- 18 Ağustos 2012
- 736
- 1.112
- 113
- 27
- Konu Sahibi kirmizi oje
Benim için önemli. Örneğin geçmişte birçok kadınla fiziksel veya duygusal ilişki yaşamış bir erkeğe güvenemem. Aklımın bir ucunda geçmişte yaşadıkları takılı durur.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bencede geçmişteki tercihleri önemlidir. Karakteri oturmuş bir insanı kimse değiştiremez. Değiştirmek isteyen de başka bir insanla yoluna devam etsin çünkü karakter alışkanlık bu gibi şeylerin değişmesi deri değiştirmekten zordur. Geçenlerde bir yerde rastladım. Bir kadına evlendiği adam Rabbim seni bana saklamış demiş. Oysa bu adamın daha önce ilişkileri olmuş. Ben şahsen biri bana böyle bir cümle kursa iltifat olarak kabul etmem. Kimseyle birsey yaşamamış gerek duygusal gerek fiziksel anlamda bir insanla her şeyi deneyimlemiş bir insan bir değildir...Selam kızlar, kaç konuda bu tip mesajlara denk geliyorum, anket yapıp genel fikri öğrenmek istedim.
Mesela bana göre geçmiş önemlidir, çok radikal değişiklik ya da travma, veya kuvvetli bir iç savaş olmadıkça insanların çok fazla değişeceğini düşünmem. Çünkü değişen gördüm ama çok azınlıkta bu kişiler. O yüzden de sevgili olacak ya da evlenilecek kişilerin çok farklı karaktelerde olup da birbirlerini değiştirmeye çalışmaları bana yersiz geliyor. Elindeki ürün bu, böyle kabul ettin. Ve geçmişi evet önemli bana göre, bir nevi fragman. Sizin düşüncelerinizi merak ettim
Spesifik bir olay üzerinden sormadım zaten, genel sordum ve şıklarda da genişlettim. Tecavüzcü vs diye örnek gelince üzerinden gittim.
Başka şık koymak isterseniz öneriye açık soru.
Sığ bir düşünce.Elindeki bu böyle kabul ettin diye birşey yok.Kabul ettiğindeki yaşın ve yaşantında önemli.O yaşlarda tolere edebilrsin.Yaş olgunlaştıkça edemeyebilirsin ya da tam tersi.Benim huyum bu işine gelirse diye birşey yok.Evlilik çok farklı bir yapı.İnsanlar bazı huylarını törpülemezse ortak yolla devam etmezse evlilik olmaz.Selam kızlar, kaç konuda bu tip mesajlara denk geliyorum, anket yapıp genel fikri öğrenmek istedim.
Mesela bana göre geçmiş önemlidir, çok radikal değişiklik ya da travma, veya kuvvetli bir iç savaş olmadıkça insanların çok fazla değişeceğini düşünmem. Çünkü değişen gördüm ama çok azınlıkta bu kişiler. O yüzden de sevgili olacak ya da evlenilecek kişilerin çok farklı karaktelerde olup da birbirlerini değiştirmeye çalışmaları bana yersiz geliyor. Elindeki ürün bu, böyle kabul ettin. Ve geçmişi evet önemli bana göre, bir nevi fragman. Sizin düşüncelerinizi merak ettim
Benim icin gecmisinde yasadigi olaylardan ziyade bu olaylar esnasindaki tutumu, davranisi, sectigi yollar onemlidir... insanlar herseyi yasayabilir isteyerek veya istemeyerek onemli olan bu olaylarda nasil kararlar verip nasil davrandiklari ... BENCE
Sığ bir düşünce.Elindeki bu böyle kabul ettin diye birşey yok.Kabul ettiğindeki yaşın ve yaşantında önemli.O yaşlarda tolere edebilrsin.Yaş olgunlaştıkça edemeyebilirsin ya da tam tersi.Benim huyum bu işine gelirse diye birşey yok.Evlilik çok farklı bir yapı.İnsanlar bazı huylarını törpülemezse ortak yolla devam etmezse evlilik olmaz.
İnsanlar değişir.Hayat öyle değiştirir ki.Değişi biraz sosyal çevren karşındakiler yaşananlarla önemli.Dünya değişiyor.Bilimsel buluşlar bile değişiyor.Böyle kalıp düşüncelere takılmamalı.
"Geçmiş"ten kastınız kaç kadınla olmuş, kaçıyla sevişmiş, napmış ne etmiş ise önemli değil. Hayatıma giren erkeğin beni yaptıklarımla yargılamasına izin vermeyeceğim gibi, ben de geçmişteki gönül veya cinsel ilişkileriyle yargılamam.
Kişilerin bir düşünceyi tercih etmesi,o düşüncenin sığ olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Benim anlattığım değişimle,senin forumdan örnekler verdiğin değişim olayı farklı.Kafana uymayan,toplum kurallarını bilmeyen,adam olmamış,huyları kötü,değer vermeyen,öfkeli birini değiştiririm adı altında evlenmek tabiki yanlış.Kimse kimseyi kendi iradesiyle değiştiremez.Benim anlattığım değişim farklı.Öncelikle benim görüşümü sığ olarak adlandırmanız oldukça rahatsız edici. Siz böyle düşünmüyor olabilirsiniz, ama sığ diyemezsiniz. Bu benim tercihim.
İkinci olarak, daha önceki ilişkimde bu konudan dolayı çok mutsuz olduk. İkimiz farklı düşüncelerde insanlardık, ve o benden değişmemi istedi, ben de ondan. Ve huzuru bulamadık. Bulan vardır evet, ama ben onlardan değilim. Sonra eşimle tanıştım, aynı düşünceden ve aynı prensipleri paylaşan kişileriz. Adeta o zaman rahat ettim. Ve forumda birçok kişi de bu konuda mağdur, "evlendikten sonra değişir sandım". Birçok konuda ve kişide böyle olmuyor malesef.