• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim ben ve ablasi

evlendıgınızde ablası aılenıze ıspıyonlamazsa iyi.. bundan sonra bence bıraz kendinizi geri cekın. onlarda kalmayın..

beni zor durumda bırakan eşim oldu.eşimin gelsin ne olacak sözünden cesaret aldılar.evet kullandı kız,kredi kartına kadar ödedik.dahasını söylememe gerek yok:34:benim oğullarım bile başkasının evinde kalamaz,kızım olsa asla kalamazdı:34:

ayrıca bana göre kendini ağırdan satması,kendini saydırması gereken kızdır.2 sene nişanlı kaldım,ailem olmadan nişanlımın evine gitmedim.bana göre yanlış çünkü:ssz:

Yani esin kiziniz olsaydi, onun sevgilisinin evinizde kalmasini destekleseydi, sen tamam mi diyecektin? Niyese buna pek inanasim yok. Ayrica, hiç kimse sana tabanca dayatmadi kredi kart borcunu öde diye.

Sadece kiz kendine "agir satmak" zorunda degil. Bu ayni sorumluluk erkektede var. Ondan dolayi benim esimde nisanlanmadan önce benim annem ilede fazla yüz göz olmadi. Bende nisanlanmadan önce birak esimin evine gitmek, annesine sadece kiz istemeden bir iki hafta önce gördüm, tanismak için.

Ben gayet özgür düsünen bir insanimdir. Ilerde benim kizimda, oglumda sorumluluk tasiyacak kadar bir yasa geldiklerinde, olgun olduklarinda, sevgilisi olmasi, hatta onlara ile tatile gitmesi, beraber yasamasina kötü göz ile bakmam. Bu kadar özgür düsünmeme ragmen bende ne kizimin sevgilisini, ne oglumun sevgilisini evimde kalmasini istemem. Resmi bir sey olmadan bende o insanlar ile yüz göz olmak istemem, ayrica benim evim otel degildir, herkez dogru kendi evine.

Kanimca sizde pek bu düsüncede degilsiniz. Kiz asla sevgilisini getiremez, oglan olunca "eh, neyse" diye düsünülüyor. Cok yazik. Hemcinslerimin böyle ayrimcilik yapmasi çok yazik.

herkese iyi yada kötü yorumları için teşekkür ederim.ben tabiki tavrımı koyucam bi yerde.evet artık kalmaya değil normal olarak gtmeyi bile düşünmüyorum. çünkü bu olaylar henuz çok taze. annesi le yüz yüze geldğimde eminim bahsi geçicek. ayrıca bi arkadas soylemiş konu sahbi gidip kalmam doğrumu yanlış mı oylemi böylemi vs gbi bişe sormuyor. ablasının tavrını yorumlamanızı ve bundan sonrası için nasıl davranabilirim diye soruyor demiş evet doğru.. galiba çoğunuz ya tam okumadnz yada sadece yargılayıp ahkam kesip ben olsam asla yapmam deyip geçtiniz. ben onu görüyorum. artık benim açımdan da yapıcak bşey yok sonuçta oldu olan bende dersimi aldım. yanlışımı gösterdi bana bi nevii.. ablasının nolursa olsun sammi içten olmadğnı görmüş oldum :17:

herkese iyi yada kötü yorumları için teşekkür ederim.ben tabiki tavrımı koyucam bi yerde.evet artık kalmaya değil normal olarak gtmeyi bile düşünmüyorum. çünkü bu olaylar henuz çok taze. annesi le yüz yüze geldğimde eminim bahsi geçicek. ayrıca bi arkadas soylemiş konu sahbi gidip kalmam doğrumu yanlış mı oylemi böylemi vs gbi bişe sormuyor. ablasının tavrını yorumlamanızı ve bundan sonrası için nasıl davranabilirim diye soruyor demiş evet doğru.. galiba çoğunuz ya tam okumadnz yada sadece yargılayıp ahkam kesip ben olsam asla yapmam deyip geçtiniz. ben onu görüyorum. artık benim açımdan da yapıcak bşey yok sonuçta oldu olan bende dersimi aldım. yanlışımı gösterdi bana bi nevii.. ablasının nolursa olsun sammi içten olmadğnı görmüş oldum :17:

Bir arkadaş, "ablasının tavrını sormuş ona yorum yapın" demiş. Evet ama ortada bir "sebep-sonuç" ilişkisi, "etki-tepki" durumu var farkında mısın canım ? Yani biz sadece ablanın tepkisini yorumlayamayız, ablanın tepkisini yorumlarken, etkisini de yorumlamalıyız ki taraflı olmasın.
Yani ahkam kesmek değildi niyet, yol göstermekti.

ben orda cevabını verdim canım sen hiç takma kafana ayrıca o bana laf söyleyene kadar kendi kızını düşünsün beni ben ve kendi ailem düşünür ki daha sonra arayıp kendi davet etti sanırım seni aradı anlattı durumu bu kadar net konuştuğuna göre

öncelikle aynen benim yaptığım gibi ' siz ' diye hitap etmenizi tercih ederim.
kayınvalide adayınızın beni aramasına gerek yok komik olmayın, siz zaten yeterince açık anlatmışsınız,her şey ortada
:ssz::ssz::ssz:

öncelikle aynen benim yaptığım gibi ' siz ' diye hitap etmenizi tercih ederim.
kayınvalide adayınızın beni aramasına gerek yok komik olmayın, siz zaten yeterince açık anlatmışsınız,her şey ortada
:ssz::ssz::ssz:

Alttaki yorumu okursan eğer MECBUR olduğum için gidip katılıyorum çünkü evim farklı bir şehirde. Ki sen beni küçük düşürecek şekilde yorum yaparsan ben de sana siz diye hitap etmem ki ben genelde herkese siz diye hitap ederim saygıyı da nerede ne zaman kalıcağımı da sana sormak zorunda değilim. Allah eğer seni veya çocuğunu bir gün herhangi bir konuda mecburiyete düşürürse Allah düşürmesin istemem o zaman ne demek istediğimi, neler hissettiğimi çok iyi anlarsın. Bilip bilmeden acımasız yorumlara gerek yok.

Tüm yorumları okumadım ama ne olursa olsun burada yorum yapanlara ahkam kesiyorsunuz demen hiç hoş olmamış.

Ayrıca bence işine gelmeyen yorumları eleştirmişsin. Sabah bir kısmını okudum hatırlıyorum. Biri sana destek çıkmıştı. Ben de kalıyorum erkek arkadaşımda, gayet normal falan demişti. Ona ben sana bunu sormadım, ablasının tavrını yorumla dediğini görmedim ben. Yanlış mıyım?

Alttaki yorumu okursan eğer MECBUR olduğum için gidip katılıyorum çünkü evim farklı bir şehirde. Ki sen beni küçük düşürecek şekilde yorum yaparsan ben de sana siz diye hitap etmem ki ben genelde herkese siz diye hitap ederim saygıyı da nerede ne zaman kalıcağımı da sana sormak zorunda değilim. Allah eğer seni veya çocuğunu bir gün herhangi bir konuda mecburiyete düşürürse Allah düşürmesin istemem o zaman ne demek istediğimi, neler hissettiğimi çok iyi anlarsın. Bilip bilmeden acımasız yorumlara gerek yok.

siz bilirsiniz.
Allah kurtarsın, çok büyük dert gerçekten.içim ezildi.

Yani esin kiziniz olsaydi, onun sevgilisinin evinizde kalmasini destekleseydi, sen tamam mi diyecektin? Niyese buna pek inanasim yok. Ayrica, hiç kimse sana tabanca dayatmadi kredi kart borcunu öde diye.

Sadece kiz kendine "agir satmak" zorunda degil. Bu ayni sorumluluk erkektede var. Ondan dolayi benim esimde nisanlanmadan önce benim annem ilede fazla yüz göz olmadi. Bende nisanlanmadan önce birak esimin evine gitmek, annesine sadece kiz istemeden bir iki hafta önce gördüm, tanismak için.

Ben gayet özgür düsünen bir insanimdir. Ilerde benim kizimda, oglumda sorumluluk tasiyacak kadar bir yasa geldiklerinde, olgun olduklarinda, sevgilisi olmasi, hatta onlara ile tatile gitmesi, beraber yasamasina kötü göz ile bakmam. Bu kadar özgür düsünmeme ragmen bende ne kizimin sevgilisini, ne oglumun sevgilisini evimde kalmasini istemem. Resmi bir sey olmadan bende o insanlar ile yüz göz olmak istemem, ayrica benim evim otel degildir, herkez dogru kendi evine.

Kanimca sizde pek bu düsüncede degilsiniz. Kiz asla sevgilisini getiremez, oglan olunca "eh, neyse" diye düsünülüyor. Cok yazik. Hemcinslerimin böyle ayrimcilik yapmasi çok yazik.
benim oğullarım başkasının evinde kalmazken kızım olsa neden başkasında kalmasına izin vereyim.hemcinsim olması hataları görmezden mi gelmemi gerektiriyor.ben öncelikle oğullarımı düşünürüm.ayrıca annesi düşünseydi kızını:ssz:

kredi kartı için tabanca dayamak gereksiz,çünkü oğlumla kocamın yumuşak yüzünü kullandı.ah şimdi nasıl babama söyleyeceğim,daha yeni babamdan para istedim gibi cümlelerle pek güzel duygu sömürüsü yapıyordu,nişanlıyken eşim bana para verecek oldu,itiraz ettim.benim babam var:51:

kızlar akıllı olsun kendi değerlerini düşürmesinler.ailelerini de zor durumda bırakmasınlar:ssz:

Size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Üniversiteyi kırıkkalede okudum. Ben İstanbul'da erkek arkadaşımda Ankara'da oturuyordu. İstanbuldan döndüğüm bir gün erkek arkadaşım seni ailemle tanıştırmak istiyorum lütfen buraya gel burdan birlikte gideriz diye ısrar etti. ankara kırıkkale arası 1-1.5 saat. Tamam dedim ve gittim. Erkek arkadaşım beni otogardan aldı ve abisinin evine götürdü. yengesini çok severdi ve beni ilk onunla tanıştırmak istedi. Yengesi ben eve gittikten yaklaşık 1 saat sonra uyandı bu arada saat 8-9 civarı, bir güzel kahvaltı hazırladı, her şey çok güzel ilgi alaka derken erkek arkadaşım mutfaktan çıktı kadının sorduğu ilk soru: BURAYA GELDİĞİNDEN ANNENLERİN HABERİ VAR MI? oldu. Allahım başımdan aşağı kaynar sular indi. Düşün ki ben onlara kalmaya bile gitmedim. Akşam 5-6 gibi okuluma gittim. Hıımm bu arada ailemin haberi vardı Ankara'ya gideceğimden. Kırıkkalede yaşayanlar bilir insanlar gezmeye bile kırıkkaleden ankaraya giderler. bir de bu olay benim içime dert oldu ve o çocuktan ayrılmama bir sebepte o oldu :) işin tuzu biberi misali :) Yani senin anlayacağın toplumumuzun %99'u ev ziyaretlerini ancak evlilik sonrasında kabul eder. Bence gidip kalmanda bir sakınca yok ama gidip kalacağın evde toplumdaki %1'lik kesimi bulup gitmeniz gerekli. Yoksa hiç bir şekilde gitmenizi tavsiye etmem, yapacakları yorumdan söyleyecekleri sözlerden dolayı.
Kendiniz iyi bakın, Sevgiler...

benim oğullarım başkasının evinde kalmazken kızım olsa neden başkasında kalmasına izin vereyim.hemcinsim olması hataları görmezden mi gelmemi gerektiriyor.ben öncelikle oğullarımı düşünürüm.ayrıca annesi düşünseydi kızını:ssz:

kredi kartı için tabanca dayamak gereksiz,çünkü oğlumla kocamın yumuşak yüzünü kullandı.ah şimdi nasıl babama söyleyeceğim,daha yeni babamdan para istedim gibi cümlelerle pek güzel duygu sömürüsü yapıyordu,nişanlıyken eşim bana para verecek oldu,itiraz ettim.benim babam var:51:

kızlar akıllı olsun kendi değerlerini düşürmesinler.ailelerini de zor durumda bırakmasınlar:ssz:

Gerçekten bu cümlelerin himcinsimden geldigine inanamiyorum. Ne demek ben ogullarima öncelik veriririm? Ayrica annelik demek biraz disiplinli olmaktir, kural koymaktir demek. Cocuk dugyu sömürüsü yapiyor diye, evet demememek. Kizin sevgilisi için duygu sömürüsü yapsa sen para verirmiydin?

Artik hakikaten erkekleri suçlamiyorum. Kadinlari suçluyorum. Gerçekten kadinin en büyük düsmani baska bir kadinmis. Oglun af edersin her bok yesin, ondan sonra sende hanim hanimcik gelin bekle "ailesini zor durumda birakmayan" cinsten. Ve böyle ogullarini egitiyorsun. Yemin ediyorum, yaziklar olsun!

Guvendigim bir sevgilim varsa pasa pasa beraber kalirim, kaldim da...
Fakat aile yaninda kalmak bosu bosuna yuz goz olmak, onlara malzeme vermektir...
Bastan belli bir durus sergilemek lazim...
Neyse sanirim samimi davranmalarina, sevgilinin dengelemeyi becerememesine aldandin, gecti gitti...
Bu saatten sonra asla muhattap olma, evine gelen insana onu soyleyebilecek kadar terbiyesiz...
Ben ablasinin yerinde olsam, bana gore yanlis kalamaz derdim, gelmezdi...
Hem gelin, hem de laf gomeyim, zevkine yapmis gibi...
Burdakiler de mubarek her yaptiklarini rapor etmisler gibi ailelerine, tamam mantikli adimlar atin, akilli davranin ama bunlar biraz deneyim, biraz olgunluk isidir, herkes zaman zaman ufak tefek iste cevirir, bilip edemez hata da yapabilir...
Siz agac kovugundan cikip evlendiniz di mi?
Ya da anne baba durum guncellemesi opustuk mu dediniz?
Biraz gercekci olun allahaskina...

Gerçekten bu cümlelerin himcinsimden geldigine inanamiyorum. Ne demek ben ogullarima öncelik veriririm? Ayrica annelik demek biraz disiplinli olmaktir, kural koymaktir demek. Cocuk dugyu sömürüsü yapiyor diye, evet demememek. Kizin sevgilisi için duygu sömürüsü yapsa sen para verirmiydin?

Artik hakikaten erkekleri suçlamiyorum. Kadinlari suçluyorum. Gerçekten kadinin en büyük düsmani baska bir kadinmis. Oglun af edersin her bok yesin, ondan sonra sende hanim hanimcik gelin bekle "ailesini zor durumda birakmayan" cinsten. Ve böyle ogullarini egitiyorsun. Yemin ediyorum, yaziklar olsun!
:51::51::ssz::ssz:

insanlar burada ne derse desin siz kendi dogrularınızla yaşarsınız...
size ablasının ettigi hakareti haklı cıkaracak elestirileri dikkate almak zorunda degilsiniz... kendi deger yargılarınıza gore ister gider kalır isterseniz yemege gider isterseniz erkegin yuzunu bile ilk defa nikahta gorursunuz.
nasıl ki evlenmeden once el ele tutusmayı namahrem sayanlar varsa siz de istediginiz gibi yasarsınız kimse karısamaz.

fakat burada size gelen olumsuz elestirilerin ortak noktası biraz "dusuncesiz" davranmanızla ilgili.
mesela iki kardes gayet guzel hasret giderebilecekken o aile sizi ne kadar sevseler bile davetsiz gitmeseymişsiniz iyiymiş.
ablanın soyledigi soze orada nazikce karsılık verip evden ayrılabilirdiniz...
sonra mesaj attıgında onun cirkeflesmesine hic karsılık vermeden konusmamayı secebilirdiniz....
yani ne cok naif davranıyorsunuz ne de hakkını arayan davranıslarının arkasında duran bir sekilde yanıt veriyorsunuz.
eger siz bu içinizdeki karmasayı cozerseniz baskalarının size ne dedigini cok takmazsınız.
elbette kalp kırıcı ve unutulmayacak bir olay yasamıssınız... ama bundan sonra yapacagınız herhangi birseyi 1degil 10kez dusunmenizi saglayacaksa bundan ders cıkarmaya calısın. ayrıca yol yakınken ablanın size tavrını bildiginiz icin ilerde gorumce oyunlarına gelme riskiniz de azalmıs olur... olaya bir de bu yonunden bakın.
iki kardesi de ne birbirinie dusurun ne de aralarına girin. erkek arkadasınız her ne diyecekse size sakince ben halladeicem diyip evde fırtına mı estirir ne yapar kendi bilecegi is ama size karsı ailesini de ezdirmemeliydi.
bir gun siz patavatsiz bir cumle kurdugunuzda aynı tepkiyi evlenince size de mi verecek? yani davranıslarını salt bu olay icin degil genel olarak degerlendirmeniz ve gerekli uyarıyı yapmanız gerekiyor. herseyi cok yonlu dusunmeye calısın...
ayrıca 5yıl az degil... dilerim tum bu sorunları geride bırakır mutlu olursunuz...

Son düzenleme:
Ben eşimle evlenmeden öncelerine evlerine tanışmaya gidicektim ve uzakta oturdukları için kalmam gerekiyordu. Benim tek düşündüğüm annemle babama haber vermeden gidecek olmamdı. Çok kafama takmıştım. Ama yoğun ısrarlar sonucu gittim.

Beklediğimden güzel geçti. Annesinden hiçbir ima duymadım. Hatta annesine ailemden habersz orada olduğum için kendimi kötü hissettiğimi anlattım yalnız kaldığımız ilk anda. O da beni rahatlamak için elinden geleni yaptı. İleride beraberliğimiz devam ederse aileler tanışırsa böyle bir şeyi annemin öğrenmemesini rica etmiştim. Sağolsun ailem o şehre evlenmeden gittiğimi hiç öğrenmedi :1:

Gözümde çok büyük bir şeydi benim eve gidip kalmak. Sevgilimin evinde çok kalmıştım ama bu farklı durum.

Yine de kızın ailesinin haberi olduğu müddetçe sorun olmaz. Bundan sonra siz de sık gitmezsiniz diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
Guvendigim bir sevgilim varsa pasa pasa beraber kalirim, kaldim da...
Fakat aile yaninda kalmak bosu bosuna yuz goz olmak, onlara malzeme vermektir...
Bastan belli bir durus sergilemek lazim...
Neyse sanirim samimi davranmalarina, sevgilinin dengelemeyi becerememesine aldandin, gecti gitti...
Bu saatten sonra asla muhattap olma, evine gelen insana onu soyleyebilecek kadar terbiyesiz...
Ben ablasinin yerinde olsam, bana gore yanlis kalamaz derdim, gelmezdi...
Hem gelin, hem de laf gomeyim, zevkine yapmis gibi...
Burdakiler de mubarek her yaptiklarini rapor etmisler gibi ailelerine, tamam mantikli adimlar atin, akilli davranin ama bunlar biraz deneyim, biraz olgunluk isidir, herkes zaman zaman ufak tefek iste cevirir, bilip edemez hata da yapabilir...
Siz agac kovugundan cikip evlendiniz di mi?
Ya da anne baba durum guncellemesi opustuk mu dediniz?
Biraz gercekci olun allahaskina...

katılıyorum!
sen yazınca dusundum de babama desem ki X arkadasa gittim diye tamam der muhtemelen,
ama X ile kol kol geziyorum desem kabullenemez.
tutucu falan olduklarından da degil, baba işte olmaz yapamaz ama cok iyi biliyor ki benim sevgilim oldu, onunla gezdim de ele ele de tutustum tahmin ediyordur ama yuzgoz olmamak icin aramızda gizli bir anlasma var gibi davranıyor.
hem yasasın ogrensin diye bakıyor hem de surekli eli yureginde...
baska bir baba biriyle gorustugunu duysa asla tahammul edemez belki, bunu da yadırgamamak lazım,
herkesin kendi yasam tarzı/kuralları.

dolayısıyla tum bunlar bir iliskinin baslangıc ve sonraki sureclerinde bana normal geliyor.
baskalarına uymaz, o ayrı konu.
fakat konu sahibi evine gittim korktum pismanım demiyor ki... zaten kendi dogruları olusmus onlara gore yasıyor.
hevesle gidip oturup sohbet etmeyi umarken agır bir laf yemis bunu kaldıramamıs ve su an ne yapacagını bilmiyor...
insanların, kimsenin parasını yemedigi, karısına kızına bakmadıgı, kimsenin hakkını gaspetmedigi surece kendilerini şahsı bireysel olarak ilgilendiren konularda onlar icin ahlaklı ahlaksız diye bir ayrım yapmanın yanlıs oldugunu dusunuyorum.

Son düzenleme:
yanlış anlamadım değil mi, bir gün değil 2-3 günlüğüne kalmaya gittiniz.. aynı şehirde yaşamıyor musunuz siz, neden kalma gereği duyuyorsunuz, ayrıca 2-3 gün evden ayrılınca ailenize ne dediniz. o sözleri duyduktan sonra neden kalkıp evinize gelmediniz?

ablası bence haklı, kırmadan güzelce söylemiş sizin içinde bulunduğunuz durumu...
demişler ya kardeşine söyleseydi bunları diye, ne biliyorsunuz belki söyledi ama sonuç alamadı, direk size söylemeyi seçti ki bence arkanızdan konuşmak yerine yüzünüze söylemesi daha iyi olmuş.. hem kadın ailesiyle vakit geçirmeye gelmiş, siz hangi sıfatla oraya 2-3 günlüğüne kalmaya gidiyorsunuz? aileden değilsiniz ki...

umarım bundan gerekli dersi almış olursunuz

Back
X