sevgilim mi düşmanım mı?

Ben size kendimden örnek vereyim. Ben doktora yapmış makina mühendisiyim eşim de avukat. Ve ikinci üniversite olarak Hukuk Fakültesini de kazandım okudum. Ne yaparsam yapayım eşimin gözünde yetersiz bir konumdayim. Kamuda çalışıyorum iyi bir pozisyonda isim bazen is ile ilgili şeyler anlatirken sen yapamazsın, yanlış yaparsın birine danis vs vs. Bu o kadar iğrenç birsey ki başlarda ciddi ciddi kendimi yetersiz hissetmeye başlamıştı m. Şimdilerde umursamiyorum ama gerçekten hayatıma destek bana destek bir eşim olsun isterdim. O kadar yorucu ve zor ki benden sana tavsiye uzaklaş.

Ona göre hiç bir işte başarılı değilim.
Ders çalışsam "100 alıcaksın ya çalış" diyo mesela.
Yemek yaptım desem "senin yaptığın yemeği ben biliyorum" der.
İş başvurusunda bulundum, maaşı pozisyonu çok büyük fırsat benim için "sen o işi kıvıramazsın, heveslenme" diyor mesela.
Bugün çok yoruldum desem ne yaptın ki benim yaptıklarımın yanında der. der de der

Şu kısmı sesli olarak kendinize okuyun. Hayat çok zor bir yer zaten, kendinize destek olan biri yerine neden bu enerji çekici ve özgüvensiz adamla birliktesiniz?

Benim de ilişkim var, sevgilim yemek yaptım desem “ellerine sağlık bitanem çok güzel gözüküyor “ der, ders çalışsam “ çalış tabi hayatım sıkılınca ara vermek için ara da bi kahve içelim” der, iş başvurusunda bulunduğumda “ senin için hayırlısıysa olsun” der, bakın bunlar makul olan cümleler çünkü. Böyle davranan bir sevgilim olsa 3 gün dahi sevgili kalmazdım

Ben de farkındayım yürümeyecek ancak ona da bunları size yazdığım şekilde söylemek istiyorum. Bunu anlatmamın bir yolu yok mu? içim de kalsın istemiyorum. Aslında ona da üzülüyorum çünkü sanırım sebebi babası. bana yaptıklarının aynısını senelerdir babasından görüyor. O ezikliğinin hırsını benden çıkarıyor galiba.
Bize anlattığında bir hakaret, küçümseme, abartma yok ki. Aynen bu şekilde anlat. Adam çok pis enerji sömürücü, size bu cümleleri sarfettiğinde hiç tepki vermemeniz tuhaf. Ben hayatta duramam, anında pis bi kavga çıkarırdım, başlıkta dediğiniz gibi, dost musun, düşman mısın beni sürekli dibe çekmeye çalışıyorsun minvalinde bir tartışma.

Bize anlattığında bir hakaret, küçümseme, abartma yok ki. Aynen bu şekilde anlat. Adam çok pis enerji sömürücü, size bu cümleleri sarfettiğinde hiç tepki vermemeniz tuhaf. Ben hayatta duramam, anında pis bi kavga çıkarırdım, başlıkta dediğiniz gibi, dost musun, düşman mısın beni sürekli dibe çekmeye çalışıyorsun minvalinde bir tartışma.
ya aslında o an tepki veremiyorum çünkü benim için de çok ağır bir şey. mesela geçenlerde o iş görüşmesiyle ilgili görüşme yaptığım kişinin "gerekirse senden görüş alınması gerekecek" gibi bir sözünü buna ilettim. çok sesli bir şekilde kahkaha attı. neden güldün ne oldu dediğimde " yok bir şey ya bir anda bu tempoya nasıl uyum sağlayacskın evde oturuyordun, bir anda önemli bir pozisyon yorar seni" falan gibi bir şeyler geveledi. ama ben o kahkahanın sebebinin beni ezmek olduğunu biliyorum, hissettim yani. şimdi bu hissi ona söylesem sen nasıl böyle düşünürsün der. yani bazı şeyler sadece benim hissim olarak kalıyor.

onun dışında bir sürü insan yorumlamış. herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
benim hayatımda bu güne kadar benim sırtımdan yük alan kimse olmadı. evimin musluğunu da ben tamir ettim, arabamın aküsünü de ben değiştirdim. bu adam hayatımdaki yükleri omuzlarımdan alınca şaşırdım, sevimdim, bu güzel bir şey sandım. değilmiş. destek olması yüklerimi almasından daha önemliymiş. bunları söyleyecek yer arıyorum. öylece çekip gitmek istemiyorum. ilk fırsatta bitireceğim. kendimle hesaplaştım sayenizde, sevgiler :)

Ben size kendimden örnek vereyim. Ben doktora yapmış makina mühendisiyim eşim de avukat. Ve ikinci üniversite olarak Hukuk Fakültesini de kazandım okudum. Ne yaparsam yapayım eşimin gözünde yetersiz bir konumdayim. Kamuda çalışıyorum iyi bir pozisyonda isim bazen is ile ilgili şeyler anlatirken sen yapamazsın, yanlış yaparsın birine danis vs vs. Bu o kadar iğrenç birsey ki başlarda ciddi ciddi kendimi yetersiz hissetmeye başlamıştı m. Şimdilerde umursamiyorum ama gerçekten hayatıma destek bana destek bir eşim olsun isterdim. O kadar yorucu ve zor ki benden sana tavsiye uzaklaş.
ahh ahh neler başarmışsınız oysa. çok benzer şeyler yaşıyoruz. üstelik siz evliymişsiniz. seviyorsunuz heralde dayanabildiğinize göre. ben de çok seviyordum ama şuan beni kendinden adım adım soğuttuğunu hissediyorum. artık bana bir başarısını anlattığında (saatlerce anlatır zaten, gözüme soka soka) ben de mutlu olamıyorum. batıyor bana da. eskiden ondan çok sevinirdim ne hale getirdi beni.

Kızlar merhaba,
Benim problemim erkek arkadaşım. Kendisiyle 8 aydır birlikteyiz. Tanıştıktan 2 ay sonra ben İngiltere'ye gitmek zorunda kaldım, 4 ay kaldım. Döndüm şimdi de o yurtdışına çıktı çalışmak için. Kısacası birlikte sadece 2 ay geçirebildik. Küs barış geçen bir 8 ay aslında. Benim ilk ciddi ilişkim diyebilirim. O yüzden çok tecrübesizim. Her ilişki mi böyle yürüyor, abartıyor muyum acaba diye sizlere sormak istedim.
Kendisiyle ilk tanıştığımızda çok iyi bir insan olduğunu düşündüm. Her şeyime koştururdu, beni geçtim arkadaşlarımın bile başı sıkışsa ilk o yardım ederdi. Biraz sever kilit adam rollerini (en azından artık böyle düşünmeye başladım). İlişkimiz başladı çok kıskanç olduğunu görmeye başladım. Zaten o sırada da yurtdışına çıktım. İdare etmeye çalıştım hep onu , hala da öyle. Ama şu sıralar bambaşka bir boyuttayız. Ona göre hiç bir işte başarılı değilim.
Ders çalışsam "100 alıcaksın ya çalış" diyo mesela.
Yemek yaptım desem "senin yaptığın yemeği ben biliyorum" der.
İş başvurusunda bulundum, maaşı pozisyonu çok büyük fırsat benim için "sen o işi kıvıramazsın, heveslenme" diyor mesela.
Bugün çok yoruldum desem ne yaptın ki benim yaptıklarımın yanında der. der de der yani. ilk tanıdığımda bu adam dünyanın en yardımsever adamıydı her an yanımda destekti bana. Şuan tam tersi. Şöyle düşünmeye başladım demek ki benim düşmemden hoşlanıyor bu adam. ben düşünce o elimden tutucak evet çünkü kahraman olucak. Ne sevincimi ne üzüntümü paylaşamaz duruma geldim. Hep o anlatıyor ben dinliyorum. Bitirdiğim de oldu başka sebeplerden mutlu günlerimiz aklıma geliyor tekrar şans veriyorum. Dönmesine de 2 ay kaldı. Yanımda nasıl olucak onu da görmek istiyorum galiba(kendime bile itiraf edemediklerimi yazdım gibi oldu :).
Bunları ona söylesem bağırır çağırır bugüne kadar yaptıkları iyilikleri yüzüme vurur gibi geliyor. Anlatamam zaten anlamaz. Başka nasıl açıklayabilirim kendimi bi yol gösterin bana lütfen
Valla bende yarisini okudum hiiic vakit harcama,kendine güveni olmayan biri hele ki eşi olacak kişiye davranış şekli hiç hoş değil. Resmen sizi torpuluyor.

Bu adam size duygusal siddet uyguluyor ve manipulasyonla kontrol altinda tutmaya calisiyor. Bu tarz bir insana neden ayrilmak istediginiz konusunda aciklama yapmaya, onu ikna etmeye calismayin. %100 hakli olsaniz bile o bir suru psikolojik oyunlarla konuyu evirir cevirir, sonunda kendinizi ondan ozur dilerken falan bulursunuz. Yanlis dusunuyorsun, yanlis hissediyorsun, hayal goruyorsun, kafanda kuruyorsun vs vs vs en sevdikleri yontemlerdir. Etki alanindan cikin, uzaklasin, sizi yonlendirmesine izin vermeyin. Arkadaslarinizla, ailenizle iliskilerinizi guclu tutun. Destege ihtiyaciniz oldugu zaman buraya, bize yazin. Cok cok sevgiler!

boyle insana aciklama yapmak gel beni birdaha kandir demek oluyor.
eximden biliyorum. narsist manipulatif bir asagiliktir kendisi. ozelini anlatma. aciklama da yapma direk topukla bence..

ya canımsınız. hepinize tek tek teşekkür ederim. ben de anlatsam da anlamayacağını biliyorum ama en azından bi kere de olsa bu olayı söyleyip öyle gidicem hayatından. bu yüzden bitmese bile aklının bir köşesinde kalsın.

neden ayrilmadiginizi anlamadim,
zorlama iliskilerin sonu bu,
farkli ulkelerde, daha ancak iki aylik bir iliski nasil yasanabilir ki?

hani yillardir birlikte olursun, yurtdisina gitti diye iliskini bitirmezsin tamam da,
zaten daha bir sey yasanmamis, en guzeli konusarak bitirmenizmis bence.
O da olmayinca bir taraf sacmalamaya baslamis iste, gecmis olsun.

Bi de bence bu adam senin guzel, akilli, basarili oldugunu dusunuyor, biliyor icten ice ama o bilincalti ve sorunlu zihniyeti bu sekilde yansitmalar yaparak seni yerden yere vurmasina sebep oluyor.. Cok tehlikeli ve sıkıntılı bi durum.. Boyle biriyle devam ettiginde bi sure sonra ozguvenin eksilere inmeye başlayacak, kendini hep yanlis yapiyor gibi hissedeceksin, "yine elestirecek" tedirginliginden her isinde elin ayagina dolanacak ve yavas yavas kendini ve kisiligini kaybettiğin icin cok mutsuz olacaksin, Allah korusun..
Bir cok konuda oldugu gibi bunda da cok guzel ve cok isabetli yarumlar yapmişsiniz. Tam on ikiden vuruyorsunuz yorumlarinizda ne eksik ne fazla olmus.
Konu sahibi arkadaş içinde zaten herkes bir an önce bitirmesini soylemis bende kesinlikle ayni fikirdeyim bir kismini yaşayan biri olarak. En kisa zananda noktalayin lütfen kendi iyiliginiz için..

Bir cok konuda oldugu gibi bunda da cok guzel ve cok isabetli yarumlar yapmişsiniz. Tam on ikiden vuruyorsunuz yorumlarinizda ne eksik ne fazla olmus.
Konu sahibi arkadaş içinde zaten herkes bir an önce bitirmesini soylemis bende kesinlikle ayni fikirdeyim bir kismini yaşayan biri olarak. En kisa zananda noktalayin lütfen kendi iyiliginiz için..
Tesekkur ediyorum guzel cumleleriniz icin, aklin yolu bir aslinda, bi çoğumuz ayni seyleri dusunuyoruz.. InsaAllah bi faydamiz dokunsun, temennimiz o..

Back
X