Sevgili Kv.

Hakkınızın olması ayrı, bu hakkı kullanmak ayrı.

Maddi olarak çok zor durumda değilseniz, o 8/3e muhtaç değilseniz bence de hoş değil "hadi babamdan kalan paramı ver"in peşine düşmeniz.

Eğer zor durumdaysanız da annenizin düşünmesi gerekir "kızım maddi durumunuz kötü, al babandan kalan payı" diye.

Hakkınızın olması ayrı, bu hakkı kullanmak ayrı.

Maddi olarak çok zor durumda değilseniz, o 8/3e muhtaç değilseniz bence de hoş değil "hadi babamdan kalan paramı ver"in peşine düşmeniz.

Eğer zor durumdaysanız da annenizin düşünmesi gerekir "kızım maddi durumunuz kötü, al babandan kalan payı" diye.
Ben istemiyordum Can'ım babamdan kalan mirası.
Annecim evin borcu var bitsin sen kendi yağınla kavrul kimseye muhtaç olma dedim ilk Zamanlar.
Ama baktım ki annem benden hariç herkese parasını dağıtıyor.
Baktım ki bana şu kadar stopaj şu kadar kdv çıktı deyip Aslı'nda hiç de o kadar vergi çıkmadığını muhasebeciden öğreniyorum.

Bana para yok iş yok deyip ( 6 daire apart daire olarak işletiliyor) internetten baktığımda dairelerde boş yer olmadığını gördüğümden beri, para yok iş yok deyip 120 binlik araba baktığını öğrendiğimden beri, annemden Hakkı'mı istiyorum dedim.
Annem 96 binlik araba aldı. Banada hayırlı olsun demek düştü.

He bu para yok, iş yok muhabbetini ben birşey sormadan kendisi söylüyordu. Sonradan öğrendim ki annemin yoku bana.

Ananemin kredi kartını ödemeye almış.
500 tllik su faturasını ödemiş ananemin.
Teyzeme yardımlar yapmış İkiside kendi evinde oturuyor.
Ananemin emekli maaşı var, teyzemin ayda 1300 tl geliri var. Teyzemin eşi hapiste. Neymiş harcamalrına dikkat etmemişler işin içinden çıkamamışlar. . Annem ödüyormuş..

Ben burada 1000 tl kira veriyorum. Anne yanına taşınacağım hem destek oluruz birbirimize hemde bende kira vermemiş olurum dediğimde.

" Ben başka şehire taşınırımm o zaman" dediğinden beri annemle aramız soğuk.

Sonrasında dedim ki anne o zaman senin bana paran yok galiba. Sen bana 8/3 hakkımı ver o zamanda herkes yoluna baksın.

Lütfen bir önceki konumda ben bunları detaylı olarak anlattım. Lütfen yargısız infaz yapmadan bir okuyun.
Kayınvalidemle olan konum annemle miras hukukumuza geldi.

Ben istemiyordum babamdan kalan mirası.
Annecim evin borcu var bitsin sen kendi yağınla kavrul kimseye muhtaç olma dedim ilk Zamanlar.
Baktım ki bana şu kadar stopaj şu kadar kdv çıktı deyip Aslı'nda hiç de o kadar vergi çıkmadığını muhasebeciden öğreniyorum.

Bana para yok iş yok deyip ( 6 daire apart daire olarak işletiliyor) internetten baktığımda dairelerde boş yer olmadığını gördüğümden beri, para yok iş yok deyip 120 binlik araba baktığını öğrendiğimden beri, annemden Hakkı'mı istiyorum dedim.
İş yok iş yok deyip babamdan kalan 78 bin tl değerinde ki arabayı takasa verip Annem 96 binlik araba aldı. Banada hayırlı olsun demek düştü.

He bu para yok, iş yok muhabbetini ben birşey sormadan kendisi söylüyordu. Sonradan öğrendim ki annemin yoku bana.

Ananemin kredi kartını ödemeye almış. ( otomatik ödemeye almış)
Ananemin emekli maaşı var, teyzemin ayda 1300 tl geliri var. Teyzemin eşi hapiste. Neymiş harcamalrına dikkat etmemişler işin içinden çıkamamışlar. . Annem ödüyormuş..

Ben burada 1000 tl kira veriyorum.

Anne yanına taşınacağım hem destek oluruz birbirimize hemde bende kira vermemiş olurum, e bebekde geliyor yardımcı olursun bana dediğimde cevabı şu oldu. -Bana güvenerek mi yaptın çoçuğunu.
-Dadı mıyım ben. Nasıl yapıysan öyle bak dedi. Hayır sanki ben doğurup sana vericem sen bakacaksın dedim anneme.

Sen buraya taşınırsan,

Sonrasında dedim ki anne o zaman senin bana paran yok galiba. Sen bana 8/3 hakkımı ver o zamanda herkes yoluna baksın.

Lütfen bir önceki konumda ben bunları detaylı olarak anlattım. Lütfen yargısız infaz yapmadan bir okuyun.

Son düzenleme:
Miras denilen şey anne baba öldükten sonra paylaşılır. Hukuken de böyle değil mi? Babam öldü hadi artık mirası paylaştır der mi insan annesine? elinden malı mülkü alıp kadının sokakta bırakmayacakları ne malum? Evet kadına kocasından kalmış ve hepsi onun hakkı. İster hepsini satıp yer ister bekletir ister paylaştırır. Kadın hayattayken kimseye 1 kuruş pay vermek zorunda değil. Ölünce zaten evlatlara kalır
Ben istemiyordum babamdan kalan mirası.

İş yok iş yok deyip babamdan kalan 78 bin tl değerinde ki arabayı takasa verip Annem 96 binlik araba aldı. Banada hayırlı olsun demek düştü.

Ananemin kredi kartını ödemeye almış. ( otomatik ödemeye almış)

Ben burada 1000 tl kira veriyorum.

Anne yanına taşınacağım hem destek oluruz birbirimize hemde bende kira vermemiş olurum, e bebekde geliyor yardımcı olursun bana dediğimde cevabı şu oldu. -Bana güvenerek mi yaptın çoçuğunu.
-Dadı mıyım ben. Nasıl yapıysan öyle bak dedi. Hayır sanki ben doğurup sana vericem sen bakacaksın dedim anneme.

Sen buraya taşınırsan,

Valla ben seni hakli buldum sonuna kadar. Annene de acayip gicik oldum. Bigun yaslandiginda kendi basina kaldiginda görür gününü ama o zaman da Allah sana muhtac etmesin de sen keyfli yasa insallah. Ne hali varsa görsün. Anamiz diye onlarin etmedigi merhameti biz etmek zorundamiyiz. Benim annem boyle bi dumenler cevirse tepkim mirasimi ver demek olmaz direk mahkemeye verirdim. Kayınvaliden de cok tatli bence. Annecim falan de op bol bol pekistir. Kiyamam ya :)

Canım emin ol annem ile aramın bende kötü olmasını istemiyorum. Ama yapacağım bir şey yok.

Bir özür dilemenize bakar, tatlı dil gerekir, bence isterseniz yaparsınız ama siz 3/8 diye tutturmuş gidiyorsunuz. İnşallah nasip olur bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız da şu 3/8'i unutup annem yanımda bebeğim kucağımda diye şükredersiniz.
Hayat geçici hanfendi annenizi çok kırmışsınız bir özürle hemen düzelmez ama hamileliğiniz ilerledikçe empati yeteneğiniz güçlenecektir.

İyi de miras hakkından niye vazgeçmeniz gerekiyor ki.
Yasal olarak o sizin hakkınız.
Annenizin elinden tüm parasını almıyorsunuz onun da kendi payı var.
Ayrıca annen senin hakkını vermeyerek senin payına göz dikerek paraci oluyor.

Y
İyi de miras hakkından niye vazgeçmeniz gerekiyor ki.
Yasal olarak o sizin hakkınız.
Annenizin elinden tüm parasını almıyorsunuz onun da kendi payı var.
Ayrıca annen senin hakkını vermeyerek senin payına göz dikerek paraci oluyor.
Ya bu açıdan kimse bakmıyor işte bende bunu anlamıyorum.
Hayırsız evlat bile dediler bu ilk sayfalarda :D

Bir özür dilemenize bakar, tatlı dil gerekir, bence isterseniz yaparsınız ama siz 3/8 diye tutturmuş gidiyorsunuz. İnşallah nasip olur bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız da şu 3/8'i unutup annem yanımda bebeğim kucağımda diye şükredersiniz.
Hayat geçici hanfendi annenizi çok kırmışsınız bir özürle hemen düzelmez ama hamileliğiniz ilerledikçe empati yeteneğiniz güçlenecektir.
Benim neden özür dilemem gerekiyor ben anlamıyorum.
Haksızlığı yapan annem. Param yok deyip deyip sağa sola dağıtan annem. Benim Hakkı'mın resmen üstüne yatan annem.
Benim bir evlat Kaybım var 20 günlükken.İnşallah Sağ sağlim kucağıma alırkende şükretmesini de bilirim elbet. Haksızlık yapan bir anneniz olsaydı yine de annem diyebilecekmiydiniz ?

Valla ben seni hakli buldum sonuna kadar. Annene de acayip gicik oldum. Bigun yaslandiginda kendi basina kaldiginda görür gününü ama o zaman da Allah sana muhtac etmesin de sen keyfli yasa insallah. Ne hali varsa görsün. Anamiz diye onlarin etmedigi merhameti biz etmek zorundamiyiz. Benim annem boyle bi dumenler cevirse tepkim mirasimi ver demek olmaz direk mahkemeye verirdim. Kayınvaliden de cok tatli bence. Annecim falan de op bol bol pekistir. Kiyamam ya :)
Şu an aynen öyle yapıyorum Kv konusunda.

Bana büyüklük yapmazsan beni yanında istemezsen ileride de yanında olamam dedim anneme.
Aman olmazsanız olmazsınız, gider dulhanede kalırım dedi. Kendisine orasını yakıştırmış, layik görmüş düşünmüş tasarlamış.

Konunu okumuştum ve annen konusunda kesinlikle sen haklısın,çok yanlış yapmış.

Kayınvalidenle umarım hep böyle olursun canım,her kayınvalide kötü değil benim kayınvalidemde çok iyidir yılda bir ay gelir kalırda valla hiç sorun etmiyorum 70 yaşında olsa da arı gibi kadın maşallah.

Ve çok şefkatli.

Umarım her şey gönlünce olur.

Kayınvalidene de gönlünden geçen ve ihtiyaç duyduğu bir şeyi alırsın.

Bebekte hayırlısı olsun :)

Back
X