Sevgililik mi, nişanlılık mı?

Molia

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2009
2.822
1.109
373
ßayanLar.. Gecenin ßu waktii akLıma ampüL gißi ßir konu geLdikaydirigubbakcemile3....Saçma veya değiL ama hazır ßeynim yerindeyken sormak istedim (arada ßi gidiyor da sırnaşık şey) $imdi ßenim merak ettigim Nokta, ßazıLarımız uzun yıLLar sevgiLi kaLıyor ni$anLıLık dönemi kısa sürüyorr...ßazılarında fLört dönemi kısa oLup nı$an Dönemi uzun oLuyorr....ßazıLarı da e$it oLarak kısaa veya Uzun Oluyorr...Laßirent gißi ßi anLatım oLdu artık in$aallah anLataßilmi$imdir-tatlicadiarzu- Yani acaba evLenmek için hangisine güvenMeliyiz....?? Sevgili dönemLeri mi yoksa ßen kocamı ni$anLıyken daha iyi tanırımm o süre uzun oLmaLı dersiniz......?? CADIARZU

Son düzenleme:
valla benim 1 yıl flört,6 ay da nişanlılık(hala sürüyor)ikiside dolu dolu geçti,kızlar ailesi tarafından rahatsa ikiside mükemmel geçiyo valla bi ayrım yapamadım...tabi nişanlılıkta aileyle,neredeyse sülaleyle daha bi haşır neşir oluyosun o ayrı...

Bu süreçte neler olucağı hiç belli olmazki...
Bazı insanlar vardır daha sevgililik döneminde yüzünü gösterir...
Bazıları vardır nişanlılık döneminde huyunu gösterir...
Ve bazıları vardır ki onlarda usta oyuncudur evlendikten sonra anlarsınız ne olduğunu...
Yani bunun kesin şu şekilde daha iyi olur gibi bi mantığı yoktur...
kişiden kişiye değişir...
Tabiki ilk gün ki gibi olanlarıda vardır:

birlikte yaşamadan kimse kimseyi tanıyamaz...
artı sürekli değişiyor ve gelişiyoruz...
10 yıl nişanlı kalsanız aynı evde yaşamadan anlaşılmaz...

1 yıl çıktık 1 yıl nişanlı kaldık ve 4 yıldır evliyiz yani şekerim heryıl baska baska huylarını öğreniyorsun ama sevgililikten nişanlılık daha iyi tabiki bu benim düşüncem kişiye göre değişiyo ama hani ailesi falanda işin içine giriyo ve seninle onlar arasındaki dengeyi görüyorsun sevgililik rahat cunku sorumluluk yok ve heyecan daha fazla cunkü gizli ben hepsinide cok güzel geçirdim ama evlilik bunlardan cok cok cok farklı allah en iyi evlilikleri nasip etsin şekerim gerisini boşver :))

tabii ki de nişanlılıkk :asigim: biz aramızda yaptık 3 yıl önce,bağlılık olsun die inş. aileler arasına da taşırız

Son düzenleme:

kıss sen mi açtın bu topici Şeniz

aynı eve girmedikten sonra sonra ister 40 yıl nişanlı kal ister 20 yıl sevgili ol

valla ben ilişkimin 6. ayında sözü nişanı taktım...özellikle aileler çok iyi anlaştığı için Allah'a şükür çok güzel geçiyor ama sevgililik bana daha "kolay" gelmişti...şimdi nişanlımla en ufak bi tartışmamızda bile gözümün önüne ailelerimiz geliyor...sorumluluklar arttı..kendimi resmen büyümüş hissediyorum...
ama nişanlılğın da bana göre artısı, sevdiğinizle daha rahat vakit geçirebiliyorsunuz, bir resmiyet oluyor en başında...

en güzeli uzatmalı olmayan nişanlılık diyoruma.s

valla bana kalalırsa sevgılılık cok ayrı hıcbırseye degısmem.sevgılılk dön cok ayrı.nişanlanınca insan artık sahıplandıgı ıcın bosvermıslık oluyor yanı ben kendı Adıma konusuyum canım.7 ay falan oldu nısanlanalı ama keske olmasaymıss sevgılı kalsaymısız dıyorum.ıs cıddıye bınınce daha zor oluyor gercekten obur yuzunu goruyorsun en azından nısanlanınca hıc aramaz oldk bırbırımızı yanı o aramaz oldu.ama sevgılıyken ole mıydı.her dk arar dı surprızler falan keske o gunlere donsek zaten bız ayrılık aşamasındayz hakkımızda hayırlısı. kac yasındasn bılmıyrm ama acele etme evlılık ıcın benım yaptıgımı yapma...

en güzel sevgililik
nişanlılıkta aileler falan araya girip tanışmış oluyo
bi problem çıktı mı al başına bela
sevgiliyken çok daha güzel bence

bence sevgililik uzun,nişanlılık kısa olmalı...sevgiliyken sadece 2 kişi var ama nişanlıyken 2 kişi artı o 2 kişinin sülaleleri...ama tabi herkesin karakter yapısı farklıdır gerçek yüzünü göstermiodur onu bilemem...ama bence nişanlılık uzun sürünce arada problem oluo işin içine aileler karışıo...

sevgılılık...
nişanlılık ta güzel ama ama resmıyetle gelen özgurluk bazen heycanını kaçırıyor ınsanların.

sevgililik tabi ki....nişanlılık evliliğe giden yol sonuçta resmiyete giden ilk adım ve işin içine aileler de giriyor...eskisi kadar özgür olamıyorsunuz tabi...pek çok arkadaşımın bu dönemde yani nişanlılık döneminde aileler nedeniyle sorun yaşadığına şahit oldum...
açıkçası ben evlenmeye karar verdiğimiz zaman sevgilimle nişan yapmak düşüncesindeyim,bu da çok kısa bir süre olacaktır,evlilik hazrlıklarını kapsayan bir süre 6 ay kadar mesela...o döneme kadar sevgili olarak kalmak en güzeli bence....

hic nisanlanmadim ama bana kalirsa uzun bir sevgililik donemi ardindan kisa bir nisan donemi ve hemen evlilik olmasi lazim..
ki hayalim de bu yonde.. 4 sene felan sevgililik gecirip nisanlanip 2-3 ayda evlenmeyi planliyorum..
umarim planlarimdaki gibi kolay olur.

tabi ki sevgililik,

çok heycanlı oluyor, nişanlılıkta gizlin yok saklın yok freesin çevreye karşı, ama sevgili olunca gizli gizli buluşmalar, güzel aşk sözcükleri ah ah :asigim:

Nişanlıyken aileyi iyi tanıyorsunuz. Birde sevgilinizin sizin ailenize alacağı tutumu farkediyorsunuz. Yine aşağı yukarı ailelerin anlaşıp anlaşamayacağını kestirebiliyorsunuz. Özelliklede ailelere yakın oturacaksanız yada sık sık görüşecekseniz eş seçiminden belki de daha önemli bu aile faktörü. Bir çok evlilik aile nedeniyle sonlanıyor çünkü... Ona göre düşünün derim...
Ha sevgililik dönemi çok güzel oluyor tadını çıkarmak lazım bana göre 1 yıl sevgilik, 1 yılda nişanlılık ideal.. Nişanlılığın daha fazla uzatılması taraftarı da değilim..

bız ıkıncı yılımızı doldurcaz ve dendıgı gıbı hergun yenı bır huy ogrenıyorum.sevgılıyız lıse arkadasıyız zaten mezun olduktan 5 sene sonra cıkmaya basladık.sevgılılık harıka gıdıyo cok mutluyum.nısanlanan arkadaslarım çok yoruldular.bız tadını cıkarıyoruz.
herseyımız tam olsun dıye zamna yaydık bız 2 sene daha sevgılıyız inş sonrada 5 ay kadar nısanlılık yeterde artar bıle dımı ama:)
umarım bukadar kolay olur....
onemlı olan dogru zamnlarda aılelerle tanısmak.devammı tamammı anlamak.aılemız onay vermıycekse yazık uzun yıllar cıkmalara.aılenın onayı olunca gelen dunurler ıcınde ısrar edılmez..

bence flort canım ya nişanlu 6 7 ay kalınmalı çunku flortte daha rahat yani nişanlanınca ondan çok ailesiyle vakit geçiriyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…