Sevgilim üniversiteye gitmemi istemiyor :(

bademgz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
152
1
26
Ankara
Merhabalar..sizn düşncelernze ihtyacım var.. Ben lse sondaym seneye ünversteye gitcem fakat şöyle bi sorun var.sevgilim ünversteye gtmemi istemyo ktü oluyo orda ortam oluyo gbi şeyler sylyo.bugn sabahtan beri tartşyoruz ve bi yolunu bulamadk.kararm değşmez dyo..ben ise gtmek istyorum elmde bi mesleğm olmasını istyorum ayrıca ailemn emeklerni hçe sayamam..şmdi napmam gerek ben sevglmi çok sevyorum ve ondan ayrılmak istemyorum o da beni çok sevyo beni üzmekte istemyo ama bunuda kabul edemyo..nasıl konşmalym nasıl ikna etmelym ? Bde şu anda askerde..

Merhabalar..sizn düşncelernze ihtyacım var.. Ben lse sondaym seneye ünversteye gitcem fakat şöyle bi sorun var.sevgilim ünversteye gtmemi istemyo ktü oluyo orda ortam oluyo gbi şeyler sylyo.bugn sabahtan beri tartşyoruz ve bi yolunu bulamadk.kararm değşmez dyo..ben ise gtmek istyorum elmde bi mesleğm olmasını istyorum ayrıca ailemn emeklerni hçe sayamam..şmdi napmam gerek ben sevglmi çok sevyorum ve ondan ayrılmak istemyorum o da beni çok sevyo beni üzmekte istemyo ama bunuda kabul edemyo..nasıl konşmalym nasıl ikna etmelym ? Bde şu anda askerde..

Canım Yasin küçükmüş daha sevgi falan bosver sen önce ekmegini al eline seninle yoluna devam ederse ne ala ayrılırsada kendi bilir daha neleri çıkar karsına takma hic o diploma ileride senin güvencen şimdi kısa mezunları bile zor is buluyor hayat zor karar senin tabi ama önce kendini duşun sonra aileni :31:Bu arada sanırım erkek arkadasın unv. Mezunu degil öyle olsa oraya sadece ortam olarak görmezde benden sana tavsiye önüne bak oku bu fırsat bir daha eline geçmez ama es herzaman çıkar karsına kim evde kalmış ki bu zamana kadar

seni seven insan sana güvenir çünkü seni de kendi gibi görür.
demek ki onun içi fesat. ayrıca merak etmesin her gidenin başına birşeyler gelecek diye bir kural yok.
ayrıca sevgilinde ayrılırsan yarın birgün ne olacak?
o belki sadece seni kaybeder ama sen geleceğini kaybedersin.

bu önemli bisey, öyle basit bisey degil..
üniversiteye gideceksin,
kurs falan degil..
kötü ortamlara girmeyecek kadar kendini bilen biriysen,
aklin basindaysa,
onun söyledikleri sadece büyük sacmalik ve gereksiz kiskancliktir..

canım hayatın ile ilgili verdiğin kararları başkası için verme kendin için ver.
yaşın daha çok küçük çok seviyor olabilirsin sevgilin seni seviyorsa senin arkanda olup kararlarına saygılı olmalı.
sevgilinden ayrıldıktan sonra keşke şunu yapsaydım keşke bunu yapsaydımlarla yaşama.
seni sen olduğun için seven insanlar olsun hep etrafında.

burda kimse üniversiteye gitme sevgilin haklı demez.
aklın yolu birdir.

ailenide üzme onlar hep çocukları için en iyisini ister.

kararlı olduğunu sevgiline söyle senin üzerinde bi hakkı yokki senin adına karar versin.
eğer şimdiden her dediğine evet dersen istediklerini yapamayan hayallerini gerçekleştiremiyen başkalarının yönlendirmesiyle hareket eden birisi olursun.

allah yardımcın olsun.

hiç düşünme canım onun dediklerinide yapma kendi hayatını istediğini yaşa hep yanındayım deyip alıp basını gidiyolar bırak köküne bunların ben

kesinlikle ve kesinlikle ideallerinden ve kendinden vezgeçme. şuanki biz bayanların en buyuk hatası karşımızdaki için kendimizde vazgeçiyoruz:31: peki ya sonuç:koca bir hiç. o kendinden vazgeçmez ve zamanla tukenirsin . ve sonra başka birisine gider belki senin yaptıklarını unutarak. eline mesleğini al seveceğin biri her zaman bulunur ama sevdiğin insan bir gün gidince ona muhtaç kalırsın.

Ortam bozukluguna gelince o senin kişilğine kalmış birşey . bende üniv okuyorum ama ortama uymazsan uymazsın, iş sende biter.

bu yasta yaparsan yaparsın zaten sonrasında olmaz iyi degerlendir bu zamanlarını 17-18 yasındayken duygusallık agır basar ayrılmıyım diye her seye he deyip gecersin ama sevgilin senin hayatında donum noktası olabilcek bir olayı senin kararına bırakmayıp engellemeye calısıyorsa emin ol bencilligindendir dinleme kimseyi git universitene oku sonra gir bir ise kariyer yap oh mis valla simdiki aklım olsa bende daha farklı davranırdım o yaslarda

Son düzenleme:
Lisedeki sevgiler istisnalar olsa da (ki çok az) gelip geçicidir !!! KESİNLİKLE onu dinleme ve üniversiteye git 1 sene geçmeden düşüncelerin öyle bi değişecekki hayata bakış açın neler istediğin tamamen farklı olacak !! Öyle birinin sözünü asla dinleme ve sen eğitimine bak sevgili fasa fiso.. En önemli şey senin eğitiminn ! Dinle bu dediklerimi. ne kadınlar görüyoruz . işi gücü olmadığı için gidecek yeri olmadığı için koca şiddetine maurz kalıp hiçbirşey yapamayan kadınları.

ınan kı lısedekı dusuncelerınle unıversıtedekı dusuncelerın o kadar degısecek kı hayata bakıs acın bıle farklılasacak. ben mesela oyle oldum. hayatı tanıyacaksın. eskı halımı dusunuyorumda cok safmısım dıyorum. herkesın unıversıte okuması gerek bence. ve okumazsan cok pısman olacaksın. evlılk koca falan her zaman olur ama okumak her zaman olmuo

canım sakın onun dediğni yapma kendine güzel arkadaşlar bulursan kendini bilirsen emin ol o kötü ortamları görmezsin bile. hepsini geçtim elinde ekmeğin olsun kendi paranı kendin kazan hayatın senin elinde olsun ilerde kimsenn eline bakmazsın ..

Sevgilin senin hayatını kurtarmayacak. Yarın öbürgün seni pat diye bırakıp giderse? Sen yaptığın fedakarlıklarınla kalacaksın. Ailenin emeklerini hiçe saymazsın, senin geleceğini kimse engelleyemez canım anladın mı ? Bu konuda sevgiline karşı tavrını ortaya koy. Ortamı vs kötü diyor peki lise ortamı çok mu güzel? Lise daha berbat. Ben bu yıl liseyi bitirdim tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki bir sürü deli, ergen, sulu tipler lisede olduğu kadar üniversitede yok, çoğu aklını başına almış oluyor üniversitede, sevgiline bunu da de. Ayrıca; herkes kendi ortamını yapar. Sen etliye sütlüye karışmazsan sana ne olabilir? Zorla ortama sokacak halleri yok. Kişi arkadaşı ve çevresiyle kendisini belli eder. Sevgiline anlat bunları eğer ikna olmuyorsa sana güvenmiyordur, ben bunu çıkarırım. Üniversiteyi gözlerinde büyütüyorlar resmen sanki lise ortamını hiç bilmiyorlar. :20:

Son düzenleme:
kuzenimin eşi sevgililerken kuzenimin üniversite okumasına izin vermemişti, şimdi 5 yıllık evliler tırım tırım iş arıyo karısına ama iş yok.. son pişmanlık fayda etmiyor, şimdi belki sevgilinin durumu iyidir sen bu örnegi versen ona ben sana bakarım falan der ama senin ekonomik özgürlüğün ne olcak canım? dünyanın bin türlü hali var malesef, bir ömür boyu elele çıkılan yollar bazen kısa sürede ayrılabiliyor..

sevgilin seni gerçekten seviyor olsaydı, çok istediğim bir şeyi yapmana destek olurdu köstek değil.. böyle düşündüğüne göre kendisi üniv. görmedi sanırım.. sadece sana bir erkek için sakın vazgeçme üniversiteden diyorum.

Sevgilinin senin üzerinde nasil bir hakki varki sana böyle bir seyi söyleyebiliyor.o kim ?anan mi baban mi? sinir oldum simdi gercekten sevgiline.haa sanada kizmak üzereyim.böyle bir konu gercek mi?

Hangi devirde yaşıyoruz ya ne demek üniye gitmeni istemiyor. daha yaşın küçük sonra kafanı duvarlara çok vurursun konuşarak ikna etmeye çalış bi önce sen

Hepinze çok teşekkür ederim.bnde ünversteden vazgeçmycem o kendni değştrp kabul etsn ya da ypablceğm bşey yok artık.çok sevyorum ama bugne kdr çok fedakarlık yaptım bu kez o yapsın..bana güvenmyosun demekki felan dedm yarn konuşcaz bakalım..

Sevgilin kim oluyor acaba? Bence git eline mesleğini al.Bence orda yeni erkekler tanıyıp ondan ayrılmandan korkuyor değişmenden korkuyor,zaten yüzde yüz değişeceksin hem bedenen hem fikren okumalısın sevgili her zaman bulunur eğitim yaş geçtikten sonra zor olur...Kocaya gidenler çok mu mutlu hayırrrr:1:

Ayrıl gitsin. Geçen gün de kerhaneye gitmek için izin istemişti değil mi senden? Gerçi sonra çark edip -çevir kazı yanması hesabı- aslında bunu istemediğini ama seni CEZALANDIRMAK için böyle konuştuğunu söylemişti değil mi?
Gençliğini ve gençlikle de kalmaz pırıl pırıl yaşanabilcek bir ömrü ne uğruna heba etmek üzere olduğunu görebilsen bu soruyu sorma ihtiyacı bile duymazdın.

Back
X