• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

seveni seçmek mi sevmeyeni zorlamak mı?

bikahvebana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
506
279
103
Merhabalar,

Ben otuz yaşına ulaşmış bir kızım. Kafam son zamanlarda evlenmem gerektiği konusu ile meşgul. Pek çok kişi ile tanıştırıldım, hepsi iyi adaylardı ancak kimseye gönlüm ısınmadı. Taliplerim içinden bir kaç yıldır ısrarla bekleyen bir bey var fakat zerre kadar ilgimi çekmiyor.

Diğer yandan, aklımdan çıkaramadığım bir kişi var ki ben ararsam konuşur yoksa hal hatır bile sormaz. Ben kovaladıkça kaçan bir tip yani. Kovalayan olmaktansa, yukarıda bahsettiğim, beni sevip değer vereceğini düşündüğüm adayı seçmeyi planlıyorum ancak içim hiç rahat değil. Yanlış mı düşünüyorum?

Böyle bir tercih yapıp pişman olan var mı? Daha bu yola girmeden, yardım lüfen:/

Sadece ikisi yok ya dünyada... Neden kendini bir seçime zorluyorsun?
Gönlünün evet demediği adamı ne yapacaksın? Aynı yatağa nasıl gireceksin?
Aynı evde dahi kalmak çok güç olur hatta yatağı geçtim de...
Sevmediğin biri oldu mu her yaptığı batar gözüne. Evlenmek çok ciddi bir iş.
Hem adama da yazık. Evlendiğinde kalbin başka birinde kalmış olacak.
Evlenmeliyim, geç kaldım psikolojisinden kurtulmaya bak. O zaman her şey çözülecek.

Beni en çok dürtüleyen konu çocuk sahibi olmak ve yuvamı kurmak aslında. O kişi çekici değil gözümde gerçekten de ancak ya doğru kişi hiç gelmezse ne yapacağım?

Geç kaldım psikolojisini içinde bulunduğum toplum da hissettiriyor. Etkileşimde olduğum insanlar nasılsın sorusunun ardından 'eee evlenmiyormusun?' diye soruyorlar. Bunlar bir yana ben zaten evlenmek istiyorum artık. Saplantı mı oldu acaba bilemiyorum:/

pardon da acelen mi var, kovalayan mi var, ne bu illaki birini secmem gerek.
ne seveni ne de istemeyeni secmemelisin. sevdigin ve sevilecegin birini secmelisin.
acele eden yanlis karar verir. biraz seyrine birak. yasin da cok acele etmen gerekmiyor.

Herkesin alninda yazili biri vardir illaki rabbim yazmistir birini bi yerde karsina cikarir oluruna birak ve dogru insani bekle asla olmaz dediklerimiz bile bazen kosarak sarildigimiz tercihletimiz oluyor:KK51:

Gecen seneki halimi gordum sizde..istedigim olmadi diye gittim istemedigim 1senedir pesimde olan hodugun tekiyle gorustum..sonucmu??olmayinca olmiyor..ilk basta istemediginiz birini naparsaniz yapin sevip,isteyemiyorsunuz..hep bi yanlisi gozunuze batiyor..yaninjzda gormeye bile tahammul edeemiyorsunuz bazenkii evleninceyi siz dusunun....simdiyse hayatimda biri var..anlasabildigim,asik degilim belki ama yaninda mutlu ve huzurluyum..hali tavti hosuma giden biri..belki zengin degil ama gonlu zengin bi adam...o yuzden istemediginizle bosuna vakit harcamayin..karsiniza elbet uyan biri cikiyor...allah buyuk...belki o istediginiz yada benimde istedigim adama oldugum gibi bi ask olmuyor ama sevgi,saygiylada bazi seyler olabiliyor...bilmiyorum yardimci olabildimmi ama tecrubeyle sabit ikisinide gecin derim..cikicak size uygun biri inaninn!!

Merhabalar,

Ben otuz yaşına ulaşmış bir kızım. Kafam son zamanlarda evlenmem gerektiği konusu ile meşgul. Pek çok kişi ile tanıştırıldım, hepsi iyi adaylardı ancak kimseye gönlüm ısınmadı. Taliplerim içinden bir kaç yıldır ısrarla bekleyen bir bey var fakat zerre kadar ilgimi çekmiyor.

Diğer yandan, aklımdan çıkaramadığım bir kişi var ki ben ararsam konuşur yoksa hal hatır bile sormaz. Ben kovaladıkça kaçan bir tip yani. Kovalayan olmaktansa, yukarıda bahsettiğim, beni sevip değer vereceğini düşündüğüm adayı seçmeyi planlıyorum ancak içim hiç rahat değil. Yanlış mı düşünüyorum?

Böyle bir tercih yapıp pişman olan var mı? Daha bu yola girmeden, yardım lüfen:/
evlenmek baskısı ile bunlardan biriyle evlenip boşanma baskısı var diye de mutsuz bir ömür yaşamak istiyorsanız seçin birini evlenin. amacınız evlenmekse amaca uygun olur. ama mutlu olmak istiyorsanız buradan size mutluluk cıkmaz

Ümit verdiniz arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim tek tek:)
Gerçekten içimden gelmiyor. Birinci kişiye, beni bekleyene yeniden şans verme kararı alsam da elim gitmiyor, iletişim kurmayı hep erteliyorum. Gönül istemeyince olmuyor sanırım...

Peki yeni insanlarla tanışmak için-biraz kaba olucak ama koca bulmak için- ne yapmak gerekir? Önerileriniz ya da duyduğunuz taktikler var mı?

Back
X