Sevgilime nasıl destek olabilirim

coffee91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
25.045
866
168
33
Merhaba arkadaşlar,

Erkek arkadaşımın cuma günü babası vefat etti . O gün çok kısa konuştuk. Cenaze memlekette oldu hemen yola çıkıldı. Ben haliyle gidemedim.

Darmadağın olmuştu aramalarıma mesajlarıma çok cevap alamadım. Cumartesi günü defnedildikten sonra yine bir kaç kelimelik çok kısa mesajlaştık.

pazar günü mesaj attım. dün (Pazartesi) Mesajıma cevap verdi .haftasonu döneceğini söyledi.
Bende geldiğinde haberleşelim dedim.

size sorum şu ki erkek arkadaşıma bu süreçte destek olmak istiyorum. Geldiğinde yanına gitmek istiyorum. Fakat nasıl davranmam gerektiğini ne yapmam ne demem gerektiğini bilmiyorum.

bu süreçte belki sürekli aramak yazmak yanlıs olur diye yada çok konuşmak istemez ailesiyle olmak ister vs diye çok arayıp yazmadım. doğru mu yaptım bilmiyorum

Sevgili olduğumuz dönemde eşim de annesini kaybetmişti çok ani bir şekilde. Farklı şehirlerdeydik biz. Evine döner dönmez yanına gittim. Şefkat göstermeniz yeterli gelecektir. Çünkü söyleyecek bir şey yok. Ne derseniz deyin acısı çok taze. Yanında olun, sarıp sarmalayın.

Allah rahmet eylesin. Bence doğru yapmışsın. O haliyle zaten mesaj atmışsın atmamışsın pek umrunda olmaz. Hem acısı, hem defin işlemleri gelen gidenler. Döndüğünde buluşursunuz. Eğer ailesiyle tanışıyorsan uygun bir zamanda başsağlığına gidersin. Onun dışında yapılabilecek pek birşey yok maalesef ölüm acısını hafifletebilecek.

Söyleyecek hiçbir şey yok.. O an tüm kelimeler anlamını yitiriyor. 2 ay olacak neredeyse eşim babasını kaybetti, o üzüldüğünde kilitleniyorum hiçbir şey yapamıyorum sadece sarılarak destek verebiliyorum çünkü ne söylesem boş biliyorum.. Siz de onu gördüğünüzde sarılın ama çok konuşmayın samimiyet her şekilde hissettirir kendini.

Allah rahmet eylesin. Bence doğru yapmışsın. O haliyle zaten mesaj atmışsın atmamışsın pek umrunda olmaz. Hem acısı, hem defin işlemleri gelen gidenler. Döndüğünde buluşursunuz. Eğer ailesiyle tanışıyorsan uygun bir zamanda başsağlığına gidersin. Onun dışında yapılabilecek pek birşey yok maalesef ölüm acısını hafifletebilecek.
Evet değil mi .sürekli mesaj atsam derdim o acının içinde mesajlaşmak falan gibi algılanır diye çekindim.
Bu seferde umrumda değilmiş gibi mi gözüktü acaba dıyorum

Sevgili olduğumuz dönemde eşim de annesini kaybetmişti çok ani bir şekilde. Farklı şehirlerdeydik biz. Evine döner dönmez yanına gittim. Şefkat göstermeniz yeterli gelecektir. Çünkü söyleyecek bir şey yok. Ne derseniz deyin acısı çok taze. Yanında olun, sarıp sarmalayın.
Bende yanına gidicem de ailesinin evinde mı olur kendi evıne geçer mi bunu kestiremiyorum. Evet tabiki acısı çok taze sarılmak istiyorum bir an önce

Birde haftasonuna kadar yani o dönene kadar aramam gerekir mi yada mesaj atmam yoksa kendi haline mi bırakayım

Birde haftasonuna kadar yani o dönene kadar aramam gerekir mi yada mesaj atmam yoksa kendi haline mi bırakayım

Bilemedim haftasonuna da çok var daha. İstersen açık açık yaz. 'Canım seni arayıp sesini duymak istiyorum ama sen ailenle ilgilenirken rahatsız etmekten çekiniyorum. Aklım hep sende. Hep yanındayım bunu bil. Konuşmak istersen 7/24 telefonum açık. İstemezsen de anlarım döndüğünde karşılıklı otururur, sarılır susarız birlikte.' Bu tarz birşey mesela.

Bilemedim haftasonuna da çok var daha. İstersen açık açık yaz. 'Canım seni arayıp sesini duymak istiyorum ama sen ailenle ilgilenirken rahatsız etmekten çekiniyorum. Aklım hep sende. Hep yanındayım bunu bil. Konuşmak istersen 7/24 telefonum açık. İstemezsen de anlarım döndüğünde karşılıklı otururur, sarılır susarız birlikte.' Bu tarz birşey mesela.
Dün yazdım. Aklım hep sende yanında olmak istiyorum döndüğünde haberleşelim gibi
Ama bu dediğinizde güzel bu tarz bişeyde anlamlı olur

Geldiğinde sarılın bir şey demeye gerek yok.
Erkekler babalarını kaybettiğinde güçlü durmak zorunda hissttirilirler. Siz sadece onun acısı olduğunu ve kısa zamanda kendine geleceğini ifade edin.

Geldiğinde sarılın bir şey demeye gerek yok.
Erkekler babalarını kaybettiğinde güçlü durmak zorunda hissttirilirler. Siz sadece onun acısı olduğunu ve kısa zamanda kendine geleceğini ifade edin.
evet güçlü durmaya çalışıyor
sarılmak istiyorum bir an önce :(

Evet bencede çok arayıp darlamayın. Arada mesaj atın en azından umursamadığınızı düşünmesin. Geldiğinde de hepimizin ölecek yaşta olduğunu, en azından bir mezarı olduğunu ve mutsuz vefat etmediğini vs söyleyerek biraz olsun rahatlatabilirsinşz

İlk bir hafta çok gelen giden oluyor; yoğun oluyor insan biraz da uyuşmuş gibi, iki üç hafta sonra iyice çökmeye başlıyor acısı, o zaman daha çok desteğe ihtiyacı oluyor insanın. Belki gelen gidenle ve cenaze ile meşgul ve yoğun olduğu için mesajlara kısa yanıt veriyordur ama siz yine de ona en az eskisi kadar yakın olun, yanında olduğunuz hissettirin. İnsan böyle büyük bir acı yaşayan birinin karşısında ne yapacağını nasıl davranacağını bilemiyor bazen ve bu yüzden de uzak durduğu oluyor ama aslında tam tersi, yanında olmak lazım. Sizin hiçbir şey yapmanız gerekmiyor hatta hiçbir şey yapmayın siz onun yanında olun yeter. Hatta ne yapacağını bilemeyip, "ölenle ölünmez" "üzme kendini" vs gibi laflar söylemek daha sinir bozar öyle zamanda. , Siz ne yaparsanız yapın ne söylerseniz söyleyin, babasını yeniden hayata getiremezsiniz onun acısını da hafifletemezsiniz, o acısını yaşayacak, ama acının yanında bir de yalnızlık yaşamasın en önemlisi bu. Babası yok ama hayat devam ediyor siz varsınız, iste kardeşi var annesi var nesi varsa işte, bunlara ihtiyaç duyuyor insan hayata tutunmak için. Yanında durun yeter, her zamanki gibi kendiniz olun.

evet güçlü durmaya çalışıyor
sarılmak istiyorum bir an önce :KK43:
Allah rahmet eylesin cok zor bi donem Allah yardimcilari olsun siz sevdiginizin yaninda olun yalniz olmadigini hissettirin, cevresindeki diger insanlarin yaninda guclu olmaya calisabilir ama sizin yaninizda acisini yasamasina, aglamasina, icini dokmesine izin verin, sıkıca sarilip elini tutun

Back
X