Sevgilim cezaevinde ailem beni reddediyor..

Esrar satıcılığından bu kadar alması şaşırttı beni, sadece esrar olduğuna emin mi acaba .
Gerçi ne farkeder hepsi kötü de başka suçuda mı var ne .

Sevgilimle 5 yıl önce tanışmıştık 2buçuk yıl önce esrar satıcılığından yakalanıp cezaevine gönderildi bende bunu duyduğumda şok olmuştum ve oradayken net bir şekilde onunla görüşmeyi kesmiştim sonra cezasına 1 yıl kala açıkcezaevine alınmış orda da telefonla aramak falan serbest ilk oraya geçer geçmez beni aramak olmuş işi ve bende yarım kalan yaşanmışlıklar adına kendimi onunla konuşmaktan alıkoyamadım şimdi cezasını yattı ve çıkmasına 4 ay var ve ordayken yaptığının çok büyük bir hata olduğunu sadece çocukluk özentilik olduğunu anlamış ve her şeye dövbe etmiş ALLAH a yönelmiş bunu her haliyle konuşmasıylada hissedebiliyorum izin hakları var ordayken ve izine çıktığında görüştük ellerimi ayaklarımı öpüyo herkesin hayatında gençliğinde bir hatası olabilir benimki affedilir bir hata değil biliyorum ama çok pişman oldum keşke zamanı geri alabilsem diyo sürekli
Bana olan sevgisini hissedebiliyorum ve bana sürekli ben 2 yıl boyunca seni sensiz sevdim sen istemesen bile kabulüm ben seni böyle sevmeye aşık oldum zaten flan diyo ee bende eski yaşanmışlıkları yarım kalan aşkıma karşı koyamıyorum ve onu gerçekten seviyorum ailemde bu durumu öğrendi cezaevinde olduğunu esrar satıcılığından girdiğini ve beni desteklemiyolar o insanı evimize kapımıza getiremezsin cezaevine giren bir insan her şeyi yapar evlenmek istiyosan kaç git biz vermeyiz insanları zehirlemiş o senide zehirler ben onu akrabalarımla ne diye tanıştırcam cezaevinden bir serseri esrarcı mı dicem utandırma beni gibi şeyler diyolar bana ama ben yaptığının bir hata olduğunu anladığına eminim yüreğinin temizliğini biliyorum hayata mantıklı düşünende bir insanım ve bana zarar verebileceğine inanmıyorum çünkü iyi bir insan olduğunu biliyorum ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olun lütfen çaresizimm :KK43:

Hayatta bazı şeyler vardır ki bunlarla alakalı asla büyük konuşmam, kesinlikle de kınamam, benimde bir evladım var, kader ne gösterir, neye asla dersek başımıza verir bilinmez çünkü.
Hadi bir hata yaptı diyelim, gerçekten pişman oldu farz edelim, size bir büyük tavsiyesi sakın anne babanızı ezip geçerek, onların onayını ve hayır duasını almadan evlenmeyin mutsuz olursunuz.

Burada bir kardeşimiz vardı, sizinkine benzer şeyler yaşadı, seviyorum dediği delikanlı cezaevindeydi, ailesinin çabalarına, bizim buradaki nasihatlarımıza rağmen kaçıp evlendi şimdi bin pişman.

Henüz yaşınız çok genç bu yaşta evlenecek haliniz yok umuyorum, madem sevdiğiniz kişinin pişmanlığından bu kadar eminsiniz, bunu size ve ailenize ispat etmesini isteyin, askerliğini yapmadıysa askerliğini yapsın, düzgün bir işe girip hayatını kazansın, terbiyesi, dürüstlüğü, namusuyla çalıştığını, iyi bir insan olmak için uğraştığını göstersin, ailenize kendini kanıtlasın, size sevgisi ailenize saygısını göstermek için sizle kaçmak yerine gerekirse anne babanızın kapısını 40 kere aşındırsın.
Aileniz bu çabalarını görüp evliliğinize onay verirse erkek arkadaşınız gerçekten kendini ispat etmiş demektir.

Yoksa kusura bakmayın Allah kimseyi cezaevine düşürmesin inşallah ama uyuşturucu satıcılığından içeri girmek birini bile isteye öldürmek kadar kötü ve vebali büyük bir suç, kaç kişinin ocağını yaktı satıcılık yaparak, esrar satarak zehirlediği kişilerin ailelerinin bile ahı yeter iki yakasını bir araya getirememesi için, bende olsam kızımı vermek istemezdim.

Konu sahibi ortada yok yine kendi kendimize yazıyoruz. Adamin büyük aşkından (!) etkilendiniz galiba ama çokkkk yanlış yoldasiniz sakın bulaşmayin bu adama. .

2 yıl ne kadar az yatmış çok sinir bozucu...kendinize ve ailenize yakışan birini bulun seviyor olabilirsiniz ama ilerde çocuklarınızın böyle bir babası olsun istemezsiniz herhalde...Bu olaylar her yerde önünüze çıkar engel olur bu açıkan da düşünün...

Sıkıştığında yine uyuşturucu içecek
tabi niyeti seni kandırmak ,kişiliği zayıf biri bence uzak dur söylediklerine kanma ,kurban olma

Cezalar suçluları caydirmak ve rehabilite etmek icin de verilir.
Sevgilinin gecmisinde kara bir leke var ve hayati boyunca pesini birakmayacak.
Ama değişmez mi? Belki de gercekten pisman olmus degismistir
Madem ayrilmak istemiyorsun Şimdi bir karar verme. Ailenle bos yere zitlasma
Önemli olan çıktıktan sonra ne yapacağı.
Belki dürüst bir hayata başlar. O zaman devam edersin iliskiye. Simdi ise cok temkinli olmalisin.

empati yap senin kızın böyle bi adam getirse...

acımasız olmak istemiyorum her insan hata yapar ama bu gibi durumlarda genelde görülen olay, cezaevinden çıktıktan sonra iş bulamayıp yine aynı işi yapması
bu defa elinde bi kaç çocuklar ortada kalırsın daha mı iyi
bence sen bu adama aşık falanda değilsin, belki aşkına aşık olmuşsundur, kafanı kaldır hayatta bin türlü seçenek var, bi insana saplanıp kalma

Sevgilimle 5 yıl önce tanışmıştık 2buçuk yıl önce esrar satıcılığından yakalanıp cezaevine gönderildi bende bunu duyduğumda şok olmuştum ve oradayken net bir şekilde onunla görüşmeyi kesmiştim sonra cezasına 1 yıl kala açıkcezaevine alınmış orda da telefonla aramak falan serbest ilk oraya geçer geçmez beni aramak olmuş işi ve bende yarım kalan yaşanmışlıklar adına kendimi onunla konuşmaktan alıkoyamadım şimdi cezasını yattı ve çıkmasına 4 ay var ve ordayken yaptığının çok büyük bir hata olduğunu sadece çocukluk özentilik olduğunu anlamış ve her şeye dövbe etmiş ALLAH a yönelmiş bunu her haliyle konuşmasıylada hissedebiliyorum izin hakları var ordayken ve izine çıktığında görüştük ellerimi ayaklarımı öpüyo herkesin hayatında gençliğinde bir hatası olabilir benimki affedilir bir hata değil biliyorum ama çok pişman oldum keşke zamanı geri alabilsem diyo sürekli
Bana olan sevgisini hissedebiliyorum ve bana sürekli ben 2 yıl boyunca seni sensiz sevdim sen istemesen bile kabulüm ben seni böyle sevmeye aşık oldum zaten flan diyo ee bende eski yaşanmışlıkları yarım kalan aşkıma karşı koyamıyorum ve onu gerçekten seviyorum ailemde bu durumu öğrendi cezaevinde olduğunu esrar satıcılığından girdiğini ve beni desteklemiyolar o insanı evimize kapımıza getiremezsin cezaevine giren bir insan her şeyi yapar evlenmek istiyosan kaç git biz vermeyiz insanları zehirlemiş o senide zehirler ben onu akrabalarımla ne diye tanıştırcam cezaevinden bir serseri esrarcı mı dicem utandırma beni gibi şeyler diyolar bana ama ben yaptığının bir hata olduğunu anladığına eminim yüreğinin temizliğini biliyorum hayata mantıklı düşünende bir insanım ve bana zarar verebileceğine inanmıyorum çünkü iyi bir insan olduğunu biliyorum ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olun lütfen çaresizimm :KK43:
Düşünüyorum benim ailem de aynı tepkiyi verirdi. Kız annesiyim düşünüyorum Sanirim ben de aynı tepkiyi verirdim. Bu arada "esrar satıcılığı" öyle çocukluk yaptım diyecek kadar basit bir is değildir diye sanıyorum.

Hayatta bazı şeyler vardır ki bunlarla alakalı asla büyük konuşmam, kesinlikle de kınamam, benimde bir evladım var, kader ne gösterir, neye asla dersek başımıza verir bilinmez çünkü.
Hadi bir hata yaptı diyelim, gerçekten pişman oldu farz edelim, size bir büyük tavsiyesi sakın anne babanızı ezip geçerek, onların onayını ve hayır duasını almadan evlenmeyin mutsuz olursunuz.

Burada bir kardeşimiz vardı, sizinkine benzer şeyler yaşadı, seviyorum dediği delikanlı cezaevindeydi, ailesinin çabalarına, bizim buradaki nasihatlarımıza rağmen kaçıp evlendi şimdi bin pişman.

Henüz yaşınız çok genç bu yaşta evlenecek haliniz yok umuyorum, madem sevdiğiniz kişinin pişmanlığından bu kadar eminsiniz, bunu size ve ailenize ispat etmesini isteyin, askerliğini yapmadıysa askerliğini yapsın, düzgün bir işe girip hayatını kazansın, terbiyesi, dürüstlüğü, namusuyla çalıştığını, iyi bir insan olmak için uğraştığını göstersin, ailenize kendini kanıtlasın, size sevgisi ailenize saygısını göstermek için sizle kaçmak yerine gerekirse anne babanızın kapısını 40 kere aşındırsın.
Aileniz bu çabalarını görüp evliliğinize onay verirse erkek arkadaşınız gerçekten kendini ispat etmiş demektir.

Yoksa kusura bakmayın Allah kimseyi cezaevine düşürmesin inşallah ama uyuşturucu satıcılığından içeri girmek birini bile isteye öldürmek kadar kötü ve vebali büyük bir suç, kaç kişinin ocağını yaktı satıcılık yaparak, esrar satarak zehirlediği kişilerin ailelerinin bile ahı yeter iki yakasını bir araya getirememesi için, bende olsam kızımı vermek istemezdim.
evet oyle biri vardi değil mi? adi neydi hatirlayamadim. hatta kacmisti da ablasi konu açmıştı. tekrar gelip konu mu açtı buraya? ara ara aklima geliyordu da merak ediyordum

Ben fazlasıyla empati yapan biriyim o da evlat aslında diye üzülürüm.

Ama kusura bakma ailen çok çok haklı.

Sakın onları ezip geçme çok pişman olursun.

evet oyle biri vardi değil mi? adi neydi hatirlayamadim. hatta kacmisti da ablasi konu açmıştı. tekrar gelip konu mu açtı buraya? ara ara aklima geliyordu da merak ediyordum

Ayaz mi Araz mi neydi. Ben de hatırladım ama bin pişman olduğunu bilmiyordum.

Hatta son konusunu okuduğumda çok mutluyum işte yanildilar bile yazmıştı diye hatırladım belki de o son konusu değildir. Ama benim okuduğum son konusu oydu sanki :)

Pisman olabilir ama acele etmeyin cezaevinden çıkınca gözlemleyin
Aileniz haklı ama eger gerçekten pismansa, ailenizin de gonlunu alır yoksa aileyi karşınıza almayin derim

Adam hapisten cikinca etrafi onu birakmaz. Bence kendinizi bile bile atese atiyorsunuz. Boyle biri kolay para kazanmak varken calisamaz da. Calissa da etrafi rahat birakmadigi icin hem calisip hem de eski haline devam eder. Cok buyuk riske gitiyorsunuz. Aileniz hakli. Siz de herseyi bir tarafa birakip olaylari disaridan bir gozle bakin. Kalbinizin degil mantiginizin sesini dinleyin. Iyi temiz bir hayat yasamak varken daha once hapise uyusturucu saymaktan girmis biriyle gecirmeyin. Ilerde arkadaslariniza tanistirirken bile cekinerek tanistiracaginiz biri olmasin.
Anneler hisseder, anneniz istemiyorsa bunda bir sey vardir. Annenizi dinleyin.

Askerligini yapsın önce, hatta kalabiliyorsa askeriyede kalsın. Askeriyenin disipliniyle belki de bir daha öyle illetlere bulasamaz.

Ve bir hastaneden uyusturucuyu halen kullanıp kullanmadıgına dair bir tahlil isteyin. Bağımlılık durumu da olabilir sevgilinizin.

Cok zor bir durum gercekten, kınayıp başıma gelmesini istemem.

Insallah siz çıkar bir yol bulabilirsiniz. Ama ne yaparsanız yapın ailenizi ezip gecmeyin sakın.

Konu sahibine neden bu kadar yuklendiniz anlamadim. Bu adam gerçekten pişman olmuş olamaz mi? Bu adam gerçekten gecmise sünger çekip yeni bir hayat kurmak istiyor olamaz mi? Hapiste aklı başına gelmiş olamaz mi?

Peki herkes bu adamı dışlasin. Kimse buna kızını vermesin. Kimse bu adamla evlenmesin. Kimse bu adamla iş yapmasın. Toplumdan bir güzel dışlayalim! Sonra adam dışlanmışlık yüzünden bulasmayacaksa bile yine gitsin o işlere bulassin.

Işte bizim toplumun hatasi bu. Nice gençler bu toplum dislamalari yüzünden kötü yollara sapıyor. Onlara sahip çıkmak yerine itiyor bizim toplum.

Konu sahibi sen bir şans ver. Ama hemen evlenme. Düzgün bi işi olsun, biraz zaman geçsin bi ölç tart vakit geçir. Bakalım ne kadar çaba gösterecek ona göre hareket edersin.

Bu arada "hero" diye bi hint filmi var aklıma o geldi hikayeni okuyunca. Izlemeni tavsiye ederim:KK48:

Yazdıklarımız hoşuna gitmedi konu sahibinin, baksanıza ilgilenmiyor bile:kahve:

Back
X