- 18 Haziran 2017
- 146
- 31
- 98
- 28
- Konu Sahibi laurabeybi
-
Açıkçası Tam ağzıma geldi ama terbiyesizlik Yapmak istemediğim için sustumBen olsam acik acik sorardim para biriktirelim diyosun ama boyle nasil birikecek diye. Kavgaysa kavga. Evlenince de ailene boyle surekli para gondermeyi dusunuyo musun diye acikca sorardim. Acik kapi birakiyosa da devam etmezdim
İş sevgilinize düşüyor. Siz nasıl şimdiden geleceğinizi düşünüyorsanız o da düşünecek. Evli olmadığınız için müdahale edemezsiniz. Ama bu durum evlenince tepki gösterirseniz değişir mi, bilemem.Tabiki ailesi beni benim ailem de onu biliyor ama Mesela şöyle bir durum var Annesi hiç benimle konuşmak istemedi ne yorum yapıyor Annem benim hakkımda dediğinde Annem yorum yapmaz dedi hayırlısı olsun dedi geçti dedi kadın hiçbir şekilde benimle konuşmuyor
Bu terbiyesizlik degil. Insanlar hayat goruslerinin yasam tarzlarinin uyustugu belli standartlarini surdurebildikleri evlilikler yapmak ister. Burda cok okuduk kadinin maasiyla ev gecindirip kendi maasiyla kök ailesini besleyen. Kadinin maasiyla ev gecindirip kendi maasiyla mal mulk edinip anne babasinin kardesinin ustune yapan. Net olmak acik olmak her zaman iyidir. Ucunu goremediginiz bi yolda yurumeyin. Ayrica annesi sizinle muhatap olmuyosa ve mustakbel esiniz ailesine duskun bi insansa daha imzayi atmadan aranizda kocaman bi sorun var demektir. Lutfen objektif olun. Kendi ailenize herseyi her zaman anlatin ve onlari dinleyin. Bizim yoldayken goremediklerimizi onlar yolun basinda gorebiliyolarAçıkçası Tam ağzıma geldi ama terbiyesizlik Yapmak istemediğim için sustum
Kesinlikle katılıyorum. Zihnimde meblağ, meblağ, meblaaağğ diye harfler birbirine girdi. Rahatsız edici.Parmağınıza yüzüğü taktıktan sonra ciddi bir ilişkimiz var diye düşünüp bu konuları kafanıza takın. 6 aylık ilişkide ne evlilik planı, para biriktirme konuları, ev alma durumları konuşulur. Konuşulursa da bu evliliği maddi çıkarlar üzerine yapıyorlar diye algılarım ben.
Şimdi böyle diyorsun ama çocuk olana kadar kafayı yersin maalesefKimse kusura bakmasın ilerde çocuklarım olduğunda o Çeşme kapanır. Herkes kendi yağında kavrulsun bir zahmet.
Kabul edemem çocuklarım olunca yine aynı şey mi olacak yani çok saçma
O iş öyle olmuyor, sevgiliniz alistirmiş.Farkli davranması imkansız değil ama zor.Vicdan yaptırarak, eşinin sözü mü geçiyor denilerek manipüle yolları denenerek, o para her ay yatar. Önce bunu kabullenin.İlk zamanlar sizden yana olsa da ilerde karışma onlar benim anam , abim aramıza girme denilerek geriye atilacaksiniz.Goruyoruz,okuyoruz sonu hiç şaşırtmıyor.Bilerek evlenin,adam için memuriyeti yakmayın .....Kimse kusura bakmasın ilerde çocuklarım olduğunda o Çeşme kapanır. Herkes kendi yağında kavrulsun bir zahmet.
Uzak durman hayrına olur. Ne annesi istemekten vazgeçer ne de sevgilin para göndermekten .Merhaba öncelikle size şöyle bahsedeyim benim bir ilişkim var yaklaşık 5-6 aydır beraberiz ve evlilik düşünüyoruz erkek arkadaşım Avusturya'da çalışıyor büyük bir şirkette 6.000 Euro maaş alıyor ve Türkiye'ye karşılaştırınca gayet iyi bir maaş alıyor Ben de Türkiye'de memur olarak çalışıyorum ben de yüksek Mebladaa bir maaş alıyorum. Erkek arkadaşımda yaşadığım sıkıntı şu evlenebilmemiz için gerçekten para biriktirmemiz gerekiyor çünkü dış borçlarımız var önce bunları halledip sonra para biriktirmemiz lazım Ve evlilik için de para biriktirmemiz gerekiyor çünkü Eğer Avusturya'da yaşarsak ev almamız ve bazı şeyleri yapmak için para gerekir Bu nedenle para biriktirmeyi düşünüyoruz
Fakat şöyle bir sorun var ne yazık ki annesi 2-3 haftada bir sürekli ondan para istiyor başka bir abisi de var onun maddi durumu kötü diye genelde benim erkek arkadaşımdan para alınıyor ve bu düşük meblağlar değil hep yüksek meblağlarda para isteniyor. Bugün yine annesi aradı çiftliklerinde inek satmışlar ama parası gelmemiş ve ineğin parası gelmediği için ödeme yapmaları gerekiyormuş para istedi ve 500 euro Para atacak Bu artık benim dikkatimi çekmeye başladım Çünkü bu şekilde para biriktirmemiz çok zor ama Erkek arkadaşımla Henüz bir nişan yapmadığınız için bunu ona söyleyemiyorum da bunu kafaya takmam gerekir mi
Bu yoruma yüzde yüz katılıyorum.Gördüklerim duyduklarıma dayanarak söylüyorum evlendikten sonra da bu düzen böyle gider.
Eşiniz isterse kapanır. Sizin istemenizle olmaz o iş.Kimse kusura bakmasın ilerde çocuklarım olduğunda o Çeşme kapanır. Herkes kendi yağında kavrulsun bir zahmet.
Niye konuşsun, para kaynağı elinden gidecekTabiki ailesi beni benim ailem de onu biliyor ama Mesela şöyle bir durum var Annesi hiç benimle konuşmak istemedi ne yorum yapıyor Annem benim hakkımda dediğinde Annem yorum yapmaz dedi hayırlısı olsun dedi geçti dedi kadın hiçbir şekilde benimle konuşmuyor
6 Yıldır bir şirkette çalışıyor şuan da Creatif Direktör yöneticisi aynı zamanda reklamcılık ve profesyonel fotoğrafçılık yapıyor aylık geliri net 6000 euro neden bilgi eksikliği yaşayim anlamıyorum.Biraz toysunuz. Avusturya'da yasayacaksaniz ev icin para biriktirmeniz manasiz. Avrupa'da ev almak cok da kolay degil. Erkek arkadasinizin isi nedir? 6000 euro cok yuksek bir maas Avrupa standartlarinda. Bilgi eksikliginiz var gibi bazi konularda. Bunun disinda erkek arkadasinizin ailesiyle olan maddi konularinda yorum yapmanizi ya da akil yurutmenizi yanlis buluyorum. Evlendikten sonra ayni olacak diye bir kural yok. Benim esim de ben de evlenmeden once ailemize daha cok maddi destekte bulunuyorduk. Ama su anda daha farkli. Ailelere ve ese bagli bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?