Sevgili Veya Eşi Kısıtlamak.

İşte evliliklere böyle kırılacak eşya muamelesi yapmayı ben anlamıyorum. Her dakka araya soğukluk girecekse işiniz var. Üç gün ayrı kaldık ya da bir akşam ayrı zaman geçirdik diye soğumuyoruz valla biz birbirimize. Öyle olsa uzun yol kaptanlarının ya da pilotların evlilikleri yürümezdi dimi?
Onu kasdetmedim ama doğrusu sizin kadar ayrı takılmakta bana göre değil herkesin hayata bakış açısı farklıdır

Bana göre evlilik beraber mutlu olmayı gerektirir benim bütün çabam bu yönde şimdi sıkıntı çeksemde ilerde meyvesini yiyeceğimden eminim ki tamamen kimseyi kısıtlamıyorum ayrıca biz beraber vakit geçirmiyor değiliz haftanın 2-3günü çıksa bile birlikte takıldıktan sonra çıkıyor yani neredeyse hergün beraberiz birbirimizi daha çok sahipleniyoruz aksi takdirde araya soğukluk girmesi muhtemel

Valla biz de sevgiliyken çok sosyaldik tonla arkadaşımız vardı hiç kısıtlamazdık şimdi evliyiz hayat kısıtladı bizi. Alakasız saçma sapan bir şehire atandık geldik mecburen sosyal hayatımız iki kişilik kaldı. Yani o da ben de arkadaşlarımızı özlüyoruz, dışarı çıkıp eğlendiğimiz zamanları özlüyoruz. Tatillerde çift görüştüğümüz arkadaşlarımız hariç ayrı takılıyoruz. O arkadaşlarıyla ben öyle, o kadar iyi geliyor ki... Beraber tatil yapmak gezmek tozmak keyifli, sevgiliyken de beraber çok eğlenirdik hala eğleniyoruz ama benim kaç senelik kız arkadaşlarımla evde yemeğimizi yapıp şarabımızı içip dedikodunun dibine vurduğumuz gecelerin yeri de ayrı. O da özleniyor yani
Yani ayrı kalınca bağlılık azalmıyor bence (sahiplenme sözcüğünü pek sevmem ilişkide). İlişkilerde o kadar kuralların olmasını yada bağlılığın hemen zedeleneceğini düşünmeyi anlamıyorum beni. Evlilik diye her şeyi iki kişiye indirip sonra bekarlıktaki konforun özlendiği ve özgürlüğün kalmadığı bir şeyi sevemiyorum sanırım.
Bazen baş başa arkadaşlarla vakit geçirmek iki tarafa da iyi geliyor kulağıma..

Valla biz de sevgiliyken çok sosyaldik tonla arkadaşımız vardı hiç kısıtlamazdık şimdi evliyiz hayat kısıtladı bizi. Alakasız saçma sapan bir şehire atandık geldik mecburen sosyal hayatımız iki kişilik kaldı. Yani o da ben de arkadaşlarımızı özlüyoruz, dışarı çıkıp eğlendiğimiz zamanları özlüyoruz. Tatillerde çift görüştüğümüz arkadaşlarımız hariç ayrı takılıyoruz. O arkadaşlarıyla ben öyle, o kadar iyi geliyor ki... Beraber tatil yapmak gezmek tozmak keyifli, sevgiliyken de beraber çok eğlenirdik hala eğleniyoruz ama benim kaç senelik kız arkadaşlarımla evde yemeğimizi yapıp şarabımızı içip dedikodunun dibine vurduğumuz gecelerin yeri de ayrı. O da özleniyor yani
Yani ayrı kalınca bağlılık azalmıyor bence (sahiplenme sözcüğünü pek sevmem ilişkide). İlişkilerde o kadar kuralların olmasını yada bağlılığın hemen zedeleneceğini düşünmeyi anlamıyorum beni. Evlilik diye her şeyi iki kişiye indirip sonra bekarlıktaki konforun özlendiği ve özgürlüğün kalmadığı bir şeyi sevemiyorum sanırım.
Bazen baş başa arkadaşlarla vakit geçirmek iki tarafa da iyi geliyor kulağıma..

İşte yazıp çizince sanıyorlar ki birlikte hiç bişey yapmıyoruz ya da beraber zaman geçirmekten hoşlanmıyoruz. Aksine sıkılmadan en çok zaman geçirebildiğim insan eşim. Ama ara sıra nefes almak, es vermek, eski dostlukları devam ettirmek lazım. Göbeğimiz birlikte kesilmiş gibi her şeyi her zaman beraber yapmak çok bunaltıcı bişey değil mi?

İşte yazıp çizince sanıyorlar ki birlikte hiç bişey yapmıyoruz ya da beraber zaman geçirmekten hoşlanmıyoruz. Aksine sıkılmadan en çok zaman geçirebildiğim insan eşim. Ama ara sıra nefes almak, es vermek, eski dostlukları devam ettirmek lazım. Göbeğimiz birlikte kesilmiş gibi her şeyi her zaman beraber yapmak çok bunaltıcı bişey değil mi?

Ya yeri o kadar farklı ki.. Arkadaş nasıl özlenmez anlamıyorum.
Benim çocukluktan beri devam eden yada üniversiteden sonra devam eden arkadaşlıklarım var, atamadan önce yaşadığımız şehirde kaldılar. Özlüyorum çok özlüyorum.
Eski günleri konuşmak gülüşmek, ortak tanıdıklarımızdan gelen haberler, saç makyaj gibi eşimin anlamadığı muhabbetleri yapmak, dedikodu yapmak çok keyifli ve bunu eşimle yapamam ki...
Onunla da arkadaşız, onunla sıkılmıyoruz hatta herkesten daha iyi anlaşıyoruz ama yeri çok farklı ki. Yani aradaki bağlılığa bu kadar güvenmemek ve aman bana bağlılığı azalmasın diye bu kadar tek kişiyle yaşamak bana dediğiniz gibi bunaltıcı geliyor. Sevgiyi azaltan yada dedikleri gibi "sahiplenilmeyi azaltan" bir şey değil bence. Ben sıkılırım ki sıkılıyoruz da.
Mesela o da en yakın arkadaşlarıyla başbaşa olmayı özlüyor biliyorum. Bazen memlekete gidince eşli mi buluşsak diyorlar ben gerek yok diyorum. Beraber oturup yalnız eski günlerdeki sohbet etmeye, belki sadece bira içmeye yada sadece oturup tavla atmaya ihtiyaçları var. Bence sevdiğin iyi anlaştığın arkadaşlarınla da görüşmek ihtiyaç. Bu az sevmekle alakalı da değil bence. Öbür türlü cidden sıkıcı oluyor.

Kizlar bu dert degil ama sizlerden bir ön görüş almak istiyorum.

Canlarim benim mutlu bir birlikteligim var sozlum kendisi uzun yıllardir birlikteyiz. Gozu kapali guvenen biri degilimdir takip ederim ama yinede guveniyorum sozlume cunku yanlisini görmedim.
Ben sozlume karismam. Yani onu asla kisitlamam.
Ama şöyle bir sey var sozlumun annesi özellikle surekli bana akil veriyor. Iste erkek milleti bu sikicaksin sen cok serbest birakiyorsun. Gecen yaz erkek arkadaslari ile tatile gitti izmire annesi karsi cikti iste sozlun var da gidemezsin ne isin var felan bende tabi karısmam bu sefer bana patladi olay vay işte nasil izin verirsin vs.
Carsida dolasir istediği saatte arkadaşları ile bulusur erkek ama hep kiz yok eminim. Gecenlerde kulupte calisti yine ben suclu oldum niye izin verdim diye.

Simdide yaz geliyor ya plan yapmis. Bana söyledi arkadaşlarla 2 gunluk tatil yapicaz diye tamak dedim annesi ogrenmis beni aricakmis yine niye izin verdin dicek biliyorum.

Kizlar sizce hakli mi annesi. Yani ilerde bu sorun olur mu. Yani ben esitlikten yanayim asla karisamam bir insanin hayatina. Bana diyor ki ilerde sen evde de bekar gibi yaşarsiniz diyor annesi.
Ben boyleyim dedim en sonda kusura bakmayin dedim 3 gunluk dunyada evde niye corabini kirli sepetine atmiyon kavgasi dahi yapamam dedim.

Uzatmiyim kizlar zaten karisik olduysa kusura bakmayın.

Demek istediğim sizce bende tuhaflik mi var. Yani anne bu lafları soyleyince acaba diye tereddute dustum.
Ben bi cok gevsek biriyim. Onlarin tabiriyle. Yoksa siz nasilsiniz .
Şimdi sorun etmediğin her şeyi evlenince sorun edeceksin merak etme. Ayni evde yaşamıyorsunuz, ikiniz de farkli geminin dümenini çeviriyorsunuz, dümen aynı olunca sorun edeceksin bunları. Ve ne yazık ki annesi haklı! Bugün değilse de ileride bir gün güvenini sarsacak şeyler yaşarsın. Bir erkek gerçekten bu kadar rahat bırakılmaz. Umarım tecrübe etmeden bu bakış açısına sahip olursun. Yeni evlendigimde görümcem de senin kv gibi nasihatlar veriyordu, ben de 'bizi kiskaniyor, kendisi esini sevmediginden soyledilerini yapmasi normal' diye dusunuyordum ki... evliligimin 4. Senesinde her sözüne bugün hakveriyorum.

Şimdi sorun etmediğin her şeyi evlenince sorun edeceksin merak etme. Ayni evde yaşamıyorsunuz, ikiniz de farkli geminin dümenini çeviriyorsunuz, dümen aynı olunca sorun edeceksin bunları. Ve ne yazık ki annesi haklı! Bugün değilse de ileride bir gün güvenini sarsacak şeyler yaşarsın. Bir erkek gerçekten bu kadar rahat bırakılmaz. Umarım tecrübe etmeden bu bakış açısına sahip olursun. Yeni evlendigimde görümcem de senin kv gibi nasihatlar veriyordu, ben de 'bizi kiskaniyor, kendisi esini sevmediginden soyledilerini yapmasi normal' diye dusunuyordum ki... evliligimin 4. Senesinde her sözüne bugün hakveriyorum.
Birşeyleri önceden görüp uyarınca hemen art niyet aranıyor..? Türk aile statüsüne uyanda budur..helalolsun kayınvalideye tam bi annelik yapmiş kulağını acmıs gerisi sana kalmış..hea arkadaslarınızı unutun sadece birbirinize tapın demiyoruz zaten herşey yerinde güzel onuda dozunda yaşarsınız ...

Back
X