sevgilim :S

rose3434

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
574
13
68
meraba arkadaşlar bu aralar çok konu açıp kafanızı şişiriyorum affolaa :17:

yanlış düşünüyorda olabilirim para konularından nefret ederim de anlatıp fikrinizi almak istedim :44:

önce durumu anlatayım sonra kafamı karıştıran soruyu sorayım.
sevgilimle üniversitede tanıştık yaklaşık 1 buçuk yıllık ilişkimiz var. Allah nasip ederse ciddi düşünüyoruz. ikimizde 22 yaşında öğrenciyiz hala.

annesi sürekli evin bişeyini değiştiriyo tanıdığımdan beri :S mutfağın sıfırdan yaptırdılar misafir yatak odası yenilendi filan. gereksiz boş masraflarada başladı televisyon ünitesini yeniletcekmiş eski olmadığı halde sevgilimde gereksiz buldu bunu.

sevgilim evinden okuyo kredi alıyo babasından kuruş para almıyo babasıda hiç sormuyo zaten ihtiyacın varmı falan filan diye :44: herneyse sevgilim yaz tatilinde 1 aylık iş buldu çalışıyo.

aylar önce altın yapmayı düşünüyorum demişti bu maaşı için.
annesine demiş maaşı napayım diye annesi demiş olduğu gibi babana ver :44: [yine eve bişey aldırcaktır kesin] kendi oğlu için para biriktirmiyo oğlunun da biriktirmesine izin vermiyo :44::44:

babasından normalde kuruş para almıyo ailesinin durumu kötü değil zenginde değiller babasına vermesine ne gerek var .s yani ailesine vermesini gerektiren bi durum yok koysun köşeye ilerde evlenirken lazım olur

kötü gaddar mı düşünüyorum paragöz mü düşünüyorum olması gereken bu :44::44: beni yanlış anlar diye ona bi yorum yapmadım bu para konusunda :44:
yanlış düşünüyorsam afola yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden

Son düzenleme:
Alacağı para için annesine soran adam için evlilik yolu uzundur zaten. E ailesi de bilmiyorsa seni, verdiği tepki gayet normal bence. Para almasa bile yiyor içiyor evinde. Bence sen müdahil olma aile arasına ki daha çok başındasınız yolun çocuğa birşey söyleyip arada bıraktırma.

Kadın evi sıfırdan değiştirdiğine göre pekte oğlunun parasına ihtiyacı yok gibi görünüyor..

Son düzenleme:
Sen evlilik işini hiç karıştırma de ki paranı biriktir ileride belki bir şey almak istersin belki lazım olur şimdiden biriktir kenarda dursun de:D
Nasılsa evlenirseniz o para düğüne gider :)) Annesinin ağzına laf olmasın diye diyorum ;)

Alacağı para için annesine soran adam için evlilik yolu uzundur zaten. E ailesi de bilmiyorsa seni, verdiği tepki gayet normal bence. Para almasa bile yiyor içiyor evinde. Bence sen müdahil olma aile arasına ki daha çok başındasınız yolun çocuğa birşey söyleyip arada bıraktırma.

yok zaten bişey demem şöyle yap diye..
beni ailesi hep biliyoki :S annesiyle tanıştım bile... kadın kendi biriktirmiyo para oğlunun da kafasını karıştırıyo:20:
ondaki bu kafayla biz zor evleniriz zaten... 10 yıla evleniriz artık diyo kendiside.. söz dinlemiyo ki okuduğu bölümdede hayır yok gözüyle bakılıyo zaten
olmadı anneme bilezik de yapabilirim gerekirse bozdurur diyo :S yine annesi.... :47:

Kadın evi sıfırdan değiştirdiğine göre pekte oğlunun parasına ihtiyacı yok gibi görünüyor..

yok tabikide ihityacı filan bi odayı yeniliyo 2 3 ay taksitle biriyo sonra başka masraf öyle öyle yeniliyo işte...

Bence biriktirmesini soyle. Aklina gir. Alttan alttan işle. Ogrensin para biriktirmeyi. Madem ciddisiniz...

Sen evlilik işini hiç karıştırma de ki paranı biriktir ileride belki bir şey almak istersin belki lazım olur şimdiden biriktir kenarda dursun de:D
Nasılsa evlenirseniz o para düğüne gider :)) Annesinin ağzına laf olmasın diye diyorum ;)

parasına da karışmak istemiyorum yanlış anlar diye :S babama vermesem ayıp olur şimdi diyo anneme bilezik yapsam babam dicek para kazandıda havalara girdi der ayıp olur diyo :S zaten annene bilezik yaptırma salak yarim :47::47:

bu çocukla anca 35imde evlenirim heralde :26: kendi cebindeki parayı yeri geliyo kardeşine veriyo kardeşi çook harcıyoda...

bu çocuk ailesine gereksiz yere çok para yedirir :S evlenince ayda babama 200 300 lira gönderirim dedi ihtiyacı olmasada mı gönderceksin dedim :S evet ne olmuşki dedi sustum :26:

ihtiyacı olursa tabiki göndersin ama ihtiyacı yokken ne gerek var :26:

Son düzenleme:
yok tabikide ihityacı filan bi odayı yeniliyo 2 3 ay taksitle biriyo sonra başka masraf öyle öyle yeniliyo işte...

parasına da karışmak istemiyorum yanlış anlar diye :S babama vermesem ayıp olur şimdi diyo anneme bilezik yapsam babam dicek para kazandıda havalara girdi der ayıp olur diyo :S zaten annene bilezik yaptırma salak yarim :47::47:

bu çocukla anca 35imde evlenirim heralde :26: kendi cebindeki parayı yeri geliyo kardeşine veriyo kardeşi çook harcıyoda...

Off sevgilin de benim aynım yaa para konusunda
Ben de öyleyim saf saf gidip anneme bilezik aldım sonra ne olduuu annemler bir şey alırken satmaya kalktı onu :25::25:
Üstelik öğrenci halimle çalışıp aldım gerçek bi maaş olsa zoruna gitmez belki
neyse ...kendi saflığım aklıma geldi de...

Yaw bence söyle işte
lazım olur ileride de ailen için de iyi olur de paranı biriktir bi güzel olur mu olur hastahane işiniz çıkar ya da bişey almak istersin babandan para almak zorunda kalmazsın birikmiş para illaki bir zaman gerekir sen biriktir bence de ne olcek ki

Şimdiden para işlerine karışmayın bence ters teper! zaten okuldu askerlikti işti evlilik için zamanınız bol olur büyük olasılıkla o para birikir yani evlenince siz de o da çalışırsa ve geçimde sıkıntı çekmezseniz ailesine para göndermesi abes değil siz de kendi ailenize yollarsınız sizi dara sokmadıkça, yada o vakit konuşur karar verirsiniz henüz çok erken bence bunlara!

Off sevgilin de benim aynım yaa para konusunda
Ben de öyleyim saf saf gidip anneme bilezik aldım sonra ne olduuu annemler bir şey alırken satmaya kalktı onu :25::25:
Üstelik öğrenci halimle çalışıp aldım gerçek bi maaş olsa zoruna gitmez belki
neyse ...kendi saflığım aklıma geldi de...

Yaw bence söyle işte
lazım olur ileride de ailen için de iyi olur de paranı biriktir bi güzel olur mu olur hastahane işiniz çıkar ya da bişey almak istersin babandan para almak zorunda kalmazsın birikmiş para illaki bir zaman gerekir sen biriktir bence de ne olcek ki

ama o para köşede öyle durursa kardeşi istedikçe verir ki :S geçen yılda aynı işte çalıştı o zmn yeniydi ilişkimiz böyle düşünmedim iki güne naptıysa bitirdi parayı :S salak yarim bayram alışverişine kardeşiyle gitmiş halbuki kardeşide çalışmıştı ama hep bu ödemiş.....

altın yapsa bu dediklerini diyemem altını hastane de nasıl kullancam der :S

ama o para köşede öyle durursa kardeşi istedikçe verir ki :S geçen yılda aynı işte çalıştı o zmn yeniydi ilişkimiz böyle düşünmedim iki güne naptıysa bitirdi parayı :S salak yarim bayram alışverişine kardeşiyle gitmiş halbuki kardeşide çalışmıştı ama hep bu ödemiş.....

altın yapsa bu dediklerini diyemem altını hastane de nasıl kullancam der :S

bozdurup kullanacak işte gerekince yani
altın olarak tutsun sonra ne istiyorsa önemli bir durumda harcasın
bilemedim başka bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek

bozdurup kullanacak işte gerekince yani
altın olarak tutsun sonra ne istiyorsa önemli bir durumda harcasın
bilemedim başka bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek

para işine karışma diyen arkadaşlarda var :S karışmak istemiyorum ama böyle boş yere onca emeği ailesine vermeside gereksiz geliyo.

Kusura bakma ama ben cok gereksiz buldum kardesine para harcamasina bile daha sevgiliyken baslamissin dertlenmeye. Bir bucuk yillik iliski daha ogrencisiniz ise giriceksiniz de askere gidecek de evleneceksiniz. O evde anasi babasi bakiyo bi'zahmet para da versin yani. Onca zaman bak buyut okut sonra adam benim sevgilim var deyip para derdine dussun. Durun daha zamani gelince ailesi zaten yaninizda olur yani.

Kusura bakma ama ben cok gereksiz buldum kardesine para harcamasina bile daha sevgiliyken baslamissin dertlenmeye. Bir bucuk yillik iliski daha ogrencisiniz ise giriceksiniz de askere gidecek de evleneceksiniz. O evde anasi babasi bakiyo bi'zahmet para da versin yani. Onca zaman bak buyut okut sonra adam benim sevgilim var deyip para derdine dussun. Durun daha zamani gelince ailesi zaten yaninizda olur yani.

sizde haklısızınız tabi... o kadın sürekli eve harcıyo bize yardımcı olmakta kısıtlı davranır gibi geldide :S

Bence dertlenmekte haklisin, ciddi dusunuyorsan bir yerde ilerde nasil bir hayatin olacagini, ne gibi zitlasmalar yasayacagini da dusunuyor olman gayet dogal. Cok fazla (gereksiz yere, olur olmadik) ailem de ailem diyen adamlardan oldum olasi hoslanmamisimdir zaten. Tabii ki ailen, tabii ki her zaman destek olacaksin ama annenden babandan bes kurus almiyorken, onlarin da hicbir seye ihtiyaci yokken calisip kazandigin parayi oldugu gibi vermek nedir? Kel alaka. Ihtiyaclari olmasa bile evlendikten sonra her ay para gondermek nedir? Isguzarlik. Evlenecegin insan, eger gercekten evlenilecek insansa ve evlilik dusuncesi lafta degil icraatliksa once kendini, mustakbel esini ve kuracagi ailesini dusunur. Ama erkek arkadasin daha genc, cogu erkek o yasta evlilik lafi etse de yeterli olgunlukta olmuyor malesef.

Para isine tabii ki karisamayacaksin. Soyleyecegin her sey ters tepebilir, ki bence teper yani su an mantiksizca dusunceleri var erkek arkadasinin, ve seni yanlis anlamaya da fazlasiyla musait.

Butun bu yorumlari da ailenin hicbir seye ihtiyaci olmamasi, ogullarina da sifir para vermelerine dayanarak yaptim bu arada. Ihtiyac vb durumunda degil 200-300, 2000-3000 de gonderilir o baska.

Isin zor :ssz:

Ha bir de, sevgilin simdi boyle diyor ama birkac seneye biraz daha olgunlasip hayati tanidikca fikirleri degisebilir, onu da dusun, sen hic karisma :1: Ama birikim yapma fikrini bilincini ver alttan alttan yine.

sizde haklısızınız tabi... o kadın sürekli eve harcıyo bize yardımcı olmakta kısıtlı davranır gibi geldide :S

Benim annem de ev yenileme derdinde bunca zaman bizi okutmak icin icinde kalmis kadinin simdi cocuklarini okuttu bi'nebze yasamak istiyo. Ablam da calistiginin yarisini anneme verdi ben daha mezun olmamistim oyuzden bana da hep alisveris yapti sevgilisi bunu dillendirse olay cikardi. Sahsen ben uc yillik iliskimde bu tur konularda hic agzimi acmadim herkesin aile yasantisi farkli benle evlenmek isteyen adam zaten parayi nasil idare edecegini bilir bunu soylemek bana dusmemeli yani. Kardesiyle de iliskisini bilemezsin biz de ikiz gibi buyuduk senin paran benim param lafi hic gecmedi sevgililerin bukadar merkeze karismasi sahsen bana itici geliyo. Nisanli misiniz? Eger degilseniz sanane dese yeri bence:/

meraba arkadaşlar bu aralar çok konu açıp kafanızı şişiriyorum affolaa :17:

yanlış düşünüyorda olabilirim para konularından nefret ederim de anlatıp fikrinizi almak istedim :44:

önce durumu anlatayım sonra kafamı karıştıran soruyu sorayım.
sevgilimle üniversitede tanıştık yaklaşık 1 buçuk yıllık ilişkimiz var. Allah nasip ederse ciddi düşünüyoruz. ikimizde 22 yaşında öğrenciyiz hala.

annesi sürekli evin bişeyini değiştiriyo tanıdığımdan beri :S mutfağın sıfırdan yaptırdılar misafir yatak odası yenilendi filan. gereksiz boş masraflarada başladı televisyon ünitesini yeniletcekmiş eski olmadığı halde sevgilimde gereksiz buldu bunu.

sevgilim evinden okuyo kredi alıyo babasından kuruş para almıyo babasıda hiç sormuyo zaten ihtiyacın varmı falan filan diye :44: herneyse sevgilim yaz tatilinde 1 aylık iş buldu çalışıyo.

aylar önce altın yapmayı düşünüyorum demişti bu maaşı için.
annesine demiş maaşı napayım diye annesi demiş olduğu gibi babana ver :44: [yine eve bişey aldırcaktır kesin] kendi oğlu için para biriktirmiyo oğlunun da biriktirmesine izin vermiyo :44::44:

babasından normalde kuruş para almıyo ailesinin durumu kötü değil zenginde değiller babasına vermesine ne gerek var .s yani ailesine vermesini gerektiren bi durum yok koysun köşeye ilerde evlenirken lazım olur

kötü gaddar mı düşünüyorum paragöz mü düşünüyorum olması gereken bu :44::44: beni yanlış anlar diye ona bi yorum yapmadım bu para konusunda :44:
yanlış düşünüyorsam afola yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden

Kusura bakma ama şimdiden havaya girmişsin.
Annesinin evine aldığı yatak odasına tv ünitesine neden laf söylüyorsun, sana göre gereksiz gelebilir ama belki kadın heves etti belki gönlünce döşeyemedi evini önceden. Şimdi de maddi bir sıkıntıları yoksa yapabilir. Şu an onun evinde yaptığı değişikliklere sinirlenebilecek en son insan sensin.
Sevgilinin çalışıp annesine, maaşımı ne yapayım demesini gereksiz buldum ben de evet. Peki sevgilin neden soruyor annesine bunu? Çünkü bilmiyor. Daha maaşını bile ne yapacağını bilmeyen bir erkek şu an. Yani ciddi düşünmek için daha çook yolunuz var.
Ayrıca evlenince de destek olabilir 200-300 verebilir sizi zorlamadığı sürece. Onlar onun ailesi, sen de kendi ailene verirsin gerekirse.
Yani diyeceğim şu ki bu para işlerine daha şimdiden karışma.
Zamanı gelince her şey olur.
Ha diyelim ki ailesi destek olmadı, ikiniz de çalışan insanlarsınız çekersiniz kredi neyse yaparsınız kendi evinizi, düğününüzü.
Böyle şeyleri şimdiden düşünüp canını sıkma. :34:

Son düzenleme:
zaten evden para almıyomuş, ailesi de belli ki muhtaç değil durduk yere annesinin masraflarına bakılırsa..
ee ne demeye 22 yaşındaki adam annesine parayı napim diye soruyo ki ? :ssz:

Back
X