Sevgilim evlenip boşanmış olduğum için benden ayrıldı

Anam ne der elalem ne der diyip sevdiği kadını sakladığı gizlediği için sümsük diyoruz. İlişkisine partnerine sahip çıkmayan adamları niye güzelleyelim? Evet başta senle evlenmem demiş dürüst olmuş ama sonradan devamlı ayrılıp hep geri gelmiş ağlanmış. Sensiz yaşayamam mezarda biter, çok seviyorum diyip arkasından ailesinden korkup ayrılmak düzgün adamın yapacağı iş mi? İnsanlar fikirleri görüşleri şartları aileleri ortamları vs uymadığı için kendi istekleriyle ayrılsın. Kazık kadar herif ailem duymasın diyip sevgilisini saklamasın.
Bahanesidir, 2 yıldır birlikte olduğu kadınla ilişkisini kesmekte zorlanıyordur. Zaten baştan dürüst davranmış, ben sana koca çocuğuna baba olacağım yemini etmemiş. Kaldı ki bunu bile söylese ilişki içinde fikri değişebilir. Ama adam tam tersi evlilik konusunda hep net olmuş. Her ilişki evliliğe gitmek zorunda değil. 28 yaşındaki adamın yanında 10 yaşında üvey çocuk istememesi gayet normal. En baştan söylemiş zaten bu sorumluluğa girmeyeceğini. Buraya bir tam tersi bir konu açılsa kimse seni üvey anne olmaya zorlayamaz, hizmetçi arıyor kaç kurtar kendini mesajları yağacaktı.

Bahanesidir, 2 yıldır birlikte olduğu kadınla ilişkisini kesmekte zorlanıyordur. Zaten baştan dürüst davranmış, ben sana koca çocuğuna baba olacağım yemini etmemiş. Kaldı ki bunu bile söylese ilişki içinde fikri değişebilir. Ama adam tam tersi evlilik konusunda hep net olmuş. Her ilişki evliliğe gitmek zorunda değil. 28 yaşındaki adamın yanında 10 yaşında üvey çocuk istememesi gayet normal. En baştan söylemiş zaten bu sorumluluğa girmeyeceğini. Buraya bir tam tersi bir konu açılsa kimse seni üvey anne olmaya zorlayamaz, hizmetçi arıyor kaç kurtar kendini mesajları yağacaktı.
Açıkçası ben de konu sahibinin masum olduğunu düşünmüyorum. En baştan kabul etmiş ama belli ki kendime bağlarım bana alışır umuduyla. Çocuksuz kadın arayan çocuklu adamlarla arasında fark göremiyorum. Adamın çocuk istememesi normal ama hazır en başindan söz de vermemişken çekip gitmesi daha kolay. Hazırda başkasi yok diye özledim kopamıyorum ayağına gelip gidip sürtünen adam da haklı değil.

Açıkçası ben de konu sahibinin masum olduğunu düşünmüyorum. En baştan kabul etmiş ama belli ki kendime bağlarım bana alışır umuduyla. Çocuksuz kadın arayan çocuklu adamlarla arasında fark göremiyorum. Adamın çocuk istememesi normal ama hazır en başindan söz de vermemişken çekip gitmesi daha kolay. Hazırda başkasi yok diye özledim kopamıyorum ayağına gelip gidip sürtünen adam da haklı değil.
Beklentilerine uymayorsa konu sahibi gelip sürtünen adamı reddedebilir. Adam geliyor diye kabul etmek zorunda değil. Tam tersi olarak bir kadın da sadece sevgili olmayı, evlememeyi tercih edebilir. Bunlar anormal ya da ayıp davranışlar değil ki. Zaten bu adamın evlenmemesi konu sahibinin çocuğu için iyilik. Bu adam çocuklu evin, çocuk sorumluluğunun ne olduğunu bilmiyor. İkna olarak evlense en çok o çocuğa yazık olurdu.

Benim etrafımda da çocuklu kadın çocuksuz erkek evliliği oldu. Ama adam baştan bunu bilerek ve kabul ederek başladı. İkna edilmeye, sonradan bağlanmaya gerek duymadı. Şimdi 15 yıllık evliler, çocuk adama baba diyor. Yani böyle bir evlilik olmaz demiyorum, sadece karşısındaki buna uygun değil. Ama buna uygun olmamak adamı haksız ya da sümsük yapmıyor.

Beklentilerine uymayorsa konu sahibi gelip sürtünen adamı reddedebilir. Adam geliyor diye kabul etmek zorunda değil. Tam tersi olarak bir kadın da sadece sevgili olmayı, evlememeyi tercih edebilir. Bunlar anormal ya da ayıp davranışlar değil ki. Zaten bu adamın evlenmemesi konu sahibinin çocuğu için iyilik. Bu adam çocuklu evin, çocuk sorumluluğunun ne olduğunu bilmiyor. İkna olarak evlense en çok o çocuğa yazık olurdu.

Benim etrafımda da çocuklu kadın çocuksuz erkek evliliği oldu. Ama adam baştan bunu bilerek ve kabul ederek başladı. İkna edilmeye, sonradan bağlanmaya gerek duymadı. Şimdi 15 yıllık evliler, çocuk adama baba diyor. Yani böyle bir evlilik olmaz demiyorum, sadece karşısındaki buna uygun değil. Ama buna uygun olmamak adamı haksız ya da sümsük yapmıyor.
Bilakis bence adam konu sahibinden daha iyi biliyor nasıl bir sorumluluk olduğunu. Ben sümsük yorumuna da katılmıyorum, farklı düşündüm zaten en başindan, büyük ihtimalle de öyle duruyor. Ama saklamamış orda çok haklısın. Her seferinde umut beslemesi konu sâhibinin sorunu.

Hiç aşkına sahip çıkmamış falan yazmayacağım, çocuklu adamla evlenmek isteyen kadınlara ne yazıyorsam o, çocuksuz adamla çocuklu kadın olmaz nokta.
Adam size başta söylemiş zaten, siz fikrini değiştiririm diye uzatmalara gitmişsiniz her geri geldiğinde, gerek yok yolunuza bakın çocuğunuzla. Daha olgun bir ilişki arayışında olun.

Hiç aşkına sahip çıkmamış falan yazmayacağım, çocuklu adamla evlenmek isteyen kadınlara ne yazıyorsam o, çocuksuz adamla çocuklu kadın olmaz nokta.
Adam size başta söylemiş zaten, siz fikrini değiştiririm diye uzatmalara gitmişsiniz her geri geldiğinde, gerek yok yolunuza bakın çocuğunuzla. Daha olgun bir ilişki arayışında olun.
Ne aşkı ya, özlüyorum kopamıyorum mezara giricem ayağına kadını kopartıyo işte. Ölmez çoğalır aksine bu.

Çok ağır şeyler yaşamışsınız büyük geçmiş olsun Allah tekrarından beterinden saklasın.
Zerre üzülmeyin bu adam için. Gerçekten seven bir adam görmek istiyorsanız Esra Erol youtube kanalındaki Barış Derya İskender aşk üçgenini bir izleyin sanırım onların olayı 24 25 ekim 2025 tarihli programda başladı baya da uzadı. Gerçekten seven Barış gibi olur. Barış Deryadan küçük ve Deryanın gelinlik kızı var. 8 yıldır evliler ve Barışın ailesi de Deryayı istememiş, Barış takmamış. Derya Barışı milyonluk borca batırmış ona rağmen Barış vazgeçemiyordu. Derya İskenderden hamileyim diyene kadar hala onu seviyordu. Bu mesela acı bir son ama demek istediğim şu: Bir erkek gerçekten sevdi mi önünde dağ olsa yıkar. Bu adam için daha fazla kendinize eziyet etmeyin. Bir damla göz yaşınıza değmez. Allah karşınıza sizi hak edecek mutlu edecek birini çıkarsın inşallah.

Sevdiğin adam zaten başta evlilik olmayacağını söylemiş ve kabul ederek başlamışsınız dürüst davranmış en azından. kandırma oyalama vs. bişey olmamış. Diyelim ki sonu böyle olmadı ailesini karşısına aldı ve evlendiniz o zaman daha farklı sorunlar yaşanma ihtimali büyük bence. Çocuğunuz babası ile görüşecek, özel günlerinde yanında olacak sizde eski eşinizla muhatap olmak zorunda kalacaksınız buda karşı tarafı rahatsız edecek ve sorun çıkacaktır. Ailesi ile bi süre sonra arası düzelse sizde ailesi ile görüşeceksiniz. Olayları kabul etseler bile arada laf sokmalar olacak eşiniz iki arada kalacak buda huzursuzluk. Sizin çocuğunuzla aynı evin içinde rahat edemeyecek belki (özellikle ergenlik döneminde) bunlar sorun mesela.
Kısacası birşey olmuyorsa gerçekten zorlamayın bundada hayrınıza bişey vardır belki. Sizin ilerde yaşayabileceğiniz daha büyük sıkıntılardan koruyordur. Sizinle aynı durumda olmayan birinin sizi anlaması çok kolay değil. Onun çocuğu yok ve çocuğu olan birinin hassasiyetlerini bilemez.

Uzgunum ama sonunun olmayacagi cok belliymis. Hic baslamamaliydin. Ask tamam ama mantik da devreye girmeli biraz. Ben yaslari 40+ diye dusunmustum okumaya baslarken. 32 yas ve 10 yasinda cocuk. 28 yasinda (hadi o da 32 olsun o da fark etmezdi) biri neden 10 yasinda bir cocugu hayatina alsin sence? Mantikli mi?
COk erken cocuk sahibi olmussun. Senin cocugunla birlikte yonelmen gereken grup artik cocuklu insanlar olmali veya cocuksuz ama evlenmis bosanmis en az bi 35 yasinda olsun mesela. Belki sansin olabilir o sekilde yeni bir yuva icin.
Hani cocugun olmasa hic sorun degil ama cocuklu 32 yasinda bir kadin, 28 yasinda bekarla olmaz.

10 yaşında insanla 28 yaşında insan aynı ilgiyi beklemiyor hanımefendi. Ayrıca çocuğu bebekliğinden beri annem büyüttü, şımarttı, ben yokken o ilgilendi, ne istese aldı ne dese yaptı. Ben annem kadar geniş davranmadığım için annemle yaşamak daha mantıklı geliyor. Ayrıca annemle kalınca beni temelli unutacak bırakacak hali yok. Her zaman anneme yakın bir evde oturdum yine aynısını yaparım canı ister bana gelir canı ister anneanneye gider bunda bu kadar yargılayacak ne var anlamadım ?

Ben size oğlumu anneme vereceğim demedim. NEREDE YAŞAMAK İSTERSE ORADA YAŞAR DEDİM. Bana gelirse başımın üstünde yeri var, anneannesiyle kalmak isterse kelepçe takamam çocuğa. Zorla evde de tutamam. 13 yaşında çocuktan bahsediyoruz. Kendi seçimine saygı duyuyorum dedim. Sokağa atıcam demedim

Evet çünkü ben odasını ayırdım yanımda yatırmadım annem gizli gizli yanına aldı uyuttu, yemekte bu var bunu yiyeceksin başka yemek yok dedim annem gizli gizli abur cubur verdi, bu hafta çok para harcadın limitin doldu dedim anneannesi cebine para sıkıştırdı. Tabiki annemle kalmak isteyecek
Siz çocuğunuzla güvenli bağlanma olayını gerçekleştirememişsiniz ne yazıkki. Çocuk anane de olsa dayı da olsa 10 yaşındaki çocuk anneden ayrılmayı başka evde yaşamayı düşünmez.
Yahu insanı delirtirsiniz siz. İlla yalvartıp açıklama yaptıracaksınız işiniz gücünüz boş dalga. Madem okumaya heveslisiniz uzun uzun yazayım. Annecim senle kalsam erkek arkadaşınla belki aynı evde utanırım dedi. Ben elimden geleni yaparım oğlum hem o yabancı değil kanka diyorsun sen ona alışırsın dedim. Ben istemem anneannemin evi rahat dedi. Ama sen bensiz mi yaşayacaksın diye dudak büktüm. Olur mu ben seni görmeden de anneannemi görmeden de yaşayamam ama sen erkek arkadaşınla evlenince hepimiz aynı evde yaşayamayız dedi. Siz anneanneme yakın bir ev tutsanız ben de istediğim zaman sana, istediğim zaman anneanneme gitsem olur mu dedi. Olur oğlum ben seni hiçbir zaman bırakmam ama kararlarına da saygı duyarım dedim. Ben seni bırakıp bir yere gitmem hep sana yakın olurum söz dedim. Tamam annecim anlaştık ama ben anneannemle kalırım olur mu dedi olur oğlum sen bilirsin dedim. Hem evlenirseniz belki kardeşim olur ben de o zaman seninle kalır kardeşime de bakarım onu gezdiririm dedi olur oğlum neden olmasın dedim. Ama şu an için anneanne daha ağır basıyor çünkü ne dese annem yapıyor. Benden de kopamıyor. O nasıl istiyorsa kendi hayatımı ona göre şekillendirmem zor değil. Aynı evde aynı mahallede iki ev herşeyi çözer
Ay siz iyi misiniz ya?
10 yaşındaki çocuğunuzla konuştuğunuz şeyler normal mi?
Yani şok olarak okudum yazdıklarınızı, çocuğunuz sizden olgun sizinle konuştukları gerçekse. Yazık .
Şimdi şuraya yazsam ben 12 saat gece nöbetine gidiyorum 10 yaşında çocuk evde geceleri yalnız kalıyor desem de kendinizi paralarsınız. Ben evlensem adam 24 çalışıyor ben 12 çalışıyorum bu çocuğu tam ergenlik çağında kim takip edecek kim bakacak tabiki anneannesine güveneceğim tabiki orda kalmak isterse kalacak çünkü onun için en güvenli yol bu zaten
Sevgilinizi de böyle mi ikna etmeye çalıştınız? Çocugum pardon çocuk benle yaşamaz zaten annemi seviyor annemde kalsın diyerek mi ikna etmeye çalıştınız? Ayakbağı da olmaz . Sizin kılıf hazır çoktan. Pess peees

Bu arada ilk sayfalarda özellikle çoğu kişi adama kızmış. Adama neden kızdınız ki arkadaşlar? Adam gayet dürüst davranmış. Evlilik düşünme takılalım demiş. Adam böyle demesine rağmen onu evliliğe ikna çalışan konu sahibi. Üstelik konu sahibinin çocuğunu fazlalık görmesi bile umrunda değil. Hoş çocuga annem bakar diye de kafalayamamış adamı.

Yahu insanı delirtirsiniz siz. İlla yalvartıp açıklama yaptıracaksınız işiniz gücünüz boş dalga. Madem okumaya heveslisiniz uzun uzun yazayım. Annecim senle kalsam erkek arkadaşınla belki aynı evde utanırım dedi. Ben elimden geleni yaparım oğlum hem o yabancı değil kanka diyorsun sen ona alışırsın dedim. Ben istemem anneannemin evi rahat dedi. Ama sen bensiz mi yaşayacaksın diye dudak büktüm. Olur mu ben seni görmeden de anneannemi görmeden de yaşayamam ama sen erkek arkadaşınla evlenince hepimiz aynı evde yaşayamayız dedi. Siz anneanneme yakın bir ev tutsanız ben de istediğim zaman sana, istediğim zaman anneanneme gitsem olur mu dedi. Olur oğlum ben seni hiçbir zaman bırakmam ama kararlarına da saygı duyarım dedim. Ben seni bırakıp bir yere gitmem hep sana yakın olurum söz dedim. Tamam annecim anlaştık ama ben anneannemle kalırım olur mu dedi olur oğlum sen bilirsin dedim. Hem evlenirseniz belki kardeşim olur ben de o zaman seninle kalır kardeşime de bakarım onu gezdiririm dedi olur oğlum neden olmasın dedim. Ama şu an için anneanne daha ağır basıyor çünkü ne dese annem yapıyor. Benden de kopamıyor. O nasıl istiyorsa kendi hayatımı ona göre şekillendirmem zor değil. Aynı evde aynı mahallede iki ev herşeyi çözer
Çok üzücü gerçekten. Benim oğlum 12 yaşında. Annemde yaşamayı bir opsiyon olarak bana söylese acaba benim yanımda huzurlu mu değil diye kendimi sorgulardım. Annem ve babam da onun her istediğini yapar ben kural koyarım. Buna rağmen çocuk asla bir opsiyon olarak bunu öne sürmedi. Oğlunuz bir rahatsızlık hissetmiş ya da kendini yük gibi hissetmiş olabilir bilginize. size anlayışlı bir yetişkin gibi davranmış ama özünde o bir çocuk. bu yaşta bunları konuşuyor olması da psikolojik açıdan hiç doğru değil. evinizi kendi yuvası gibi hissetmiyor olabilir.

Bu arada ilk sayfalarda özellikle çoğu kişi adama kızmış. Adama neden kızdınız ki arkadaşlar? Adam gayet dürüst davranmış. Evlilik düşünme takılalım demiş. Adam böyle demesine rağmen onu evliliğe ikna çalışan konu sahibi. Üstelik konu sahibinin çocuğunu fazlalık görmesi bile umrunda değil. Hoş çocuga annem bakar diye de kafalayamamış adamı.
BDv'de ilk yorum nasil baslarsa bazi uyeler oyle devam ediyorlar cunku 😅
Her konuda ayni sey. Sonra akliselim bir uye cikip bagimsiz bir yorum yapinca duzene giriyor akis 🤦‍♀️

Merhaba kızlar. 4 yıl önce boşandım ve 10 yaşında bir oğlum var. 3 yıl önce biriyle tanıştım birbirimizi çok sevdik. Sevgilim lişkinin başında bana ailenin tek oğlu ve en büyük çocuğu olduğu için ailesinin boşanmış bir çocuklu kadın istemeyeceğini, evlilik beklentim olmamasını söyledi. Ben de o dönem zaten evlilik düşünmediğimi onunla mutlu olduğumu söyleyerek bu durumu kabullendim. 3 yılda birlikte olduğumuz zamanlarda çok güzel bir aşk yaşadık çok mutluyduk çok iyi anlaşıyorduk. O kadar düşünceliydi ki sürekli gözümün içine bakıyordu. Ama 3 yıl içinde defalarca benden ayrıldı. “Ben yapamıyorum, insan sevdiği kadınla evlilik hayali kuruyor, ben bu eksikliği kaldıramıyorum, ailem seni bilmediği için sürekli bir kız bulup evlen diye baskı yapıyor” falan filan dedi. Kaç kez ayrıldık hatırlamıyorum her defasında 1 hafta 10 gün sürmeden ya o beni arayıp çok özledim sensiz yapamıyorum diyordu ya ben bir şekilde barışıyorduk tekrar. Ama bu süreç beni aşırı derecede yıprattı artık çünkü kendimi kötü hissediyorum. Bir ay önce yine benden bu gerekçeyle ayrıldı ben de kabul ettim ayrılığı. 17 gün sonra geri geldi ben sensiz yaşayamıyorum yemek yiyemiyorum uyuyamıyorum diye. Bu arada gerçekten bayağı zayıflamış göz altları morarmıştı. Ama ben kabul etmedim bu durum beni yıpratıyor artık şimdi gelsen yine gideceksin ben istemiyorum dedim. Sana biraz zaman tanıyorum otur düşün benimle evlenmeyi göze alabiliyorsan devam edelim aksi halde olmaz dedim. Birkaç gün bekledi sonra yüzyüze konuşalım dedi. 6 gün önce buluştuk oturup uzun uzun konuştuk. Ailem kabul etse bile elalem ne der korkusunu yenemiyorum dedi, çocuğun olmasa herkes bir yerde kabul ederdi ama oğlun çok büyük ben kimin karşısına çıkıp bu çocuk benim oğlum diyeceğim dedi. Ben 32 yaşındayım o 28 yaşında. Bana sarılıp hüngür hüngür ağladı, yapamam anla beni affet ben senden başka bişey istemiyorum dedi ben yanından ayrılırken hâlâ ağlıyordu, sıkı sıkı sarıldı kokladı gitti. Ben yokluğuna dayanamıyorum onu çok özlüyorum. Çok ağlıyorum günlerdir uyuyamıyorum. O ne yapıyor bilmiyorum beni her yerden engellemiş. 6 gündür ses seda yok. Beni sevdiğine çok eminim ama demek ki çokk çok sevmiyormuş. Sevseydi ailesinin karşısına çıkmayı göze almaz mıydı? Ayrılırken hâlâ ben bu kararı veremiyorum bu dert beni mezara götürecek diyip duruyordu. Sizce gerçekten seviyorsa benimle evlenmeyi göze alabilir mi ? Bana geri gelir mi ? Yoksa gitmiş artık unut mu dersiniz ? O kadar bunaldım ki artık bu konuda birileriyle konuşmazsam hastanelik olacağım
Erkeğe dimdik sevdiğinin arkasında durmak yaraşır.Ondan bir cacık olmaz.Ağlar ağlar bir de başkasıyla evlenir.Ona da kına yapsınlar

Back
X