• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim gitmeli mi?

Iyi de baktı olmuyor edirneye dönüp orada büro açamaz mı? sanki bir karar verince ebediyete kadar onun pesinde gitmek mecburiyetinde.

Bir değişik adam bir değişik iliski.. yorulan sizsiniz, allah enerjinizi arttırsn ne diyim.

Evet biz de öyle konuşuyoruz bir dene burda diyorum olmadı dönme imkanın hep var diyorum... En kötü burada hiç tutturamazsa ben Çerkezköy'deki şirketlerden birine geçerim ortak bir yerde otururuz sen de memleketindeki bürona gidersin dedim. Ama hala hep "ya başarısız olursam" konuşması :(

İstanbul'da da açabilir ama hemen stajı biter bitmez açamıyor çok riskli olur diye. Bir iki yıl geçirmesi lazım burada açması için. Bunu konuşuyoruz tabii ama yine de mutsuz. "Burda büro açıp tutturamazsam ne olacak o saatten sonra beni kimse işe de almaz" şeklinde endişeli sürekli.

Çünkü çok seviyorum...
Seninle gerçekten ciddi düşünüyorsa senin yanında olmayı içten seçmiştir zaten. Ama kafasındaki soru işaretleri onu tedirgin ve gergin yapıyor gibi. Ne önereceğimi bilemedim. Aynı durumu benim arkadaşım yaşadı, sonuçta çocuk memleketini seçti ve ayrıldılar, memleketinden de bir öğretmen hanım alıp oturdu, çocuk da yaptı oh mis.

Burada gerçekten iş imkanı zor mu yoksa kendisi mi abartıyor?

Sizin orda çalışma imkanınız niye hiç yok, mesleğiniz nedir?

Tabiki iş imkanı var.
Şirketlere gir diyorum -> şirket avukatlığı istemiyorum diyor
Başka iyi bürolara bakalım diyorum -> evet ama köpek gibi çalıştıracaklar diyor, yeni ortam yeni iş çok zor diyor hem kötü çıkabilir diyor
Bi kaç yıl başka bürolarda çevre edin burada büro açalım sonra diyorum -> ya büro batarsa o saatten sonra kimse işe de almaz beni diyor

Her seçeneğe olumsuzluk yani.

Ben sistem analistiyim. Almanya ile çalışarak proje yönetiyorum şuan.

Bu kadar istiyorsa Edirne de açsın bürosunu. madem evleneceksiniz çok seviyorsunuz evlenene kadar 2 yıl daha var. İki yılda orda işini ciddi şekilde kurarsa sende çok seviyorsan gidersin yanına. Ama dediği gibi 2 yılda "zengin" olamadığını görürse istanbula da gelebilir gayet bir sebebi kalmaz orası için hevesini almış olur.

Evet biz de öyle konuşuyoruz bir dene burda diyorum olmadı dönme imkanın hep var diyorum... En kötü burada hiç tutturamazsa ben Çerkezköy'deki şirketlerden birine geçerim ortak bir yerde otururuz sen de memleketindeki bürona gidersin dedim. Ama hala hep "ya başarısız olursam" konuşması :KK43:

Mıymıy bir adam.. sizin modunuzu niye düşürüyor ben anlamadm. böyle psikolojik baski yapip memleketine mi götürtmeye uğraşıyor sizi anlamadm.

Ve eminim ki ilk aksilikte de sizi suclayacak. büyük bir tartışmada bu istanbulda kalmayı önünüze çıkaracak...

Diyorum ya allah size yardım etsin

Cok zor bir durum. Benim eski erkek arkadaşım da eczaciydi ben de eczaciyim.Ikimiz de kendi memleketimizde eczane acmak istiyorduk bu problemi cok uzun bir sure yasadik baska bir sebepten iliskimiz bitti. Sevdigi icin insan her yere gider evet ama diger yandan da ömür boyu o isi yapacaksıniz ve yıllarca verdiğiniz bir emek var.Ikinizde de fedakarlik yapiyorum, kendi isimden vazgeciyorum algisi oluşmayacak bir yerde yaşayın.

Öyle bir yer yok malesef :( İstanbul avukatlığın yapılabileceği en iyi yerlerden o sadece kafayı memleketine takmış. Zora gelmek pek istemiyor burada kendini zorlaması lazım ya...

O memleketinde büro açınca bir anda tüm işleri alacağını zengin olacağını düşünüyor kafasında öyle kurmuş. O yüzden onun için memleketinde büro açmak olmuyorsa diğer yerler hep aynı.
demek ki herkes onu bekliyor :)

Seninle gerçekten ciddi düşünüyorsa senin yanında olmayı içten seçmiştir zaten. Ama kafasındaki soru işaretleri onu tedirgin ve gergin yapıyor gibi. Ne önereceğimi bilemedim. Aynı durumu benim arkadaşım yaşadı, sonuçta çocuk memleketini seçti ve ayrıldılar, memleketinden de bir öğretmen hanım alıp oturdu, çocuk da yaptı oh mis.

Gerçekten mi?
Çok üzüldüm şuan :(

Bu kadar istiyorsa Edirne de açsın bürosunu. madem evleneceksiniz çok seviyorsunuz evlenene kadar 2 yıl daha var. İki yılda orda işini ciddi şekilde kurarsa sende çok seviyorsan gidersin yanına. Ama dediği gibi 2 yılda "zengin" olamadığını görürse istanbula da gelebilir gayet bir sebebi kalmaz orası için hevesini almış olur.

Ben yanına gidince mesleğimi tamamen bırakmam gerekiyor ama (orada mesleğimi yapabileceğim hiç iş yok)
2 yıl sonra istanbula gelip hayatta başkasının yanında çalışmaz iş de bulamaz bence

Öyle bir yer yok malesef :KK43: İstanbul avukatlığın yapılabileceği en iyi yerlerden o sadece kafayı memleketine takmış. Zora gelmek pek istemiyor burada kendini zorlaması lazım ya...
Memlekette daha cok kazanirim diye düşünüyordur.Bir de istanbul pahalı bir şehir büyük bir şehir o belli bir müşteri kazanana kadar baya zaman geçmesi lazim memlekette en azindan cevresi vardır.Onu da anlayabiliyorum sizin mesleginiz ne gitme şansınız neden yok

Ben yanına gidince mesleğimi tamamen bırakmam gerekiyor ama (orada mesleğimi yapabileceğim hiç iş yok)
2 yıl sonra istanbula gelip hayatta başkasının yanında çalışmaz iş de bulamaz bence
neden iş bulamasın diyellim ki cidden kötü geçti düşündüğü gibi olmadı ömür boyu çalışmayacak mı bu adam ? Ayrıca 2 yıl sonra cidden hayatını birleştirmeyi düşündüğünden emin olursan gidebilirsin. Yani senin sevgilin konusunda benim şüphelerim var davranışlarından dolayı yeterince güven verir mi bilemem. Ama insan gerçekten aşıksa ve karşısındaki mantığına ve kalbine uygunsa mutluluğu kaçırmamak için her şeyi yapar en azından ben öyle yapardım.

Memlekette daha cok kazanirim diye düşünüyordur.Bir de istanbul pahalı bir şehir büyük bir şehir o belli bir müşteri kazanana kadar baya zaman geçmesi lazim memlekette en azindan cevresi vardır.Onu da anlayabiliyorum sizin mesleginiz ne gitme şansınız neden yok

Ama orada çevresinden gelebilecek davaları burda da alabiliyor.
Ben sistem analistiyim yazılımcıyım

Gerçekten mi?
Çok üzüldüm şuan :KK43:
Üzülmen için söylememiştim :110: İstanbulda kalmayı seçtiyse demek ki değerlisin gözünde. Ama sürekli başına kakacaksa bu iş olmaz, mutlu olamazsınız. En azından denesin, en kötüsü memleketine döner dediğin gibi orta yolda buluşursunuz. Önemli olan gerçekten istemek...

Ben istanbuldan kacmak icin careler ariyorum valla☺Is imkanin neden olmasin ki aradin mi arastirma yaptin mi hic?eger dogu degilse ben riskleri goze alip giderdim inan istanbulda yasayamiyorum artik

İki haftada bir ayrılma noktasına geliyorsunuz, birbirinizi yıpratıyorsunuz, mutsuz ediyorsunuz. Ayrılıp bir kerede bitirmektense devamlı acı çektiriyorsunuz kendinize de birbirinize de.

İlişkinizin sorunu belli. Eğer hala buna çözüm bulamıyorsanız, ki sevgilinizin kalma kararı da çözüm olmamış, artık ikiniz de ciddi olarak bitirmeyi düşünün. Oturun son kez konuşun, eğer sevgiliniz verdiği kararı kabullenemiyorsa zaten uzatmaları oynuyorsunuzdur. Dediğiniz kadar mutsuzsa uzun süre kalamaz buralarda, sonunda sizden alır hıncını.

Kartlarınızı açık açık koyun masaya. Burada yaptığınız Çerkezköy teklifini sunun mesela, orta yoldur bu. İkiniz de kalmış, ikiniz de gitmiş olursunuz.

Ben inceldiği yerden kopsun'cuyum.. Bence destek olun ve gitsin siz evlensenizde o fikir içinde hep uhte kalıcak. Destek olun ve gitsin zaman herşeyi gösterir bence..

gitsin bence.

yeterince seviyor gibi gelmedi bana. direkt sorsan hayır gitmesin tabi ki derim, et tırnaktan ayrılır mı? kalıcı gidecek sonuçta sen de gidemeyeceksin oraya. ama böyle senin için bir seçim yapıp sonra bunu sürekli sana yansıtıp seni üzmesi çok çocukça. içten içe kinleniyor sanki sana yaptığı fedakarlıktan dolayı bu da kötü olur. hiçbir kadın bir çocukla uğraşmayı hak etmiyor, daha çok fırın ekmek yemesi lazım. büyüyeceği de meçhul.

Öyle veya böyle ayrilacaksiniz zaten

Oo tam örnekleri bol bir konu.
Arkadaşım şimdi senin sevgini kalbini bilemem ben doğruya doğru gerçek tecrübe edilip görülmüş örnekler vericem.
1-Annemin amca kizi evlendi ayni senin gibi durumu vardi esi memlekette isimi yaparim dedi ama kizin meslegi oraya uygun değildi öyle böyle derken 15 senlik evlililer tahminim ama gelde kadina sor. Kaç kere boşanma olcakti aileler karıştı kendisi anlatıyor zaten.
Eşinin ailesi dusman olmuş oglumuzun başını yaktin vs diye konu gider.
2- Arkadaşımın ablasi. Esinin memeleketi uzak dedi is bulamam dedi istemedi cocuk ben gelecem dedi is kurdu mis gibi yaşa işte demi ama yok evlenince her sey ters döndü adam ben alisamadim yapamiyom diye her gun kadının basina kakmis. Ailem uzakta benim diye getirmiş annesini kardesini bir evin içine. Diye uzar gider konu.
3-Benim yengemin kızı. Burda cok iyi isi vardi birakmak istemedi bir daha bulamam dedi eside 3 saat uzaklikta bir sehirde. Kiz istemedi 6 yildir sevgili olmalarina rağmen cocuk birakmadi geldi buraya dukkan açtı. Cok mutlu gozukuyorlardi ama işte adam sonra tutturmus benim burda cevrem yok isler yurumuyo sen iyi kazaniyon benim isler batti cevrem orda kaldi diye her gun başa kakmalar kavga kıyamet.
Kisaca soyliyim bizzat gordugum o kadar örnek varki.
Ben şunu öğrendim kimseye karismicaksin.
Benim babam bile banaa asla karismaz. Asla benim kararima karşı çıkmaz.
Hep der babam ben seni sadece uyaririm dogruyu soylerim der ama gerisi sana kalmış. Niye ilerde sen dedin diue yaptim sen demeseydin daha iyi baska sey yapcaktim senin yüzünden laflarini duymamak icin der.
Bende derim baba sen benim babamsin hic olur mu diye. Yoo kizim der insan evladi oyle degil der.
Ve dogru soyluyor bunu anladım.
Ben mesela sozlume asla karışmam. En ufak gitcegi yere bile karismam. Niye ertesi gun senin yüzünden lafini duymamak için.
Karar senin. Tabi iyi de olabilir her sey ama nereye kadar ben hic gormedim.

Back
X