• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdıgıyle evlenememek

merhaba arkadaşlar bi derdim var benim sizden fikir alırsam Belkı bı cozum bulabılrıım 2 yıllık bı erkek arkadasım aile yapılarımız bıraz farklı onlar tamamen dogu kültüründe ılk akrabadan kız ıstıyor ogullarına ama o böle bı durumu kabul etmedı sürekli anlatmaya calısıyo ayrım yapmadan acık kapalı yada aynı evde oturtacak dıye svdıgım ınsanla evlenmedıkten sonra ne anlamı var dıyor ama aılesı babasının üstüne söz söylenmıyor evde yanı evlenırsek aynı yerde yasıycaz kapanıcam ve sureklı hızmet edılcek bı aıle gelen gidenlerı cok oluyor ısın ıcınden cıkamıyoruz delı gibi sevıyoruz bır bırımzıı ama ınsanların tanımadan böle ayrım yapması cok zoruma gıdıyor Benim aılem rahat onlara göre bu tür seylerı hıc sorun etmezler ama onlar cok kesın kararlılar ve benım artık karar vermem gerekıyor
Evlenirsen mutsuz olursun!

merhaba arkadaşlar bi derdim var benim sizden fikir alırsam Belkı bı cozum bulabılrıım 2 yıllık bı erkek arkadasım aile yapılarımız bıraz farklı onlar tamamen dogu kültüründe ılk akrabadan kız ıstıyor ogullarına ama o böle bı durumu kabul etmedı sürekli anlatmaya calısıyo ayrım yapmadan acık kapalı yada aynı evde oturtacak dıye svdıgım ınsanla evlenmedıkten sonra ne anlamı var dıyor ama aılesı babasının üstüne söz söylenmıyor evde yanı evlenırsek aynı yerde yasıycaz kapanıcam ve sureklı hızmet edılcek bı aıle gelen gidenlerı cok oluyor ısın ıcınden cıkamıyoruz delı gibi sevıyoruz bır bırımzıı ama ınsanların tanımadan böle ayrım yapması cok zoruma gıdıyor Benim aılem rahat onlara göre bu tür seylerı hıc sorun etmezler ama onlar cok kesın kararlılar ve benım artık karar vermem gerekıyor
ya sevgiliniz ailesine ciddi rest çekecek, görüşmeyeceksiniz. ya da ayrılın.
bu tarz düşünce yapısına sahip aileler dışardan gelin almazlar. kapı komşum olan bir aile aynı yapıdaydı, çocukları sevdi evlendi. ailesinin karşı çıkmasına rağmen. kıza dünyayı dar ettiler. iftiralara kadar gitti olay ve boşandılar. sonra da kendi akrabalarından gelin aldılar.

Çok seviyor olabilirsiniz ama evlendikten sonra sevgi tek başına yetmeyecek. Siz karşı tarafın isteklerini kaldıramaz sakız ve evlendikten sonra puan olursanız daha çok üzülürsünuz.
Evet uzulmemek icin bu yola devam etmemeliyim

Doğudaki her aile öyle değil. O aileyle alakalı. Sizi seven birisi olsa kendi ailesini mutlu etmek için sizi üzmezdi. Kapanmanızı istemez ayrı eve çıkartırdı. Ama karşınızda pasif korkak ve maalesef sizi sevmeyen birisi var.
Annesi sadece öldugum zaman ogullarim yanimdan ayrilabilir diyen biri bu sadece bencillik bu sekilde dusunen bi aile yapisiyla yapamam

ya sevgiliniz ailesine ciddi rest çekecek, görüşmeyeceksiniz. ya da ayrılın.
bu tarz düşünce yapısına sahip aileler dışardan gelin almazlar. kapı komşum olan bir aile aynı yapıdaydı, çocukları sevdi evlendi. ailesinin karşı çıkmasına rağmen. kıza dünyayı dar ettiler. iftiralara kadar gitti olay ve boşandılar. sonra da kendi akrabalarından gelin aldılar.
Eminim kendi akrabalarindan alicaklar

Ben eşimin annesiyle tanıştığımda acık olduğum için ilk cümlesi Benim ailemde herkes kapalı biz böyle kabul edemeyiz olmuştu çalışırsan çocuğuna kim bakacak filan diye söylenirdi ama benim bu önyargıları kırmam on senemi aldı aynı şehirde değiliz istediğim gibi giyiyorum istediğimi yapıyorum. Fırsatınız varsa başka şehirde yaşayın iş kocada bitiyor. Şimdi bana söylediği şey işe git kızım çalış arada telefonda üstünü basını kapat üşütme diye laf ediyor ama umrumda olmaz. Kültür farkı zor ama ben atlattım şükür. Benimde eşimle başka problemlerim oldu. Nefret ediyorum böyle at gözlüklü insanlardan yobaz dediğinde hakaret olarak algılıyorlar. Torunları filan olsa onlarda bu kafa işlemiyor el kızı olunca vur mantıgı işte
Evet is erkek te bitiyor ama bahsettimiz kisi ailesinden asla ayrilamiycak biri me yazikki keske biraz kendi hayati icin cesareti olabilseydi

Ayrıl ya evlendikten sonra aşk meşk yerine saygı, sevgi bulunduğunuz ortamdaki paylaşımlarınız kalacak. Sen benliğini unutursun. Ne olacak, gel babam, git babam sürekli hizmet, yalnız bir aktivite yok. Gelenekler farklı, beklentiler farklı. Sen hizmetçi gibi dön dur ortalıkta.

Sen neden karar veriyorsun? Neden fedakarlık yapacaksın. O yapsın. Herkesi bıraksın gelsin senle ayrı yerde yaşasın. Ayrı ev tutsun. Asla ama asla aklın varsa asla kabul etme.
Kesinlikle ben fedakarlik yapaN taraf olmuycagim cunku bu iliskiye cok emek verdim

Madem o kadar deli gibi seviyorsunuz birbirinizi neden sadece siz bu kadar büyük fedakarlıklarda bulunacakken sevgiliniz hiç bişey yapamiyo akrabadan evlenmemek dışında? Bence oluru yok yani ben kabul edemem tabi hayat sizin başkaları uğruna hiçe saymakta özgürsünüz
Benim hayatim ve baskalari icin yasiyamam oyuzden devam etmiycem

Sevgi kesinlikle yeterli degil.evlilik sevgili olmaktan cok farkli. Sorumluluklarin zaten artiyor ev temizligi yemek misafir camasir utu bulasik kocanla ilgileneceksin cocugun olursa onun bakimi vs bu uzar gider.bak benim kv uzakta oturmasina ragmen 2 gitmesen veya bisey oldugunda yardim etmesdn trip atiyo ki bu evliligime bile yansiyor.sen ayni evde oturcakmissin bir de neler yasayacaksin kim bilir kapini kapatip cekip gidebilcsgin bir evin bile olnayacak.iyi dusunmen lazim.ayrica esinle evde rahatca hareket edemiceksin cicim aylarin bile burnundan gelebilir.sadece esine guzelce haxirlanip yemekler yapmak varken zorunlu olarak tum aileye hazirlamak zorunda kalabilirsin.sevgi hersey demek degilbu tarzseyler yasayinca o da azalabilir.

Erkek arkadaşın akıllı olsun önce,deli gibi sevmek senin lehine olmaz..
Hayatını karartırsın evlat,aileler farklı kültürlerdeyse her zaman sorun çıkacaktır..
Kimse aksini iddia etmesin,herşeyler farklı olacaktır..
Daha şimdiden kapanman isteniyorsa hizmet beklenirya vay haline senin..

Böyle bir eve gidersen o çok ölüp bittiğin aşk 1 ayda bitecek.
Bitecek bişey için bu kadar kahrolma.
Ayırın yollarınızı.

Aynı durumu bende yaşadım canım. Olayın içindeyken her şeyin üstünden gelirsin gibi geliyor ama öyle değil . Aşk da bitiyor bir gün. Biz ortak kararla ayrıldık , bir yıl oldu. Şu an allahın sevdiği kuluymuşum diyorum, gözüme perde inmiş meğer. O kadar mutluyum ki, yeniden aşık oldum. Sende kendini yakma, kendin gibi birini bulur gene seversin.

İyi düşün evlendikten sonra o aşk,gözü karalık her şeyi üstlenirimcilik kalmıyor

Ohaa köyde mi yaşıyor onlar . Bende doguldoguluyum ve kendi istediğimlistediğimle evlendim aynı evde oturma diye bisi kalmadı burda . Çok saçma evlendikten sonra sevgi aşk yetmiyor . Bence iyi düşün

Kaç kaç kaç bacım ardına bakmadan kaç. Hizmetçilik yapmak için mi evleniyorsun? Doğu kültürünü iyi bilirim. Onlar(istisnaları saymıyorum, ailelerine çok çok çok bağlı(özellikle güneydoğu) kv kp ne derse o olur.Hadi onları bırakın büyük abi bile ne derse o olur gayet size karışabilir. Kaç.
Not: Ben de doğuluyum bizde karışılmaz diyenlere bakma, doğrudur karışılmayan aileler var ama sizinkiler bariz karışıyormuş

İşin içine sürekli hizmet etmek zorla k gibi insancıl olmayan zorlamalar girince sevgi falan yalan olur geriye sadece işkence kalır

Eğer bana fikir vermek düşerse kendinden taviz vereceğin hiç bir şeye adım atma.. Aşk geçici, sevgi baki lakin sevgi de bir yere kadar.. Evlilik şuan düşündüğünden çok farklı bir kavram, o yüzden kültürüne yaşam tarzına yakın bir insanla ömür sürmek çok daha makul ve mantıklı.. Şimdi ne desem boş biliyorum ama kendini ateşe atma.. Ailenle annenle paylaş durumu en mantıklı fikri onlar verecektir muhtemelen..

Back
X