sevgilim ve askerlık ?

prense_s

'küçüğüm..'
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
726
10
46
Tekirdağ
arkadaşlar sevgılım acıkoğretım okuyor ama henuz hazırlık sınıfında 2.yılı. yuksekokul okudu acıktan tamamlayıp kısa donem yapmak ıstıyordu fakat daha bıtırmesıne cok var en az 3 yıl .tamam ucunda kısa donem askerlık yapmak var ama 2 yıldır ıssız askerlık yok ıs ımkanıda olmuyo boylece .seneye belkı gıderım dıyo askere uzun donem yapcak tabı gıderse. bıyandan gıtsın bı an once bıtırsın gelsın ıs bulsun evlenelım ıstıyorum ama 15 ay onsuz olmak bana cok zor gelıyo ve boyle sevgılıyken askere yollamakta ıstemıyorum. ama kısa donem yapcam deyıpte 3 4 yıl gecıcek ıs bulcakmı nolcak nasıl olcak bılmıyom hangısı daha ıyı bılmıyorum . offfff fıkırlerınıze orneklerınıze ıhtıyacım varrr:14

Son düzenleme:
iş uzadıkça uzar.. eşim 27 yaşında o da gitmemek için açıköğretime kayıtlı. çalıştığı iş de geçici oluyor askere gideceği için. keşke gidip gelseydim zamanında dedi.
şu an borçlarımız olduğu için gitmiyor. ama bence sevgiliyken gitmesi daha iyi.

Askerlik çoğu işyerinde sorun oluyor maalesef...Şu an bir iş bulsa dahi kurumsal bir firma olacağını zannetmem askerlikten dolayı...Bu yüzden askerliğini yapıp gelmesini isterdim ben yerinizde olsam...3-4 sene uzun bir süre gelir gelmez iş bulduğunu varsayalım en az bir senede hazırlanmak için beklemeniz gerek evlenmek için...Bunların yanında eğer askere gidene kadar deneyim edinemezse herhangi bir işte askerlikten sonra vasıfsız eleman olarak en alttan başlaması gerekecek buda bir çok şeyi ekileyecektir...

Son düzenleme:
canım hayatının hatasını yaparsın askere gitmeden evlenmekle...benim eşim 27 yaşında, martta 28 e girecek ve eşşekler gibi pişmanız keşke nişanlıyken falan gidip gelseydi diye, 3 yaşında oğlum var, gecelerimiz gündzlerimiz askerliği düşünmekle geçiyor..sakın iş güç para pul derdine düşüp de ertlemeyin bi an önce yapıp gelsin, bak abla tavsiyesi sana canım çok acı çekiyorum ben çok pişmanım... elimde çocukla 15 ay eşimin yolunu gözleyecem,, sakın derim...gidip gelsin erteledikçe mesuliyetler atıyor...
rabbim askere uğurlayacak herkese sabır versin askerdekilere de dayanma gücü versin, sağ salim gidip gelsinler cümlenin evladı kocası inşallah...

Askere gitmeyen ve gitmemek için okuyor numarası yapan adama bas tekmeyi gitsin. Zaten bu askere gidince bunalımıydı seni unutmasıydı felan hep zaman kaybı. Diyelim askere gitti geldiğinin 3 ncü günü sana tekmayi basacak, ondan önce davran derim.

Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz...

canım arkadaşlarında dediği gibi önce askerliğini bitirsin sonra iş bulur. Askerliğini yapmayana sağlam bir iş verilmez.Askerliğini yapıp gelir, hem hayatı düzene girer iş bulur. en iyisi gidip gelmesi eninde sonunda gidecek zaten bir an önce aradan çıksın kafanızda rahat eder. erteledikçe çok sıkntıya düşersiniz

Konu başlığını görünce hemen yazayım dedim.
Aynı ikilemi bende yaşadım.Okuyup mu askere gitmek.Yoksa okulu durdurup mu diye düşündüm/düşündük
Kararı da hemen gitmekten yana verdik.
Şimdi iyi ki de gitmiş diyorum.
Askerlik olmadan iş,iş olamadan da evlilik olmuyordu.Bir kaç ay önce geldi okuluna da devam edecek iş imkanlarını da değerlendirecek önümüzden büyük bir engel kalktı

2 gunluk bı ılıskı degıl bu .5 yılıık bır ılıskım var benım gayet guzel cıddı gıden .degıl tekmeyı basmak ayagına bıle basamam bıtanemın neyse yorumunuz ıcın sağolun..

herkese her yorum bas tekmeyi gitsin diyorsunuz acınız mı var anlamadım :26:

Bizde aynı süreçten geçtik

Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama

Daha çabuk düzen kurmak adına , okulu dondurup 15 ay askerliğini yapmasını tercih ettik.. Ve şu an 1 yıllık evliyiz çok şükür

Diğer seçeneği uygulasak şu an öğrenciydi hala.. Ve biz acabalarla yaşamaya devam edecektik..

askere gidip geldikten sonra ciddi adımlarınızı atmanız en güzeli tabiki. Ama askere kısa dönemmi uzun dönemmi gitsin, şimdi mi gitsin sonra mı gitsin vs bu konularda yorum ve yönlendirme yapmamanı tavsiye ederim. kendi de sorumluklarının farkındadır büyük ihtimal uzun süredir birlikteliğiniz var sonuçta.

konu sahibi arkadaşım sevgiliniz ilk önce askerligini yapsın derim çünkü artık bütün işyerleri askerlik şartı koyuyor hemen hemen siz okul bitsin kısa dönem olsun istiyorsunuz ama eger evlendikten sonra giderse dahada zor olabilir çevremde evlendikten sonra gidenlerde var yok degil ama keşke evlenmeden önce gitseydik diyenler oluyor okulunu dondursun arkadaşım bir an önce askerligini yapsın derim şuan iş bulma olasılıgı düşük olabilir.

bende seninle aynı durumu yaşıyordum ve sevgilimle karar aldık ve şu anda askerde ve iki aylık askerbeklemesi çok zor oluyor ama inanki herşeye değiyor bence sende sevgilinle oturup konuş geç olmadan gitsin gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…