sevgilim ve geleceğimiz

ben de sana benziyorum.bende ayrı şehirlerde 2,5 yılı tamamladık çok şükür. halada ayrı şehirdeyim. buna benzer bir konu açmıştım,aileye söylenmelimi söylenmemelimi diye ama sanırsam aile yapına bağlı biraz ben söyleyemedim üniversiteye gidiyorum,onunda askerlikti kpss eydi en az 2 yılımızı bulur bende söylemeyi düşünmüyorum pek sonuna kadar eğer öğrenmezlerse :)dayanabildiğim kadar dayanmak istiyorum.ailenin karşısına çıkarmak istediğin zaman işi gücü belirli olsun ister insan,askerlikte bitmiş ister,tastamam çıkarmak ister kız evladı ailesinin karşısına.inşallah sabırla beklersin mutlu olursun sonunda,umarım bende mutlu olurum Allah sevenlere yardım etsin :)

kader arkadaşım benimm:7: aynen canım benim yani oda öyle istiyor ben askerliğimi bitirip işimi elime almadan ne yüzle seni isteyeceğim diyor ben onu seviyorum beklerim hiç mesele değil ama aileme söyleyemeyeceğim için içimde sıkıntı oluyo :50:

bizde sevgilimle ayrı şehirlerdeyiz arkadaslık dönemimizle birlikte 4 bucuk yıldır falan birlikteyiz :nazar: Allahıma şükür kısa dönem yaptı askerliğini ve geldi ocak ayında :38: ama iş sadece askerlikle okulla bitmiyo tatlım bi de geldikten sonra iyi bi iş bulma çabası olacak :31: biz çoğunu atlattık bi iş bulma durumu kaldı zaten daha yeni geldi ben onu bi ömür beklemeye razıyım yeterki sonunda benimle olsun :123: benım sana tek önerim en azından annene bu durumdan bahset o da bu durumu bilirse ona göre davranır seni isteyen falan olursa sende biraz daha rahat olursun :34:

ne güzel canım siz atlatmışsınız çoğunu lisans mezunuysa askerlik 5 ay zaten oda çabuk geçer ama haklısın iş bulmakta öyle kolay değil bu devirde onu beklemek gerek bide:26: tıpkı bende öyle düşünüyorum tatlım çok aşığım beklerim mesele değil ama annemlere söyleme hususunda çok çekingenim malesef :26:

aynı şeyi bizde düşündük hep.biz daha okuyoduk sonra o mezun oldu ben okuyodum iş buldu çalışıyodu ama askerlik yoktu.hep askerlik olmadan çıkama ailenin karşısına diyodu.ama artık yeter diyos o yüzden bu yaz olucak ne olursa zaten askerliğide bedelli gidicek hem bu yüzden hem iş yüzünden :52:

canım benim ne güzel kavuşuyosunuz siiizzz:123: lisans mezunu olunca sadece 5ay yapacak aşkım çabuk geçer diye düşünüyoruz ama bizde siz gibi dayanamayabiliriz valla:16:

aynı durumu ben de yaşadım sevgilim seninki gibi uzatmıştı okulu bir dönem sonra dgs yi kazandı 3 yıl daha okudu üstüne sonra 5 ay askerlik yaptı sonra 5 ay iş bulma süreci falan anca evlenebilicez çok şükür...eğer seviyorsan sorun falan değil beklemek...biz ayrı şehirlerde olduğumuz halde bekledik mutlaka zoroluyo ama seviyosan her şeye değer gözün görmüyo..bence ailene bahsetme diğer üniversitesini bitireceği son yıl söyleyebilirsin aranızda resmiyet de kazanır hemen okulunu bitirince...bizim öyle olmuştı askerden önce söz falan yaptık işte....ama dediğim gibi seviyosanız birbirinizi bunların bir önemi yok beklersiniz de dayanırsınız da...ayrıca ailene ben evlenmeyi düşünmüyorum de bitsin çalışıcam falan de erken de zorla evlendiricek değiller ya...ama sana tavsiyem ailene şimdi kesinlikle söyleme...

canım tıpkı seninle aynı durumu yaşıyorum bende dediğin gibi aileme söylemeyi düşünmüyorum gerçekten sevgimize değeceğini düşünüyorum o sebeple beklemek gözüme gelmez ama tek sorun ailem işte onlar bilmediği için aklım çok karışıyor:26:

canım benim ne güzel kavuşuyosunuz siiizzz:123: lisans mezunu olunca sadece 5ay yapacak aşkım çabuk geçer diye düşünüyoruz ama bizde siz gibi dayanamayabiliriz valla:16:

canım sevdiceğimde lisans mezunu ama işten çıkarsa 6 ay olmaması demek 20000 demek o yüzden 10000 i gözden çıkardık biz olsun :52:

bu arada sn yorumdaki bi sözün çarptı gözüme hemen algıda seçicilik :51:
aileme söylemeyi düşünmüyorum gerçekten sevgimize değeceğini düşünüyorum
demişsin eğer böle düşünüyosan zaten sen neden 2,5 yıl bekliceksin ki.bunu düşündürtüyosa sana şu an bişeyler eksik dikkat et canm :34:

öncelikle Allah yardımcınız olsun uzaktan ilişki yürütmek o kadar zor ki..
3 sene az değil ama seviyorsan bu süre katlanmaya değer tabii ki ama başka şeylerde var mesela erkekler askerden geldikten sonra değişebiliyor.. yani herkes değil ama olma ihtimali var diye söylüyorum.. diğer yandan 4 seneye tamamlasa bile askere gidip geldikten sonra hemen iş bulabilecek mi bakalım hazır iş varsa bilemem ama bu devirde iş bulmak baya zor.. tam olarak 3 sene olmayabilir yani bekleme süreniz.. bir de ailene söyleme derim ben çünkü ben söyledim bende il dışına gidicem eğer olursa annem kesinlikle karşıydı onu ikna ettim babamın birşeyciklerden haberi yok onu nasıl ikna edicem hiçbir fikrim yok ama keşke anneme de söylemeseydim diyorum şimdi pişman oldum.. çünkü annem hazır olsun bu fikre babamıda beraber ikna ederiz diye düşünmüştüm ama mezun olalı 1 sene olucak ne gelen var ne giden bende evlilik meraklısı değilim ama sonuçta bazı kişiler bilince bir adı konulsun istiyor insan..
umarım felaket tellalı gibi algılamazsın beni:1: benim nacizane fikirlerim bu kadar umarım işine yarar :54:

canım biz birbirimizi 6,5 yıldır bekliyoruz ve bi 4-5 yıl daha da beklemek zorundayız
hayat şartları işte
bu bekleme işinin dezavantajları çok ama avantajı da büyük
en önemlisi ilişkinin temelinin ne kadar sağlam olup olmadığı ortaya çıkıyor
böylece sevgilinin evlenmek için doğru bi insan olup olmadığını kısmen anlıyabiliyosun
seviyosan devam ediceksin
engeller bu süreçte tabii ki çıkacak
ama önemli olan engelin çıkıp çıkmaması değil, sizin aşkınızın bu engeli aşacak kadar büyük olup olmadığının ortaya çıkması

Ne güzel ya en azından bekliceğiniz zaman belli keşke benimde kaç sene bekliceğim belli olsaydı.Bizimde bikaç ay sonra aramıza mesafaler gircek hemde öyle böyle değil ayrı ülkelerde olcaz ve nasıl görüşcez nasıl idare edicez bilmiyorum.En az 3 sene beklicem.Beklemek sorun değil aslında benim için.Herşeye katlanırım çok şükür sevgilimede güveniyorum ama geleceğimz o kadar puslu ki.Ben mezun olduktan 2 sene sonra mezun olcak sonra başka bi avrupa ülkesinde tecrube kazanmak istiyo.Benide yanında istiyo ama hiç bilemiyorum ben oralarda yapamam gibi geliyo.Yani konular istekler o kadar karma karışıık ki bazen çok bunalıyorum etrafımlada paylaşamıyorum kendi kendimi yiyorum :(

Tek bildiğim birbirimizi çok seviyoruz ama aramızda ki mesefaler hep artıcak ve evlenme konusu geçiyo mutlaka aramızda ama ona çok zaman var hayatımızı düzen kurmadan en basitinden ev ve iş konularını ayarlamadan evlenmeyi düşünmüyoruz ki buda normal olan e hal böyle oluncada yıl üstüne yıl biniyo ah ah çok dertliyim aslında birde ailemde biliyo annem şimdiden sıkıştırıyo ne planlıyosunuz diye e anne diyorum erken evlenme planınız yoksa neden berabersiniz diyo zaten aileyi karıştırmayı hiç istemedim ama üstüne babam bile öğrendi keşke biraz daha dikkatli olsaydımda ailemi karıştırmasaydım

Ne güzel ya en azından bekliceğiniz zaman belli keşke benimde kaç sene bekliceğim belli olsaydı.Bizimde bikaç ay sonra aramıza mesafaler gircek hemde öyle böyle değil ayrı ülkelerde olcaz ve nasıl görüşcez nasıl idare edicez bilmiyorum.En az 3 sene beklicem.Beklemek sorun değil aslında benim için.Herşeye katlanırım çok şükür sevgilimede güveniyorum ama geleceğimz o kadar puslu ki.Ben mezun olduktan 2 sene sonra mezun olcak sonra başka bi avrupa ülkesinde tecrube kazanmak istiyo.Benide yanında istiyo ama hiç bilemiyorum ben oralarda yapamam gibi geliyo.Yani konular istekler o kadar karma karışıık ki bazen çok bunalıyorum etrafımlada paylaşamıyorum kendi kendimi yiyorum :(

Tek bildiğim birbirimizi çok seviyoruz ama aramızda ki mesefaler hep artıcak ve evlenme konusu geçiyo mutlaka aramızda ama ona çok zaman var hayatımızı düzen kurmadan en basitinden ev ve iş konularını ayarlamadan evlenmeyi düşünmüyoruz ki buda normal olan e hal böyle oluncada yıl üstüne yıl biniyo ah ah çok dertliyim aslında birde ailemde biliyo annem şimdiden sıkıştırıyo ne planlıyosunuz diye e anne diyorum erken evlenme planınız yoksa neden berabersiniz diyo zaten aileyi karıştırmayı hiç istemedim ama üstüne babam bile öğrendi keşke biraz daha dikkatli olsaydımda ailemi karıştırmasaydım

aynen. arkadaşın konusunu dağıtmak gibi olmasın ama bu da gelecekle ilgili diye sölüyorum, aileler bilince onların ayrı istekleri oluyo, sizin sevgilinle ayrı istekleriniz oluyo. bunlar arasında ortak bi yol bulmak çok zor. mesela biz sevgilimle ben mezun olunca söz istiyoruz. seneye kpssye giricem ve kısmetse atanırsam beni başka bi şehre yüzüksüz yollamak istemiyo, ben de açıkçası orada kendimi korumak adına evliyim demeyi düşünüyorum. annem ben mezun olunca adı konsuz artık diyo. sevgilimin annesi hemen şimdi nişan istiyo. sevgilim benden sonra mezun olucak, sevgilimin babası o mezun olup askerliğini bitirip iş sahibi olduktan sonra 1 yıl içinde söz-nişan düğünü yapmak istiyo. ama eş durumu tayini olursa nikahın önceden kıyılması lazım. açıkçası şartlar ne gerektiriyosa onu yaşamak zorundayız. ama bizi pek anlayan yok malesef..

Canım öncelikle merhaba demek istiyorum çoktandır yorum yapmıyordum :) tatlım bide şunu söyleyim bana msj atmıştın ben cevap yazamadım yeteri kadar yorum yapmadığım için neyse gelelim konuya :)
Öncelikle devam ediyor olmanıza gerçekten çok sevindim canım ve bakıyorum devam etmekle kalmamış az zamanda çok yol almışsınz evlilik den söz ediliyor :) ayy hadi inşallah :) bekleme konusuna gelince canım yanlış hatırlamıyorsam 21 yada 22 yaşındaydn yani ömür o kadar hızlı geçiyor ki sen şimdi dönüp geriye baktığın zaman ömrünün o kadar çabuk geçtiğini anlayacaksin 2.5-3 yılın lafı olmaz tatlım ayrıca bizim oğlanın bide askerliği var ama onuda atlatırsnz siz:) belki gitmeden evlenirsnz :) aile konusunda içini dinle ama ailendn bilen biri olsa sanırım iyi olabilir diye düşünüyorum anne baba şart değil kardeşin yada ablan yengen varsa ne bilim bunlar bilebilir galiba canım

Canım öncelikle merhaba demek istiyorum çoktandır yorum yapmıyordum :) tatlım bide şunu söyleyim bana msj atmıştın ben cevap yazamadım yeteri kadar yorum yapmadığım için neyse gelelim konuya :)
Öncelikle devam ediyor olmanıza gerçekten çok sevindim canım ve bakıyorum devam etmekle kalmamış az zamanda çok yol almışsınz evlilik den söz ediliyor :) ayy hadi inşallah :) bekleme konusuna gelince canım yanlış hatırlamıyorsam 21 yada 22 yaşındaydn yani ömür o kadar hızlı geçiyor ki sen şimdi dönüp geriye baktığın zaman ömrünün o kadar çabuk geçtiğini anlayacaksin 2.5-3 yılın lafı olmaz tatlım ayrıca bizim oğlanın bide askerliği var ama onuda atlatırsnz siz:) belki gitmeden evlenirsnz :) aile konusunda içini dinle ama ailendn bilen biri olsa sanırım iyi olabilir diye düşünüyorum anne baba şart değil kardeşin yada ablan yengen varsa ne bilim bunlar bilebilir galiba canım

canımm öncelikle yorumunu görünce çok mutlu oldum en sıkıntılı zamanlarımda güzel fikirlerinle hep destekçim olmuştun unutmam yani :16: aslında bende öyle düşünüyorum çabuk geçer diye ama dediğim gibi ailemden kimse bilmediği için içime biraz sıkıntı çöktü ama burada sizlerin yorumu sayesinde rahatladım eğer bölümünü 4 yıllığa tamamlarsa sadece 5 ay yapıp gelecek askerliğini :17: gerçekten çok özlüyoruz birbirimizi umarım sorunsuz geçer seneler aşkımıza aşk katarak :31:

yani henüz söylemediğim için başka bir talibim çıktığında uygun görebilirler diye endişeleniyorumm:26:

canımm eğer ailen başka birini uygun görürse ozaman mecburen erkek arkadaşın olduğunu söylersin.Anlayışla karşılayacaklardır.3 sene konusuna gelince birbirni çok seven iki insan değil 3 yıl 10 yıl da bekler.ikinizde birbirinize güveniyorsanız zamanı hiç dert etmeyinn.

canım biz birbirimizi 6,5 yıldır bekliyoruz ve bi 4-5 yıl daha da beklemek zorundayız
hayat şartları işte
bu bekleme işinin dezavantajları çok ama avantajı da büyük
en önemlisi ilişkinin temelinin ne kadar sağlam olup olmadığı ortaya çıkıyor
böylece sevgilinin evlenmek için doğru bi insan olup olmadığını kısmen anlıyabiliyosun
seviyosan devam ediceksin
engeller bu süreçte tabii ki çıkacak
ama önemli olan engelin çıkıp çıkmaması değil, sizin aşkınızın bu engeli aşacak kadar büyük olup olmadığının ortaya çıkması

biz de 6 yılı geçkindir sevgilimle birlikteyiz ve daha en az 2-2,5 yıl var ve ben 28 sevgilim 27 yaşında sana bi anlatsam yaşadıklarımızı burdan köye yol olur ;) ben aileme söylemedim sadece kardeşim biliyo onunsa tüm ailesi biliyo ayrıca bizim hem ailelerimizin yaşadığı yerler ayrı ve uzak şehirler ayrıca ben ailemin yanında da değilim başka bir şehirde çalışıyorum o da ailesinin yanında değil başka şehirde bana 3 saat kadar mesafede bir yerde okuyor olsun beklerim seviyorsan beklersin ayrıca sen yetişkin birisin illa herşeyi ailene anlatmak zorunda değilsin sonuçta bu senin ilişkin belli bi noktadan sonra kime ne uzun ilişkilerde birbirini daha iyi tanıyosun ben iddia ederim bi çok evli çiftten daha iyi tanıyoruz birbirimizi velhasıl seviyosan ve en önemlisi karşındakine inanıyo ve güveniyosan herşeye değer bence

biz de 6 yılı geçkindir sevgilimle birlikteyiz ve daha en az 2-2,5 yıl var ve ben 28 sevgilim 27 yaşında sana bi anlatsam yaşadıklarımızı burdan köye yol olur ;) ben aileme söylemedim sadece kardeşim biliyo onunsa tüm ailesi biliyo ayrıca bizim hem ailelerimizin yaşadığı yerler ayrı ve uzak şehirler ayrıca ben ailemin yanında da değilim başka bir şehirde çalışıyorum o da ailesinin yanında değil başka şehirde bana 3 saat kadar mesafede bir yerde okuyor olsun beklerim seviyorsan beklersin ayrıca sen yetişkin birisin illa herşeyi ailene anlatmak zorunda değilsin sonuçta bu senin ilişkin belli bi noktadan sonra kime ne uzun ilişkilerde birbirini daha iyi tanıyosun ben iddia ederim bi çok evli çiftten daha iyi tanıyoruz birbirimizi velhasıl seviyosan ve en önemlisi karşındakine inanıyo ve güveniyosan herşeye değer bence

ona çok güveniyorum ve her fırsattada bunu mutlaka ona dile getiriyorum beklemek asla mesele olmaz benim için beklerim fakat o süreçte sorunlar olur ailem açısından diye endişeleniyorum belkide boş yere kuruntu yapıyorum dimi:44:

Canım ailen sana uygun birini arar mı ki ? Mesela ben birini bekliyor bile olsam bana bir adayla gelmez annem babam. Baktın birinden bahsediyorlar annene söylersin zaten annenle paylaşman senin açındanda çok iyi olacaktır.

ona çok güveniyorum ve her fırsattada bunu mutlaka ona dile getiriyorum beklemek asla mesele olmaz benim için beklerim fakat o süreçte sorunlar olur ailem açısından diye endişeleniyorum belkide boş yere kuruntu yapıyorum dimi:44:

canım zamanla tabi ki sorunlar yaşayabilirsiniz biz zamanında çok yaşadık zaman zaman hala yaşıyoruz ama sevince geçiyor önemli olan ilişkiye değer verip birlikte olmak isteğini yitirmemek bir imza hiçbir şeyi değiştirmez sanki evli olunca sorunlar olmayacak mı herşey güllük gülistanlık mı olacak bence bunun evli olup olmamakla alakası yok sorun olacaksa eğer aileler sorun çıkaracaksa evli olmasan da çıkar olsan da zaten bir ilişkinin gücü de burdandır evliyken aynı evi paylaşırken kolaydır sorunların üstesinden gelmek zor olan evli olmadan herşeye rağmen birlikte olabilmek

bence yok yere kuruntu yapıp kendini üzüyorsun ailene söyleme bence baktın sana talip olanlar oluyor hayır dersin sanmıyorum ailen de zorlamaz evlen illa diye farz edelim ki ailen evlen diye ısrarcı oldu o zaman açıklarsın sana yakın hissettiğin aileden bir büyüğüne bu illa annen olmak zorunda değil ne bileyim abi olur abla olur teyze kuzen hala yenge önemli olan anne babanın görüşlerine değer verdiği biri olsun

Back
X