• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim evlenince beni çalıştırmayacakmış!!!

Evlenir evlenmez ev hanımı olacaksın kendi rahatı ve istekleri için evleniyor

ya kabulleneceksin yada bu aşktan vazgeçeceksin

sonrada şikayet etmeyeceksin

çocuk açık sözlü davranmış

kesin izin vermiyecek ben sana söyledim diyecek ve üstünde baskı kuracak bu kadar basit

nerden bulursunuz kendinize uygun olmayan yaşam tarzlı insanları

Herkese selam öncelikle.Üniversite son sınıf öğrencisiyim söz yaptık bu yaz aralıkta nişanımız var ağustosta da kısmetse evlenicez sevgilim bana dün dedi ki evlenince seni çalıştırmayı düşünmüyorum ben çalışırım sen oturur evine bakarsın dedi çok saçma bir düşünce beni ailem bunca yıl evde oturmam için mi okuttu dedim insanlar iyi değil ortam iyi değil çalışamazsın o kadar dedi eskiden hiç bu tarz konuşmuyordu kim giriyor kanına bilmiyorum eskiden çalışırsın diyordu şimdi kimin gazına geldiyse ayarttılar sevgilimi dolduruşa geldi çalışmamı istemiyor ve de çok ciddi bu konuda laf ettirmiyor kapatıyor konuyu napmalıyım?
Bence calisma ortamini gorduyse birkac yerin hak verilebilir bazi mudurler yada mudur yardomcilari karsisindakine hic evli degilmis gibi samimi davraniyorlar ve calisma arkadaslarinda yada musterilerde erkek olacaktir ki onlarla da surekli bir is gorusmesi yada ayni ortam icinde bulunmanda esin olacak adayi rahatsiz edebilir sadece calisman gerektigini evlenip paraya ihtiyacinizin kazanilandan fazla olmasi sonucu calisman icin seni kisitlayamaz normaldr de kisitlayamaz fakat istedigi aile tarzi buysa yapacak birsey yok

Eğitimli insanların bile ne iş olsa yaparım kıvamına geldiği, yana yakıla iş aradığı bir ortamda insanların keyfi olarak çalışmayacaksın demeleri çok garip geliyor bana. Eşinin çok çok zengin olması da bir şeyi değiştirmez zira allah korusun bir ayrılık durumunda mallar paylaşılsa bile yalnız kalan kadının da hayatına devam etmek için çalışması gerekecek. Onca sene çalışmamış tecrübesiz birinin de o saatten sonra iş bulması çok zor. Kendi ayakları üstünde durmak açısından çalışmak önemli. Kaldı ki nişanlınız da milyarder falan değil anladığım kadarıyla.
İş hayatı kadınlar için bir tık daha zor olabilir buna katılırım ama kurt kapacak gibi bir ortam gibi düşünülmesi de komik. Seçmişsiniz, sevmişsiniz evlenmeye karar vermişsiniz ama bu zihniyet hoş bir zihniyet değil. Mesleğiniz nedir? Ne iş yapacaksınız nasıl bir ortamda çalışacaksınız eğer çalışırsanız?

bu ne saçmalık , 2014 yılındayız yapmayın nolur... meslek sahibi olmak için yıllarca okuyoruz ailelerimiz milyarlar harcıyor okul masrafları için, kendilerinden kısıyorlar, bize veiyorlar.. ayrıca ekonomik özgürlük gibisi var mı.. sürekli kocanın eline mi bakcaksın, sürekli ona bağımlı olcaksın.. saçmalıgın daniskası.. sakın ama sakın kabul etme bunu...ola ki bir gün boşandıgınızda da bir bakarsın ki hiç deneyimin yok yaşın ilerlemiş.. nasıl iş bulcaksın... herkes kendi ayakları üzerinde durmalı.. bırak gitsin allah aşkına çok sinir oldum...

Bence calisma ortamini gorduyse birkac yerin hak verilebilir bazi mudurler yada mudur yardomcilari karsisindakine hic evli degilmis gibi samimi davraniyorlar ve calisma arkadaslarinda yada musterilerde erkek olacaktir ki onlarla da surekli bir is gorusmesi yada ayni ortam icinde bulunmanda esin olacak adayi rahatsiz edebilir sadece calisman gerektigini evlenip paraya ihtiyacinizin kazanilandan fazla olmasi sonucu calisman icin seni kisitlayamaz normaldr de kisitlayamaz fakat istedigi aile tarzi buysa yapacak birsey yok

İşte onu iş kendi aralarında söz yapmaya ve nişan tarihi belirleme noktasına gelmeden söyleyecekti. Bunu bile söylemenin bir adabı var. Karşındaki insana bunu söylerken benim aradığım özellikler şunlardır, buna razı mısın yoksa yok yakınken ayrılalım falan demek var, evlenince seni çalıştırmayacağım demek var.

Herkese selam öncelikle.Üniversite son sınıf öğrencisiyim söz yaptık bu yaz aralıkta nişanımız var ağustosta da kısmetse evlenicez sevgilim bana dün dedi ki evlenince seni çalıştırmayı düşünmüyorum ben çalışırım sen oturur evine bakarsın dedi çok saçma bir düşünce beni ailem bunca yıl evde oturmam için mi okuttu dedim insanlar iyi değil ortam iyi değil çalışamazsın o kadar dedi eskiden hiç bu tarz konuşmuyordu kim giriyor kanına bilmiyorum eskiden çalışırsın diyordu şimdi kimin gazına geldiyse ayarttılar sevgilimi dolduruşa geldi çalışmamı istemiyor ve de çok ciddi bu konuda laf ettirmiyor kapatıyor konuyu napmalıyım?

dolduruşa gaza gelen eş tehlikelidir öncelikle.. bugün iş hayatınız yarın başka şeylere takar..
çalışmak sizin vereceğiniz bir karar.. bari buna saygısı olmalı..
belki siz çalışmak istemezsiniz belki çocuk olunca bırakırsınız falan bunlar ayrı..
ama diplomanız elinizde olduğunda sizi böyle kısıtlaması abes..

anneniz babanız olsam kızıma böyle konuşan nişanlıyı sopayla kovalarım..
biz düşünemedik kızımızı okuturken dünya halini o delikanlı çözdü meseleyi.. oldu..

bi de bu lafa deli oluyorum "seni çalıştırmayı düşünmüyorum" sen mi çalıştırıyorsun ki ben işe gidince? sana mı çalışıyorum? ev hayat ortaktı hani???

daha işe girmemişsiniz bile ortamı nereden gördü? genel olarak dünya kötü ise evden de çıkmamalı.. o da çıkmasın sığınağa girsin.. ki bence 2. adımda bu olur.. sığınağın adı değişir pratikte..
işe gitme, o arkadaşlarınla görüşme, annenlere gitme, bensiz gezemezsin, ben alışverişi yaparım sen liste yap otur evde, çocuğuMa bak yeter... çok iyi düşünün..

Nisanlinizin durumu ne olursa olsun sizin bu isteginize sayvi duymak zorunda. Benim bir öğretmen arkadasim çok lüks villada oturuyor esi çok iyi bir cerrah ama yine de öğretmenlik yapiyor bu kadar rahatin içinde. Bir aylik aldiği maaş sadece arabasinin benzin parasi o kadar diyeyim size. Biz ara zira takiliriz be ugrasiyosun bu çocuklarla git keyfine bak diye. Ben okudum emek verdim bi ise yaramak istiyorum Esim de calismam için beni destekliyor diyor. Carin gerisini siz düşünün sadece para kazanmak için calismaz kadinlar bunu herkesin anlamasi gerekiyor.

İşte onu iş kendi aralarında söz yapmaya ve nişan tarihi belirleme noktasına gelmeden söyleyecekti. Bunu bile söylemenin bir adabı var. Karşındaki insana bunu söylerken benim aradığım özellikler şunlardır, buna razı mısın yoksa yok yakınken ayrılalım falan demek var, evlenince seni çalıştırmayacağım demek var.
Demek ki onceden buralara kadar geleceklerini tahmin etmemis

Bu ogretmen arkadasin aynisindan bnm lise edebiyat ogretmenim vardi
Nisanlinizin durumu ne olursa olsun sizin bu isteginize sayvi duymak zorunda. Benim bir öğretmen arkadasim çok lüks villada oturuyor esi çok iyi bir cerrah ama yine de öğretmenlik yapiyor bu kadar rahatin içinde. Bir aylik aldiği maaş sadece arabasinin benzin parasi o kadar diyeyim size. Biz ara zira takiliriz be ugrasiyosun bu çocuklarla git keyfine bak diye. Ben okudum emek verdim bi ise yaramak istiyorum Esim de calismam için beni destekliyor diyor. Carin gerisini siz düşünün sadece para kazanmak için calismaz kadinlar bunu herkesin anlamasi gerekiyor.

[QUOTE/] post: 36821078, member: 623278"]Bu ogretmen arkadasin aynisindan bnm lise edebiyat ogretmenim vardi[/QUOTE]
Bu ogretmenimiz de lise de edebiyat öğretmeni :)

ayy keşke benim sevgilimde bana çalışma dese , yayılır yatarım evde oh miss gibi valla :KK68:bende çalışmak için can atıyordum atandım memur oldum şimdi istifa etmeyi düşünüyorum okadar zor ki ya ben bütün gün bitiyorum yorgunluktan evlenınce eve gelicem yemek yapıcam kocamla ilgilenicem de çok zor geliyor şimdiden bana, çalışmak istiyosan ikan etmeye çalış bi şekilde işte orası senın becerine kalmış

canım galiba aynı sorunu yaşamıştım ve aynı dediği gibi oldu bir bucuk yıldır evliyiz neredeyse ara sıra maddi sorunlarda yaşamamıza rağmen aynı sebeplerle benim çalışmamı istemiyor olayın kötü tarafıda var iyi tarafıda kötü tarafı malüm can sıkıntısından patlıyorsun evde iyi tarafı ise eşine ve ailene daha cok vakit ayırıyosun herkes evliliğine hayran gözlerle bakıyo ...imrenen birsürü millet oluyo kötü tarafı sende onlara imreniyosun o yüzden çalışmakmış çalışmamak mış bunları şimdiden kafana takma evleneceğin insanı şimdilik doğru sec gerisi bi şekilde halolur devlet işine falan girersin olmadı o zaman pek bişi diyemez

Dünyanın binbir türlü hali var, bunca yıl okumuşsun bir meslek sahibi olacaksın, sırf onun egosu için niye evde oturasın ki? Hiç sevmem böyle düşünen erkekleri.

Eşimle sevgiliyken bir kere bu konu aramızda geçmişti. Evlendikten sonra çalışmazsın izin vermem vs dedi.
Ben de olur tabii. Her ay sigortamı öder, elime de bir aylık maaşıma denk para verirsen çalışmam dedim.
Konu orda kapandı. Bir daha da açılmadı :KK53:

Anlamiyorum ben bu düsüncedeki insanlari.
Kizkardesimde bir gün bana gayet mutlu bir sekilde,
Erkek arsasinin ilerde calismasini istemedigini söyledi
Sevinerek. Bi kizdim ben buna, sen dediginin farkindamisin,
Eainin elinemi bakcaksin, anlasamzsan kaderine boyun egip
Oturcakmisin, bi isin gelirsin olmassa sonun bu olur, ona mecbur oldugunu düsünür falan.., Aklina denk ettirdim, simdi kesinlikle istemiyor. Sükür:KK69:

Kusura bakmayın çıkmak zorunda kaldım yorum yazamadım bu arada fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim sevgilim çok cahil bir insan gibi konuşuyor ben bu lafına çok şaşırdım ondan hiç beklemiyordum kendisi endüstri mühendisi bende ekonometri okuyorum çok kesin ve net konuştu ben her zaman çalışmak istediğimi ona belirttim o da beni hep destekliyordu noldu da değişti anlamış değilim dün bu konuyu açınca şok oldum kendisi benim ne kadar kararlı olduğumu bilir ne kadar çalışmak istediğimi de... Buluştuğumuz zaman bu konuyu tekrar açıp tavrımı koyacağım .

Ne demek "evlendikten sonra seni calistirmayidusunmuyorum" evllenince sahibin mi oluyormus kucukbey emireri mi olacakmissin onun daha neler calisirsin calismazsin onu kendin karar verirsin, unutma evlendikten sonra da sen akli, fikri, kendi dusunceleri olan bir birey olmaya devam edeceksin seni boyle kucumsemesine yoksaymasina izin vermemelisin, fikri neyse soyler konusursunuz ama seni yonetemez daha neler, bence sen annene aynen sozlunun bu sozlerini soyle ailen bilsin onlar sana zaten gereken yolu gosterir, hakkinda hayirlisi

Ne demek "evlendikten sonra seni calistirmayidusunmuyorum" evllenince sahibin mi oluyormus kucukbey emireri mi olacakmissin onun daha neler calisirsin calismazsin onu kendin karar verirsin, unutma evlendikten sonra da sen akli, fikri, kendi dusunceleri olan bir birey olmaya devam edeceksin seni boyle kucumsemesine yoksaymasina izin vermemelisin, fikri neyse soyler konusursunuz ama seni yonetemez daha neler, bence sen annene aynen sozlunun bu sozlerini soyle ailen bilsin onlar sana zaten gereken yolu gosterir, hakkinda hayirlisi

Teşekkürler,anneme babama söyleyeceğim bu laflarını bir arkadaş yorum yazmış ailesi şart koşmuş kızımın çalışmasına engel olmayacaksın diye artık bende buna mecbur kalacağım.

Back
X