Sevgili komşumdan gelen yemekler

polanegri

Nefis-e
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
1.278
8
116
Mrb kızlar.ben bir apartman dairesinde oturan biriyim.sağolsun binamızda komşuluk ilişkilerimiz iyidir.birimiz bişey yaptığında birbirmize veririrz sohbetlerimz olur.yalnız en alt katta abisiyle yaşıyan bir kız komşum var.çok iyi niyetli çok ii anlaşıyoruz.şöyle bir sıkıntı var.ben evde güzel bir şey yaptıysam onlarada 1 tabak veririm.anneleri yanlarında yok yiyemedkleri yemekler olur diye düşündüğümden.sağolsn o da birşey yaptığında bana getirir ancak kız biraz pasaklı gözümle gördüğüm için onun getirdiği birşeyi yiyemiyorz.kaç defa dedim gerek yok ben annen olmadığı için kokmuştur belki bilmezsin o yemeği diye gönderiyorum.bana getirmene gerk yok desemde getiriyor sağolsn ama yiyemiyorz işte.mesela el beziyle yere bişey döküldüğünde onunla siliyor.mutfaktaki kullandığı leğeni evi silmek için kullanıyor vs.fazla kurcalamıyım.bende o yemekleri çöpe atmıyorum ancak sokakta kedi ve köpeklere veriyorum.günaha giriyormuyum bilmem.ama içim almıyor.yanlışmı yapıyorum.bu haftada 1 kere oluyor.daha nazik dille nasıl izah edebilirim ona yemek getirme diyerekten.yada bir daha bende göndermiyim diyorum?çok büyük dert değil fakat günahamı giriyorum bilmiyorum?

çöpe atmıyorsun ya :) ne güzel sokaktaki hayvanlara veriyorsun.

ben olsam bende yiyemezdim
evinden tut yaptığı temızlığe kadar görmüşsün.

mutfak gereçleri sadece mutfak ve tezgahında kullanılmalıdır.

feci bir mide aman allahım:53:

Mutfak legeniyle ev silmek de nesi yaa.. Sen bence gordugun kiscagizi uyar uygun bi dille.. Yazik yaa yapmasin oyle.:50:

Ayyy ikram edilen şeylerden birazcıkta olsa tadılır derler eğer miden kaldırmıyorsa yapıcak birşey yok tabi:) ama dikkat et komşun görmesin kediye, köpeğe verdiğini incinir, üzülür, pissin diye yemedim de diyemezsin:)

Ya gerçekten mutfak leğeniyle ev silmekte neyin nesi... yanlış görmüş olmayasın hiç bir kadın/kız böyle bir şey yapmaz bence.

zaten görmesn diye kırk takla atıyorum giriş katta oturduğu için görme olasılığı yüksek.napim atsam daha kötü.uygun dille uyarımda alınır die çekiniyorum.

Ben de köyde öğretmenim bazen köylüler bir şeyler yapıp yolluyor. yiyemiyorum hem pisler hem yağları kokuyor. Okulumuzun köpeği var ona veriyorum hep, bir gün diğer öğretmen gördü ve çok kızdı bana:9: Hocam bence vermeyin getiren kişiye hakaret olur, görse, bilse çok üzülür hoş değil yaptığınız, eve götürün belki babanız anneniz falan yer dedi.
Yani yapılan hoş bir şey değilmiş ama sonuçta ben hala yemiyorum onların getirdiklerini:27:

Yapmayın bence böyle.
Herkesin kendi evi,kendi temizliği,kendi pisliği.
Madem 1,2 rahatsız oldunuz,siz de yemek vermeyin ki onlar da karşılığında kendilerini mecbur hissetmesinler tabağınıza bir şeyler doldurmaya..

Arkadaşlarında dediği gibi sonuçta çöpe atmıyorsun ya,hayvancıkların karnını doyuruyorsun. Ben olsam bende yiyemezdim,midem almazdı sonuçta hijyene falan dikkat etmiyor anladığım kadarıyla. Söylemeye kalksanız kesinlikle incinir.. Veya olur olmadık şeyler düşünebilir. Bilemiyorum ben de nasıl söylenir ki:26:

Ya gerçekten mutfak leğeniyle ev silmekte neyin nesi... yanlış görmüş olmayasın hiç bir kadın/kız böyle bir şey yapmaz bence.

eğer renkleri aynı değilse salata yaptığı leğenle içine su ve deterjan koyup yeri sildiği leğen aynıydı.artı mutfak tezgahının altından çıkardı.bekar hayatı yaşıyorlar abisiyle belliki temizliğe pek önem vermiyor.biraz öncede tavukla pilav getirmiş sağolsun ama tavuktaki dehşet kokuyu anlatamam size

İnsan düşünür yani ya tuvaletten çıkıp ellerini yıkamadan hamur yoğuruyorsa:27:
yok yok ben de yiyemezdim, söyleyemezdim de. siz yollamazsanız o da yollamaz bizde adettir mesela tabak boş gitmez, o da öyle düşünüyordur muhtemelen.

leğen olayı midemi acayip şekilde bulandırdı.

mutfakta kullanılan leğen bende de var
ve içinde meyve sebze yıkıyorum

yeri geliyor içinde kurabıye vs yapmak için kullanıyorum.

kendi tabağınızla ikram ediyorsanız o da boş göndermemek için koyuyor olabilir.sert plastik tabaklarla vermeyi deneyin.ya da alüminyum kaselerde, kapaklı şeffaf profiterol kasesinde falan yani.

İnsan düşünür yani ya tuvaletten çıkıp ellerini yıkamadan hamur yoğuruyorsa:27:
yok yok ben de yiyemezdim, söyleyemezdim de. siz yollamazsanız o da yollamaz bizde adettir mesela tabak boş gitmez, o da öyle düşünüyordur muhtemelen.

evet türk milletine özgü bi davranış aslında güzel bişeyde böyle durumlar olunca iyi olmuyor.sanırım artık bende birşey göndermiycem napim :37::37::37::37::37::37:

bence pissin demenin kibarcası olmaz:1:

kesin bi dille yemek kabul etmediğini söyle gerekçe olarakta eşim kızıyor yemek kabul etmeme, falan diyebilirsin

Komşunuza zaten aile olduğunuz için evinizde yeterince yemek olduğunu, onun getirdiklerinin ziyan olup gitmesine üzüldüğünüzü eğer illa yapmak istiyorsa o da öğrenci arkadaşları veya ailesi ile yaşamayan birine vermesi gerektiğinin daha güzel olacağını anlatın.

Kız kaç yaşında bilmiyorum ama belki annesi yanında olmadığından, belki annesi de öyle olduğundan bu işlerden anlamıyor. Bilmiyor. Sonuçta böyle şeyler, temizlik falan insanın içinden gelir ve çoğu kez eğitimle düzeltilebilir. Belki siz ablası olarak (sizin de yaşınızı bilmiyorum) ona tatlı dille 1-2 şey öğretebilirsiniz. Şakaya vurarak falan, bilmiyorum.
Öyle pis kadınlar, kızlar var ki aklınız hayaliniz durur. İş ortamında karşılaştıklarım var, anlatsam bir daha hayatınızda yemek yiyemezsiniz :40:

Bence sen artik ona yemek goturmeyi birak. Boylee soun cozulmus olur. Hem belki o da her defasinda kendini mecbur hissettigi icin tabaginiza yemek koymak zorunda kalmaktan hoslanmiyordur ve soyleyemiyordur. Nerden bilebilirsiniz ki...

bence kıza birisi temizlik ya da yemek yaptıgında dogru olanı gostermeli. buna alınmaz kanımca uygun dille soylenırse.
hadi siz yemiyorsunuz ama onlar o yemekleri yıyor ve neyin dogru oldugunu bılmıyordur belki cok mu polyanna oldu bılemıyorum.

bir de eger aynı renkte degilse legenleri dıye cumle kurmussunuz belki de aynı renktedir yani bilemezsiniz ki:44:
oyle ya da boyle en azından onların saglıgı icin uygun bir uyarı yapmanız taraftarıyım:31:

Back
X