sevgilim :S

Benim saftirik askimda böyleydi buyuk altin almis bide 1000tlsini annesine vermisti oda okurkeb biriktirmis. Simdi nerde onlar acaba? Gerci bizi evlendirirken harcamislardir ama benim dugun altinlarim herseyjm hala kv dede istemeye de cekiniyorum. Bi ihtiyaciniz olursa destek olucaz diyo ne gerek var? Sen ver bana ben destek olurum kendime :) insanoglu iste ne desek bos... paraya ihtiyaci olmasa bile tamah ediyolar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kesinlikle aklına girmelisin şimdiden başla ki evlendiğinizde annesiyle ilgili bu tarz sorunlar oluşmasın.. ağaç yaşken eğilir daha uzun zaman var erkenden başla anlat ikna et kendi için biriktirmeye alışsın ki geleceğinizde annesi sıkıntı çıkarmasın

Bence dertlenmekte haklisin, ciddi dusunuyorsan bir yerde ilerde nasil bir hayatin olacagini, ne gibi zitlasmalar yasayacagini da dusunuyor olman gayet dogal. Cok fazla (gereksiz yere, olur olmadik) ailem de ailem diyen adamlardan oldum olasi hoslanmamisimdir zaten. Tabii ki ailen, tabii ki her zaman destek olacaksin ama annenden babandan bes kurus almiyorken, onlarin da hicbir seye ihtiyaci yokken calisip kazandigin parayi oldugu gibi vermek nedir? Kel alaka. Ihtiyaclari olmasa bile evlendikten sonra her ay para gondermek nedir? Isguzarlik. Evlenecegin insan, eger gercekten evlenilecek insansa ve evlilik dusuncesi lafta degil icraatliksa once kendini, mustakbel esini ve kuracagi ailesini dusunur. Ama erkek arkadasin daha genc, cogu erkek o yasta evlilik lafi etse de yeterli olgunlukta olmuyor malesef.

Para isine tabii ki karisamayacaksin. Soyleyecegin her sey ters tepebilir, ki bence teper yani su an mantiksizca dusunceleri var erkek arkadasinin, ve seni yanlis anlamaya da fazlasiyla musait.

Butun bu yorumlari da ailenin hicbir seye ihtiyaci olmamasi, ogullarina da sifir para vermelerine dayanarak yaptim bu arada. Ihtiyac vb durumunda degil 200-300, 2000-3000 de gonderilir o baska.

Isin zor :ssz:

Ha bir de, sevgilin simdi boyle diyor ama birkac seneye biraz daha olgunlasip hayati tanidikca fikirleri degisebilir, onu da dusun, sen hic karisma :1: Ama birikim yapma fikrini bilincini ver alttan alttan yine.

beni çok güzel anlamışsınız sağolun. bencede erkekler geç olgunlaşır bu yüzden ayrıntılı düşünüüp ilerisi için para biriktirmek aklına gelmiyo :S susup olgunlaşmasını beklemem gerekiyo sanırım :S

Benim annem de ev yenileme derdinde bunca zaman bizi okutmak icin icinde kalmis kadinin simdi cocuklarini okuttu bi'nebze yasamak istiyo. Ablam da calistiginin yarisini anneme verdi ben daha mezun olmamistim oyuzden bana da hep alisveris yapti sevgilisi bunu dillendirse olay cikardi. Sahsen ben uc yillik iliskimde bu tur konularda hic agzimi acmadim herkesin aile yasantisi farkli benle evlenmek isteyen adam zaten parayi nasil idare edecegini bilir bunu soylemek bana dusmemeli yani. Kardesiyle de iliskisini bilemezsin biz de ikiz gibi buyuduk senin paran benim param lafi hic gecmedi sevgililerin bukadar merkeze karismasi sahsen bana itici geliyo. Nisanli misiniz? Eger degilseniz sanane dese yeri bence:/

buda sizin düşünceniz saygı duyuyorum.. karışcak en son insan benim biliyorum

ama evleniceğim insanın parasını ne şekilde kullandığı önemli bişey bence.
bizim bi tanıdık var adam tomarla para kazanıyodu kamyon şoförüydü. 6 tane kardeşi var hepsinin evi arabası var onlara ev almış ama kendi emekli ve hala kirada. evlendiğinde babasıyla birlikte yaşıyomuş maaşının çoğunu babasına veriyomuş.

para biriktirip ev alabilcek kadr maaşımız olduğu halde emekli olduğumuzda hala kira ödemek insanın zoruna gider...

ben bu tanıdığımızın durumunda olmamak için bu ayrıntıyı düşünüyorum

Şu durumda para işine karışsan hadsizlik olur ama sevgilinşn yolu da yol değil. Alacağı üç kuruşun kararını kendi veremeyip anneye soruyor bu bir, bir diğeri belli ki ailesi evlatlarına karşı maddi bir sorumluluk duymuyor yarın bi gün evlenirken beş kuruşluk faydaları olmaz hatta belki altınlarına bile göz koyarlar bu da iki

Felaket tellallığı yapmak istemrm ama perşembenin gelişi çarşambadan belli aslında biz sadece görmek istemiyoruz

kesinlikle aklına girmelisin şimdiden başla ki evlendiğinizde annesiyle ilgili bu tarz sorunlar oluşmasın.. ağaç yaşken eğilir daha uzun zaman var erkenden başla anlat ikna et kendi için biriktirmeye alışsın ki geleceğinizde annesi sıkıntı çıkarmasın

sevgiliyken karışırsamda ailede paragöz diye tanınırım resmen :S

Şu durumda para işine karışsan hadsizlik olur ama sevgilinşn yolu da yol değil. Alacağı üç kuruşun kararını kendi veremeyip anneye soruyor bu bir, bir diğeri belli ki ailesi evlatlarına karşı maddi bir sorumluluk duymuyor yarın bi gün evlenirken beş kuruşluk faydaları olmaz hatta belki altınlarına bile göz koyarlar bu da iki

Felaket tellallığı yapmak istemrm ama perşembenin gelişi çarşambadan belli aslında biz sadece görmek istemiyoruz

yardım etmezmi etmez valla durumu bi arkadaşıma da anlatmıştım dedi böyle insanlar başklarına para yedirmez dedi kendinizi garantiye alıp 3 5 kuruş da olsa biriktirmeye başlayın demişti :S
hadi yardım etmiyo altınıma göz koymasın :47::47::47:

2 tane kazık kadar oğlu var insan bi para biriktirmeye başlar :S:S
birde annesi biraz garip geldi maaaşı olduğu gibi babana ver ne demek? :44::44:

aynenn yaa şimdi hadi iki kuruş para vermiyorsun arada ihtiyacın var mı diye sor bari :S:S

geçen parası yoktu şehirdışına çıkmak için kem küm ede ede babasından 100 lira zar zor istedi
sonra babası geri almış o parayı :S:S 100 lira nekii durumun kötü olsa anlarım geri almasını ama işte

Son düzenleme:
buda sizin düşünceniz saygı duyuyorum.. karışcak en son insan benim biliyorum

ama evleniceğim insanın parasını ne şekilde kullandığı önemli bişey bence.
bizim bi tanıdık var adam tomarla para kazanıyodu kamyon şoförüydü. 6 tane kardeşi var hepsinin evi arabası var onlara ev almış ama kendi emekli ve hala kirada. evlendiğinde babasıyla birlikte yaşıyomuş maaşının çoğunu babasına veriyomuş.

para biriktirip ev alabilcek kadr maaşımız olduğu halde emekli olduğumuzda hala kira ödemek insanın zoruna gider...

ben bu tanıdığımızın durumunda olmamak için bu ayrıntıyı düşünüyorum

O konuda haklısın kaygılanmakta ama daha çok tazesiniz bence. Durun daha bi'okullar bitsin işe girin adam gibi. Ozaman ailesine destek olması gerekiyosa yine verir bi'yandan da sizin için birikim yapar. Ama şimdi annesinin babasının evinde yaşayıp hadi ordan bu benim param demek de saygısızlık bence. Senin karışman hele çok yanlış olur.

Ayarı çok iyi tutturman lazım yine içimde kalmasın diyosan da... Kendiniz için değil de sevgilinin geleceği için "aşkım sen kendin için de kenarına para yok yarın öbür gün araba almak istesen kenarında birikmişin olur fena mı" gibi...

Hem de bence çoğunuz en felaket olanını düşünüyosunuz. 22 yaş zaten bi'erkek için çok küçük bi'yaş o yaşta ailesine bu denli bağlı olup sorması vs çok normal zaten adam daha öğrenci, ne askerlik ne bi'şey ailesinin eline bakıyo bi'nevi.

yardım etmezmi etmez valla durumu bi arkadaşıma da anlatmıştım dedi böyle insanlar başklarına para yedirmez dedi kendinizi garantiye alıp 3 5 kuruş da olsa biriktirmeye başlayın demişti :S
hadi yardım etmiyo altınıma göz koymasın :47::47::47:

2 tane kazık kadar oğlu var insan bi para biriktirmeye başlar :S:S
birde annesi biraz garip geldi maaaşı olduğu gibi babana ver ne demek? :44::44:

aynenn yaa şimdi hadi iki kuruş para vermiyorsun arada ihtiyacın var mı diye sor bari :S:S

geçen parası yoktu şehirdışına çıkmak için kem küm ede ede babasından 100 lira zar zor istedi
sonra babası geri almış o parayı :S:S 100 lira nekii durumun kötü olsa anlarım geri almasını ama işte
Ne bileyim bana çok ters 30 yaşına geldim evlendim hala annem babam bi şeyler alır yapar yok almayın desem de mutlaka bizeepeyce bi meblağ harcarlAr her gelişimizde. O yüzden çocuğundan para kısan insanlar bana uzaylı kadar anormal geliyor

O konuda haklısın kaygılanmakta ama daha çok tazesiniz bence. Durun daha bi'okullar bitsin işe girin adam gibi. Ozaman ailesine destek olması gerekiyosa yine verir bi'yandan da sizin için birikim yapar. Ama şimdi annesinin babasının evinde yaşayıp hadi ordan bu benim param demek de saygısızlık bence. Senin karışman hele çok yanlış olur.

Ayarı çok iyi tutturman lazım yine içimde kalmasın diyosan da... Kendiniz için değil de sevgilinin geleceği için "aşkım sen kendin için de kenarına para yok yarın öbür gün araba almak istesen kenarında birikmişin olur fena mı" gibi...

Hem de bence çoğunuz en felaket olanını düşünüyosunuz. 22 yaş zaten bi'erkek için çok küçük bi'yaş o yaşta ailesine bu denli bağlı olup sorması vs çok normal zaten adam daha öğrenci, ne askerlik ne bi'şey ailesinin eline bakıyo bi'nevi.

şimdi parasına karışmam hiç hiç hiç doğru değil farkındayım. anlaşılan susup beklemek düşüyo bana..

Ne bileyim bana çok ters 30 yaşına geldim evlendim hala annem babam bi şeyler alır yapar yok almayın desem de mutlaka bizeepeyce bi meblağ harcarlAr her gelişimizde. O yüzden çocuğundan para kısan insanlar bana uzaylı kadar anormal geliyor

bana da garip geliyo babasının böyle olması :S oğluna şimdi böylese gelin alınca hiç uğraşmaz sanki :S kredi çekerler oda sevgilimin üstüne olur :S

geçmişte düğüne gitmişlerdi babası o zmn bizim durumu yeni öğrenmişti. orda biriyle konuşurken demişki oğlan dediğin işini bulcak parasını biriktircek baba para biriktirdim evlencem dicek demişti :S

tmm kesin yardım etmezler sanki :S

Arada resmiyete dokulmus birsey yokken daha simdiden ev yaptiriyor tv unitesi aliyor derdine dusmussunuz. Yadirgadim acikcasi.

Kadinin belli ki niyeti varmis, cocuklarin okumasi telasi derken onun isteklerine sira gelmemis. Simdi de diledigi gibi evini mobilyasini yeniliyor.
Oglunun da annesini dusunmesi, destek olmak istemesi gayet dogal.
Nerden biliyorsunuz evlilik icin o bilezikleri satmayacagini veya kadinin kenara para ayirip ayirmadigini? Hem yapmak zorunda da degil ki. Kv.ye guvenip evlenecekseniz hic o yola girmeyin zaten.
Bunlari dusunecek biri varsa cocugun kendisidir...
Daha 22yasindasiniz, bunun askerligi, kiz istemesi, ise girmesi ohoooo var da var.
Hem kv ev yaptirdi diye 2yil gec evlenseniz (erkek ailesi gelin evini kurmakla yukumludur diye dusunur isek) incileriniz dokulmez ya.
Bunu da turlu nedenlerde evliligi olabildigince otelemeye calisan biri olarak soyluyorum.

Acikcasi annemin rahat etmesi icin "evlenmeden once yaptir ben oderim" diye kendim derdim ki ayri eve ciktigimda kadina istedigim gibi destek olamam belki diye...
Kaldi ki benim yaptigmi gectim, babamin annemin kendi maaslari birikimleriyle yaptigni hesap ediyorsa es adayim; ogrendigim an yuzune bakmazdim.
Nitekim konuyu tam tersi acsaydiniz o cocuga saydirmayan da kalmazdi bence.

Anlattiklarinizda sorun olarak gordugum sey, erkek arkadasinizin maasini kendi dusunmeyisi, ne yapacagini ( anneye vermek , kendisi icin biriktirmek veya harcamak) bilmeyisi ve cocuk gibi sormasi...
Maalesef siz evlilik dusunseniz de o cocugun buna maddi ve manevi olarak "hazir" oldugunu dusunmuyorum...

Son düzenleme:
Para işlerine siz karışmayın. Fikir verin fakat müdahale etmeyin ki zaten öyle bir hakkınız da yok.

meraba arkadaşlar bu aralar çok konu açıp kafanızı şişiriyorum affolaa :17:

yanlış düşünüyorda olabilirim para konularından nefret ederim de anlatıp fikrinizi almak istedim :44:

önce durumu anlatayım sonra kafamı karıştıran soruyu sorayım.
sevgilimle üniversitede tanıştık yaklaşık 1 buçuk yıllık ilişkimiz var. Allah nasip ederse ciddi düşünüyoruz. ikimizde 22 yaşında öğrenciyiz hala.

annesi sürekli evin bişeyini değiştiriyo tanıdığımdan beri :S mutfağın sıfırdan yaptırdılar misafir yatak odası yenilendi filan. gereksiz boş masraflarada başladı televisyon ünitesini yeniletcekmiş eski olmadığı halde sevgilimde gereksiz buldu bunu.

sevgilim evinden okuyo kredi alıyo babasından kuruş para almıyo babasıda hiç sormuyo zaten ihtiyacın varmı falan filan diye :44: herneyse sevgilim yaz tatilinde 1 aylık iş buldu çalışıyo.

aylar önce altın yapmayı düşünüyorum demişti bu maaşı için.
annesine demiş maaşı napayım diye annesi demiş olduğu gibi babana ver :44: [yine eve bişey aldırcaktır kesin] kendi oğlu için para biriktirmiyo oğlunun da biriktirmesine izin vermiyo :44::44:

babasından normalde kuruş para almıyo ailesinin durumu kötü değil zenginde değiller babasına vermesine ne gerek var .s yani ailesine vermesini gerektiren bi durum yok koysun köşeye ilerde evlenirken lazım olur

kötü gaddar mı düşünüyorum paragöz mü düşünüyorum olması gereken bu :44::44: beni yanlış anlar diye ona bi yorum yapmadım bu para konusunda :44:
yanlış düşünüyorsam afola yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden
bence sizin karışmanız çok saçma:27:.... kim olarak evin bütçesini planlıyorsunuz...onlar bir aile ve normal bir aile bence.... işte tam size yakışan bir söz = dışkapının mandalı :21::21::21: vazgeçin bu ben bilirim havalarından....:34:

Back
X