seven insan herşeyi yapar mı?

Arayı bir şekilde bulman, aileni ikna etmen gerek. Kırmadan kararlı olduğunu, fikrini kimsenin hiçbir şeyin değiştiremeyeceğini söylemen gerek bir şekilde.
Bu hayat senin. Evlenme gibi bir konuda seni zora sokarak yön vermeye hakları yok. Karar senin. İkna olması gereken sensin ailen değil. Bunu anlamaları ve senin hislerine saygı göstermeleri lazım. En azından 1 uyarırlar 2 uyarırlar ama kararlıysan daha fazla ısrar etmeye hakları yok yani.
Hayat senin sen bilirsin kızım biz uyardık bizden çıktı demeleri lazım.
Bu inat nedir anlayamıyorum.
Valla sana yakın bir akraban olsam annenle konuşurdum. Uyardıktan sonra hala kararlıysan karışmamaları gerektiğini, kararına saygı göstermeleri gerektiğini sadece yanında olmaları gerektiğini söylerdim.
Yok mu böyle anneni karşına alıp konuşacak bir ablan kuzenin falan? Sen anlatamıyorsan yakın birinin anlatması gerek.
Sen artık istedikleri gibi şekil verebilekleri bir hamur falan değilsin.
O ağaç yaş değil artık kuruyalı çok oldu evleniyorsun.
Akrabalara genelde annem aktardığı icin konuyu onun açısından bakıyor olaya çoğu. Hasta diye de kimse üstelemiyor. Kendi ailesi zaten dünden karşı oldukları icin onlarla konusunca daha da nefret dolu oluyor nedense. Anlayacağın kimseye anlatamıyorum akrabalardan

Bence resti çekin nişanlınız sizden kurtulsun çünkü kaçtır aynı konuyu açıyorsunuz kendi karalarınızı veremiyorsunuz,kedinin fareyle oynadığı gibi sizinle oynayan bi annenin etkisindesiniz,burda hergün sizin anneniz yüzünden hayatı kararan ne kadınlar okuyoruz,rest çekecekmiş,çekin de iyilik yapın bari adama.

Bence resti çekin nişanlınız sizden kurtulsun çünkü kaçtır aynı konuyu açıyorsunuz kendi karalarınızı veremiyorsunuz,kedinin fareyle oynadığı gibi sizinle oynayan bi annenin etkisindesiniz,burda hergün sizin anneniz yüzünden hayatı kararan ne kadınlar okuyoruz,rest çekecekmiş,çekin de iyilik yapın bari adama.
Benim annem yüzünden hayatı kararan insanlar derken? Benim konularımı okumak zorunda değilsiniz hanımefendi, sol üst köşeden çıkın başka zilyon konu var. Sert yorumlarda yapıldı eyvallah ama had bilmek başka şey, size de tavsiye ederim....

Benim annem yüzünden hayatı kararan insanlar derken? Benim konularımı okumak zorunda değilsiniz hanımefendi, sol üst köşeden çıkın başka zilyon konu var. Sert yorumlarda yapıldı eyvallah ama had bilmek başka şey, size de tavsiye ederim....
Anneniz gibi müdahaleci kadınlar yüzünden hayatı kararan kadınlar,sayfalardır annenizi bize kötülerken herşey iyi güzel de biri kalkıp aktif dinleme yapınca mı hadsiz oluyor,tekrar söylüyorum çekin şu resti de o gariban nişanlıya hayatının iyiliğini yapın.

Kuzum bu çocuk oyuncağımı...adamı maymunamı çevirmek istiyor anneniz...çek resti yaptır işini iyiyimiş...bide boynuna tasma çek nereye istersen...

Anneniz gibi müdahaleci kadınlar yüzünden hayatı kararan kadınlar,sayfalardır annenizi bize kötülerken herşey iyi güzel de biri kalkıp aktif dinleme yapınca mı hadsiz oluyor,tekrar söylüyorum çekin şu resti de o gariban nişanlıya hayatının iyiliğini yapın.
Ben annemi neden kötüleyeyim, kaç mesajda yazdım benim iyiliğimi istiyor ama çok aşırı ve uçlarda müdahalede bulunuyor diye. Siz amuda kalkıp okuyorsanız öyle anlamanız normal tabi. Neyse ben sizinle tartışmak icin açmadım konuyu, iyi akşamlar

Akrabalara genelde annem aktardığı icin konuyu onun açısından bakıyor olaya çoğu. Hasta diye de kimse üstelemiyor. Kendi ailesi zaten dünden karşı oldukları icin onlarla konusunca daha da nefret dolu oluyor nedense. Anlayacağın kimseye anlatamıyorum akrabalardan
Aslında kimsenin konuşmasına ihtiyacın olmamalı. Biraz cesaret etsen konuşan herkesi susturup kendi seçimini kabullendirebilirsin onlara.
Bazen rest çekmek gerekiyor seçimini yapmalısın.
Ya annene rest çekeceksin nişanlınla evlenip mutlu olacaksın ya da nişanlına rest çekeceksin.
Ama nişanlına rest çekersen bence onu kaybedeceksin.
Annene karşı kendini bu kadar ezdirmene, ellerinde oyuncak olmana üzüldüm. Ağır bir gerçek ama gerçek işte.
Annenin istemediği seçimleri yapmaktan korkuyor gibisin. Bu senin suçun değil böyle yetiştirilmişsin ama hayatın konusunda kendi seçimlerini yapmak için bir yerden başlaman gerekiyor.
Nişanlını kaybedersen ileride biraz daha yaşın ilerleyince kafana vurursun ben ne yaptım diye.
Çünkü aslında çok basit bir olayı zora sokuyorsun sırf annemi üzmeyeyim diye. Keşke üzseydim de hayatımın aşkını kaybetmeseydim dersin.
Rest çekersen annen birkaç gün üzülür ama annen sonuçta yine de yanında olur hatta evlenince unutur bile belki hatasını bile anlar tanıdıkça ısınır damadına.
Ama anneni dinlersen nişanlını kaybedersin ve onun dönüşü de yok.
Seçimini yap bir an önce.
Hakkında hayırlısı canım.

Aile candir kandir ama bir yere kadardir benim icin. Sonucta herzaman yaninda olamayacklar...
siz nasil mutlu oluyorsaniz öyle olsun insallah
Teşekkür ederim, zaten evlenince aile atılmıyor aksine büyüyor ama sanırım Aileden ilk evlenecek ben olunca bu kadar zor oluyor kabullenmek bilemiyorum

İyi akşamlar hanımlar,
yine ben ve yine annemle karşınızdayım. Daha önce de birkaç konu açmıştım annemin nişanlımı mesafeden dolayı istememesiyle ilgili. Bu haftasonu nişanlımla buluşacağız haftalar sonra. Ailelerde biraraya gelecekler. Sorunum yine annem. Bu kezde tutturdu, ben orda yaşamam, beni seviyorsan benim bulunduğum yerde iş bulur orda yaşarız, ya da sen bilirsin diyecekmişim. Zaten seviyorsa vazgeçmez, eger bu teklifini kabul ederse de gözüme girer falan dedi. Sorun şu ki, daha önce biz bambaşka biyerde yaşayacaktık onun orda işi hazır sayılırdı ama ben orada yaşamayı kabul etmediğim icin memleketine döndü. Nişanlanmadan önceden beri belli bizim orda yaşayacağımız. Annem şimdi resti çek, severse zaten kabul eder diyor. Ben kabul etmeyeceğini biliyorum nişanlımın, çünkü ben istemiyorum diye diğer şehri bıraktı, şimdi düğüne yakın böyle bişey dersem kabul etmez. Ama kabul etmezse de annem beni gerçekten sevmediğini düşünecek, oysa benim öyle bi şüphem yok. Ne yapacağım Kızlar akıl verin, annemi dinleyip restmi çekeyim? :KK43:
Annne uygun bı dille anlatman gerek ben olsam bende kabul etmem yani önceden bikarar alınmış acaba annen nisanlini istemiyormu?

Kusura bakmayın ama anneniz bana bencil geldi siz evladı olabilirsiniz tamam ama nişanlınizin da bı ailesi var sen birakamiyorsan mesela neden o bıraksın ailesinin memleketini işi gücü nerdeyse ikiniz içinde uygun bı yerde oturun bence annene çokta takılma tek sorun buysa

Bende ikisine de aynı mesafede olmak istiyorum açıkcası. İki tarafta misafir olarak gelsin ama evime karışmasın. Kv çözemedim, şimdilik hiç bişeye karışmadı ama kime müsamaha gösterirsen karışmaya başlar, o yüzdem mesafeyi korumak istiyorum ama aynı mesafeyi anneme koyamıyorum buda adaletsizlik gibi geliyor bana bundan çok rahatsızım

Annen sen kardeslerin bir aileydiniz. Esinde oyle onun da baska ailesi vardi. Siz esinle bir aile kurmak istediniz. Herseyiyle sizin olan bir aile...

Ne esinizin tarafi ne sizin tarafin karismaya hakki yok. Ben senin iyiligini dusunuyorum laflarina da asla kanmayin. Iyilik adi altinda size karismalarina izin vermeyin. Cunku ne olursa olsun siz yeni bir aile kuruyorsunuz. Ben annemin lafini asla dinlemem dinlerim tamam derim ama yapmam cunku allah bana akil fikir vermiş..

Sadece bir kere onun lafiyla esime sert ciktim ve pisman oldum. Cunku bugune kadar esim kendi ailesi iicin bir kere bile kavga etmedi beninle. Konusun esinizle iki aileyi de karistirtmayacaginizi simdiden konusun anlasin.

Malesef ben bu konuda cok sertim esimle yasayan ayni evi paylasan benim annem bile olsa huzurumu kacirmasina izin veremem.

Back
X