Sevgilime mezun olduğum okulu yalan söyledim

Hayatta bazen işler pek iyi gitmeyebilir üniversite hayal edemeyecek kadar zorlu dönemler geçirmiştim o dönemde hala içimde acısını taşıyorum
Belki de öyledir bilemem. Aslında öyleyse olanı anlatsanız daha dikkat çekerdiniz sevgiliniz için.
Ama söyleyin gitsin mırın kıdır eder belki iki gün küser sonra daha çok bağlanır.
Bu dönem böyle dert etmeyin ya bakın çok normal görenler de oldu sizi seven insan hepten normal görür

Bu hikayeyle uzaktan yakından alakam yok
Katı kuralları olan bir şirkette çalışmalarımla açık öğretim diplomama rağmen kabul aldım
Bir anlık hissiyatla söylemiştim bu şekilde
Maalesef kompleksleri olan birisiniz çok büyük ihtimalle. Sizin gibi çevremde var birkaç örnek cunku. Genelde şunu iddia ederler 'benim diplomam yok ama bunlardan daha çok şey biliyorum.' (Çok çalıştım cabaladim her şeyi biliyorum şuan çok iyi yerlerdeyim hep bunu kanıtlamaya calisirlar) oysa ki gerçekten bir yerlere gelen insanların kimseye bir şey kanıtlamaya ihtiyaci yoktur. Hep bu minvalde insanlar olurlar genelde. Umarım siz öyle değilsinizdir. Kendiyle barışık insanlar her zaman daha çekicidir unutmayın
Her şey insanlar için geri dönüşsuz bir şey degil. Ama imajiniz sarsilir mi, evet

Yalan benim ağzıma yuva yapmış şekilde. En son çalıştığım yerdekilere idarecilik sınavına çok iyi çalıştığımı söyledim, sınav geldi geçti ne oldu? Foss. Söylemesen iyiymiş. Ama olan olmuş. Gülerek şaka yapmıştım de 😁😁

Son düzenleme:
Maalesef kompleksleri olan birisiniz çok büyük ihtimalle. Sizin gibi çevremde var birkaç örnek cunku. Genelde şunu iddia ederler 'benim diplomam yok ama bunlardan daha çok şey biliyorum.' (Çok çalıştım cabaladim her şeyi biliyorum şuan çok iyi yerlerdeyim hep bunu kanıtlamaya calisirlar) oysa ki gerçekten bir yerlere gelen insanların kimseye bir şey kanıtlamaya ihtiyaci yoktur. Hep bu minvalde insanlar olurlar genelde. Umarım siz öyle değilsinizdir. Kendiyle barışık insanlar her zaman daha çekicidir unutmayın
Her şey insanlar için geri dönüşsuz bir şey degil. Ama imajiniz sarsilir mi, evet
Şimdi buradaki amaç zaten kendimi anlatıp içinde bulunduğum duruma yorum almak olduğundan bazı noktalarda bilgi vermek amacıyla yazıyorum bu noktaları
Yoksa kendimi hayatımı gayet barışık yaşıyorum ve şükran doluyum
Söylediklernize de katılıyorum elbette ancak amacım kendimi anlatmak olduğundan böyle

Yok tabiki çalıştığım şirket ve üst yöneticilerim gayet biliyorlar linkedinde de okulumla ilgili bir şey paylaşmıyorum.Geçen gün neden güncellemiyorsun linkedin hesabını diye sordu hatta o günden beri bu konu içimi kemiriyor.
Hatta sevgilim ile daha sevgili değilken yüksek lisansta aynı sınıftaydık ben sonradan yüksek lisansa başladım ama farklı şeylet nedeniyle dondırdum falan…
Merhaba,
O yalanı söylerken değersizlik hissetmişsin söylemişsin.
Bitti gitti.

Şu an öyle değil şartlar değişti.
Sen şu an bu ülkede yüksek lisans yapıyorsun dondurursun başlarsın vs.
Sonuçta lisans bitti yüksek lisans var devamı gelir gelmez.

Çalışmana işine odaklan.
Şu an önemli.
Endişe bit pire gibi yemesin seni.
Hoş oldu da yalanın ortaya çıktı
Evet öyle söylemeye gereği duydum de
Ürkütücü değil
Gözünde büyütme
Sonuca bak
Lisans mı lisans yüksek mi yüksek vs
Kendini eksik görürsen eksik kalırsın

Belki bu durumun şu an ki hali- kendini eksik gördüğün zamana bir göndermedir. Eksik değilsin.

Ben yerinde olsam hemen linkedine yapıştırırım anadolu üniv. Bir de yüksek lisansı.
Hatta sorarlarsa aaaa öyle mi demiştim hatırlamıyorum derdim.

Kimse için o kadar önemli değiliz inan.
Ne hissediyorsak oyuz.

Hakettim mi hakettim…

O kadar

Sevgiler.

Merhaba,
O yalanı söylerken değersizlik hissetmişsin söylemişsin.
Bitti gitti.

Şu an öyle değil şartlar değişti.
Sen şu an bu ülkede yüksek lisans yapıyorsun dondurursun başlarsın vs.
Sonuçta lisans bitti yüksek lisans var devamı gelir gelmez.

Çalışmana işine odaklan.
Şu an önemli.
Endişe bit pire gibi yemesin seni.
Hoş oldu da yalanın ortaya çıktı
Evet öyle söylemeye gereği duydum de
Ürkütücü değil
Gözünde büyütme
Sonuca bak
Lisans mı lisans yüksek mi yüksek vs
Kendini eksik görürsen eksik kalırsın

Belki bu durumun şu an ki hali- kendini eksik gördüğün zamana bir göndermedir. Eksik değilsin.

Ben yerinde olsam hemen linkedine yapıştırırım anadolu üniv. Bir de yüksek lisansı.
Hatta sorarlarsa aaaa öyle mi demiştim hatırlamıyorum derdim.

Kimse için o kadar önemli değiliz inan.
Ne hissediyorsak oyuz.

Hakettim mi hakettim…

O kadar

Sevgiler.
Çok iyi geldi yazdıkların
Sevgiler…

8 aylık bir ilişkim var. Aynı iş yerinde aynı ekipte çalışıyoruz.İyi bilinen bir firmadayız.Zaten arkadaştık ve 8 ay önce birbirimizi farkettik ve ilişkimiz başladı.Kendisi mühendis.Ben ise 2 yıl yüksekokul sonrasında da açık öğretim mezunuyum.Ancak çok hırs ve özen ile çalışarak şu an çalıştığım pozisyona geldim ve emek veren bir insanım.Ancak sevgilim ile sevgili olana dek hiç mezuniyet konuşmamıştık.Çalıştığım firmada hep mühendis çalışanlar olduğu için bu bende kompleks yarattı ve sohbet sırasında yüksekokul okuduğum okulu lisans eğitimi almış gibi söyledim.Ancak artık ilişkimizin boyutu değişiyor ve bu sakladığım şey beni günden güne yiyip bitiriyor Ona söylemek istiyorum ama imajımın zedelenmesinden ve beni terk etmesinden inanılmaz korkuyorum.
Sizce ne yapmalıyım?Siz olsanız nasıl davranırdınız iki tarafa da kendinizi koyduğunuzda?
Yalan soylemek bana hep sacma gelmistir ama boyle b*ktan yalan solemek cok komik ya ne gerek vrdi bukdr entirikaya . Sni oldugun gibi kabul etmeyecegini dusundugun yaninda rahat edemedigin veya eksigini bile soyleyemedigin biriyle ne kadar ilerlemis boyut atlamis olablrsinki. Bn evlendigimde ki benimde cok iyi bir isim vardi ama lise mezunuydum esim uni hic saklamadm hatta cok tembeldim dedm evlendikten sonra o da bana destek oldu okumak istedim uni bitirdim bunu kendm icin yaptim gelismek icin komplex asla yapmadım ne okuyanlar gordum bos teneke ne okumayanlar gordum bni bile cebinden cikaran. Onemli olan bnm icin hep gelisime ogrenmeye yeniliklere acik insandir bunu taktir ederm bn

Son düzenleme:
Açıkça burada yazdıklarınızı söyleyin ve pişman olduğunuzu belirtin. Nedense terk etmeyeceğini düşünüyorum ama tabi belli olmaz

8 aylık bir ilişkim var. Aynı iş yerinde aynı ekipte çalışıyoruz.İyi bilinen bir firmadayız.Zaten arkadaştık ve 8 ay önce birbirimizi farkettik ve ilişkimiz başladı.Kendisi mühendis.Ben ise 2 yıl yüksekokul sonrasında da açık öğretim mezunuyum.Ancak çok hırs ve özen ile çalışarak şu an çalıştığım pozisyona geldim ve emek veren bir insanım.Ancak sevgilim ile sevgili olana dek hiç mezuniyet konuşmamıştık.Çalıştığım firmada hep mühendis çalışanlar olduğu için bu bende kompleks yarattı ve sohbet sırasında yüksekokul okuduğum okulu lisans eğitimi almış gibi söyledim.Ancak artık ilişkimizin boyutu değişiyor ve bu sakladığım şey beni günden güne yiyip bitiriyor Ona söylemek istiyorum ama imajımın zedelenmesinden ve beni terk etmesinden inanılmaz korkuyorum.
Sizce ne yapmalıyım?Siz olsanız nasıl davranırdınız iki tarafa da kendinizi koyduğunuzda?
Bir an önce doğruyu söyleyin

Biri bana aynı yalanı söylese ayrılırım. Siz ayrılmaz mısınız?

Ben sana ön lisans demiştim sen lisans mı anladın bebeğim benim 🥰🥰 diyeceksin shdjd
Bence tem cümle ile kalmamıştır bu muhabbet. Zor durum. Adam öğrenince kaçacak zaten. Lisans mezunu değil diye değil , yalan söyledi diye kaçacak

Benim bir arkadaşım sevgilisi de 2 yıllık mezun olduğu halde mühendisim diye yalan söylemişti. Oysa ki arkadaşım da aof işletme mezunu. Belki 7 yıl çıktılar aileler tanıştı kızın babası cocuga iş bulmak için diploma istedi çıktı ortaya her şey ve yalancı bu demek diye sorun çıkardı işin tadı kaçtı son ise ayrılık.
Ondan sonra sen benden vazgeçtin, vayy sevmedin vayyy yıllarımı aldınnn..
Dürüst olmayan bendim de demiyor.

Bu tip yalanlar er geç ortaya çıkar.

Yerinizde olsam linkedine apaçık bilgileri yazarim, görüp bir sey derse de yanlış anlaşılma olmuş olmalı derim. Ama huylanacaktir ne yazık ki.

Şahsi olarak böyle birşeyin altında asla kalamam. Karşımdaki böyle bir yalan söylese de mümkün değil affetmem. Yerinizde olsam DGS tekrar üni sınavı vs kazanır okurdum o derece de takardim. Tek tavsiyem söylediğiniz bölümü soylediginiz üni de gidip kazanmanız

Acik acik soyleyin gitsin bitsin. Adam deli mi bu sebeple sizi terk edicek. Cocukluk yapmissiniz belki de yasiniz gercekten kucuktur bilmiyorum, sen linkedinde neden guncel degilsin dedin diye artik soylemek istedim keske sacmalamasaymisim afedersin dersin ve susarsin. Cok fazla kendini aciklayan cumleler kurma uzun uzun. Sen ne kadar ustunde durursan o da senin kadar ustunde durur.

sizi mezun oldugunuz okula göre tercih ettiğini sanmıyorum, yalan söylediğiniz için kırılabilir. Yalnız birazcık kompleksleriniz var kendi kanatlarınıza güvenseniz sorun kalmayacak.

hemen anlatın,yarın uzun yıllarınızı verdiğiniz ilişkiniz bitebilir bitecekse baştan bitsin ,devam edecekse baştan devam etsin

Yazi diliniz kendini suçlayıcı tarzda ve buda karşı tarafın üstünüze gitmesine sebep olur.
mesela bulustunuz konusuyorsunuz Ahmet sana birsey söyleyeceğim ben onlisans mezunuyum ( ki onlisans dan nasıl yüksek lisans yapılır hala bunu dunusunuyorum) 4 yıllığa tamamlarken bıraktım.

Yazi diliniz kendini suçlayıcı tarzda ve buda karşı tarafın üstünüze gitmesine sebep olur.
mesela bulustunuz konusuyorsunuz Ahmet sana birsey söyleyeceğim ben onlisans mezunuyum ( ki onlisans dan nasıl yüksek lisans yapılır hala bunu dunusunuyorum) 4 yıllığa tamamlarken bıraktım.
Lisans zaten tamamladım ama aöf den

Back
X