Sevgilim cezaevinde ailem beni reddediyor..

Sevgilimle 5 yıl önce tanışmıştık 2buçuk yıl önce esrar satıcılığından yakalanıp cezaevine gönderildi bende bunu duyduğumda şok olmuştum ve oradayken net bir şekilde onunla görüşmeyi kesmiştim sonra cezasına 1 yıl kala açıkcezaevine alınmış orda da telefonla aramak falan serbest ilk oraya geçer geçmez beni aramak olmuş işi ve bende yarım kalan yaşanmışlıklar adına kendimi onunla konuşmaktan alıkoyamadım şimdi cezasını yattı ve çıkmasına 4 ay var ve ordayken yaptığının çok büyük bir hata olduğunu sadece çocukluk özentilik olduğunu anlamış ve her şeye dövbe etmiş ALLAH a yönelmiş bunu her haliyle konuşmasıylada hissedebiliyorum izin hakları var ordayken ve izine çıktığında görüştük ellerimi ayaklarımı öpüyo herkesin hayatında gençliğinde bir hatası olabilir benimki affedilir bir hata değil biliyorum ama çok pişman oldum keşke zamanı geri alabilsem diyo sürekli
Bana olan sevgisini hissedebiliyorum ve bana sürekli ben 2 yıl boyunca seni sensiz sevdim sen istemesen bile kabulüm ben seni böyle sevmeye aşık oldum zaten flan diyo ee bende eski yaşanmışlıkları yarım kalan aşkıma karşı koyamıyorum ve onu gerçekten seviyorum ailemde bu durumu öğrendi cezaevinde olduğunu esrar satıcılığından girdiğini ve beni desteklemiyolar o insanı evimize kapımıza getiremezsin cezaevine giren bir insan her şeyi yapar evlenmek istiyosan kaç git biz vermeyiz insanları zehirlemiş o senide zehirler ben onu akrabalarımla ne diye tanıştırcam cezaevinden bir serseri esrarcı mı dicem utandırma beni gibi şeyler diyolar bana ama ben yaptığının bir hata olduğunu anladığına eminim yüreğinin temizliğini biliyorum hayata mantıklı düşünende bir insanım ve bana zarar verebileceğine inanmıyorum çünkü iyi bir insan olduğunu biliyorum ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olun lütfen çaresizimm :KK43:
Sakin kaçıp evlenmek gibi bir hata yapma cnm ailen her zaman arkanda olsun ki sırtını dayayacak birileri olsun

Bana kalsa o ilişki yürümez ama seviyorsun iste ailenide sevgilinide zamana bırak zaman herşeyin ilacidir

valla bu senin hayatin. ya uyusturucu saticisi hapiste yatmis biriyle cevrende ailende dahil kimse olmadan, cocuklarinin dahi utanacagi biriyle evlenir sürünürsun yada kendine adam gibi birini bulur yaşar gidersin.

Ailen haklı.
Zaten cezaevindeyken herkes süt liman
Koşarak uzaklaş bu kadar diyorum.
O bağlantıları kopmayacsk.
Ailenin yerinde olsam Bende istemem

Sevgilimle 5 yıl önce tanışmıştık 2buçuk yıl önce esrar satıcılığından yakalanıp cezaevine gönderildi bende bunu duyduğumda şok olmuştum ve oradayken net bir şekilde onunla görüşmeyi kesmiştim sonra cezasına 1 yıl kala açıkcezaevine alınmış orda da telefonla aramak falan serbest ilk oraya geçer geçmez beni aramak olmuş işi ve bende yarım kalan yaşanmışlıklar adına kendimi onunla konuşmaktan alıkoyamadım şimdi cezasını yattı ve çıkmasına 4 ay var ve ordayken yaptığının çok büyük bir hata olduğunu sadece çocukluk özentilik olduğunu anlamış ve her şeye dövbe etmiş ALLAH a yönelmiş bunu her haliyle konuşmasıylada hissedebiliyorum izin hakları var ordayken ve izine çıktığında görüştük ellerimi ayaklarımı öpüyo herkesin hayatında gençliğinde bir hatası olabilir benimki affedilir bir hata değil biliyorum ama çok pişman oldum keşke zamanı geri alabilsem diyo sürekli
Bana olan sevgisini hissedebiliyorum ve bana sürekli ben 2 yıl boyunca seni sensiz sevdim sen istemesen bile kabulüm ben seni böyle sevmeye aşık oldum zaten flan diyo ee bende eski yaşanmışlıkları yarım kalan aşkıma karşı koyamıyorum ve onu gerçekten seviyorum ailemde bu durumu öğrendi cezaevinde olduğunu esrar satıcılığından girdiğini ve beni desteklemiyolar o insanı evimize kapımıza getiremezsin cezaevine giren bir insan her şeyi yapar evlenmek istiyosan kaç git biz vermeyiz insanları zehirlemiş o senide zehirler ben onu akrabalarımla ne diye tanıştırcam cezaevinden bir serseri esrarcı mı dicem utandırma beni gibi şeyler diyolar bana ama ben yaptığının bir hata olduğunu anladığına eminim yüreğinin temizliğini biliyorum hayata mantıklı düşünende bir insanım ve bana zarar verebileceğine inanmıyorum çünkü iyi bir insan olduğunu biliyorum ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olun lütfen çaresizimm :KK43:
ailen hakli .bu olay onun tum hayatini etkiler .sen onla evlenirsen srnin hayatinida etkiler.dusunsene is bulmasi bile imkansiz gibi birsey...bu kara.leke.gibi birsey.keske yasanmasaymis boyle birsey uzucu ama sonucta yasanmis ve donusu yok.ilerde evlenip cocugun oldugunda babalarinin bir zamanlar esrar saticiligndam hapse girdigni ogrenemicegnimi dusunuyosun.o zaman cocuklarinda psikolijik olarak sarsilacak.bemce biraz mantikli.dusunmelisin.kalbinle karar verebilecek konumda deglsn su anda.kendini teselli etmek icin pisman filan diyosun ama birazda ailenin acisindan olaya bak.emin ol acisini cekersin ilerde.iyi dusun

Şu abartılı lafların da hastasıyım gerçekten. Allah aşkına anlat ya ayağını nasıl öpüyo? Yere yatıyo da mı öpüyo yoksa sen ayağını mı havaya kaldırıyosun?

Hu huuu adam hapiste tabiki sana aşığım diyecek çıkana kadar vakit nasıl geçer yoksa? Başkalarına (para için) zarar veren insanın kalbi nasıl temiz olabilir?
Ben burda derdimi anlatıyorum senin bana cevap veriş üslubuna bakar mısın ?
Azıcık kitap okuyo olsaydın bence orda demek istediğimi anlayabilirdin

O hayattan kopması çok zor... Hadi koptu diyelim iş bulması, hayata atılması daha da zor. Ne gerek var? Herkesten önce ben kendim korkarım böyle bir tipten.

Tercih senin ama ben olsam ailemi dinlerdim. Kızlarını emanet edecekleri insan böyle olmamalı...

Mantıkla baktığını söylemişsin ama ben mantık göremiyorum aşktan gözü kör olmuş bir kız görüyorum silkelen kendine gel ailenin sözünü dinle lütfen . 5 yıllık bir ilişkide adam seni gerçekten sevseydi bu işlere buluşmazdı bir kere geç bunları .İleryi düşünen biri seni düşünen bir insan olsaydı hadi bir kere yaptı demeye bu hep devamını getirmesi sebebiyle çok ta pişman değilmiş

1. Sevgiliniz sizinle tabii görüşür ( tabii sizi sever demiyorum bakın, tabii görüşür diyorum) çünkü onun hayata tutunacak tek dalı sizdiniz. Hadi diyelim bir şekilde de evlendiniz. Aileniz sizi reddedecek, buna hazır mısınız?

2. Sevgiliniz satıcı. Bu adam dışarı çıkınca o şebeke sevgilinizin yine peşine düşecek çünkü onlara para getiren adam lazım. Satacak ve patronuna para kazandıracak. Bu bir çember, bu çemberi kırıp nasıl kendini kurtaracak bu adamlardan?

3. Kendini kurtardı, iş arıyor diyelim. Kim buna iş verir? Veya iş buldu diyelim, kaç gün çalışır? Sıkıldım, bunaldım, bana göre değil, yapamam, gidemem, ben çalışamam diyip çıkıp çıkıp eve gelirse ne olacak? Çünkü kolay paraya alışmış. Kim sabahtan akşama kadar sırtından ter aka aka, yeri gelip fırça yiye yiye bir patronun yumruğu altında çalışacak, böyle kolay kazanmak varken? Kim kendini zora sokacak? Mecbur siz gireceksiniz devreye. İşiniz gücünüz, maaşınız var mı? O yatarken siz mi geçindireceksiniz evi?

4. Çocuk isteyecek sizden. Bu adam hangi ahlakıyla çocuk yetiştirecek? Dürüstlüğü, çalışmayı, helal kazanmayı nasıl öğretecek çocuğuna?

5. Eve gelirken 1 saat gecikse hemen içinize kurt düşecek. Acaba nerede, ne yapıyor diye dört döneceksiniz. Sigara almaya çıksa şüpheleneceksiniz, giyinip kuşanıp peşine mi düşeceksiniz? Diken üstünde, dedektif gibi bir hayat. Buna hazır mısınız?

6. Bir topluluğa girdiğinizde eşinizi nasıl tanıtacaksınız? Eğitimi, işi gücü, mesleği sorulduğunda ne cevap verecek? Bilenler zaten bilecek, bilmeyenler de sonradan öğrenecek. Yanınızda bile kaş göz yapılıp fısıltılar olabilir, arkanızdan konuşulacakları çoktan geçtim. Kimi dedikodu yapmak için, kimi acıyıp üzülerek konuşacak da konuşacak. Durduramazsınız...

7. Kimseye bir abla, arkadaş, teyze, yenge olarak birşey söyleyemez, sohbet kurup nasihat edemezsiniz. Ortak aile konularında fikriniz sorulmaz, söyleseniz de dinlenmez. Kimseye ağzınızı açıp da gözünün üstünde kaşın var diyemezsiniz. Sen kendine bak derler, gitmiş esrarkeş ile evlenmiş gelmiş bize akıl veriyor derler. Herkese karşı başınız eğik, diliniz kısa olacak. Böyle yaşayabilir misiniz?

Simdi cezasini cekiyor ve cikana kadar gercekten degisip degismedgini anlayamazsin, uyusturucuya erisemiyor, ileride yine kotu yola saparsa sana diyecegi soz şu olacak; gecmisim pesimi birakmiyor... Ayrica ailen hakli, nasil bir insanin karakteri hakkinda bu kadar emin olabiliyorsun. Çoookkk pişman olursun çok ama o vakit geldiginde çok seyini de kaybetmis olursun!

1. Sevgiliniz sizinle tabii görüşür ( tabii sizi sever demiyorum bakın, tabii görüşür diyorum) çünkü onun hayata tutunacak tek dalı sizdiniz. Hadi diyelim bir şekilde de evlendiniz. Aileniz sizi reddedecek, buna hazır mısınız?

2. Sevgiliniz satıcı. Bu adam dışarı çıkınca o şebeke sevgilinizin yine peşine düşecek çünkü onlara para getiren adam lazım. Satacak ve patronuna para kazandıracak. Bu bir çember, bu çemberi kırıp nasıl kendini kurtaracak bu adamlardan?

3. Kendini kurtardı, iş arıyor diyelim. Kim buna iş verir? Veya iş buldu diyelim, kaç gün çalışır? Sıkıldım, bunaldım, bana göre değil, yapamam, gidemem, ben çalışamam diyip çıkıp çıkıp eve gelirse ne olacak? Çünkü kolay paraya alışmış. Kim sabahtan akşama kadar sırtından ter aka aka, yeri gelip fırça yiye yiye bir patronun yumruğu altında çalışacak, böyle kolay kazanmak varken? Kim kendini zora sokacak? Mecbur siz gireceksiniz devreye. İşiniz gücünüz, maaşınız var mı? O yatarken siz mi geçindireceksiniz evi?

4. Çocuk isteyecek sizden. Bu adam hangi ahlakıyla çocuk yetiştirecek? Dürüstlüğü, çalışmayı, helal kazanmayı nasıl öğretecek çocuğuna?

5. Eve gelirken 1 saat gecikse hemen içinize kurt düşecek. Acaba nerede, ne yapıyor diye dört döneceksiniz. Sigara almaya çıksa şüpheleneceksiniz, giyinip kuşanıp peşine mi düşeceksiniz? Diken üstünde, dedektif gibi bir hayat. Buna hazır mısınız?

6. Bir topluluğa girdiğinizde eşinizi nasıl tanıtacaksınız? Eğitimi, işi gücü, mesleği sorulduğunda ne cevap verecek? Bilenler zaten bilecek, bilmeyenler de sonradan öğrenecek. Yanınızda bile kaş göz yapılıp fısıltılar olabilir, arkanızdan konuşulacakları çoktan geçtim. Kimi dedikodu yapmak için, kimi acıyıp üzülerek konuşacak da konuşacak. Durduramazsınız...

7. Kimseye bir abla, arkadaş, teyze, yenge olarak birşey söyleyemez, sohbet kurup nasihat edemezsiniz. Ortak aile konularında fikriniz sorulmaz, söyleseniz de dinlenmez. Kimseye ağzınızı açıp da gözünün üstünde kaşın var diyemezsiniz. Sen kendine bak derler, gitmiş esrarkeş ile evlenmiş gelmiş bize akıl veriyor derler. Herkese karşı başınız eğik, diliniz kısa olacak. Böyle yaşayabilir misiniz?
+1 tebrik ederim çok yerinde tespitler

:KK9: valla tebrik ederim en ince ayrıntısına kadar yazmışsınız artık gerisi konu sahibinin kararına kalmıs bunun üzerine daha da bisey söylenmez

Ben burda derdimi anlatıyorum senin bana cevap veriş üslubuna bakar mısın ?
Azıcık kitap okuyo olsaydın bence orda demek istediğimi anlayabilirdin

O kadar yazilanin içinden bir bu mu dikkatini çekti de cevap verdin? Kitap okumakla ne alakası var mevzunun? Sen biraz kendini geliştirmiş dünyadan haberdar bir insan olsaydın uyuşturucu satıcısı bir adamla birlikte olmaz, bu uğurda aileni hiçe saymazdin.

Allah a yönelmiş kısmından sonra okumadım kusura bakma bak hayat bu herkes her şeyi yaşayabilir ama oraya giren herkes Allah a yöneliyor aklınca ama dışarı çıkınca işler değişir başka suç olsa neyse de o kadar kişiyi zehirledi için rahat olacak mı?

Bu tür kişilerin sözleri , gayet inandırıcı ve ikna edici olur. Farkındaysanız hayatları zaten polisi ve adaleti kandırmak ile geçiyor. Usta bir oyuncu olmuştur o kişi çoktan. Şimdi diyeceksiniz ki hiç mi pişman olup tövbe eden insanlar yok? Var ama bu sizin karşınızdaki kişi değil. Zaten hepsi çıktığında pişmandır bir daha hayatta yapmayacaklarını söylerler. Asıl kararlılık çıktıktan sonraki gösterebildikleri mücadele ile ortaya çıkar. Ama sizin sevdiğiniz adam o evrede değil şuan. Ve kendi hayatını düzeltmeden sizi bir belirsizliğe doğru sürüklüyor. Bu seven bir insanın yapacağı davranış değil.
Geçmiş senelerde televizyondan izlediğim bir kadın programında kaybolan kızı arıyorlardı. Şüpheli sıfatıyla programa katılan adamın söylediği sözleri davranışları görseniz boşa günahını alıyoruz sanırım dersiniz. Adam diyordu ki yaşantımdan dolayı yargılıyorlar beni. Ben onun abisiyim korudum kolladım. Adi şerefsizlerin yakalanması için elimden geleni yapacağım. Adamın bunları derken hiç yüzü kızarmadı biliyor musunuz? Sonra ne mi oldu? Adam intihar etti yine açıklamadı gerçeği. Ama onun yakın arkadaşı vicdanım rahat değil diye gitti kızı gömdükleri yeri gösterdi. Bunun gibi birçok örnek yaşanmışlıklar var.
Uzun uzun yazdım ki yanlış kararlar verip de hayatınızı karartmayın diye. Umarım ailenizin sözünü dinlersiniz.

Evlenirsin, kimse uyuşturucu satıcısı adama iş vermez, memur olamaz bir meslek icra edemez, 2 gün sonra tekrar aynı işe yönelir, çocuğumun süt parası diye ağlarsın dönecek bir ailende olmaz. Kendi de başladı mı birde dayakla tanışırsın, yada adamı sokaktan toplar belki de ölüsünü ararsın. İzliyoruz haberlerde. Çocuğuna böyle bir adamı baba olarak görüyorsan senin bileceğin iş.

Biliyorum " eski eskide kalmali, pisman olmus, ikinci sansi hakeder herkes hayatta' demem gerek.
Aynende oyle.
Ama gecmis var gecmis var.
Misal benim bi tanidigim var uyusturucu satan. Ogullarida o yoldan gitti. Bi ara baska yol denemeye calistilar ama uyusturucudan gelen paraya alistiktan snra gundelikci calisip damla damla gelen parayla yapamadilar.
Demem oki uyusturucu saticiligini hafife alma kolay kolayda vazgecer sanma.
Yine tabi ne kdr pisman, gercekten pismanmi bilmiyorum. Herkesin kendi icinde verdigi savastir bu. Ama boyle biriyle evlilik dusunuyosan var sayalimki adm gercekren pisman. Sizin icin hayat hic kolay olmuycak. Kimse is vermek istemiycek.

Adam 5 yıl önce 15 yaş ve altında değilse bence kandırılmış olma ihtimali sıfır.

Belki seviyosun kötü yönlerini görmüyosun yada görmek istemiyosun bilemem.
Ama çok yakın bi tanıdığımdan gördüm ve şunu tecrübe edindim.
Arkadaş ortamını bırakmadığı sürece satarda kullanırda.
Benim tanıdığım kişide aşkla evlendi.bıraktı kullanmıyo dedi.ailesine zorla kabullendirdi
Şimdi iki çocuğuyla kocasının yollarını gözlüyo.adam ne doğru düzgün bi iş tutturdu nede ailesine sahip çıktı.
Gece yarıları arkadaşlarıyla takılıp o zararlı şeyleri kullanıyo.çocuklar evde baba bekliyo.kızcağız kocasına hala aşık ama adam eve uğramaktan aciz.

Seninkide öyle olucak demiyorum.ama bu iş arkadaş ortamıyla başlar.
İstediğin kadar flört et ama evlilik deyince 10 kere düşün.ailende endişelenmekte son derece haklı.belki kızıyosun bize ama evlenince ne demek istediğimizi anlarsın.

Back
X