• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin aile yaşantısı beni ürkütüyor

onu burada belirtmeyeyim canım ama güya ben doğuluymuşum ailesi öyle diyor yani baskıcı aile yapımız varmış :)))bu ailenin yanında benim ailem gayet özgür

bana hiç baskıcı gelmediniz sanırım örf ve adetlerine düşkün ne kadardır berabersiniz sizi sevdiğinden emin misiniz birde güvenir misiniz

İyi değerlendirin bence.
Şimdiden herşeyi herkese soruyorsa, bunu da açık açık söylüyorsa,
ilerde de böyle mi olacakmış sordunuz mu?
Birilerinin emri altında olan erkekle evlilik yürümüyor malesef.
Hele de alışık değilseniz.
Eğer hayata sadece kendi gözleriyle ve dar bakıyorsa bu insanlar ve erkek arkadaşınız,
hep ailem ailem diyorsa, çok zorlanırsınız.
Öyle büyük dağlar oluşuyor ki sonra arada.
Erkek arkadaşınızla bazı şeyleri açık açık konuşun.
Hayatınızda yaşayacağınız herşeyi başkalarına mı soracakmışsınız öğrenin bence.

Bu olaylar cidden küçümsenecek şeyler değil.
Seninkinin ailesi bir de köyde oturuyormuş.
Benimkiler köyde oturmuyor, buna rağmen her sene köye gidilecekmiş diye baskı yapıyorlar.
Bu bayram ben köye gitmek istemedim.
Kayınvalidemle de pek aram yok zaten, hele de böyle zorlamalar olunca,
hiç gitmek istemiyorum ve gitmedimde, kıyamet koptu.
Ama ben gitmedim yine de, eşimde gitmedi.
Biz aynı şehirlerde bile değiliz, ama hayata öyle dar ve egolarıyla bakıyorlar ki
hep kendi istekleri olsun, siz ne isterseniz diye kimse sormuyor.
Ben de dediğiniz gibi bu baskılara alışık biri değilim,
çünkü ben küçüklüğümden beri kendi ayakları üstünde duran biri oldum.
O yüzden de birşey yapacağım zaman devamlı birilerine sormak istemiyorum.
Ayrı bir yuva kurduysam da, kendi kararlarımı almak benim hakkım.
Herkes herşey kendine sorulsun istiyor.
Ve bunda kültürün, yetiştiği ortamın, eğitimin de payı var.
Onlar istiyor ki , zamanında onlar ne yaşamışsa, ben de onu yaşayayım.
O devir geçti malesef, zorla birşey olmuyor.
Bu bahsettiğiniz şeyler, bir evliliği bitirebilecek kadar önemli.
O yüzden aile yapısınıda, erkek arkadaşınızın tavırlarını şimdiden mutlaka dikkate alın bence.

cnm bence bu arkadaşın yazdıkalrına kulak ver çünkü çok çok doğru söylüyor..aileler sürekli müdahele adip kendi ne yaşamışlarsa sürekli anlatıp her olayda laf dokunduruyorlar ve bu insanı çok sıkıyor..bak 3 yıllık evliğim eşimle kavgalarımızın sebebinin %98i onun ailesi %2si bizim nedenlerimiz..aile anlayışsız olunca ,eşinde ağzını açıp tek kelime etmeyip,onlar ne söylerse haklı biz susucaz mecbursun deyince,huzur kaçıyor..aman dikkat iyi üdşün taşın ve ailesini iyi tanı..ama içine girmeden de tanınmıyor işin zor..

3 sene canım güveniyorum ama ama ama hep ama
bak bu amalar senin peşini evlenincede bırakmazsa benim gibi depresyondan çıkamazsın..

cnm bence bu arkadaşın yazdıkalrına kulak ver çünkü çok çok doğru söylüyor..aileler sürekli müdahele adip kendi ne yaşamışlarsa sürekli anlatıp her olayda laf dokunduruyorlar ve bu insanı çok sıkıyor..bak 3 yıllık evliğim eşimle kavgalarımızın sebebinin %98i onun ailesi %2si bizim nedenlerimiz..aile anlayışsız olunca ,eşinde ağzını açıp tek kelime etmeyip,onlar ne söylerse haklı biz susucaz mecbursun deyince,huzur kaçıyor..aman dikkat iyi üdşün taşın ve ailesini iyi tanı..ama içine girmeden de tanınmıyor işin zor..

bak bu amalar senin peşini evlenincede bırakmazsa benim gibi depresyondan çıkamazsın..
haklısın canım aile de 1-2 kez görüşmeyle tanınmaz ki sanırım ne bileyim siz daha tecrübelisiniz sonuçta

cnm bu olay artık çekingenlikten v.s çıkmış artık ilgisizliğe girmiş.bu kadarda olmaz.herkezden çok eğer seninle ciddi düşünüyorsa hayatının en önde gelen insanı sen olmalısın bana göre.(anne baba ve siz)dede dayı amca falan bunlardan bile sonra geliyorsan bence çok iyi düşün derim.bu yapılan düpe düz ilgisizlik.alınma cnm ama sana hak ettiğin değeri vermiyor olabilir..:26:
canım ona sorunca sorun yok diyor ama ben de bıktım sorun yoksa böyle davranmasın zaten aylardır görüşmüyoruz uzaktayız diye telefonlarda kesilince fena oluyorum

sizce ailelerin evlilikler üzer,inde etkisi yok mu

bence ailelerin evliliğin üzerinde etkisi var, çünkü ben yakın çevremdede görüyorum ailenin yaptığı huzursuzluklar yüzünden eşler çok kavga edebiliyor, hatta ayrılıyor.. Bu sevgililik döneminde bile oluyor.. ama tabi şöyleki sevgiliniz eğer sizi o ortamda rahatlıkla koruyabilirse sorun olmaz merak etmeyin.. önemli olan siz ile ailesi arasındaki dengeyi kurabilmesidir.. sevgilinizde bence o özelliğe dikkat edin derim... Bazı ailelerde kararlar büyüklere danışılarak alınır(sevgilinizin anne babasından bahsetmemişsiniz öldüler mi?) Eğer bu konularda çok sıkı bir aileyse şimdiden ona sorular yöneltin bence.. mesela aranızda evlenince olabilecek olaylardan örnek verin, şu olursa naparsın? gbilerinden...veya açık açık konuşun derim evlenincede onlaramı danışıcaksın yoksa kendi aramızdamı halledicez diye? sonuçta 3 yıl geçirmişsiniz...
arkadaşlarda yazmış evlilikte aileler arasında yaşam, kültür vs.. önemli fakat her iki tarafta birbirine ayak uydurmaya çalışırsa çok sorun olmaz diyebilirim.. herkesin evliliğinde az çok vardır, olanlarda artık biraz sineye çekilicek sanırım...

eğer başka şehirde yaşayıp bayramdan bayrama görüşecekseniz çok da müdahale olmaz diye düşünüyorum.
ama her adımını dedesine amcasına soruyorsa, kendi özgür iradesiyle karar veremiyorsa bu biraz sorun yaratabilir. :(

ayrı yaşanacaksa sorun niye çıksın..ama aile ilişkileri sıkı fıkı gelip gitmeler çok oluyorsa ya sevdiğime can feda diyip devam diyeceksiniz,yada bana uymaz deyip sevdiğinizi yarı yolda bırakacaksınız..

bende kalabalığa alışkın değilim,akrabam yok denecek kadar az onunki fazla ama benim sevdiğimi terketmem için bi sebep olamaz bu,ne güzel işte bundan önce hayatımda olmayan renklilik olacak,bir değilişklik bir ahenk yani tahammüllü gözle bakmayınca olumsuz sonuç çıkıyor ama tölerans gösterince renkli gözküyor..

Back
X