Sevgili/ Eşin geçmişi?

Eşiniz ya da sevgilinizin geçmişi önemli mi?

• Ankete Katılan
    91
  • Anket Kapalı .
Benim için önemli. Örneğin geçmişte birçok kadınla fiziksel veya duygusal ilişki yaşamış bir erkeğe güvenemem. Aklımın bir ucunda geçmişte yaşadıkları takılı durur.

Geçmiş lafı çok ucu açık kalan bir tanım.
Adam geçmişte katil mi? tacizci tecavüzcü mü? hırlı mı hırsız mı? bunlar benim için irdelenmesi gereken bir konudur.

Onun dışında burada özellikle bahsedilen daha önceki ilişkileriyse bana göre çok da önemli değil.
Ben eşimin ilişkilerini ve içeriğini biliyorum. Cinsellik yaşadığını da biliyorum ve mesele yapmıyorum. O zaman ne o beni, ne ben onu tanımıyordum.

Selam kızlar, kaç konuda bu tip mesajlara denk geliyorum, anket yapıp genel fikri öğrenmek istedim.

Mesela bana göre geçmiş önemlidir, çok radikal değişiklik ya da travma, veya kuvvetli bir iç savaş olmadıkça insanların çok fazla değişeceğini düşünmem. Çünkü değişen gördüm ama çok azınlıkta bu kişiler. O yüzden de sevgili olacak ya da evlenilecek kişilerin çok farklı karaktelerde olup da birbirlerini değiştirmeye çalışmaları bana yersiz geliyor. Elindeki ürün bu, böyle kabul ettin. Ve geçmişi evet önemli bana göre, bir nevi fragman. Sizin düşüncelerinizi merak ettim
Bencede geçmişteki tercihleri önemlidir. Karakteri oturmuş bir insanı kimse değiştiremez. Değiştirmek isteyen de başka bir insanla yoluna devam etsin çünkü karakter alışkanlık bu gibi şeylerin değişmesi deri değiştirmekten zordur. Geçenlerde bir yerde rastladım. Bir kadına evlendiği adam Rabbim seni bana saklamış demiş. Oysa bu adamın daha önce ilişkileri olmuş. Ben şahsen biri bana böyle bir cümle kursa iltifat olarak kabul etmem. Kimseyle birsey yaşamamış gerek duygusal gerek fiziksel anlamda bir insanla her şeyi deneyimlemiş bir insan bir değildir...

"Geçmiş"ten kastınız kaç kadınla olmuş, kaçıyla sevişmiş, napmış ne etmiş ise önemli değil. Hayatıma giren erkeğin beni yaptıklarımla yargılamasına izin vermeyeceğim gibi, ben de geçmişteki gönül veya cinsel ilişkileriyle yargılamam.

Bir adamın sabıkası, uyuşturucu geçmişi yoksa gerisi boş
Kaç ilişki yaşamış, kiminle sevişmiş umurumda bile olmaz
Eşimi çok uzun yıllardır tanırım, hakkında bildiğim içkici, alemci ve çapkın olduğu idi =))))
Şimdi bunların hiç biri yok, üç yıldır gayet normal bir hayat yaşıyoruz, o yüzden bazı ana hatlar haricinde geçmiş benim için çok önemli değil

sorunuz ile anlattığınız şey farklı. karakter ayrı şey geçmiş ayrı şey. bir adamın karakterini değiştirmeye çabalamak ile geçmişini kabullenmek çok farklı. karakter değişmez ama benim için eşimin geçmişi beni ilgilendirmez. tabi burada geçmiş derken sanırım ilişkileri konusunda görüş belirtiyoruz yoksa eşim olacak kişi geçmişte uyuşturucu, tecavüz filan işlerine gidiyse o farklı ama yok 2 kişi ile sevişmiş yok 3 kez nişan atmış filan onlara takılmam ben yaşadığıma bakarım.

Spesifik bir olay üzerinden sormadım zaten, genel sordum ve şıklarda da genişlettim. Tecavüzcü vs diye örnek gelince üzerinden gittim.

Başka şık koymak isterseniz öneriye açık soru.

yani adam anasına bıçak çekmiş babasını dövmüş, suça bulaşmış, okumamış, ama parayı bulunca kılığı kıyafeti düzeltip adammış gibi görünen pislik biri olabilir, misal galerici kılıklı tefeci olabilir. bu adamın yediği haltlar önemli değil filan olmaz. tacizci, sapık birisi için de detaya gerek yok olmaz -iftiraya maruz kalmıştır detay burada çok önemli, gibi.

geçmişten kast edilen duygusal/cinsel ilişki geçmişiyse hiç bişey de sormam umrum da olmaz.

kısacası "geçmiş"in ne olduğuna bağlı olara cevap değişir her konudaki geçmişi aynı önemde olmaz.
yine benim için adamın geçmişte hangi kitapları okuduğu, hangi müziği dinlediği, hangi ülkelere gittiği, hangi partiye oy verdiği de çok önemli mesela :) hiç de sormam kurcalamam filan değil sorarım gayet.

Selam kızlar, kaç konuda bu tip mesajlara denk geliyorum, anket yapıp genel fikri öğrenmek istedim.

Mesela bana göre geçmiş önemlidir, çok radikal değişiklik ya da travma, veya kuvvetli bir iç savaş olmadıkça insanların çok fazla değişeceğini düşünmem. Çünkü değişen gördüm ama çok azınlıkta bu kişiler. O yüzden de sevgili olacak ya da evlenilecek kişilerin çok farklı karaktelerde olup da birbirlerini değiştirmeye çalışmaları bana yersiz geliyor. Elindeki ürün bu, böyle kabul ettin. Ve geçmişi evet önemli bana göre, bir nevi fragman. Sizin düşüncelerinizi merak ettim
Sığ bir düşünce.Elindeki bu böyle kabul ettin diye birşey yok.Kabul ettiğindeki yaşın ve yaşantında önemli.O yaşlarda tolere edebilrsin.Yaş olgunlaştıkça edemeyebilirsin ya da tam tersi.Benim huyum bu işine gelirse diye birşey yok.Evlilik çok farklı bir yapı.İnsanlar bazı huylarını törpülemezse ortak yolla devam etmezse evlilik olmaz.
İnsanlar değişir.Hayat öyle değiştirir ki.Değişi biraz sosyal çevren karşındakiler yaşananlarla önemli.Dünya değişiyor.Bilimsel buluşlar bile değişiyor.Böyle kalıp düşüncelere takılmamalı.

Benim icin gecmisinde yasadigi olaylardan ziyade bu olaylar esnasindaki tutumu, davranisi, sectigi yollar onemlidir... insanlar herseyi yasayabilir isteyerek veya istemeyerek onemli olan bu olaylarda nasil kararlar verip nasil davrandiklari ... BENCE

Altina imzami atarimmm.
Beni buyuk bi zahmetten kurtardin kardes +1

Suç işlemiş biriyle kimse evlenmek istemez.
Ama mesela eski sevgilisini aldatmış, yani sadakati olmayan bir adamı istemem şahsen, bunu huy edinen her birlikte olduğun kadına ihanet eder çünkü.

bana gore gecmıs gecmıste kalmıstır. onemlı olan benle oldugu benden sonrasıdır. bana deger verıormu benı sahıplenıyormu benı degerlı hsıettıormu sadıkmı olgunmu ne ıstedıgını bılen mı bunlara bakarm

Benim icin gecmisinde yasadigi olaylardan ziyade bu olaylar esnasindaki tutumu, davranisi, sectigi yollar onemlidir... insanlar herseyi yasayabilir isteyerek veya istemeyerek onemli olan bu olaylarda nasil kararlar verip nasil davrandiklari ... BENCE

Kesinlikle katılıyorum bir insan asla değişmez şartlar değişebilir. Ha değişmezden kastım da şu elinde olmadan bir şeyler yaşanmış olabilir ama kendi tercihleri beni ilgilendiren kısmıdır.

Bilsemde olur bilmesemde olur geçmişi beni ilgilendirmez benden sonrasına bana nasıl davrandığına bakarım.
İnsan gençliğinde saçma sapan şeyler yapabiliyor mesela 20 yaşında yaptiğınızı şimdi yapıyormusunuz 35 yaşındayım ben yapmıyorum

Sığ bir düşünce.Elindeki bu böyle kabul ettin diye birşey yok.Kabul ettiğindeki yaşın ve yaşantında önemli.O yaşlarda tolere edebilrsin.Yaş olgunlaştıkça edemeyebilirsin ya da tam tersi.Benim huyum bu işine gelirse diye birşey yok.Evlilik çok farklı bir yapı.İnsanlar bazı huylarını törpülemezse ortak yolla devam etmezse evlilik olmaz.
İnsanlar değişir.Hayat öyle değiştirir ki.Değişi biraz sosyal çevren karşındakiler yaşananlarla önemli.Dünya değişiyor.Bilimsel buluşlar bile değişiyor.Böyle kalıp düşüncelere takılmamalı.

Öncelikle benim görüşümü sığ olarak adlandırmanız oldukça rahatsız edici. Siz böyle düşünmüyor olabilirsiniz, ama sığ diyemezsiniz. Bu benim tercihim.

İkinci olarak, daha önceki ilişkimde bu konudan dolayı çok mutsuz olduk. İkimiz farklı düşüncelerde insanlardık, ve o benden değişmemi istedi, ben de ondan. Ve huzuru bulamadık. Bulan vardır evet, ama ben onlardan değilim. Sonra eşimle tanıştım, aynı düşünceden ve aynı prensipleri paylaşan kişileriz. Adeta o zaman rahat ettim. Ve forumda birçok kişi de bu konuda mağdur, "evlendikten sonra değişir sandım". Birçok konuda ve kişide böyle olmuyor malesef.

"Geçmiş"ten kastınız kaç kadınla olmuş, kaçıyla sevişmiş, napmış ne etmiş ise önemli değil. Hayatıma giren erkeğin beni yaptıklarımla yargılamasına izin vermeyeceğim gibi, ben de geçmişteki gönül veya cinsel ilişkileriyle yargılamam.

Genel. Herkes ilişki olarak yazmış ama ben genel olarak geçmişte yaşadığı tecrübeler ve olaylar karşısındaki tutumunu kastetmiştim.

benim için önemli değil çünkü dışarıdan bakıp yorum yapmak kolaydır ama yaşamak bambaşka o anın şartları neydi ,neye göre öyle davrandı öyle karar verdi yaşadı bunu dışarıdan bakarak anlayamam yaşamak farklıdır, sevgilimin ya da eşimin yüz kızartıci bir suçu olmadıkça geçmişi hiç önemli değil

Aynı şeyleri tekrarlayıp tekrarlayıp hala hata mı diyor, sonraki tutumu ne olmuş yapmaktan çekinmiş mi kendini düzeltmiş mi, yaptım bitti ne var kafasında mı bunlara bakmak lazım. Konu her ne olursa olsun. Ders çıkarıp kendini düzeltmişse, bakış açısı dar değilse pişmansa sorun olmaz.

Öncelikle benim görüşümü sığ olarak adlandırmanız oldukça rahatsız edici. Siz böyle düşünmüyor olabilirsiniz, ama sığ diyemezsiniz. Bu benim tercihim.

İkinci olarak, daha önceki ilişkimde bu konudan dolayı çok mutsuz olduk. İkimiz farklı düşüncelerde insanlardık, ve o benden değişmemi istedi, ben de ondan. Ve huzuru bulamadık. Bulan vardır evet, ama ben onlardan değilim. Sonra eşimle tanıştım, aynı düşünceden ve aynı prensipleri paylaşan kişileriz. Adeta o zaman rahat ettim. Ve forumda birçok kişi de bu konuda mağdur, "evlendikten sonra değişir sandım". Birçok konuda ve kişide böyle olmuyor malesef.
Kişilerin bir düşünceyi tercih etmesi,o düşüncenin sığ olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Benim anlattığım değişimle,senin forumdan örnekler verdiğin değişim olayı farklı.Kafana uymayan,toplum kurallarını bilmeyen,adam olmamış,huyları kötü,değer vermeyen,öfkeli birini değiştiririm adı altında evlenmek tabiki yanlış.Kimse kimseyi kendi iradesiyle değiştiremez.Benim anlattığım değişim farklı.
En basit örneğiyle,dün yeşili seviyorsundur,yılar sonra yeşilden nefret edersin
dün pırasayı sevmiyorsundur yıllar sonra pırasayı seversin
dün savunduğun bir fikri o an ki yaşın gereği doğru bulursun yıllar sonra cahilce gelir.
Dün ben şunu asla yapmam dersin,zaman sana öyle tecrübeler yaşatır ki,daha fazlasını yaparsın.
İnsanlar değişmeli.Çağ değişiyor.Bakış açısı değişiyor.Ama acılar,ama teknoloji,ama tecrübeler,ama çevre etkileri..insanlar değişiyor.Köyde yetişmiş,daha dar düşünen bir genç bile,okudukça,yeni çevreye girip yeni insanlarla karşılaştıkça bütün dünyası değişiyor.

Back
X