• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilime nişan attığımı söyleyemiyorum

Kız hamile kalmak istiyor mu sadece adamın ne istediği mi önemli? Konu sahibi tırsıp burada konu açıp hamile olabilir miyim diye soruyor. Maalesef geri çekilme yöntemi diyor. Bir kadın niye her ay bu korkuyu yaşasın? Evleneceği kızı bulunca hemen hamile mi bırakması gerekiyor? Geri çekilme yöntemi sizce korunma mı ve gebelik isteseler niye geri çekilme yöntemi denesinler? Ayrıca adamın bir sürü ilişkisi olmuş, çok hızlıymış yazdığına göre. Hastalık bulaşma ihtimali sıfır mı sizce?
Kız hamile kalmak istemiyorsa kaderini bir erkeğin ellerine bırakmayacak ipleri eline alması lazım sanki, evlilik öncesi için konuşuyoruz tabiki. Sadece böyle bir şey olmuş seni sevmiyor önemsemiyor demek doğru mu bana saçma geldi konuyla alakasız.

Geçmiş nasıl önemli değil? Geçmişinde aldatıp nişan bozulmasına neden olan adamla evlenmem mesela. Biri için nişan önemsizdir başkası için nikah. Ama iş ciddiye biner binmez karşı taraf haberdar edilmeli. Başkasından duymak ciddi güvensizliğe yol açar kim bilir başka ne saklıyor derim ben olsam.

Dedikoducu akrabalarınız varsa ve onlardan veya başkalarından duyma ihtimali varsa onlar söylemeden siz söyleyin.
Böyle bir ihtimal yoksa da kimseye bir şey demeyin bence gerek yok.
Nişanlılık süreci de sevgililik süreci gibi bir şey zaten.

Kız hamile kalmak istemiyorsa kaderini bir erkeğin ellerine bırakmayacak ipleri eline alması lazım sanki, evlilik öncesi için konuşuyoruz tabiki. Sadece böyle bir şey olmuş seni sevmiyor önemsemiyor demek doğru mu bana saçma geldi konuyla alakasız.
Ben bu konu özelinde yazdım. İki yetişkin ne isterse onu yapar. Konu sahibi kendini dünyanın en dürüst adamına dünyanın en kötü şeyini yapıyormuş gibi hissetmemeli. 3 aylık ilişkide kimse kimseyi sevemez hoşlanır sadece. Size saçma ve alakasız gelen hayatın gerçeği. Her ay hamilelik korkusu yaşamanın nesi size alakalı mantıklı geliyor? Yaşamasın o halde demekle geçiştiremeyiz, demek ki istemediği halde kaybetmemek için boyun eğiyor. Yoksa niye maalesef geri çekilme desin? Kaderini bir erkeğin eline bırakan kişi olduğu için soruyoruz niye korunmuyorsun diye.

Nişanlılık karşılıklı evlenme vaadine ilişkindir ve Medeni Kanunda yeri vardır. Yargıtay, "Nişanlanma bir aile hukuku sözleşmesidir " der. Bu yönüyle de sevgili olmaktan hayli farklıdır.

Kendi adıma, evlenilecek kişiye daha önce nişanlanıp ayrıldığını "söylememek " diye bir seçenek olduğunu düşünmüyorum, olsa olsa "saklamak" olur o.

Siz saklamak istersiniz ya da istemezsiniz buna kimse karışamaz; sadece sonradan duyulursa zor durumda kalırsınız.

Söyleyecekseniz , ilişkimiz daha önce bu konuyu paylaşmayı gerektirecek bir yola girmiş değildi,o aşamada gerek görmedim - der, geçersiniz.

Ben bu konu özelinde yazdım. İki yetişkin ne isterse onu yapar. Konu sahibi kendini dünyanın en dürüst adamına dünyanın en kötü şeyini yapıyormuş gibi hissetmemeli. 3 aylık ilişkide kimse kimseyi sevemez hoşlanır sadece. Size saçma ve alakasız gelen hayatın gerçeği. Her ay hamilelik korkusu yaşamanın nesi size alakalı mantıklı geliyor? Yaşamasın o halde demekle geçiştiremeyiz, demek ki istemediği halde kaybetmemek için boyun eğiyor. Yoksa niye maalesef geri çekilme desin? Kaderini bir erkeğin eline bırakan kişi olduğu için soruyoruz niye korunmuyorsun diye.
Hala saçma ve alakasız maalesef

İyi de bunu erkek yapsa ayrıl deriz. Nişan attığını gizleyen söylemeyen erkeği görsek gömer toprak atarız, kadın olunca niye çifte standart? Evlilik yolundaki ilişkinin bitme nedeni önemli. Anlaşamadık ayrıldık başka, anneciydi ailesinin sözünden çıkmıyordu başka. Eski sevgililer önemli değil ama nişan dediğin aileler giriyor işin içine. Nişan bozulma nedenini belki ben de yaşayacağım, bilirsem önlemimi alırım. İyi niyetli kötü niyetli mutlaka biri yumurtlar, başkasından duymak hiç hoş değil.
Topa tutariz dediklerinizin arasinda ben yokum. Ben tutmam. Sevgilimin kocamin benden once ne halt ettigini umursamam, egerki ondan raziysam.. dolayisiyla cifte standart yapmiorum. Esimin eski sevglisinden banane varsa eski nisanlisindan banane. Birbirlerini salmislar gecmis gitmis. Asiksam hayatimda hicbirsey degismez. Karsimdaki adamin da ayni tavirda olmasini isterim. Degilse zaten asik olmakla hata etmisimdir 🤷

Pastanede kendi aranızda yüzük takmadıysanız; nişanın bir resmiyeti, ailelerin de dahil olduğu bir yönü mevcut bildiğiniz gibi.

Adam bu nişan olayını sonradan akrabalardan veya konu komşudan duyunca güveni sarsılmayacak mı? Başka sakladığı neler vardır demeyecek mi ?
Ben de dedim benim muhtesem yorumuma nie siritmis 🤷 anladim 🤭

Back
X