Hayatında kalıcı mısınız, sizi ilgilendirmez?? 3 yılınızı verdiğiniz bir beyefendi ki evlilik için adım atmaya çalışıyorsunuz, bazen karşıdan bu tepkileri alabilirsiniz şimdiden kırılmaya alışın diye mi yapıyorlar anlamıyorum bu pek akıl vermek gibi değil çünkü bazen hırs çıkartılıyormuş gibi. Eğer birikimi siz işleri ciddiye bindirebilesiniz diye değil kendine iş kurmak yada güvenceye almak için vs yapıyor olsaydı evet, sence bu kadar yardım da bulunmasan mı tarzı karşı tarafın izin verdiği ölçüde bir iki cümleden ileriye gidemezdiniz. Fakat zaten yardımda bulunuyor olmasının problem olarak görülmesinin sebebi o birikimin sizin gelecek kurmanızın tek çaresi olması. Bu nedenle en azından sevgilinize birikim yapana kadar çevresine olan desteğini kısıtlaması gerektiğini söylemelisiniz. Bir miktar belirleyin maaşına göre, örnek veriyorum tahmin ettiğiniz sürede evlenebilmeniz için ayda 1000 TL mi kenara koyması gerekiyor, bir hesap açın her ay fix 1000 TL koyun geri kalanı destek mi oluyor kendine mi harcıyor ne istiyorsa yapsın böylece bu mevzuyu devamlı düşünmek durumunda kalmayın ki çiftler arasında para konusu çok tartışmalar çıkaran bir sorundur ki aile de işin içine girmişse. Bu sistemi bir şekilde konuşmayı ve oturtmayı başarırsanız zaten problem olmaktan çıkacaktır destek konusu çünkü kalan para kendine yetmediği takdirde gereksiz destekte olmayacaktır. Sevgiliniz kendisininden talep edilenleri sorgulamaya başlayacaktır haliyle. Yalnız bu süreçte sizde çalışıp bu birikime destek olursanız sevgiliniz de bu birikim hesabı fikrine daha sıcak bakacaktır.