• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim gitmeli mi?

neden burada dediginiz yerde büro acma ihtimali iyi gozukmuyor? yani is sartlarindan hangi taraf kime digerine gore olumluysa o fedakarlk yapacak.

İyi akşamlar hanımlar,

Galiba bu sefer gerçekten ciddi bir problemim var ve yardımlarınıza çok ihtiyacım var.

Sevgilimle 11 aydır beraberiz. O stajyer avukatken başladı ilişkimiz, başlarda hep istanbulda kalacağını söylüyordu. Sonrasında memleketine temelli dönüp büro açma isteğini dillendirmeye başladı. Oturup konuştuğumuzda ikimiz de o giderse bu ilişkinin çok büyük ihtimalle biteceğini söyledik (benim onun memleketinde mesleğimi yapabileceğim hiç bir yer yok - o da memleketine büro açmaya dönerse buraya geri dönme şansı yok). İlkten 5.ayımızda gitmeye karar verdiğini söyledi ve ayrıldık ancak sonrasında bensiz yapamayacağını söyledi kalacağını söyledi ve barıştık.

Şimdi stajyerliği bitti ve ruhsat almak üzere yani o büro hayalinden gerçekten vazgeçmek üzere olduğu noktadayız. Ama 2 aydır mutsuz, bana bir iki günde bir iş ile ilgili dert yanıyor. Bura ile ilgili çok olumsuz, uğraşıcam çabalıycam ama burada ihtimaller iyi gözülmüyor pek diyor. Bir kaç arkadaşı büro açmış onları anlatıyor üzülerek. O zaman git diyorum ayrılmak istemediğini devam etmek istediğini söylüyor. Kalmaya karar verdi ama sanki istemediği halde zorla kalıyormuş gibi tepkiler alıyorum ve çok üzülüyorum. Böyle ilişkimizde de tam mutlu olamıyoruz. Sürekli birbirimize "sende bir şey mi var garip geliyosun" temalı mesaj atmaya başladık.

Ne yapmalıyım ben bu durumu nasıl yönetebilirim?
Doğru olan nedir?

bence erkek arkadaşınız çok ciddi bir hata yapmak üzere
bence de küçük denizde büyük balık olmak, büyük denizde küçük balık olmaktan iyidir
ayrıca sizin sevgiliniz büyük denizde mutsuz
bence siz de hatalısınız gideceksen ayrılalım diyerek
resmen geleceğine müdahale etmiş oluyorsunuz
3 ay sonra ayrılırsanız ikiniz için de büyük pişmanlık olur
bence ona ayrılalım demek yerine tamam git böyle deneyelim demeliydiniz
elbet bir çözüm yolu bulunurdu sevginiz gerçekse

bence erkek arkadaşınız çok ciddi bir hata yapmak üzere
bence de küçük denizde büyük balık olmak, büyük denizde küçük balık olmaktan iyidir
ayrıca sizin sevgiliniz büyük denizde mutsuz
bence siz de hatalısınız gideceksen ayrılalım diyerek
resmen geleceğine müdahale etmiş oluyorsunuz
3 ay sonra ayrılırsanız ikiniz için de büyük pişmanlık olur
bence ona ayrılalım demek yerine tamam git böyle deneyelim demeliydiniz
elbet bir çözüm yolu bulunurdu sevginiz gerçekse

Ben direkt ayrılırız demedim, beraber konuştuğumuzda bu karara varıyoruz. İleride çok düşük ihtimalle bir araya gelebiliyoruz ya benim çalışabileceğim mesleğimi yapabileceğim bir yer açılacak onun memleketinde ya da o buraya bürosunu taşıyacak falan... Bu küçük ihtimaller gerçekleşir mi acaba bir gün diyerek ilişki motivasyonumuzu nasıl koruyacağız?

İyi akşamlar hanımlar,

Galiba bu sefer gerçekten ciddi bir problemim var ve yardımlarınıza çok ihtiyacım var.

Sevgilimle 11 aydır beraberiz. O stajyer avukatken başladı ilişkimiz, başlarda hep istanbulda kalacağını söylüyordu. Sonrasında memleketine temelli dönüp büro açma isteğini dillendirmeye başladı. Oturup konuştuğumuzda ikimiz de o giderse bu ilişkinin çok büyük ihtimalle biteceğini söyledik (benim onun memleketinde mesleğimi yapabileceğim hiç bir yer yok - o da memleketine büro açmaya dönerse buraya geri dönme şansı yok). İlkten 5.ayımızda gitmeye karar verdiğini söyledi ve ayrıldık ancak sonrasında bensiz yapamayacağını söyledi kalacağını söyledi ve barıştık.

Şimdi stajyerliği bitti ve ruhsat almak üzere yani o büro hayalinden gerçekten vazgeçmek üzere olduğu noktadayız. Ama 2 aydır mutsuz, bana bir iki günde bir iş ile ilgili dert yanıyor. Bura ile ilgili çok olumsuz, uğraşıcam çabalıycam ama burada ihtimaller iyi gözülmüyor pek diyor. Bir kaç arkadaşı büro açmış onları anlatıyor üzülerek. O zaman git diyorum ayrılmak istemediğini devam etmek istediğini söylüyor. Kalmaya karar verdi ama sanki istemediği halde zorla kalıyormuş gibi tepkiler alıyorum ve çok üzülüyorum. Böyle ilişkimizde de tam mutlu olamıyoruz. Sürekli birbirimize "sende bir şey mi var garip geliyosun" temalı mesaj atmaya başladık.

Ne yapmalıyım ben bu durumu nasıl yönetebilirim?
Doğru olan nedir?
Bu iş olmayacak gibi

Ben istanbuldan kacmak icin careler ariyorum valla☺Is imkanin neden olmasin ki aradin mi arastirma yaptin mi hic?eger dogu degilse ben riskleri goze alip giderdim inan istanbulda yasayamiyorum artik
Konu sahibi yazılımcıymış bilişim sektöründe işlerin büyük kısmı hatta hemen hemen hepsi istanbulda. benim kardeşimde bilişim sektöründe biz de mecburen istanbula geldik çünkü diğer şehirlerde bilişim sektöründe iş yok maalesef.

Konu sahibi yazılımcıymış bilişim sektöründe işlerin büyük kısmı hatta hemen hemen hepsi istanbulda. benim kardeşimde bilişim sektöründe biz de mecburen istanbula geldik çünkü diğer şehirlerde bilişim sektöründe iş yok maalesef.
Uzaktan çalışan yazılımcılarda var aslında ama tabi tercih meselesi tabi ki.

Ama orada çevresinden gelebilecek davaları burda da alabiliyor.
Ben sistem analistiyim yazılımcıyım
Bencede gitmeyin siz zira giderseniz yazılım alanında iş bulamazsınız bilişim sektöründe işlerin büyük çoğunluğu istanbulda.

Back
X