seversin ... ya nasibin olur ya imtihanın

elfce92

Ol dedi Oluverdi. Elhamdulillah :)
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
1.953
701
henüz mutlu sona ulaşmamış bir hikaye aslında bizimkisi.
sonu ne olur bilmiyorum ama umarım her şey çok güzel olur.

2012 yılında çalıştığım firmada yanıma bir kız girdi.
kısa sürede çok iyi anlaştık ama 1 ay çalıştı yanımda. 1 aylık tanışmanın içinde biz konuşurken bana ailesinden bahsetti.
abisinden bahsetti. abisinin sessiz sakin çok iyi biri olduğunu evli olduğunu onu çok sevdiğini fakat yengesinin kötü bir insan olduğunu , abisini göremediklerini anlatmıştı.
hatırladıklarım sadece bunlar. sosyal medyada görüyordum onu ama arkadaşımın sevgilisi sanıyordum. belki de abisidir diye geçiyordu içimden ama abisi ise yengesi neden hiç görünmüyor diye geçiyordu içimden. gereksiz meraklardandı işte .abisinin boşanmış olduğunu kendisi ilk görüştüğümüz gün söyledi.

yıllar geçti. sevgilimle el ele gezerken onun arabayla yavaş yavaş geçiyor olduğunu gördüm. onu gördüğüm anda bir anda sevgilimin elini bıraktığımı arkaya döndüğümü fark ettim.
beni görmesin diye.
neden böyle yaptım bilmiyorum. beni tanımadığı halde neden arkaya döndüm ?
aylar sonra sevgilimden ayrıldıktan bir süre sonra annesi ve o kız arkadaşımla bir cafe de karşılaştık. ayak üstü konuştuk.
günler sonra da sosyal medyadan ekledi beni.
eklediğini ilk gördüğüm anda kalbime bir sancı girdi.

konuşmaya başladık.
sevdik, çok sevdik. çok güvendim, çok güvendik. hala daha kendim kadar güvenirim ona.
yalnız aile engelimiz var.
ben ona gelmeden kısa bir süre önce sosyal medyada paylaştığı benim ismimin olduğu
fotoğrafın altına da " seversin ya nasibin olur ya imtihanın " yazdığı durumun içindeyiz
şuan bunu yaşıyoruz.
ve bunu okuyan arkadaşlar sizden hayırlısı ile dua istiyorum. duanıza bizi de katar mısınız ?
rabbim ailemin kalbine geç olmadan onun sıcaklığını versin inşallah

bitmesin Allah'ım.
En hayırlı kapılarından birisini aç bize.

Neden bitecek ki?
Ailen istemiyor mu? İstemiyorsa neden istemiyor?
Bunları da yazsaydınız keşke

O evlenmis bosanmis oldugu icin mi aile engeliniz var? Yani dul oldugu icin mi? Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun insallah...

Yıllar geçmiş ve kalbinde aşk beslemişsin şimdi de ulaşmışsın bence açıklayın ve çabalayın her kimi ikna edecekseniz saklamak yerine açıkça söyleyin.

Aileniz neden istemiyor? Rabbim herkese gonlundekini nasip etsin.

Hayirlisi ne ise o olsun sizin icin. Umarim her sey guzel gelisir ve mutlu olursunuz.

konum buraya taşınmış sanırım arkadaşlar kusura bakmayın yeni gördüm.
dul olduğu için istemiyorlar sadece.
ben aileme karşı çok güçlü durabilen bir insan değilim.
onlar üzülmesin diye hep kendimden ödün veriyorum ama bu sefer de olmuyor ben üzülüyorum

konum buraya taşınmış sanırım arkadaşlar kusura bakmayın yeni gördüm.
dul olduğu için istemiyorlar sadece.
ben aileme karşı çok güçlü durabilen bir insan değilim.
onlar üzülmesin diye hep kendimden ödün veriyorum ama bu sefer de olmuyor ben üzülüyorum
Bende senin gibiyim. Benim onceligim hep ailem olmustur. Ana olmaz oylr. Ben birazda olsa anladim. Umarim sende anlarsin. Once can, sonra canan. Kendin icin yasamalisin. Otur bi gozlemle bakalim, herkes keyfinde yolunda ama sen???

Bende senin gibiyim. Benim onceligim hep ailem olmustur. Ana olmaz oylr. Ben birazda olsa anladim. Umarim sende anlarsin. Once can, sonra canan. Kendin icin yasamalisin. Otur bi gozlemle bakalim, herkes keyfinde yolunda ama sen???

herkes mutlu, herkes hayatına bakıyor.
bunca zaman hep onları dinledim .
aman üzülmesinler onlar mutlu olsun.
hep sustum. bir kere, sadece bir kere sevdim karşılarına çıktım . istediğimi belirttim bu sefer ben kötü oldum. benim yüzümden kimsenin huzurunun kalmadığını söylediler.
sevmek kötü bir şey mi ?
neden insanları öyle yargılarlar ki. neden karşıda ki insan iyi mi değil mi diye bakmazlar.
malesef aileme karşı dik duramıyorum

herkes mutlu, herkes hayatına bakıyor.
bunca zaman hep onları dinledim .
aman üzülmesinler onlar mutlu olsun.
hep sustum. bir kere, sadece bir kere sevdim karşılarına çıktım . istediğimi belirttim bu sefer ben kötü oldum. benim yüzümden kimsenin huzurunun kalmadığını söylediler.
sevmek kötü bir şey mi ?
neden insanları öyle yargılarlar ki. neden karşıda ki insan iyi mi değil mi diye bakmazlar.
ailem karşı dik duramıyorum
Buna sebep yine sensin. Onlari uzun bir surecte alistirdin soz dinleyen kiza.ama kiz artik buyudu ve seviyor! Arkadasindan eminsen, ona guvenin sonsuzsa ailenle basetmelisin. Onlara bunu kabul ettirmelisin. Ha kabul ederler ya da etmezler bu onlarin bilecegi is ama sana saygi duymak zorundalar. Ama onlari da onyargisiz bir sekilde dinle. Gercekten neden istemiyorlar diye? Bi de bu duruma onlarin gozunden bak.

Buna sebep yine sensin. Onlari uzun bir surecte alistirdin soz dinleyen kiza.ama kiz artik buyudu ve seviyor! Arkadasindan eminsen, ona guvenin sonsuzsa ailenle basetmelisin. Onlara bunu kabul ettirmelisin. Ha kabul ederler ya da etmezler bu onlarin bilecegi is ama sana saygi duymak zorundalar. Ama onlari da onyargisiz bir sekilde dinle. Gercekten neden istemiyorlar diye? Bi de bu duruma onlarin gozunden bak.
ben eminim.
kendim kadar eminim.
ailemin istememe sebebi çevremizde çok dedikoducu insan var.
bundan korkuyorlar.
gencecik kız neden dul'a gitti bir kusuru mu var diyecekler diye korkuyorlar.
başka bir sebebi yok aslında. benim bekar olup dul bir insanla evlenmemi göze alamıyorlar.
çevreden duyan insanlar bile o kızı dula mı vereceksiniz demişler.
çevre. hep çevre baskısı

Ailenin korkuları vardır,bir kez ayrılan bir daha ayrılır kızımızı da bırakır gibi,evliliğin onun yüzünden bittiğini zannedebilirler.Sen sevgiline inanıyorsan,gerçekten inanıyorsan aileni ikna edebilirsin.Güçlü durmayı öğren,sen de aile kuracaksın.Gerekirse de dinleme sözlerini,evlatlarını atacak halleri yok bir kızarlar iki kızarlar mutlu olduğunu görünce affederler.
Dul kavramı da ne kadar sığ birşey..İnsanların gözünde herşey imza..Sevgilin yıllarca nikahı olmadan yaşasaydı sonra ayrılsaydı tertemiz bir delikanlı olacaktı ama değil mi.Ah bu milletin bağnazlıkları...

Bence Ailene şunu anlatmalısın Ayrılmak- boşanmak herkesin başına gelebilir kimse ilerde ne yaşayacağını bilemez:KK51:

Ailenin korkuları vardır,bir kez ayrılan bir daha ayrılır kızımızı da bırakır gibi,evliliğin onun yüzünden bittiğini zannedebilirler.Sen sevgiline inanıyorsan,gerçekten inanıyorsan aileni ikna edebilirsin.Güçlü durmayı öğren,sen de aile kuracaksın.Gerekirse de dinleme sözlerini,evlatlarını atacak halleri yok bir kızarlar iki kızarlar mutlu olduğunu görünce affederler.
Dul kavramı da ne kadar sığ birşey..İnsanların gözünde herşey imza..Sevgilin yıllarca nikahı olmadan yaşasaydı sonra ayrılsaydı tertemiz bir delikanlı olacaktı ama değil mi.Ah bu milletin bağnazlıkları...
evet kesinlikle.
ben inanıyorum güveniyorum ona.
kendi eniştem çok araştırdı onu.
araştırdığım hiç kimse o çocuk hakkında kötü bir şey söylemiyor. 4 / 4 lük. biz kefiliz çocuğa diyorlar dedi.
sevdiğimi tanıyan herkes eski karısının sorunlu olduğunu söylüyorlar.hatta eniştem olmasını çok istiyor.
ama ailem dinlemek bile istemiyor .
dediğin gibi bir imza , damga var üzerinde. nasıl olduğu kimseyi ilgilendirmiyor.

Bence Ailene şunu anlatmalısın Ayrılmak- boşanmak herkesin başına gelebilir kimse ilerde ne yaşayacağını bilemez:KK51:

canım çok söyledim. başımıza gelmeyeceğinin garantisi mi var.söyleme öyle allah korusun diyor.
kimseyi kınama anne dedim. insan kınamadığını yaşamadan ölmez.
bunları söyleyince kızım biz kimseyi kınamıyoruz ama herkes kendi dengine diyor.

Ben de ailemi dinlemeyenlerdenim. Eşimi memur olmadığı için istemediler, bşka şehirde olduğu için istemediler. Hani tanısalar da şu huyları seni üzer deseler yine anlardım ama sadece nişan günü gördüler, o derece katılardı. Şimdi benden kıymetli damatları... ne oldu o çektiğim sıkıntılar, boşuna mıydı? Aile mantıklıysa dinlenşr ama mantıksızsa üzerim. Aylarca annemin yaptığı yemekleri yemediğimi, odamdan çıkmadığımı bilirim:)

Ben de ailemi dinlemeyenlerdenim. Eşimi memur olmadığı için istemediler, bşka şehirde olduğu için istemediler. Hani tanısalar da şu huyları seni üzer deseler yine anlardım ama sadece nişan günü gördüler, o derece katılardı. Şimdi benden kıymetli damatları... ne oldu o çektiğim sıkıntılar, boşuna mıydı? Aile mantıklıysa dinlenşr ama mantıksızsa üzerim. Aylarca annemin yaptığı yemekleri yemediğimi, odamdan çıkmadığımı bilirim:)

benim ortanca eniştemi de istemediler. çok basit bir sebepten dolayı. ama onu da seviyorlar.
çok önyargılılar. tanısalar sevecekler aslında ama bunu düşünmüyorlar bile.
azmini tebrik ederim .
bende mi öyle yapsam acaba :)

X