Miras denilen şey anne baba öldükten sonra paylaşılır. Hukuken de böyle değil mi? Babam öldü hadi artık mirası paylaştır der mi insan annesine? elinden malı mülkü alıp kadının sokakta bırakmayacakları ne malum? Evet kadına kocasından kalmış ve hepsi onun hakkı. İster hepsini satıp yer ister bekletir ister paylaştırır. Kadın hayattayken kimseye 1 kuruş pay vermek zorunda değil. Ölünce zaten evlatlara kalır
Ben istemiyordum babamdan kalan mirası.
Annecim evin borcu var bitsin sen kendi yağınla kavrul kimseye muhtaç olma dedim ilk Zamanlar.
Ama baktım ki annem benden hariç herkese parasını dağıtıyor.
Baktım ki bana şu kadar stopaj şu kadar kdv çıktı deyip Aslı'nda hiç de o kadar vergi çıkmadığını muhasebeciden öğreniyorum.
Bana para yok iş yok deyip ( 6 daire apart daire olarak işletiliyor) internetten baktığımda dairelerde boş yer olmadığını gördüğümden beri, para yok iş yok deyip 120 binlik araba baktığını öğrendiğimden beri, annemden Hakkı'mı istiyorum dedim.
İş yok iş yok deyip babamdan kalan 78 bin tl değerinde ki arabayı takasa verip Annem 96 binlik araba aldı. Banada hayırlı olsun demek düştü.
He bu para yok, iş yok muhabbetini ben birşey sormadan kendisi söylüyordu. Sonradan öğrendim ki annemin yoku bana.
Ananemin kredi kartını ödemeye almış. ( otomatik ödemeye almış)
500 tllik su faturasını ödemiş ananemin.
Teyzeme yardımlar yapmış İkiside kendi evinde oturuyor.
Ananemin emekli maaşı var, teyzemin ayda 1300 tl geliri var. Teyzemin eşi hapiste. Neymiş harcamalrına dikkat etmemişler işin içinden çıkamamışlar. . Annem ödüyormuş..
Ben burada 1000 tl kira veriyorum.
Anne yanına taşınacağım hem destek oluruz birbirimize hemde bende kira vermemiş olurum, e bebekde geliyor yardımcı olursun bana dediğimde cevabı şu oldu. -Bana güvenerek mi yaptın çoçuğunu.
-Dadı mıyım ben. Nasıl yapıysan öyle bak dedi. Hayır sanki ben doğurup sana vericem sen bakacaksın dedim anneme.
Sen buraya taşınırsan,
" Ben başka şehire taşınırımm o zaman" dediğinden beri annemle aramız soğuk.
Sonrasında dedim ki anne o zaman senin bana paran yok galiba. Sen bana 8/3 hakkımı ver o zamanda herkes yoluna baksın.
Lütfen bir önceki konumda ben bunları detaylı olarak anlattım. Lütfen yargısız infaz yapmadan bir okuyun.
Kayınvalidemle olan konum annemle miras hukukumuza geldi.