İyi de değişecek adam kendini nişanlılık döneminde belli eder. Yorum yazdığım üyenin de eşi nişanlıyken artık eskisi gibi olmaz demiş mi demiş.
Ne diye evleniyorsunuz bu tip insanlarla? Evlenmeyin.
Bende nişanlıyım, hiçbir şey de değişmedi. Nişanlılık güzel geçmesi gereken bir dönem değil mi? Evlendikten sonra her şeyin daha güzel olması gerekmez mi? Baştan taviz vermeyin o zaman. Ben buyum, karakterim bu. Sen beni böyle sevdin, evlilik hiçbir şeyi değiştirmeyecek, ben yine böyleyim diyin.
Kaybetme korkusu diyorsun da, bence bizim hissettiğimiz acizlik. Sen hiç acizliğinden karakterinden, sevdiklerinden, hobilerinden ödün veren erkek gördün mü? Biz erkeğiz diyip çıkıyorlar işin içinden. Böyle bir tavırla karşılaşınca, hayat artık herkese zor, herkese tehlikeli diyip ağırlığını koymalı bir kadın.
Ben birçok kadının bile bile lades dediğini düşünüyorum. Evlenince değiştiririm mantığıyla hareket ediyorlar.
Ama sende iyice ölç biç aşkzor, Erkekler asla değişmezler. Elindeki hamur olsa, sen kendin şekil versen de mayası neyse o. Lütfen kandırma kendini, gözünü aç, sana uymuyorsa zorlama. Katlandığın insanla mutlu olamazsın. İyisiyle, kötüsüyle hoşgörebilmen lazım.