Sevgili kayinvalidem

Eger habersiz geldiyse bazen bende acmiyorm ki nerdryse hergn is cikisi ugrar torununu sevmek icin 15 20 dk genelde aciyorm ama bazn acmiyorun allah affetsin :)
Bu cunleleri kabuk etmiyolar mesela yemegim vsr desem yarin yersin diyolar misafr gelck diyorum iptal et diyolar

Eşim şöyle sıkıntı cikarmiyo oraya gitmiyosan annene de gitme diyo :) bnde iki tarafa ds esit gitmek istiyorum ne eksik ne fazla haftsda 1 kez görüsmek yeterli bnm icin
Ee bu zaten sıkıntıymış .. ne demek oraya gitmiyorsan kendi annenede gitme .. tam nefretlik bi durum ..

Lafının üstüne laf söylüyorlarsa, sen de üstüne laf söyle. "Gelmiyorum, beklemeyin."

Size bu şekilde emrivaki yapıp telefonu kapatıyorsa geri arayın ben yemeğimi yapmıştım çoktan yedik bir daha çağıracağınızda daha erken haber verirseniz belki programımı ona göre ayarlarım deyin. Size emrivaki yapmasına izin vermeyin eşiniz de arkanızdaysa hele hiç takmayın ya ne halla yükseliyomuş size?! Hadsiz kaynana..hepsi mi gıcık olur ya ıyy. Ha bir de eşin ne hakla oraya gitmiyosan annengile de gitme diyo? Senin annenle onun annesi senin için bir olmadığı gibi onun için de bir değil. Böyle kısıtlamasına izin verme. Sen yoksun tabi kendi anneme gitcem de. Herkes öyle yapıyo valla.

Gel diye kestirip attığında sizin de gelmiyorum diye kestirip atmanız lazım. Başka yolunuz yok. Bahane de üretmeyin. Direkt gelmiyorum deyip konuyu değiştirin. Ve bunu ısrarla sinirleriniz ne kadar bozulsa da sürekli yapmanız lazım. Bi süre sonra pes eder diye düşünüyorum. Bir de iki tarafa da eşit gitme konusunda denge kurulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum ben. Yeri geldiğinde annenize haftada 2 belki 3 defa gidebilirsiniz, bu demek değil ki kayınvalidenize de o kadar gitmek zorundasınız. Sizin annenizle ve babanızla aranızda doğal olarak daha güçlü bir bağ olduğunu anlamak ve kabul etmek zorundalar.

Ama kadın gel yemeğimi yap demiyormuşki yemeğe gel diyormuş hazır yemeğe gitmek mantıklı bence

Bu ne ya. İçim kıyıldı. “Evet gelmek istemiyorum” deseydiniz ya. Bunun nesi zor? Bunun için eşinizi niye darlıyorsunuz, çocuk gibi? Biraz yetişkin gibi davranın, “istemiyorum, istersem ben zaten gelirim, ısrardan hoşlanmıyorum, ayrıca bana sormadan plan yapmayın” diyin. Küçük kız çocukları bile daha çok güç sahibi, kendi isteklerini açık açık söylüyorlar.

Resmen okurken içim daraldı. Görünüşte iyi niyetliler, sizi düşünüyorlar ama kazın ayağı öyle değil işte. Emrivaki yaparak hayatınızı kendi istedikleri şekilde yönlendirmeye çalışıyorlar. Neymiş o öyle peş peşe aramalar, açmayınca diğerinin araması filan? Siz tüm boş vakitlerinizi onların planladığı şekilde ve onlarla geçirmek zorunda değilsiniz. "Hayır, istemiyorum" "Benim adıma lütfen plan yapmayın." "Israr ve emrivakiden hiç hoşlanmıyorum." Vb. Cümleleri bir süre kurar ve kararlı durursanız bu şekilde davranamazlar.

Valla naparsan yap bunlar aynı tas aynı hamam.
Benimde 3 aylık bebeğim var, hiç kendini germe. Eşine söyle o halletsin. Zaten uğraşlarımız var. Ev, bebek vs vs.
Bide bunlara fazla mesai harcama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…