Sevgili/ Eşin geçmişi?

Eşiniz ya da sevgilinizin geçmişi önemli mi?

• Ankete Katılan
    91
  • Anket Kapalı .

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.968
133
Selam kızlar, kaç konuda bu tip mesajlara denk geliyorum, anket yapıp genel fikri öğrenmek istedim.

Mesela bana göre geçmiş önemlidir, çok radikal değişiklik ya da travma, veya kuvvetli bir iç savaş olmadıkça insanların çok fazla değişeceğini düşünmem. Çünkü değişen gördüm ama çok azınlıkta bu kişiler. O yüzden de sevgili olacak ya da evlenilecek kişilerin çok farklı karaktelerde olup da birbirlerini değiştirmeye çalışmaları bana yersiz geliyor. Elindeki ürün bu, böyle kabul ettin. Ve geçmişi evet önemli bana göre, bir nevi fragman. Sizin düşüncelerinizi merak ettim

Bu soru tartışmaya çok açık.
Kimse bir tecavüzcüyle evlenmek istemez değil mi? Bunun bir açıklaması olamaz.

Kocam eskiden en az 30 kadınla beraber olmuş, e bana ne diyorum.

Mesela bak bu tercihtir. İkisi de geçmiş.

O zaman sizin için de geçmiş önemli diyebiliriz. Sonuçta birlikte olması size göre abes bi durum değil, geçmişinde abes bir şey yaşamamış yani size göre. Ama tecavüz abes, ve yaşasaydı olmazdı.

Yani sizin için de geçmiş önemli kanısına varabiliriz değil mi?

Karakter ve karakter değişmesi ayrı, geçmişte yaşadıkları ayrı birşey bana göre.

Ben asla geçmişiyle ilgilenmedim eşimin, o da benimkiyle. O bazen anlatır, şakalaşır, güleriz eski sevgili vs. Ama bana bir kez olsun sormamıştır, ne yaşadın, kimle yaşadın diye...

Ben güler geçerim isterse bin kişi olsun geçmişinde. Önemli olan bugün ikimiz için de...

O zaman sizin için de geçmiş önemli diyebiliriz. Sonuçta birlikte olması size göre abes bi durum değil, geçmişinde abes bir şey yaşamamış yani size göre. Ama tecavüz abes, ve yaşasaydı olmazdı.

Geçmişin niteliğine bağlı. Eşim tecavüzcü olsaydı da onla evlenmiş olacaktım şu durumda. Sağdan soldan duymasaydım geçmişiyle alakalı bir şey duymayacaktım.

Bence bunu bilmemek en güzeli, forumda hep söyledim.
Eşim hala kaç sevgilim olduğunu, ondan önce neler yaptığımı bilmez.
Diğerleri çok istisnai durumlar.

Bence geçmiş önemli demek değil bu. Kim tecavüzcü veya sapıkla birlikte olmak ister ki? Çok uç bir örnek bu.

Geçmişinde çok sevgili yapmış bir abiyle, tecavüzcü bir sapık bir tutulamaz değil mi? Zaten sizin sorunuz abes birşey yaşamış birini kabul eder miydiniz değil.

bu soruyu bu kadar genel sorarsanız geçmiş herkes için önemlidir
kim tecavüzcüyle, katille, sapıkla, manyakla birlikte olmak ister, deli miyiz?

Spesifik bir olay üzerinden sormadım zaten, genel sordum ve şıklarda da genişlettim. Tecavüzcü vs diye örnek gelince üzerinden gittim.

Başka şık koymak isterseniz öneriye açık soru.

Geçmişi sorduğumda açıkça anlatması hepsinden önemlidir bence.Tabi ki kimsenin kabul edemeyeceği şeyler dışında.Diyelim normal bir ilişkisi olmuş,anlatır ben de dinlerim sorun yok ama anlatmamışsa ve kendim öğrenmişsem bence bu bir sorundur.

Geçmişinde öyle sıkıntılı, problemli, sorun yaratacak birşey varsa bunu bilmek isterim tabi, anlatmalı. Atıyorum çocuğu vardır mesela, böyle birşey saklanmaz. Ya da hapse girmiştir, bu da saklanacak birşey değil. Onun dışında eskide kalmış olağan gönül ilişkileri falan beni ilgilendirmez, bunları ne kadın anlatmak zorunda ne de erkek. Burada ne konular okuyoruz, yok eski sevgilimle ters ilişkiye girdiğimi şimdiki sevgilime söyledim, yok sevgilim eski sevgilisinden çocuk aldırdığını söyledi falan gibi abuk sabuk şeyler boş muhabbet benim için. Bugün bizi etkilemeyen her şey benim için geçmişte kalmıştır. Bu geçmiş muhabbeti bazen öyle bir yapılıyor ki sanki zamanında adam/kadın kötü yollara düşmüş, pavyonlardan toplanmış ya da ne bileyim uyuşturucu batağına saplanmış gibi. Halbuki birçok insanın hayatında takriben herkesin yaptığı, yaşadığı, edindiği olağan ve olması gereken tecrübeler var. Bazı insanlar çok büyütüyor bazı şeyleri ve kendilerini mutsuz ediyorlar. Neyi sorgulayıp neyi sorgulamayacağımızı iyi belirmemiz lazım bence.

Bence geçmiş çokta önemli değil, önemli olan o insan şuan hala geçmişteki gibi mi değil mi.. Şuan huyu karakteri nasıl? Şuan olsa, yine aynı hataları yapar mı? Önemli olan kişinin bugünki halidir bana göre.

Hep karşı taraftan bahsediyoruz geçmişi önemli mi diye, ben de farklı olarak kendi geçmişimden örnek vereyim.
Geçmişimde çok uçarı bi çevrem vardı, yani beni her türlü hataya sürükleyebilen bi çevre. ki sürüklediler de.

Geçmişimdeki ben ile, şimdiki ben tamamen farklı iki insan. Zaten ben şuan geçmişimdeki gibi kalsaydım, hayatımdaki insan benimle çoktan yollarını ayırmıştı. Geçmişimde yapıpta normalleştirdiğim bir çok şeyi, şuan asla ama asla yapamam. O yüzden kendimden biliyorum, bi insan değişebilir, düşünceleri, hayatı, davranışları, zihniyeti... geçmişindeki gibi olmayabilir. Bir insanı geçmişine göre değil, bugünki haline göre yargılayın.

eşimin geçmişi bayağı kalabalık ve karışık
ama ben benle olduğundan beri yaptıklarına bakarım
yani geçmişe dair bilgim var ama geçmişine ilgim yok

Gecmisinde bir suc ya da geleceğini etkileyecek bir sey olmadigi surece (borc, cocuk, nafaka verilen es, bulasici hastalik vs) beni ilgilendirmez.

• Beğen
Reactions: KV_
insan geçmişte yaşadıkları doğrultusunda olgunlaşır ve değişir. ama bu değişimi aşama aşama hayatımızdaki insanlara anlatmamız gerektiğini düşünmüyorum.
nişanlıyım, sadece ilk tanıştığımız zamanlarda güvensiz ve isteksiz olduğum için ben daha önce çok üzüldüm, tekrar üzülmek istemiyorum dedim. onun dışında bugüne kadar şu kadar sevgilim oldu, onlarla şunları yaşadım gibi bir açıklamam hiç olmadı. keza nişanlımın da öyle. ilk tanıştığımız zamanlarda sadece bana "eski sevgilim de ankaradaydı gelip yanında bir hafta kalmıştım iyi bilirim ankarayı" deme gafletinde bulundu o kadar :KK53:
benim ilişki anlayışımda geçmişin çok önemi yok, sorgulayan insanla da yapamazdım sanırım :KK51:

• Beğen
Reactions: KV_
Benim için önemli. Herkesin hayata bakışı farklıdır. Olaylara karşı tahammül sınırı da. Suç işlemisse kimse hoşgörmez zaten. Sevgilisi olma durumunda düşünce farklı oluyor. Sevgilimin çok sevgilisi olsaydı rahatsız olurdum ben mesela. Bu tür çok sevgilisi olan kadınlar için erkekler nasıl sozler soyluyorsa aynı sozleri ben de erkeklere söylerim. Onların kirli gecmişini tek taraflı kabullenemem. O karsısında kendi nefsini dizginlemeye çalısan birini bulacak ben de onun geçmişi ile mi boğulacağım? Geçmişindeki sevgilileri bir gün karşıma çıktığında rahat edemem kıskanırım. O kadınlarda bunun için uğraşacaklar zaten. Kimbilir ne tür sorunlar ortaya çikacak. Önceki hayatı gibi serbest yaşama fikri ile hareket ederse kısitlarim. Sonra da hakkı varmış gibi beni bunaltma çok kıskançsın diyecek. Düzgün bir hayat yaşamış gibi kendini haklı görecek. Erkekler dilediği gibi yaşasın. Ben de unutup görmezden geleyim. Hiç benlik değil. Temiz bir geçmiş istemek kadınların da hakkı bence.

Sabıka durumu yoksa ve özü iyi ve merhamet sahıbıyse geçmişinin önemi benim için yoktur. Benim eşim bana geçmişi ile ilgili hiçbir açıklama yapmadığı gibi, benim geçmişimide sorgulama gereği duymamıştır.Bence en doğru tavırda budur.

Back
X