert ediyorsun..ben de diyorum ki dur bakalim daha ortada bisey yok sen bgn sevgiline destek olacaksan ol belki o zamanlar gelene kadar bi sekilde durumlari duzelir..bana sdiden bunlari dusunmeniz sacma geldi ciddiyetle ilgisi yok bu durumun...

evet abisi yüznden çoğu borç..derdi de beni gerdi yai bnm haytımn planları değişiyor çünkü..
yeni bitti okuu daha kpss girck bakalm..nasip artık

kesinlikle size katılıyorum..ciddi düşnmesm ilgilnmzdmki zaten bizi düşündüümden kafama taktım.gerçekten parasz hiçbrşey olmuyr acı geçek.sağlkda huzurda olmuyor...bende öyle borç takıntsı var ailmde yani borca tahammül edemez borcu olsa rahat edemz harcamaları kısıtlarız..onlar ise abisine düğün yaptı..bekleyp işe girip parasını biriktirip yapabilirdi..fedakarlk sevgilm yapacak galiba hep evlenmeden böyle gibi

Kısmen aynı şeyleri yaşadım düğünümüzü çok zor yaptık intiharı bile düşündüm tek tavsiyem bu sıkıntılar hallolmadan girme bu işe ve fedakarlıklarına değer verecek farkında olacaksa sevgilin ona destek ol ama olmayacaksa sen bilirsin

şuan değer yoksa bunları düşünmezdim zaten..en iyisi zamana bırakmak sanırım sorunlarn çözülmesi ama çözülecek gibi durmuyor bi taraftan da..zamana bırakacağım artık.eğer herşey ters giderse o zaman tekrardüşünüp karar vereceğim.

peki şuan mutlumusunz..hem manevi hem parasal açıdan sıkıntı yaşıyor musunuz.sizde üzülmüşsünüz..umarım değmiştir mutlusunzdr. teşekkür ederim..

Cnm en büyük sevgi bile bu bahsettiğin şartlarda yok olup gidiyor.Burada örneklerini çok okuyoruz.İyi düşün sevgi bir yere kadar...

Cnm en büyük sevgi bile bu bahsettiğin şartlarda yok olup gidiyor.Burada örneklerini çok okuyoruz.İyi düşün sevgi bir yere kadar...
dediğinz gibi olmasından korkuyorum bnde..zamana bırakacağım kpssyi kaznmasnı ve bnm için yapacaklarına bakacğm..kendmide daha üzmek istemiyorum çünkü çok takmıştım kafama...teşekkürler

Maddi olarak hamdolsun ama daha oh be diyemedik çalışmama da izin vermiyordu şimdi şimdi yumuşadı ailesiyle çok problemi vardı bana tek tutulduğu dal benim olduğumu söylüyordu evlenmeden önce şimdi ise en değerli ailesi ben ailesi yüzünden hem maddi hem manevi çok sıkıntı yaşadım çok fedakarlıklar yaptım ama maalesef ki çok çabuk unutuldu tek bildiğim eşimi sevdiğim için katlandığım umarım böyle devam eder eşim de beni seviyor biliyorum ama ne yazık ki herşey çok çabuk değişti elbette evlilikte herkes değişiyor ama bu kadar fedakarlık yapıp sonra böyle olması insana kendini hem çok Salak hemse çok değersiz hissettiriyor

Çok zor durumunuz bilemiyorum karışık etse bir dert etmese bir dert ve kendinizi geri plana atacaksınız ailesi de bir yuva kuracaksınız ama farkında değiller önce kendi borçları kolay gelsin gerçekten

Babasının borcundan sana ne, kendi düğününü kendi yapsın diyen arkadaşlar nasıl bir dünyada yaşıyorlar çok merak ediyorum. Sıfırdan ev kurmuş, düğün yapmış mı o arkadaşlar yoksa kocalarının aileleri yapmış da bol keseden ahkam mı kesiyorlar onu da merak ediyorum! Ben de evlendiğimden eşimin ailesinden bir gram hayır görmediğimiz için bankadan kredi çektik 3 yıllık, daha evlenmeden ödemeler başladı ve her ay bir kira kadar da onu ödüyoruz ve elbette kendi evliliğine yansıyor. Pek çok şeyi hesaplayarak yapmak zorunda kalıyorsun, en ufak bir gezmeyi tozmayı bile sonra diye erteliyorsun evine bişi alırken hep düşünce hep hesap kitap. zor oluyor tabi ki. Ama ne olursa olsun arkadaşım sen ailesiyle oturmayı kabul etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…