Sevgiiliniz ailesi

minyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
6
0
86
Merhabalar uzun süredir forumu izliyordum ancak derdim olunca yazmaya karar verdım sevgılınızın babası bir suç işlemiş olsaydı ve aılenızın bu durumu kabullenmeyecegını bılseydınız napardınız mücadele edermıydınız yoksa aıle daha önemli deyıp vazmıgecerdınız

bir kere suç işleyen biri onu muhakkak ki istisnalar haricinde alışkanlık haline getirmiştir muhakkak devam edecektir bu da çevresine zarar verecektir..kılndan köşesinden muhakkak zarara uğrarsınız aileni dinle derim ben..bide çok özel değilse suç ne..cinayet ya da tecavüz gibi affediliciği olmayan suçlardan mı...ya da hırsızlık gibi yüz kızartıcı bir suçsa bağrına taş bas aileye yaklaşma..

Nasil bir suc biraz acsan duruma göre degisebılir belki

Alimden zalim, zalimden alim doğarmış...

Babasının hatası yüzünden sevgilim dediğiniz insanın etiketlenmesine göz yummamanız gerekir. Siz ondan bu sebeple ayrılırsanız ömür boyu kendisini değersiz hissedecektir. İlle de ayrılacağım diyorsanız başka bir sebepten ayrılın.

Ben kızımın görüştüğü kişinin babasının suç işlediğini öğrensem adamın suçu neymiş onu sorarım. Taciz, tecavüz vs... ise karşı çıkabilirim. Böyle bir adamın olduğu bir ortama kızımın girmesini istemem. Ama çocuğun bir günahı yok.

Yüz kızartıcı bir suç malesef aılemın kabullenecegı bır durum degıl

Bence yüz kızartıcı suç olmadığı sürece kabullenebilirler. Türkiye'de darbe, iç karışıklık vs. Gibi nedenlerden dolayı bir çok sabıkalı buluyor ve bu nedenle dışlanmıyorlar. Hem adam cezasını da çekmiş. Neyse benim düşüncelerim bu yönde, Allah senin için hayırlısını verir inşallah.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yüz kızartıcı bir suç malesef aılemın kabullenecegı bır durum degıl

Suc ne acik olarak yazar misin? Sevgilin babasina karsi nasil? Ne biliyim babam yuz kizartici suc islese gorusmek istemem bi daha. Sevgilin babasinin arkasindaysabi fusunmek lazim.

ben sevgilimin babasıyla ilişkisine bakarım.
babasının işlediği suçu normal olarak mı görüyor, ilişkileri ne seviyede diye bakarım.
babasının işlediği suç tecavüz, adam öldürme, uyuşturucu ticareti gibi bir şeyse ailemle o ailenin muhatap olmasını istemem.
ama dolandırıcılık, hırsızlık falansa sanırım çok takılmaz ancak yine de dünür ilişkilerini minimumda tutardım.
her halükarda kayınpederle çok çok resmi bir ilişkim olurdu.

Merhabalar uzun süredir forumu izliyordum ancak derdim olunca yazmaya karar verdım sevgılınızın babası bir suç işlemiş olsaydı ve aılenızın bu durumu kabullenmeyecegını bılseydınız napardınız mücadele edermıydınız yoksa aıle daha önemli deyıp vazmıgecerdınız

Aile daha önemli bence. Üstelik soydur çeker derler ne olur ne olmaz sevgiliniz doğru olsa bile torunların çekme ihtimali var.

Son düzenleme:
Şimdi suç var suç var..
Adam bıçaklama felan bu işlere ailem gelemez
Ha ben naparım evlenirmiyim hiç bilmiyorum Allah yaşatmasın..

Yüz kızartıcı demişsin aklıma ilk gelen eve hatun atmak oldu niyeyse:27::27:

Yani bilemedim hakkaten suçu bi yazın ona göre cevap gelir yoksa böyle tahmin eder dururuz asıl soru kaynar gider

Siyasi sebepli, düşünce suçu gibi bir şeyse olabilir...ya da bir kavgaya karışmıştır, insanlık hali mahkemelik olmuş ceza almıştır...ya da trafik kazası yapmıştır..bu tür birşey kabul edilebilir mücadele edilebilir amaa bunlar dışındaysa uzak dur uzak...başka şeye benzemez allah korusun :ssz:

Hic dert etmem esimin abisi katil cezaevinde yatmis biz gorusmuyoruz ailem bilmiyor gayet mutluyuz

Suç zimmet bankadan para almış kaçmış sonrasında cezasını cekmış lakın aıleme soylemezsem sonradan duyarlarsa bana patlarlar soylemezsem ben huzursuz oluykrum babasıyla gorusuyor ikişkisi normal brnım aılem bu durumu hayatta kabullenmez

Suç zimmet bankadan para almış kaçmış sonrasında cezasını cekmış lakın aıleme soylemezsem sonradan duyarlarsa bana patlarlar soylemezsem ben huzursuz oluykrum babasıyla gorusuyor ikişkisi normal brnım aılem bu durumu hayatta kabullenmez

Sizde bilmiyorsunuz size de söylememiş olsun sevgiliniz :34:

Hangi sucu islerse islesin sevgilimin babasiyla olan iliskisine bakarim...

Bazi davalar vardir ki kanunen suclu sayilsa bile desteklersiniz, bazi sapikca davalar da vardir ki cezaevinde dahi o kisinin varligina tahammul edilemez...

Eger babasinin yaptigni savunmuyor ve adamin hatasinin farkindaligna gore samimiyet ya da mesafe koyuyorsa o sevgili ile yoluma devam ederim.
Kan bagi olan kisileri biz secemeyiz, fakat yaptiklari seye gore tavir alip almamak bizim elimizde.

Ben suca bakarim misal arkadasimin babasi bi'kac sene yatti icerde. Sorsaniz hapis yatmis der otekilestirirsiniz. Ancak isin ozu yakalanan tecavuzcuyu linc etmek isteyip kamu malina zarar vermesi...

Arkadasim gururla soylerdi mesela... Ancak hirsizlik, cinayet vs bilemedim.

Sahsen benim ailem de kabul etmezdi. Hele ki adamla babanin iliskisi normalse demek ki ona gore yanlis degil diye bakarlardi olaya.

Eğer kişi gerçekten hırsızsa, yani nasıl desem hani bazı kişiler için hırsızlık bir meslek gibidir. O zaman uzak dur derim. Ama oldu da bir şeytana uymadır yapmıştır, devlet cezasını vermiş bir de ben cezalandırmaya çalışmam. Bir de cezanın büyüklüğü de suçun boyutu hakkında fikir verebilir.

Bir suça bakarım suc ne diye, bir aileye bakarım cocuk o suçtan once mı yetişmiş yoksa çocukken mı şahit olmus diye, sonra birde yaşadıkları mesafeye bakarım. Benden uzakta mı oturacaklar yakında mı diye. Hepsi bu.

Back
X