Sevgilim ve sert tartışmalarımız...Nasıl barışabiliriz?

EylulGecesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
4
0
1
Sevgilimle üniversitede tanıştık.2miz de normalde de çabuk sinirlenen insanlarız.Hatta sevgili olmadan önce aşırı tartışırdık, benden nefret ettiğini bile hatırlıyorum.Sonra arkadaşlarımın gerçek yüzünü görmemi sağladı ve birbirimizden hoşlandık.Birbirimize sırlarımızı da anlattık ki bu en şaşırdığım şeydi.Birkaç hafta öncesine kadar ne açığını bulsam diyordum.Artık beni sevdiğinden şüphem yok ama çok tartışıyoruz ve bu tartışmalar bağırmalı ve vurmalı oluyor.Vurma derken bana daha hiç vurmadı.Ama sinirlenince yanımdan ayrılıp duvara vuruyor, elinde ne varsa duvara fırlatıyor.Bana vurmasa bile beni etkiliyor bu durum.Bir gün bir baktım kampüste arkadaşımla sevgilim yan yana tartışıyor.Baktım sesler yükseldi, kavga çıkaracak hemen yanlarına gittim.Biraz sevgilime kızıp arkadaşımı sakinleştirdim.Çünkü sevgilim her şeyden nem kapan biriydi ve arkadaşımla liseden beri tanışıyorduk.Sinirlendi çekti gitti.Arkadasıma sordum ne olduğunu söylemedi.Sevgilimin evine gittim ertesi gün mesajlara cevap vermiyor diye.O, ev arkadaslarıyla sorun yasadıgı için dayanamayıp 1+1 küçük bir eve yerleşmişti.Nadiren de olsa ona giderdim.Sabahla öğle arası.Gittim özür diledim ama hep surat astı.Bir ara dayanamadım sesimi yükseltip hadi ama trip atma ben mi kızım sen mi belli değil dedim.Ondan sonra bir başladı durduramadım.İşte tanıştığımızdan beri ne kadar benim kötülüğümü isteyen kim varsa hepsine iyi davranıyormusum o benim iyiligimi istedi diye böyle davranıyormusum ona.Keşke ben de sana kötü davransaydım arkandan fıstık gibi kız deseydim, sürekli arkandan insanlara senin hakkında o...pu veya f...şe deseydim de sen de bana biraz iyi davransaydın dedi.Ben de dayanamadım tokat attım.Sinirlendi çık dedi, niye korkuyor musun kavga ederiz de kaybedersin diye dedim.(Daha önceden zayıf biri oldugu için bu konularda alay edilme gibi durumları olmus.Ben de o sinirle ağzımdan kaçırdım)Beni itti yan odaya geçti duvardan birkaç kere ses geldi.Sanırım duvara vurdu.Ben de korktum çıktım evden.Okulda karsılasıyoruz ama yüzüme bakmıyor, yolunu çeviriyor.Ben haklı değil miyim bana karşı o... ve f... dedi.Yani tam olarak öyle demese de öyle söyleseydim dedi.Ama ben de sinirliyim ve barışmak istiyorum.Nasıl barışırabilirim onunla?Tekrar benimle ilgilensin istiyorum.Şimdi arkadaşımla da konuşmaya gidiyorum gelince mesaj yazarım

Cocukmusunuz ikinizde, ilk okulda olur boyle seyler.
Barismak istiyorsan , konusmak istedigini soyle ve oturun konussun adam akilli...
Ikinizde sinirliyseniz bunu bile bile lades demeyin tartisma baslarken , sakinlesmesini bekle ve oyle soyle soylemek istediklerini.
Sinirliyken istenmedik seyler soyleniyor sonradan pisman oluyoruz...
Sinirlerinizi dizginlerseniz sorub yasamasiniz.
Ayrica eger okulda arkandan boyle seyler soyleniyorsa ve buna sevgilin sahit oluyorsa bebce sorun onun adamliginda.

Bu iliskiden bi cacik olmaz.
Ben barışmak istiyorum ama pişmanım.Kimse beni onun kadar korumuyor.Sence nasıl düzeliriz?

Bugün duvara vuran yarın...
Sinir problemleri var, hatta bir ara psikolog da araştırıyordu.Ben de desteklerim bu konuda belki biter bu sorunlar ama tek sorun tekrar barışır mı benimle?

Bu arada arkadaşımı aradım benden özür diledi.Ben de ne oldu dedim tekrar söyleyemedi.Başka bir arkadaşıma sordum bu arkadaş arkamdan bu kız bu yurtlarda sürünüyor, bir o...luk yapıp birinin altında sürünse nerelerde yaşar ama haberi yok demiş.Sevgilim de arkadan geçerken duymuş.Kavga bu yüzden başlamış.Ya benim barışmam lazım nasıl tekrar beni sevmesini sağlarım?

Ya haklı olan benim sanıyordum ama onunla tekrar barışmak istiyordum.Baktım haklı olan oymus.O arkadasım arkamdan öyle demiş kavga bu yüzden başlamış.Nasıl barışırım?

Bence düzelmezsiniz çünkü ikiniz de birbirinizden betersiniz. Biriniz ağzı bozuk, diğeri zayıf noktalarını bulup vurma derdinde. Sen ona vurmuşsun, o duvara vurmuş... Senin ona vurman zaten çok kötü o da yarın öbürgün inan bana duvar yerine sana vurur. Ki ben de olsam bana vuran birine vururum. Şiddetin kadını erkeği yok yani. Saygınız bitmiş birbirinize ve hatta belki de hiç saygınız olmamış. Barışsanız bile yine aynı sorunlar olur ben sana söyleyeyim.

Ya bizimki alışkanlık gibi oldu artık.Dedim ya sevgili olmadan önce düşman gibiydik.Sonra işte biraz beni önemsemeye başlayınca tüm buzlar eridi.Ben çözeceğimize inanıyorum.Yani bir barışsın benimle ben bir daha asla ne bağırırım ne de vururum.Sinirlendirmem onu.Ama barışmam lazım.Ondan başka güvendiğim kimsem kalmadı

bence once arkadas cevrenizi degistirin.. ne demekmis o...puluk yapsa nerelerde yasar haberi yok.. biz de ogrencilik yasadik. biz de yurtlarda surunduk.gecenin bir yarilarina kadar calisip gunduz okula gittik.ben bir allahin kulundan boyle bir sey duymadim.sizin nasil bir cevreniz var anlayamadim. iliskinize gelince, zaten saglam olmayan temeller uzerine bir sey insa etmeye calismissiniz, en ufak catirtida basiniza yikilmis. simdi bugun barissaniz yarin daha kotu ayrilirsiniz.bence yol yakinken bazgecin bu sevdadan

Suanda haksiz oldgun icin barismak istiosun eger hakli olsaydin barismak ister miydin bunun disinda kizlar genelde bole konularda erkek arkadaslarindan yana olur ama siz arkadasinizdan yana olmussunuz iki sinirli insan olarak o iliski pek devam etmez

Ikinizde sinirlisiniz boyle olmaz senin biraz alttan alman lazim bazi seyleri yeri geldiginde susman lazim ki büyümesin bazi seyler
ve sevgilin seni korumak istemiş sen dinlemeden hemen yargilamissin.

Hımm bence ayrılmanız daha doğru olur çünkü aranızda ki aşırı öfke ve sinir birbirinize olan saygınızı bitirmiş ve bi ilişkide saygı yok olursa sevginin tek başına yetmediği kanaatindeyim.

Ya ben ne bileyim arkadaşımdır diye beklemiyordum ama anlaşılan bir erkekle arkadaş olunmuyormuş.Biz normalde de hep arkadaşlarım arasında veya başkalarıyla dalga geçerdik ama bu kadar da değil.Lütfen yardımcı ol sence nasıl kendimi affettiririm ona?Hayatımda ilk defa biri karşılığı olmadan beni düşünüyor

Suanda haksiz oldgun icin barismak istiosun eger hakli olsaydin barismak ister miydin bunun disinda kizlar genelde bole konularda erkek arkadaslarindan yana olur ama siz arkadasinizdan yana olmussunuz iki sinirli insan olarak o iliski pek devam etmez

Bu soruyu yayınlarken haklıyım sanıyordum ve soruda da barışmak istediğimi söyledim.Çıktıktan sonra öğrendim gerçeği.Ben açıkçası güvenemedim ona ama aslında tek güvenmem gereken oymuş.Nasıl affettiririm kendimi?Ben sakinleşirim o da zaten sakinle

Ikinizde sinirlisiniz boyle olmaz senin biraz alttan alman lazim bazi seyleri yeri geldiginde susman lazim ki büyümesin bazi seyler
ve sevgilin seni korumak istemiş sen dinlemeden hemen yargilamissin.

Bir daha sinirlenmeyecem, o da kendini düzeltmek istiyor hep zaten.Ben de yardımcı olurum ona.Nasıl affettiririm kendimi?

Ben ona güvenemedim ondan.Aslında tek güvenmem gereken kişi oymuş.Sinir konusunda da ben düzeltebilirim kendimi o da kurtulmak istiyor sinirli tavırlarından.Yardımcı olurum ona.Ama nasıl affettiririm kendimi?

Özür dileyip zamana birak
yada ne kadar pişman olduğunu onu korumak icin boyle bisey yaptigini öğrendiğini soyle seviyorsa affeder
sinirliyse şuan affetmez ama siniri geçince affedecektir merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…