Sevgi nedir ? Birinin sevgisi nasıl anlaşılır?

Putto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2016
750
243
33
31
Merhabalar , eski konularımdan okumuşsunuzdur garip bir ilişki içindeyim , nereye gittiği belli değil . Kırılıp kendi içime atıyorum sürekli , söylenmemek adına . Zaten hoş söylesem de beklediğim ne özürü alırım ne de gönül almayı. Bence sevgi tam işte kalbini kırmamak değil, kırdığında hep yanındayım senin diyebilmek.
O kadar doldum ki anlatamam imkansız, sağlık sorunlarımla baş etmeye çalışıyorum.Ancak bağımlı gibi birine bağlandım tüm sosyal hayatımı sona erdirdim. Hayatımda kız arkadasım dahi kalmadı. Sanırım ilgi budalası oldum ilgi bekliyorum ancak bu bir bu kadar da verdiğim için.
Seven birini nerden anlarsınız , gücüm o kadar azaldı ki ; umudum belki söyleyemiyordur düşüncesi . Üzmemeye kıyamamak , ağladıgında , üzüldüğünde merhem olmak, en önemlisi her konuda desteklemek yanında olmak, elinden geldiğince hissettirmek değil midir? Sevmek nedir ? Kendinden daha çok düşünmek, bir şey alırken onada almak , bu onu sevıyordur diye onuda düşünmek , en zor zamanında yanında olmak, endişelenmek , bazen baba gibi sarmalamak, gececek demek, korkmamak . Yanılıyor muyum sevgi ne demek sizce ?
Uzun oldu cevap verenlere, okuyanlara tesekkur ederim şimdiden..

Bence her seyden önce kendi kendine yetebilmeli insan. Bizi koşulsuz ve şartsız sadece annemiz sevebilir ben buna inanıyorum.
Hayatıma giren insanlardan destek beklemiyorum artık diyebilirim. Herkes kendi basının caresine bakabilmeli ama tabikide zor zamanlarda yanımızda olmasını bekleriz sevdigimiz kişinin fakat beklentileride cok yukarida tutmamak gerek.
Bana göre sevgi sağlıklı ilişki beraber güzel verimli zaman geçirmek, fikirlere ve hayat görüşüne sonsuz saygı duyabilmek, arkamda değil ama yanımda olduğunu bi yolda beraber yurudugumuzu hissetmek.

Her koşulda (iyi ya da kötü durum fark etmez) yanınızdayda seviyordur.
Sevgi bencil değildir. Önce sen der hep.
Sevgi var mı acaba diyorsanız yoktur çünkü olsaydı bunu düşünmezdiniz bile.

Kötü giden ilişkiyi sündürmemek en iyisi. Biz kadınlar daha çok sabret düzelir kafasında biyütüldüğümüz için sabır göstermeye meyilliyiz. Size kıymet vermiyorsa ömür heba etmeyin.

Aranızdaki problem ne bilmiyorum ama sen boşver o adamı. Kendi kişisel gelişimine mutluluğuna huzuruna bak derim. Gerçekten sen mutlu bir kadın ol ve mutluluğunu paylaşmak istersen bir kişiyi hayatına al paylaş.

Koşulsuz sevgi beklemıyorum zaten sadece denk derecede olmasını isterdim hemde cok ama olmuyor . Malesef olmuyor..

Aranızdaki problem ne bilmiyorum ama sen boşver o adamı. Kendi kişisel gelişimine mutluluğuna huzuruna bak derim. Gerçekten sen mutlu bir kadın ol ve mutluluğunu paylaşmak istersen bir kişiyi hayatına al paylaş.
Kesinlikle bunları düşündüren biri zaten pek de mutlu yada memnun etmez.

Her koşulda topukluyor ama bulduğu yerde. Hep beni hatalı göstererek hemde..

Seninki sevgi değil bağımlılık takıntı bence.
Kendine değer ver önce,kendini sev . Öncelik hep kendin olsun. Başkalarını severek var olmaya çalışma.Senin yaşama amacın başkalarını koruyup gözetmek değil.
Kendinden bu kadar vazgeçmen karşı tarafa adaman mantıksız.

Bende aynı senin gibi düşünüyorum 8 aylık evliyim üzüldüğüm o kadar çok zaman oldu ve hala da oluyo ki.anne babamın ailemin sevgisine benzer bi sevgi bekliyorum eşimden bana kıyamasın yorulmamı istemesin merhametli şefkatli olsun sürekli arasın sesimi duymak istesin diyorum.ama hayaller hayatlar oluyo sonu.çünkü ben bekledikçe ona itici geliyo ve daha da yapmamaya başlıyo.en güzeli takılmamak, kafaya takmamak.beceremiyosan bile öyle göstermeye çalış, hayatın o olmasın.onsuz da güçlü bi kadın olabilceğini göster

Koşulsuz sevgi beklemıyorum zaten sadece denk derecede olmasını isterdim hemde cok ama olmuyor . Malesef olmuyor..
Denklik kavrami da bence yok, sevgilerde her zaman bi tarafın duyguları daha yogundur. Ben filmlerde ki gibi aşkın olduguna inanmıyorum. Daha realistim bu konuda, edindiğim tecrübelerden kaynakli olduğunu düşünüyorum.

Farkli insanlar sevgiyi farkli sekillerde gosterebilirler. 5 sevgi dili diye baya populer bir kitap cikmisti bir ara. Olayi epey basitlestirse bile ana fikri hostu. Su linki buldum: http://blog.milliyet.com.tr/sevginin-5-dili/Blog/?BlogNo=114758

Ama bence birinin bizi sevip sevmedigi kadar onemli olan bir soru o kisinin bize iyi gelip gelmedigi. Bizi cok seven biri de mutsuz edebilir. Iliskinin yuruyup yurumedigini dusunmek lazim.

En son senin fibi hissettiğimde nişanlım beni karnımda çocukla bi başıma bırakmıştı erkeklerin sevgisi batsın

çok doğru söylemişsiniz kendine yetebilmeli önce kendini sevmeli çokk acı şekilde öğrendim bunu

Sevgi, o kişiyi "beni seviyor mu acaba?" Diye şüpheye dusurmiycek kadar sevmektir. Bu kadar basit. Supheleriniz varsa zaten bir eksiklik var demektir

Sevgi emek vermek, sevdigine merhametli olmak ve onu izole etmemektir.

Eger seviyor mu beni diye sorguluyorsaniz sevmiyordur. Neden onunlayim sorusunun cevabini bulmalisiniz. Her gun uzulmektense bitirip hayata devam etmek kendinize yapacaginiz en guzel sey olur. Kendinize zulmediyorsunuz farkinda misiniz? Belki de o da sizin bitirmenizi bekliyordur.
Bagimlilik bu. Baska birinin gelmesi icin bunun gitmesi gerek. Sevgi kirintisi bekleyerek yasanmaz. Sevgiyi hissetmiyorsaniz, sevgisini vermiyorsa kendi kendinize de pekala yasarsiniz. Hatta daha da huzurlu. Denediniz mi hic? Bitirme gucunu kendinizde bulmalisiniz. Aslinda coktan bitmus sadece adi konmamis sanirim. Siz de duzelir umuduyla bekliyorsaniz yanilirsiniz. Kiymet bilen birileri elbette olacaktir ama o kisi bu degil bence.

Bence Yaşadığınız şey sevgi değil
Çünkü sevgi insana kendini gercekten değerli , mutlu ve göçende hissettiren bşy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…