Arkadaslar, bir de benim yasadiklarimi dinlemenizi isterim. Ben birini askere gitmeden 1 hafta öncesine tanidim, beklermisin dedi bana. Bende söz veriyorum dedim seni sana sonra Allaha emanet ediyorum dedim. Ve geldim belcikaya, ben bana her gun askim diyen insani 15 ay bekledim. Tuncelide askerligini yapti. Komando olarak gitti ama sonra orda kuaforluk olarak gorevini tamamladi. Acemi birliginde hep beni arardi. Ben sirf o yanliz kalmasin diye her gun arardim, her gun bir saat konusurduk. O da beni gizli gizli aksamlari arardi, saatlerce konusurduk. Ben hep onun yaninda oldum. Askerlik bitmeden bir kac gun oncesine bana 'artik ben seni bekleyecegim dedi' cunku ben belcikada yasadigim icin. Hakkimizda hayirlisi derdi hep, ya belcika ya Turkiye derdi bana hep. Iste geldi askerden, bir hafta cok iyidik. Sonra bir kac insan bunun cok ustune gitmis bu kiz burda yapamaz diye. Sende orda yapamazsin demis. Sonra bana ayrilalim dedi, neden diye sordum. Hersey yolunda giderken birden neden diye sordum. Bana dediki ben gurbeti anladim dedi, ben oraya gelemem dedi. Daha once gelmek isteyen insan gelemem dedi. Bunlar olabilir, anliyorum seni dedim. Ama ayrilmamiza sebep degil, bana buraya sen gel dedi. Bende tamam ben Turkiyeye gelirim dedim. Bana burda herseyi yasakladi. Ben burdaki hayatimdaki aliskinliklarimi sirf o istedigi icin degistirdim, emek verdim ona, ben onun hep yanindaydim. Ama o geldi, ne yapti, ona sundugum degerlerin hicbirinin kiymetini bilmedi. O askerde beni aradiginda hep onun icin birseylerden ödün verdiydim, ama o bana birazcik olsun vaktini bile ayirmayi cok gördü. Bana katlanamadi, halbuki ben onun dedigi herseye katlandim. Geldigindeki birinci haftasinda, seni istiyorum diyen insan, birden bire benden sogar oldu. O insan benim bir gun bile yanimda olmadi, bir gun bile beni aramadi. Halbuki onun her gun yaninda olan bendim. Insanin cok gucune gidiyor, sana bir suru sözler veren insan, simdi sözlerini yerine getirmiyor. Hep sen benim karim olacaksin, benim hayat arkadasim olcaksin derdi. Sen namusun huyun icin varsin derdi hep. Hic hak etmedi beni, halbuki ben ona inanmistim ben ona guvenmistim, o kisi benim ilkimdi. Simdi hicbir erkege guvencim kalmadi.Ben onu askerlikte, karanlik kuyudan cikardim, karanlikta isigi oldum. Bir sure sonra sikildim dedi senden. O ne yapti, o beni o cikardigim kuyuya beni yitti. O kuyunun icinde beni yapa yanliz birakti. Seni hic uzmeyecegim diyen insan, sen benimsin, hayat arkadasim olacaksin diyen insan, boyle beni onsuz birakti. Bir gun bile beni sensiz, sesinsiz birakma dedim ona. Insallah derdi hep askerde, araya bilirsem seni ararim derdi. Arardida, ama geldi askerden, beni onsuz, beni yapa yanliz birakti. Ama ben onun her gun yanindaydim.. YIKILDIMM
Uzerinden bir ay gecti, aramalari basladi, mesaj cekti ara beni lutfen diye. Tam unuttum derken, aradi cok beni. En sonunda nefsime yenildim actim telefonunu. Konustum onunla tekrardan. Dedim ben ona, tekrardan baslarim ama emeklerim icin diye, ozurunu o yuzden kabul ediyorum dedim. Sonra uzerinden yarim sene icinde surekli problemler ortaya cikardi. Hic olmayan problemler ortaya cikti. Eskiden benimle saatlerce konusan insan, sikildim dedi. Senden sikildim dedi, arama beni dedi. Inana biliyormusunuz, sen bu insanin o kadar yaninda ol kendisine bagladiktan sonra, yaptiigi nankorluk ne kadar agirima gitti. Kaldiramadim, ama bitiremedimde, cunku aklimda hep ciddiyim senlinle evlinicem dedikleri vardi.Ben ciddi bir iliskide oldugumuzu dusunurken, bana soyledigi sozlerini kendi unuttu. Bu daha hicbirsey arkadaslar.
Sonra ben ona Turkiyeye gitmeden once, ona dedim ki, seninle oyle bulusup konusamam dedim. Niyetini goster ciddiysen ayleni gonderirsin, aylemiz sadece tanisir dedim. Konusurlar, biribirlerini tanirlar dedim. Bizde o sirada birbirimizi daha yakindan iyi taniriiz dedim, boylesi daha uygun olur dedim.
Sonra yaz geldi, Turkiyeye gittim. Gitmez olaydim, sadece kendisini tatmin etmek istedi. Beni cagirdi buraya gel diye seni aliyim dedi. Bende hemen gelemem dedim, evimize yerleselim biraz dedim. Ortalik toparlanmadan nasil cikarim ben dedim. Bunu dememle sinirlendi. Bende evden nasil ciktim ama, evdden resmen kimse gormesin diye kacar gibi ciktim. Kizmasin diye, hem iki sene gecmis bende biran once gormek istedim. Ama beni cok zor duruma koydu.
Neyse gorduk birbirimizi, beni annesiyle, ablalariyla tanistirdi birinci gun. Daha once o askerdeyken, annemle konus derdi, ablamlarlada konus derdi. Daha sonra bana dediki bana ben birsey hissetmiyorum, bitti. Olmaz istemiyorum seni dedi. Aylesiyel tanistirdi, iki sene aylesiyle gorusturdu. Annesiyle ablalariyla, kendisi kendine bagladi sonrada birakti. Zaten niyeti bitirmekti, askerden geldikten sonra isine yaramiyordum, isi bitince atti beni. Kisasi, duygularimla oynadi.
Sonra, dedim sen nasil iki sene emekleri bu kadar atabilirsin yikabilirsin. Bu kadar kolay mi dedim. Bir kac gun deneyelim dedi bende tamam dedim, sonra bana dokundu. Sonra birdaha bulustugmuzda beni en sevdigi ablasina goturdu. Ordada ablasinin gorumcesi vardi 26 yaslarinda. Ablasiyla gorumcesini bir yere gitmeleri lazimdi, ben arkaya oturmustum, ablasi onde, gorumceside arkada. Seni birakirim dedi oyle ablamgili birakirim dedi, bende dedim ki, bizim konusmamiz lazim dedim. Yok olmaz ben istemiyorum konusmak dedi, arabayi durdurdu. Cik arabadan dedi, hepsinin onunde, cik git arabadan dedi. Sonrada basip gitti. Inanamadim, gururum kaldiramadi bunu. Aradim ablasini, neden ben dedim niye boyle yapiyor dedim. Ben bunlari hak edecek insan degildim dedim. Bende birsey diyemedim dedi ablasi, gece zaten uyuyamadim dedi bu olay yuzunden. O gunden sonra yine birakmaya kalkti. Terk eti. Ben yanina gittim, nasil dedim bu kadar kolay mi dedim. Ablasinin is yerinde onu ablasina arattirdim. Ben araysaydim gelmezdi cunku, geldi. Onu ablasinin is yerinde aksama kadar bekledim. Gelmesi cok gec oldu. Dedim bu boyle olmaz, neden yaptin bunu bana dedim. Bu kadar kolay mi dedim. Bir insani harcamak bu kadar kolay mi dedim. Ben sana ne yaptim, sen bana ne yapiyorsun dedim. Ablasi o gelmeden once bana dediki, oyuncak mi bu bir kizin namusyla boyle oynanmaz dedi benim hakkimda. Sonra kardesi gelince tamamen lafini donderdi. Neyse gitti o bende gitmek zorunda kaldim. Aksam olmustu zaten onun geldiginde. Eve giderim yuruyerek dedim ama yollar tekin degildi, gidemedim. Aradim onu, yardim istedim, beni evimin yakinlarina birakirmiisin diye. Olmaz dedi once, sonra annemi dugune birakicam seni de ordan birakirim dedi. Bir laf oldu arabada, bende ona dedim ki bu kadar kolay mi unuttun askerligini dedim. Ben senin her gun yanindaydim dememe kalmaz annesi bana YURU GIT, GIT BASKASINI BUL dedi. Ben ne oldugunu anlamadim bile. Annesi bana kizim diye konusurdu. Ben annesine destek cikmistim. Hemen annesinin lafina kalmaz,, o da bana YURU GIT, birseyler daha dedi. BEYNIMDEN VURULDUM. Dur dedim burda, TSK EDERIM DEDIM, BANA YASATTIKLARIN BUTUN KOTULUKLERIN ICIN TSK EDERIM DEDIM, AMA BEN SANA IYILIK YAPMISTIM DEDIM. HAKKIMI HELAL ETMIYORUM DEDIM. O gun annemler koye gitmislerdi, beni kimse alamazdi, evdede kimse yoktu, mecbur kalmasam sormazdim bile. Inanirmisniz dayim gilin evinin yolunu bulamadim, yolda aglayarak hickirarak ben sordumda evi buldum. Kuzenimi aradim size geliyorum diye, aglayarak, ne oldu dedi, nerdesin dedi. Bilmiyorum dedim. Bana evi tarif ederken telfonda, yolda bir polis abi bana kizim nereyi ariyorsun dedi. Kuzenim evi tarif etti telefonda bende polis abiye soyledim oyle yolu buldum. Yoksa o kafayla nerden bulacaktim, zaten perisan olmusum, yikilmisim, yasadiklarimin sokundayim. O polis abininde yaninda aylesi vardi.
Butun gun uyuyamadim, aklim beynim bulanmisti sanki. Yasadiklarimi daha once hic yasamamistim. Bir insan helede sana iyilik yapan insana bu kadarini yaparmiydi. Gozlerimi, yasadiklarima inanamamistim. Beynimden soguk sular akmisti, sabaha kadar ruh gibiydim. Butun gun gozlerim uyanik, sismisti aglamaktan. Neden ben, neden ben. Aklimda bir tek neden ben diye soru vardi. Sabahi zor ettim, sinirliydim, cok sinirliydim, aklim, kendim kendimde degildim sanki. O sinirle butun ona ayit ne varsa elime aldigim gibi goturdum ona, arabayla hizla geldim dukkanin onunda ani firen yaptim. Cik dedim ordan, bu sefer ben gel dedim ona, sen geleceksin dedim buraya. Yirttim fotografi gozu onunde firlattim fotografi yuzune. Sen bunu bana nasil yaparsin dedim. Nasil dedim, hesabini sordum! Bana ayit ne varsa sende getir dedim. Hicbirseyim kalsin istemiyorum sende dedim.Orda birsey oldu, bana seni var ya seni doverim dedi, bende erkeksen gelsene dedim. Ustume yurudu, baskasi olmasaydi doverdi kesin. Aklim karma karisik, gordugum hicbirseye inanamiyordum. Ama hersey gercekti. Artik o benim umurumda degildi. O beni 80 kisiyle evimi basmak icin tehdit etti. Polise gitmek zorunda kaldim, cunku istedigi sey bende yoktu. Evime aylesinide gonderecekmis, bununla gozumu korkuttu. O askerdeyken bir suru mektup yazmistim, askerde benden fotograf istemisti ikimizin oldugu bir karede. Photoshop kullandigimi biliyordu. Kendime yaptigim fotografta neden bende yokum dedi, bizede boyle bir fotograf yap demisti, senin oldugun fotografta icinde bende oluyum yan yana yap demisti. Ikimizede cikartmistim fotografi, askerde ozluyorum diyordu, seni goremiyorum bende bizim fotografimiz olsun istiyordu. Onun icin yapmistim ben. Emek vererek yaptigim fotografi yirttim, icim aciiyordu, cok aciyordu, ama o daha cok canimi yakmisti, halada acisi var. O verdigi sozlerin bile kalmasini istemiyordum. Ne hos verdigi hicbir sozu tutmamisti zaten, laftaymis hersey. Soyledigi hersey yalanmis, verdigi butun sozler yalanmis. Sonra ertesi gun dogum gunumdu. Sinirden soylemistim ona erkeksen gelsene diye. Sanki soyledigim sey cok agir birseydi ona karsi. Peki ya onun yaptiklari, sana iyilik yapana sen nasil kotuluk edebiliyorsun. Yinede bende kalsin dedim, gel de dedim sana hakkimi helal ediyim, ama sozlerini tut dedim. Gel di, yas gunumde beni yine cok uzdu. Dogum gunumde hemde.
O bana demistiki, soz veriyorum askim dedi soz veriyorum sana, sen istemedikce ben senden ayrilmam soz dedi. Ben bitirmem dedim bu iliskiyi, emeklerim ne olacak dedim, hakkim ne olacak dedim. Ben ayrilmam dedim, sen ne yaparsan yap ben ayrilmam dedim. Sali gunu onun izin gunuydu hep, biz daha iliskiyi bitirmeden gitmis aylesini bir koylu kizina gondermis. O da gitmis gormus. Haber bekledigini ogrendim. O sinirle yanina gittim bunu nasil yaparsin diye, yoktu, gozum donmustu. Arabadan inmedim, bekledim, gelmedi. Ciktim gittim sonra. Nasildi, bu kadar yapilirmi. Sen bir insana, hemde ilki sin o insanin, iki sene ne olduugnu kim olduugnu gordugun halde bile bile o insani hayatina girdirdin, ona iki sene boyunca umut verdin, kendine bagladin tutamayacagin sozlerle. O kiz sana baglanmazmi. Ben onun ciddi oldugunu dusunuyordum, ciddi oldugunu zannettigim iicn, hayatima girmesine izin verdim. Nerden bilecektim yalan soyliyecegini. Nerden bilecektim duygularimla, gururumla oynayicagini. Beni herkesin onunde rencide etti. Ben ona sadece iyilik yapmistim, onun o askerliginde derman olmustum, ona huzur vermistim. Peki o, o bana ne yapti. Bu yaptiklari hicbirseyi hak etmedim.
Bir de gel sana ben ne yapayim dedi. Gel de dedi. Yaziklar olsun, Allah butun belalari basina sarsin. Seytanindan bulsun dedim. Hakkim haram olsun dedim, hakkimi helal etmiyorum dedim. Belcikaya geldigimde ogrendimki, ben ordayken eski sevgilisine gel demis, seninle konusalim demis. Benimle bir iliskideyken. Nasil geldim o yollari bilmiyorum. Turkiyeden belcikaya arabayla geldik. Hirvatlardan belcikaya kadar ben kullandim arabayi, gece gunduz. Uykum yoktu hic, uyku diye birsey yoktu artik benim icin. Cigerim yaniyordu, yaptiklari aklimdan cikmiyordu. Yaptigi kotulukleri asla unutamam. Turkiyeden gelmeden once, istersen yuzune ozur dileyim diye mesaj cekti. Ozur dilemek mi, senin yuzunu seytan gorsun dedim icimden.
Duydumki nisanlanmis, annesi bana kufurler yagdirdi. Ablasi beni tehdit etti. Diger ablasi, katlan katlan demisti zamaninda hersey duzelir diye, seni seviyor dedi. O da bana kufurler yagdirdi. Bunun iki ablasida bosanmisti. Bak dedim, ablalarina yaptiklarinida bana yapma dedim. Ama o beni sirtimdan vurdu.
O koylu kizi namusluydu, ona aylesini gonderdi. Ama bana aylesini gondermedi, ciddi miydi simdi o bana karsi. Dediydim ben ona halbuki, seninle bulusmam diye. Bana dediki, yoook olurmu oyle sey, once seni tanimam lazim. Ben oyle hemen aylemi gondermem dedi. Ciddiyetlikmiydi?! Kullandi askerde sonra atti. Kendimi kullanilmis hissettim. Ben yaklasik orda 9 kilo verdim, hastanelik oldum stressten. Bu kadar kisa bir sure icinde yasadiklarim bana cok agir geldi. Daha anlatmadiigm bir suru sey var.
Beni tehdit etti belcikaya geldikten sonra, bana tuzak kurdu. Ona sinirliydim, biliyordu bunu, sen yandim gibi cumleler kurdum. Ben onu tehdit ediyormusum. Sen bir insanin canini cok yak, o bir yerde mutlaka yanlis yapar. Kaydini aldi, savciya verecekmis. Ver dedim, elinden geleni ardina koyma dedim.
Nisanlisini verdi telefona ustelik, nisanlim dedi, sana yemin ederim annemin uzerine nisanlim dedi bana. Bu cumleyi 8 defa tekararlamistir. Canimi daha cok yakti, daha cok hircinlandim. Kiza dedimki, insallah bana yaptiklarini sanada yapmaz dedim. Kiz da bana sen hak etmisindir dedi. Sana yanlis soylemisim dedim, insallah sende yasarsin o zaman beni anlarsin dedim.
O insan nasil olurda bu kadarini bana yapar ki. O bana her gun, askim derdi, her gun. Karim olacaksin derdi, ben dukkan acarim sende yanimda calisirsin derdi. Hayat arkadasim olacaksin derdi. Sesimi bir gun duymadi, askim cok uzuldum dedi. Tamam dedim bir daha yapmam dedim. Bende ona senin sesini duymadan yapamam dedim. Bunlari dedigim halde bana yapmadigini koymadi. Benimle neden oynadi. Duygularimla, namusumla, serefimle, gururumla neden oynadi. Iki senemi caldi benim, biri istemeye gelince istemiceksin derdi. Istemedim, cunku butun saf temiz duygularimla inandim, guvendim ona. Simdi hicbir insana guvenmiyorum, inanmiyorum. Olmuyor, istemiyorumda kimseyi. Istesemde guvenemem. Birdaha ayni seyleri yasamak istemiyorum cunku. Ya o da ayni olursa, once kendine baglayip sonra terk ederse. Boyle hayatimla oynamaya hakki yoktu.
Ne yapmistim ben ona, iyilikten baska. Allah buyuk, Allah goren isitendir herseyi. Bana dedigi sey de, benden daha iyisini bulursan, sanki ondan daha iyileri yokmus gibi. Dedim sen bu yaptiklarinla iyi bir insanmisin dedim, benimle oynadin dedim. Serefin yokmus dedim. Nasil insanlarsiniz dedim. Aklim almiyor. Kime iyilik yaptiysan ondan koruyacaksin kendini bunu anladim ben. Ben o insani dostum bilmistim, ciddiyim dedigi icin basladim bir iliskiye. O beni sirtimdan bicakladi. Hak etmedim. Butun askerligi beraber yaptik derdi bana, geldikten sonra. Sonra ne olduysa oldu. Bambaska bir insan oldu cikti. Ben daha asker nedir bilmezdim, bunlari yapacaigni bilseydim severmiydim hic. Simdi nefret ediyorum, bu kadar seyleri bana yasattigi icin, beni bu hale getirdigi icin, gul soldu, bir insan sana kotuluk yaptigi zaman sen severmisin hala.
Bana deseydiki, askere gitmeden once arkadas olalim senle, benim dostum ol, yanimda ol deseydi. Tamam derdim, ama o karim olacaksin, vesayire seylere umut baglamazdim. Cunku boyle konusmalar olmaz arkadaslik arasinda. Dostum ol deseydi, yine yaninda olurdum. Ama o iliski istedi benden, beklermiisin dedi bana. Bende soz dedim, butun hayatini bana anlatti, ciddi olduugnu dusundum. Ama nerden bilirdim?!!
Ben sozumu tuttum, onun sozleri yerine gelmedi hic. . . BITTI SIMDI, Bana veridigi sozleri nisanlisina tutuyordur.
O benimle eger ciddi olsaydi, kesinlikle, biz nisanlanirdik, ama benimle hic ciddi olmamis. Allah buyuk ya, Allah gorendir ya, Allah onun gercek yuzunu bana gosterdi. Allah beni ondan korumus. Sukurler olsun Allahima diye dua ediyorum, Allahim bana yasattiigi herseyi o da yasasin diye beddua ediyorum.