Sevgilim evlenip boşanmış olduğum için benden ayrıldı

10 yaşında insanla 28 yaşında insan aynı ilgiyi beklemiyor hanımefendi. Ayrıca çocuğu bebekliğinden beri annem büyüttü, şımarttı, ben yokken o ilgilendi, ne istese aldı ne dese yaptı. Ben annem kadar geniş davranmadığım için annemle yaşamak daha mantıklı geliyor. Ayrıca annemle kalınca beni temelli unutacak bırakacak hali yok. Her zaman anneme yakın bir evde oturdum yine aynısını yaparım canı ister bana gelir canı ister anneanneye gider bunda bu kadar yargılayacak ne var anlamadım ?
O işler öyle olmuyor işte, tamam anneanne bakar, ilgilenir ama o sizin çocuğunuz ve sizinle birlikte kalması gelişimi açısından daha gerekli. Ergenler gibi aşk acısı yaşayacağınıza çocuğunuz ile birlikte bir yol haritası çizmeniz çok daha mantıklı. İster kızın, ister beğenmeyin ama şöyle ergen karakterli, sünepe bir herif için çocuğunuzu ikinci plana atmışsınız gibi gözüküyor buradan.

Çalışırken çocuğa ilgi yoksa elin adamına nasıl var 3 yıl boyunca. Çocuğum benimle yaşamak istemese ben onu dert ederdim evlenmeyi değil pes valla.
Evet yazık olmuş çocuğa.

Çocuk anne hasretiyle yanıyor,siz ergen tripleri çekiyorsunuz hiç uğruna.

10 yaşında insanla 28 yaşında insan aynı ilgiyi beklemiyor hanımefendi. Ayrıca çocuğu bebekliğinden beri annem büyüttü, şımarttı, ben yokken o ilgilendi, ne istese aldı ne dese yaptı. Ben annem kadar geniş davranmadığım için annemle yaşamak daha mantıklı geliyor. Ayrıca annemle kalınca beni temelli unutacak bırakacak hali yok. Her zaman anneme yakın bir evde oturdum yine aynısını yaparım canı ister bana gelir canı ister anneanneye gider bunda bu kadar yargılayacak ne var anlamadım ?
Çocuğunuzun annesi siz misiniz anneannesi mi? İşin kolayina kacmissiniz, gayette farkındasınız. Benim oğlumla da annem ilgilendi ama ben anneannesine bırakmadım. Ne münasebet annesi varken, anneannesinde kalması? Rahat rahat takılamıyorsunuz, çocuk ayak bağı oluyor sanırım...
Ayrıca davul bile dengi dengine demişler, en başında kendinize denk birisi ile görüşmeye başlamanız gerekiyordu. Genç kizlar gibi hiç evlenmemiş birisi ile olunca, sonucunda evlilik ihtimalinin zayıf olduğunu biliyormuşsunuz zaten.
Bundan sonra biraz yaşınıza, konumunuza göre davranın.

Merhaba kızlar. 4 yıl önce boşandım ve 10 yaşında bir oğlum var. 3 yıl önce biriyle tanıştım birbirimizi çok sevdik. Sevgilim lişkinin başında bana ailenin tek oğlu ve en büyük çocuğu olduğu için ailesinin boşanmış bir çocuklu kadın istemeyeceğini, evlilik beklentim olmamasını söyledi. Ben de o dönem zaten evlilik düşünmediğimi onunla mutlu olduğumu söyleyerek bu durumu kabullendim. 3 yılda birlikte olduğumuz zamanlarda çok güzel bir aşk yaşadık çok mutluyduk çok iyi anlaşıyorduk. O kadar düşünceliydi ki sürekli gözümün içine bakıyordu. Ama 3 yıl içinde defalarca benden ayrıldı. “Ben yapamıyorum, insan sevdiği kadınla evlilik hayali kuruyor, ben bu eksikliği kaldıramıyorum, ailem seni bilmediği için sürekli bir kız bulup evlen diye baskı yapıyor” falan filan dedi. Kaç kez ayrıldık hatırlamıyorum her defasında 1 hafta 10 gün sürmeden ya o beni arayıp çok özledim sensiz yapamıyorum diyordu ya ben bir şekilde barışıyorduk tekrar. Ama bu süreç beni aşırı derecede yıprattı artık çünkü kendimi kötü hissediyorum. Bir ay önce yine benden bu gerekçeyle ayrıldı ben de kabul ettim ayrılığı. 17 gün sonra geri geldi ben sensiz yaşayamıyorum yemek yiyemiyorum uyuyamıyorum diye. Bu arada gerçekten bayağı zayıflamış göz altları morarmıştı. Ama ben kabul etmedim bu durum beni yıpratıyor artık şimdi gelsen yine gideceksin ben istemiyorum dedim. Sana biraz zaman tanıyorum otur düşün benimle evlenmeyi göze alabiliyorsan devam edelim aksi halde olmaz dedim. Birkaç gün bekledi sonra yüzyüze konuşalım dedi. 6 gün önce buluştuk oturup uzun uzun konuştuk. Ailem kabul etse bile elalem ne der korkusunu yenemiyorum dedi, çocuğun olmasa herkes bir yerde kabul ederdi ama oğlun çok büyük ben kimin karşısına çıkıp bu çocuk benim oğlum diyeceğim dedi. Ben 32 yaşındayım o 28 yaşında. Bana sarılıp hüngür hüngür ağladı, yapamam anla beni affet ben senden başka bişey istemiyorum dedi ben yanından ayrılırken hâlâ ağlıyordu, sıkı sıkı sarıldı kokladı gitti. Ben yokluğuna dayanamıyorum onu çok özlüyorum. Çok ağlıyorum günlerdir uyuyamıyorum. O ne yapıyor bilmiyorum beni her yerden engellemiş. 6 gündür ses seda yok. Beni sevdiğine çok eminim ama demek ki çokk çok sevmiyormuş. Sevseydi ailesinin karşısına çıkmayı göze almaz mıydı? Ayrılırken hâlâ ben bu kararı veremiyorum bu dert beni mezara götürecek diyip duruyordu. Sizce gerçekten seviyorsa benimle evlenmeyi göze alabilir mi ? Bana geri gelir mi ? Yoksa gitmiş artık unut mu dersiniz ? O kadar bunaldım ki artık bu konuda birileriyle konuşmazsam hastanelik olacağım
Kendine bunu yıllarca nasıl layık gördün ya. Elalemin kazık kadar ergeniyle uğraşana kadar evladın olan ergenle ilgilen

Selam, çocuksuz adam nasıl sorumluluk alsın. Azcık mantıklı ol. Siz denk değilsiniz. Ayrılmakta haklı. Dengini bul. Oğlunu kabul edecek olgun birini bul. 28 yaş hiç olgun değil. Sen de olgunlaş artık.
Olgunluk her zaman mutluluk getirmiyor insana. Beni seviyorsa neden alamasın bu sorumluluğu ? 10 yaşında erkek çocuk. Emzirmeyecek, altını değiştirmeyecek, okula yazdırmayacak.. herşeyiyle ben ilgileniyorum zaten annesi olarak. Ayrıca oğlum çok uyumlu akıllı bir çocuk. Ev arkadaşları da aynı evde yaşayabiliyor, akrabalar da aynı evde yaşayabiliyor, bu durumun ondan ne farkı var ? Ayrıca oğlum anne ben kardeş istiyorum keşke kankamla (erkek arkadaşımla) evlenseniz kardeşim olurdu diyen bir çocuk

Niye yargılayalım haşa bir şey söyleyebilir miyiz hiç. Asla sizin aşkınız daha ön planda şuan. Bir çocuk her zaman anne sevgisi ister demek ki bunu karşılayamamışsınız benim hatam mı ?

Çocuğunuzun annesi siz misiniz anneannesi mi? İşin kolayina kacmissiniz, gayette farkındasınız. Benim oğlumla da annem ilgilendi ama ben anneannesine bırakmadım. Ne münasebet annesi varken, anneannesinde kalması? Rahat rahat takılamıyorsunuz, çocuk ayak bağı oluyor sanırım...
Ayrıca davul bile dengi dengine demişler, en başında kendinize denk birisi ile görüşmeye başlamanız gerekiyordu. Genç kizlar gibi hiç evlenmemiş birisi ile olunca, sonucunda evlilik ihtimalinin zayıf olduğunu biliyormuşsunuz zaten.
Bundan sonra biraz yaşınıza, konumunuza göre davranın.
Çocuğu yetimhaneye bırakmadım. Çöpte de gezmiyor. Gayet her türlü ihtiyacı karşılanıyor ve beni çok seviyor. 10 yaşında, 1.45 boyunda 45 kg bir erkek çocuğu. Bakımı yerinde yani şu an benimle yaşıyor ve ölmedi. Sokağa atmadım oğlumu. Nerede mutluysa orada yaşayabileceğini söyledim. Nesi garip ??

Evet yazık olmuş çocuğa.

Çocuk anne hasretiyle yanıyor,siz ergen tripleri çekiyorsunuz hiç uğruna.
Sonra yargılamış oluyoruz bak sen. Aynen öyle çocuk ilgiyi anneannede bulmuş biz de burada akıl verelim diye tutuşuyoruz. Allah işte

Niye yargılayalım haşa bir şey söyleyebilir miyiz hiç. Asla sizin aşkınız daha ön planda şuan. Bir çocuk her zaman anne sevgisi ister demek ki bunu karşılayamamışsınız benim hatam mı ?
Sizin gibi kendi evim olmadı hanımefendi yıllardır annemlerle yaşıyorum, çocuğumla özel bir alanım olmadı. Geniş bir aileyiz biz. Anne, teyze, dayı, çocuk, ben. Anlatabiliyo muyum siz mi anlamak istemiyorsunuz ? Ben ayrı evde yaşayıp çocuğu ayrı eve annemin üstüne atmadım. HEPİMİZ AYNI EVDE YAŞIYORUZ

Çocuğu yetimhaneye bırakmadım. Çöpte de gezmiyor. Gayet her türlü ihtiyacı karşılanıyor ve beni çok seviyor. 10 yaşında, 1.45 boyunda 45 kg bir erkek çocuğu. Bakımı yerinde yani şu an benimle yaşıyor ve ölmedi. Sokağa atmadım oğlumu. Nerede mutluysa orada yaşayabileceğini söyledim. Nesi garip ??
Sizin de işinize gelmiş tabi. 10 yaşında bir çocuğa bu söylenir mi sanki ergen uğraşamıyorsun da seçenek sunuyorsun. 10 yaşında yeğenim var nereden biliyorsunuz deme bana. Kararlarınu kendi alabilecek yaşta değil. Neyse oturun da bekleyin sevgiliniz geri döner dönmek üzeredir mutlu olursun

Oğlumun babası şu an cezaevinde. Oğlum babasıyla görüşmek istemiyor. Ben halimden memnundum çünkü oğlumla birlikte gezip tozduğumuz çok zaman oldu. Sevgilimle iyi anlaşıyorlardı ben o yüzden bu denli problem olacağını düşünmedim galiba
Siz bile aynı evde yaşamıyorsunuz oğlunuzla, elin herifiyle gezme tozma dışında nerede görüştüler? Sokakta avm de sinemada yemekte kısıtlı zamanda kim kimi tanıyabilir, önemli olan aynı evde yaşayabilmek. Siz hiç mi sevgi görmediniz sevilmediniz? Bu adam sizle takılmış eğlenmiş ihtiyaç gidermiş, bunlar sevgi değil. Hayat arkadaşı eş dediğin dağları delmeli. Sen ben değil biz demeli. Daha kendi ailesinden koruyamıyor kollayamıyor, lafa söze boyun eğiyor. Kim bilir ne laflar ne hakaretler ediliyor arkanızdan ve bu ezik de haklısınız deyip susup pusuyor. Yazık o çöp olmuş 3 senenize. Gençsiniz, daha güzel daha sağlam ilişkileriniz olur. Arkanızda kapı gibi duracak gerçekten seven biri mutlaka çıkar. Bu haysiyetsiz korkağa mı bel bağlayacaksınız? Yarın evlenelim dese öbür gün boşanalım der.

Benim aklım almıyor, sevgilim dediğim biri çıkıp senin çocuğun kocaman ben nasıl onu insan içine çıkarırım dese o an soğurum nefret ederim millet çocuğuna laf söyletiyor üstüne çok seviyor ölüyor bitiyor. Sizi geçtim de oğlunuzun istenmemesi de mi size hiç koymuyor?

Seni çok seviyor ama anneanneyi tercih ediyor 😭

Çocuk beni seviyor seviyor. Ben de onu seviyorum. Hep birlikte yaşıyoruz. Açıklama yapıyorum anlamıyor musunuz ? 3 yıl sonra evlilik düşünüyordum. Yani çocuk 13 yaşındayken. Şu an yanımda çocuk kimseye vermedim. Sadece 3 yıl sonra kararını kendin verirsin oğlum dedim

Çocuk beni seviyor seviyor. Ben de onu seviyorum. Hep birlikte yaşıyoruz. Açıklama yapıyorum anlamıyor musunuz ? 3 yıl sonra evlilik düşünüyordum. Yani çocuk 13 yaşındayken. Şu an yanımda çocuk kimseye vermedim. Sadece 3 yıl sonra kararını kendin verirsin oğlum dedim
Sevgilin çocuğun var diye evlenmek istemiyor her defasında kabul etmişsin annelik duygun daha mı ağır bastı şimdi

Sizin gibi kendi evim olmadı hanımefendi yıllardır annemlerle yaşıyorum, çocuğumla özel bir alanım olmadı. Geniş bir aileyiz biz. Anne, teyze, dayı, çocuk, ben. Anlatabiliyo muyum siz mi anlamak istemiyorsunuz ? Ben ayrı evde yaşayıp çocuğu ayrı eve annemin üstüne atmadım. HEPİMİZ AYNI EVDE YAŞIYORUZ
Aynı evdeyseniz neden evlendikten sonra da aynı evde yaşamayı planlamıyorsunuz çocuğunuzla?

Siz bile aynı evde yaşamıyorsunuz oğlunuzla, elin herifiyle gezme tozma dışında nerede görüştüler? Sokakta avm de sinemada yemekte kısıtlı zamanda kim kimi tanıyabilir, önemli olan aynı evde yaşayabilmek. Siz hiç mi sevgi görmediniz sevilmediniz? Bu adam sizle takılmış eğlenmiş ihtiyaç gidermiş, bunlar sevgi değil. Hayat arkadaşı eş dediğin dağları delmeli. Sen ben değil biz demeli. Daha kendi ailesinden koruyamıyor kollayamıyor, lafa söze boyun eğiyor. Kim bilir ne laflar ne hakaretler ediliyor arkanızdan ve bu ezik de haklısınız deyip susup pusuyor. Yazık o çöp olmuş 3 senenize. Gençsiniz, daha güzel daha sağlam ilişkileriniz olur. Arkanızda kapı gibi duracak gerçekten seven biri mutlaka çıkar. Bu haysiyetsiz korkağa mı bel bağlayacaksınız? Yarın evlenelim dese öbür gün boşanalım der.

Benim aklım almıyor, sevgilim dediğim biri çıkıp senin çocuğun kocaman ben nasıl onu insan içine çıkarırım dese o an soğurum nefret ederim millet çocuğuna laf söyletiyor üstüne çok seviyor ölüyor bitiyor. Sizi geçtim de oğlunuzun istenmemesi de mi size hiç koymuyor?
Oğlumla aynı evde yaşıyorum. Oğlum yanımda. Dışarı çıkarken onu da götürüp onu da gezdiriyordum. Farkındaysanız çocuğu bırakıp ben gezmiyorum. Değer veriyorum, yalnız kalmasın istiyorum. Onu da hayatıma dahil ediyorum.

3 yıl sonra yetişkin mi olacak evladınız?

Aynı evdeyseniz neden evlendikten sonra da aynı evde yaşamayı planlamıyorsunuz çocuğunuzla?
Ben size oğlumu anneme vereceğim demedim. NEREDE YAŞAMAK İSTERSE ORADA YAŞAR DEDİM. Bana gelirse başımın üstünde yeri var, anneannesiyle kalmak isterse kelepçe takamam çocuğa. Zorla evde de tutamam. 13 yaşında çocuktan bahsediyoruz. Kendi seçimine saygı duyuyorum dedim. Sokağa atıcam demedim

Seni çok seviyor ama anneanneyi tercih ediyor 😭
Evet çünkü ben odasını ayırdım yanımda yatırmadım annem gizli gizli yanına aldı uyuttu, yemekte bu var bunu yiyeceksin başka yemek yok dedim annem gizli gizli abur cubur verdi, bu hafta çok para harcadın limitin doldu dedim anneannesi cebine para sıkıştırdı. Tabiki annemle kalmak isteyecek

Back
X