hepimiz bebeğimiz kaç aylık olduğunu ve onunla hangi oyunları oynayıp hangi şarkıları söylediğimizi yazabilir miyiz. oyun bulmakta zorlanıyorum bazen benim gibi bu problemi yaşayanlar için de çözüm olur belki.hepimiz bebeklerimizin gelişimi için oyun oynamaya mecburuz ne güzel bir mecburiyet:))
oğlşum 8 aylık sürekli değişik oyunlar oynamak istiyor ve tabi değişik oyuncaklar..
karanlıkta fener takip oyunu oynuyoruz.
parmaklarını sayıyorum o piti piti karamela sepeti şarkısı eşliğinde çok ilginç geliyor elimi takip ediyor sürekli:)
araba geldi durakta durdu düüüüü düüüüt şarkısıyla beraber alnına çenesine yanaklarına ve enson dü düüt derken burnuna dokunuyorum.
mini mini bir kuş şarkısına bayılıyor.
yüzüne örtü örtüp ce-e oynuyoruz.
bizim oynadıklarımız ve şarkılarımız bu kadar az.
daha başka fikir veren olursa çok mutlu olacağım.
benim kızım 5 aylık ali babanın çiftliğini çok seviyor.hayvanları da tanımış oluyor.
henüz yeni öğrendiğimiz bir oyun var
Mırnav mırnav iki kedi (işaret parmaklar karşılıklı hareket ettirilir.)
Biri çıkmış üst odaya (işaret parmağıyla yukarı çıkma hareketi yapılır)
Biri inmiş alt odaya (diğer elin işaret parmağıyla aşağı inme hareketi yapılır.)
Biraz sonra buluşmuşlar ( parmaklar buluşturulur)
mırıl mırıl konuşmuşlar (parmaklar hareket ettirilir.)
-Ben bir fare yakaladım (sağ elin işaret parmağı hareket ettirilir.)
-Ben tabakları yaladım (sol elin işaret parmağı hareket ettirilir)
Aman demişler çok yorulduk (bir kez el şıklatılır.)
İşte orda bir koltuk ( koltuk...vb gösterilir)
Hemen koşmuşlar oraya( makara sarma hareketi yapılır.)
Uyumuşlar doya doya (uyuma hareketi yapılır.)
EV sahibi çıkagelmiş,
Kalkın miskin kediler demiş.
bunu oynayacaz
gerçi sizin bebeğiniz için bunlar basit olabilir ama yine de yazayım dedim
Veya anaokulu sitelerini gezin orada parmak oyunları şarkılar ve hareketli oyunlar çok fazla... Eminim size faydalı olacaktır
emin olun göz açıp kapayıncaya kadar büyüyorlar bi bakmışsınız yürüyor bir zamanlar bende öyle diyordum fakat şimdi sen küçükken şöyle yapardın böyle yapardın die anlatmaya başladım bile 9 ay bir anda geçivermiş:)Nilüfer Darıca'nın etkinlik örnekleri isimli kitabı veya morpa yayıncılığın bugün ne yapıyoruz isimli kitabı var bu kitapları tavsiye ediyorum. Hergün bir oyun yada etkinlik öğretmiş olursunuzkitapların içeriği çok güzel Nilüfer Darıca zaten okul öncesinde Prof olmuş bir bayan. Gönül rahatlığıyla kitapları alabilirsiniz ) bebeşinizle iyi oyunlar diliyorum. Benimkide bi o kadar büyüseydi. :)
hepimiz bebeğimiz kaç aylık olduğunu ve onunla hangi oyunları oynayıp hangi şarkıları söylediğimizi yazabilir miyiz. oyun bulmakta zorlanıyorum bazen benim gibi bu problemi yaşayanlar için de çözüm olur belki.hepimiz bebeklerimizin gelişimi için oyun oynamaya mecburuz ne güzel bir mecburiyet:))
oğlşum 8 aylık sürekli değişik oyunlar oynamak istiyor ve tabi değişik oyuncaklar..
parmaklarını sayıyorum o piti piti karamela sepeti şarkısı eşliğinde çok ilginç geliyor elimi takip ediyor sürekli:)
araba geldi durakta durdu düüüüü düüüüt şarkısıyla beraber alnına çenesine yanaklarına ve enson dü düüt derken burnuna dokunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?