- 14 Nisan 2012
- 11.496
- 21.253
- 398
- Konu Sahibi minimalce_
-
Aranızdaki sorunu bilmiyorum ama evlilikte uzatmak yapılacak hataların başında gelir.Iyi geceler,
Kendimi anlamakta ve anlatmakta zorluk cekiyorum ama denicem.. 10 aydir evliyim ve bosanma fikriyle bogusuyorum. Severek evlendik yada ben sevdigimi saniyorum, bilmiyorum. Iyi olunca cok iyiyiz ama kötü olunca (belki ben daha fazla) baya kötü oluyoruz ve gereksiz yere uzayabiliyor. Aslinda asiri kötü birsey yasanmadi, siddet veya aldatma vs yok, sadece evliligimiz beni tatmin etmiyor sanirim. Suan o salonda ben yatakodasinda ayri takiliyoruz cünkü yine küsüz.
Küs oldugumuz zamanlar bana her hareketi, konusmasi, öksürmesi bile batiyor yani itici geliyor. Neredeyse igreniyorum, bu normal mi? Cidden sevip sevmedigimi nasil anlayabilirim?
Ayrica evlilikten beklentim ne olmali? Ne zaman bosanmak icin gecerli bi sebep oluyor sizce?
Eşinizde bu korkuların olmadığını düşündüğünüz için olabilir mi sizde de olamaması? Sizinki sanki etkiye tepki gibi geldi bana. Bazı kadınlar kafasına takmazken ya da kendi yaklaşmaya çalışırken, bazı kadınlar daha da uzaklaşabilir ilgisizlik karşısında.
Bunlar hep fazla beklentiden kaynaklanıyor olabilir mi?
Sevgi neydi sorusuna gelince,
Sevgi ilk önce insanın kendini sevebilmesi bence..
Emek sevgiye dahil mi ben bilemiyorum.
Yeni evlisiniz. Çalışıyor musunuz bilmiyorum.
Evlilikte bile kaçan kovalanır bence.
Daha az ve öz konuşan insan çekicidir mesela.
Ne bileyim çok küçük şeylerden mutlu olan bir insan daha huzurlu mesela.
Ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk.
Bu benim düşüncem tabi..
Sevgi; herşeyden önce kendine ve karşısındakine huzur vermektir..
Siz bu küsme işini; alışkanlık haline getirmişsiniz. Bırakın bu küslük olayını. Ne için neden küsüyorsunuz?
Kendiniz de diyorsunuz önemli sebeplerimiz yok diye; trip atın nazlanın ama küsmek nedir ya!?
Beklenti içinde olmayın zaten.. İşinize gücünüze gidin; günlük işinizi yapın, kendinize vakit ayırın, eşinizle vakit geçirin paylaşım yapın, gezin tozun dinlenin.. Şuan çocuk çoluk, borç harç yok..
Bu kadar kasmayın, dert aramayın kendinize..
Anlattıklarınıza göre; sizin şuan boşanmak istemenizin tek sebebi; beklentilerinizi fazla yüksek tutmuşsunuz hırs yapmışsınız; olmayınca da sinir oldunuz tabi.. Salın biraz kendinizi ya..
Fazla naz alık usandırmış olabilir mi? Tartışma çıkaran, hırçın olan, küsen taraf genelde sizseniz ve alttan alan taraf genelde oysa birlikteliğiniz süresince bir yerden sonra adam bıkmış olabilir bence.
Evliliğin ilk zamanları bu tarz şeyler maalesef ki olabiliyor.
Hani derler ya cicim ayları diye külliyen yalan .
Ailelerimiz bizi el üstünde tuttuğu için evliliğe zor adapte oluyoruz.
Lütfen bu saçma küçük sorunları büyütmemeye bakın . Biraz sabır ve anlayışla eminim düzelecektir.
Olumsuz düşüncelerden sıyrılın lütfen. Kimse mükemmel değil
Ben de severek evlendim. Aynı şekilde ilk zamanlar kavga gürültü küslük, kaç kere ikimizde boşanmaya kalkma.... Aslında çok normal. Birbirinize alışmaya çalışıyorsunuz. Ikinizde çok farklı hayatlardan gelip başka bir hayat kurmaya çalışıyorsunuz. Belki eski hayatlarınızı özlüyorsunuz. Yapmanız gereken artık evli olduğunuzu kabul etmek. Ondan ayrı olursanız daha mı mutlu olacaksınız? Kendinize ve eşinize zaman verin. Ama bu arada bebek düsünmeyin. Önce birbirinize alışmanız lazım.
Esim hep daha fazla seven ve ilgi gösteren taraf oldu. Ona sorsak ilgisiz olan benim. Ama bence pekte öyle degil. Belki onun benden ayrilmayacagini bildigim icin korkmuyor olabilir miyim?
Uzmanlar ilk 5 yılın çok zor olduğunu söylüyor..Cok haklisiniz. Evlilige, ev islerine bu sorumluluga alisamiyorum. 10 ay birseylerin oturmasi ve düzene binmesi icin az bir süre mi?
Burcunuz nedir?
Sizde boşanma için yeterli sebep yok bende de fazlasıyla var ama yapacak gücü, inancı bulamıyorum kendimde...
Evet var. Hiç ihtiyacım yok eşime maddi olarak. Sadece karar vermekte zorlanıyorum. Doğrusu hakaret küfür şiddet hepsi var. Şiddet eskisi kadar değil. Bitti diyordum ama en sonki tartışmada bacağıma vurdu. Hep bağırıyor çağırıyor olur olmadık şeylerden. Çok sıkıldım yoruldum...Zor bir durum. Peki neden? Ekonomik özgürlügünüz var mi?
Olabilir, ama neden bosanmak istiyorum bunu nasil cözebilirim kendimi caresiz hissediyorumElle tutulur birsey olmamasina ragmen neden böyle düsünüyorum? Veya neden yanlis karar verdigimi düsünüyorum...
Evet var. Hiç ihtiyacım yok eşime maddi olarak. Sadece karar vermekte zorlanıyorum. Doğrusu hakaret küfür şiddet hepsi var. Şiddet eskisi kadar değil. Bitti diyordum ama en sonki tartışmada bacağıma vurdu. Hep bağırıyor çağırıyor olur olmadık şeylerden. Çok sıkıldım yoruldum...
Sen biişileri kaybetmişsin bana kalırsa. Evlilikten mi sıkıldın acaba, biraz uzaklaşsab duygularında değişim olabilir mi ki?
Onu evlenmek için neden seçtiniz?
Neyi bulacağınızı sanırken bulamadınız?
Siz böyle sorunca düsündümde.. sanirim ilgisini ve daha özenli olmasini özlüyorum. Hani insanlar evlendikten sonra artik bazi seyleri salar ya, ben bunu pek kabullenemiyorum sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?