• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi bana çektirecek gibi görünüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailesiyle hic tanısmamassınız, onlar da sizle tanısmamıs. Simdiden beni sevmiyorlar mı istemiyorlar mı demeniz icin erken. Kendi sevgilinizle olan iliskinize bakın ailesinin sizinle olmayan iliskiye kafayı takmak yerine.
Kimisi yetistigi cevreden birini ister, mesela Çerkes olur Çerkes gelin ister, gibi gibi. Bunlar faktör olabilir, sizi begenmemis olabilir kime ne? Yasınızı kücük bulup, tanısmak evlenmek gibi konulara sıcak bakmıyor olabilir zira ikiniz de daha ogrencisiniz ya da kendisi oldugu gibi sorunlu bir kadındır ne yapsanız kulp takacaktır.
Ailesiyle tanısın, kendiniz gözlemleyin anlarsınız zaten. Su asamada bunlara takmak, zamanı bosa harcamak. Dedigim gibi kendi iliskinize odaklanın daha simdiden boyle yaparsanız, ileride zaten boyle yapmıslardı diye bir cok seye kuruntu yaparsınız.

ne güzel ya hukuk okuyorsun mezun olunca bu tiplerden günde 10 tane reddedeceksin. ben bile asgari maaşla adam reddediyorum gerisini sen düşün :D
bırak şu bebeği, kendine gel bu dertleri düşünmk için fazla erken değil mi?
noluyor biliyor musun? aile seni takmadığı için sen bi yerlerini yırtsan da hiçbir şey değişmiyor, oturuyorsun poponun üstüne :D

Sevgilinizin sizin aileniz için böyle kaygıları var mı? Niye şimdiden böyle şeylere giriyorsunuz, güzel bir bölümde okuyorsunuz, rekabetin çok olduğu bir alan aynı zamanda. Kişisel ve akademik gelişiminizin çok önemli olacağı bir bölüm. Bu kadar erken bu işlere girip, böyle saçma kaygılar peşinde olmasanız daha güzel olur. Beğenmeyen küçük oğluna almasın lafı vardır ya öyle düşünün. Sürekli karşı taraftan daha aşağı, beğendirmek zorundaymışsınız gibi hissetmeyin, hissettirmeyin.ve de bazı şeylerin sinyalini önceden alıyorsanız dikkate alın, yaklaşmayın. Gerçi uzaklaşanı görmedim hep evlendikten sonra dank eder...

Kardesime sevdir kendini cumlesine takildim ben ve hic hosuma gitmedi.
Kimseye kendini begendirmek zorunda degilsin. Ailesinin seni begenip begenmemesine neden takildin onu anlamadim. Sevgilin anneci belli ve isin zor. Anneci koca es ile annesi arasinda denge kuramaz. Ve tek bildigim erkek deger verirse ve laf soyletmezse, erkegin ailesi de laf soyleyemiyor esine. Ancak sevgilin pek senin arkanda duracak gibi degil.

Tanışıp ne yapacaksın allasen, iki tarafın aileleleriyle de ne kadar geç muhatap olunursa o kadar iyi. Önce bir düzeninizi kurun, işiniz gücünüzü bir halledin. Vıdı vıdı herkes bir laf söylüyor, kaldı ki bunun ailesi seni yer ben sana diyeyim. Şu an aşığım seviyorum falan diyorsun da böyle ailesine düşkün tipler ailesi sevmediği an ya da sana bir laf söylediği an gözünün yaşına bakmaz harcar seni. Ha ben full domestik takılırım, ne derlerse uyarım, kan kusar kızılcık şerbeti içtim derim dersen nema problema.

Bence bırak onlar çabalasın, olduğun gibi ol ve kendini sevdirmek için kesinlikle ekstra bir şey yapma. Erkek tarafı kendini kaf dağında görür her zaman ama bakarsın aslında bir numaraları yoktur. Sakın kendini küçük görme, ezdirme. Sevgiline de bu izlenimi verme.

Bana kalırsa tanışma da olacak okul bittiği gibi 2 sene olmuş ailenin daha sevecen olması lazım daha girişken olması lazım oğlumun sevdiği kız Vs daha çok muhabbet geçer evde bari sosyal medyadan falan ekler ne bileyim kuzen Vs ile tanıştırır.Böyle soğuk aileler hiç hoşuma gitmiyor sanki kızı beğenmiyor gibi sonra aldıkları gelin de tam komedi oluyor beni beğenmedi de bu mu gibi? Yüce Allahın adaleti işte.Dikkat et derim tehlikeli bir vaka.bu ara erkekler gönül eğlendirmeye çok meraklı aileyi devreye sokmuyor uzun süre.ailede soğuk ve gönlü yoksa oralı olmuyor sonra bir nedenden ayrılık falan klasik artık Ama böyle adamlar ve aileleri aldıkları ahlarla ömür boyu mutlu olamaz bunu da unutmasınlar.bu arada genel konuştum bu konuya bakarak erkek arkadaşın ve ailesi hakkında sadece yüzeysel konuşabiliriz yanlış anlama.

Acaba kızkardeşine kendini yengene sevdir demiş midir?? Hiç sanmam
Aaa olur mu hiç el kızı o vurucan kırbacı vurucan kırbacı 😏 yarın bir gün kardeşin beni sevmedi dese sanane lan kimi sevip sevmediğine sen mi karar vereceksin diye dayılanır. Bunlar böyle.

Sana tafsiye aileler tanisirken sende ozaman tanış . Erken tanışma .
Seni sevmedikleri için değil görmeden nasıl sevmesinler .. oğlunu pylasamayan bir kadın var. Veya belkide aklında aslında başka biri var ondan seni istemiyor.
Erkek arkadaşına guveniyorsan adım at çünkü zaten standart kayınvalideler böyle. 😄
Ama yok bana sahip çıkmaz çok bağımlı dersen koşarak kaç.
Tanistiğinda da herkese kendini sevdirmeye çalışma mesafeli dur .sürekli asık surat ya da güleç surat olma😉
Kizkardesine kendini sevdirmek zorunda değilsin o da seni sevmek ,beğenmek zorunda değil. Birbirinize saygı duymak zorundasiniz.
Yani asıl mesele erkek arkadaşının duruşu olabilirmi? Önemli olan bu . Kayınvalide adayın standart kayınvalide .. En azindan belli etmis . Bide bunlarin canım cicim balım diyerek kötülük yapanı var. 😉

Yıllardır bdvde takılıyorum bir konuyu okumaya başladıysam yarım bırakmam merakımdan sonuna kadar okurum ama buna dayanamadım. Anlatımın inanılmaz sıkıcı. Kız kardeşi fotoğrafı beğenmemiş o kısma kadar okuyabildim, bence çok gereksiz şeyleri dert etmişsin.

bence zaten is evlilik yoluna girmeden ,resmiyete girmeden aramasinlar ve sizde aramayin ailesini.nasilsa sonra hep goruseceksiniz...ama tanisip fikrimiz olurdu birbirimizden derseniz ilk zamanlar gercek yuzunu gostermez cogu kisi.bu sefer bayramiydi seyraniydi telefon yada ozel ilgi beklentisine girerler.sizin varliginizdan haberdarlar birakin aramasinlar.nekadar mesafe okadar iyi saygi cercevesinde.insta fygrafnizi gorumceniz incelemekten begenmeyi unutmus olabilir cokta takilmayin boyle seylere .ama erkek aradasiniz aile ve iliski konusunda engeyi Ayarlayamiyor gibi yani olumsuz yorumlari size anlatip hakli olarak kafanizi bulandirmis.vee sifir beklenti sonsuz mutluluk getirirrrr👋

Evet bende böyle düşünüyorum gerçekten. Yani iki sene oldu insan hiç mi tanışmaya çalışmaz hiç olmadı aramaz. Bir kere sevgilim şey dedi aslında "uygun bir zaman dilimi olsaydı ve tanışsaydınız güzel olurdu dedi. Dışarıda bir kahve icerdiniz annemle dedi. Ve orda çok garip bir şekilde şu cümleyi kurdu "Gerçi benim için zor bir olay. Senin yanına mı oturucam yoksa annemin yanına mı bilemedim" dedi. Ve şok oldum resmen. Bu ne kadar saçma bir düşünce biçimi. Ben de bozulduğumu çok çaktırmamaya çalıştım çünkü sinirlerimi belli edersem kontrol edemeyen biri oluyorum. Bende dedim ki "benim yanıma oturman gerek ama annen bunu sorun edecekse onun yanına da oturabilirsin" dedim. Hemen çevirdi yok annem niye sorun etsin neyse ben masanın yan kısmına otururum dedi mesela.
Sanki annesi onu bu konularda biraz garip yetiştirmiş gibi hissediyorum. Annesi böyle şeyleri kıskanacak biri bence..
garippmis gercekten.ya ailesiyle boyle iliski konularini anlatmadgi icin ilk defa tanistiracagi icin kendi icinde utaniyor siz daha iyi tanirsiniz.utangaclikmi, pisiriklikmi ,fazlaca ailesine duskunlukmuu

Kardeşine ailesine kendini sevdirmek zorunda değilsin ne demek kardeşime kendini sevdir
Sen orda keşke denemek için deseydin bi ağzını arasaydın kesin net bi şekilde anlardın ana kuzusumu olduğunu
Kardeşine kendimi niye sevdiriyim sevmezse kendi bilir deseydin bence
aynenn dan dannnn 🔫🔫azcik da o dusunsun bizimkilerle anlasabilirmi diye hep mi bayanlar dusunecek

Bu sitede eminim ki benden daha tecrübeli bir sürü abla var ve size ilişkimle ilgili kafamı kurcalayıp beni üzen bazı olayları anlatıp danışmak istiyorum.
Benim 2 senedir hayatımda biri var. İlk ciddi ilişkim diyebilirim ve evlenmeyi düşünüyoruz. Biraz onu ve kendimi anlatayım daha iyi anlamanız açısından. İkimizde hukuk okuyoruz. O seneye mezun oluyor bende bir sonraki seneye. Evlenmeyi düşünüyoruz birbirimizi seviyoruz. Tabiki bazı sorunlar tartışmalar oluyor ama her ilişkide olduğu kadar. Fiziksel olarak da tarif etmem gerekirse (çünkü belki bunun da bir önemi olabilir) görsel olarak gayet güzel bir kızım sevimli bir yüzüm var. Toplum tarafından beğenilen biriyim yani. Sevgilimde az peşimden koşmadı :) Sevgilime gelecek olursa o benim biricik bebeğim her şeyini beğeniyorum ama hani öyle yakışıklı biri değil normal bir tipi var. Ben onu çok seviyorum o ayrı :)
Benim kafamı karıştıran şey daha çok ailesi... Ailelerimiz bu iliskiyi biliyor fakat henüz en ufak bir tanışma olmadı. Yani ailesini kulağıma gelen şeyler kadarıyla tanıyorum. Bana garip gelen kısmı 2 senedir sevgiliyiz annesi hiç mi benimle konuşmak istemiyor hiç mi beni beğenmiyor. Sevgilimden ailesiyle ilgili en ufak güzel bir yorum duymuyorum. Kendimi övmek istemiyorum ama eğitimli hanım hanımcık tatlı bir kızım. Ama kulağıma hiç iyi birşey gelmedi. Sevgilime sordum güzel bir dille. Bana "biz böyle şeyleri pek konuşmuyoruz ailem seçimlerime her zaman güvendiği için yorum yapmaz pek" dedi. Ama ailesine aşırı düşkün olduğu için olayı böyle yorumladığını düşünüyorum.
Gelelim bir ikincisine. Bizden 3 yaş küçük bir kız kardeşi var ve abisinin her resmini beğenir. Abisi 2senenin sonunda benimle olan güzel bir resim paylaştı instagramda ve kız kardeşi bunu beğenmedi. Gördüğüne eminim sosyal medyada aktif biri. Bana biraz garip geldi. Takipleşmiyoruz onunla ama abisi benimle resim atınca neden beğenmedi?
Bir keresinde de sevgilim kardeşinin beni görünüşümden dolayı kıskandığını söyledi. Kardesimin kıskanç bir yapısı var tanışınca sevdir kendini dedi. Bende espriye vurdum merak etme sever beni filan diye ama endişeliyim bu konuda.
Bir diğer mesele ise sevgilim başka bir şehirde üniversite okuyor ve ailesinin yanına geldiği zaman eskiden hemen benimle buluşmak isterdi yanıma gelirdi ne biliyim arardi falan
Son bir senedir ailesinin yanına gidince asla benimle buluşmuyor beni hiç aramıyor. Sorunca da meşgul olduğunu söylüyor ama bana inandırıcı gelmiyo bu durum
Kendi kendime acaba ailesi benimle ilgilenmesinden rahatsız mı oluyor diye düşünüp üzülüyorum. En son evden çıkıp benimle buluşmak için geldiğinde henüz bir iki saat bile geçmemişken annesi ne zaman eve geleceksin diye aradı yanımda ve henüz yeni gelmişti o da annesine kızdı anne daha yeni geldim diye. Buna da alınmıştım. Sonrasında bir daha yanıma gelmedi evden. Eve gidince beni hiç aramıyor da. Artık istenmeyen gelin olduğumu düşünmeye başlıyorum daha şimdiden.
Anlatmayı unuttuğum çok önemli bir olay daha var. Sevgilimin kuzeni nişanlandı biz yeni sevgili olduğumuz dönemlerde ve annesi o kızı çok beğenmiş. Sevgilim benim resmimi ilk gösterdiği zaman da onlar daha çok yakışıyor eltimin gelini daha güzel falan demiş. Sevgilim ilk aylarda ağzından kaçırdı bunu ve ben çok takılı kalmadım kız çok güzel heralde diye düşündüm. Taki kızın resmini görene kadar. Sadece annesi beni beğenmediği için kızı anlatmak istiyorum yoksa hiçkimsenin görüntüsü hakkında yorum yapmak haddime değil. Kız gerçekten çirkin. Anladım ki annesi daha şimdiden kaynana moduna girdiği için beğenmemiş beni. Kardeşi de görümce moduna girmiş.
Ablalarım siz ne önerirsiniz siz yaşadınız mı böyle şeyler? El üstünde tutulmayacak biri olduğumu düşünmüyorum. Ailesinin daha şimdiden böyle olması beni çok korkuyor
Hic kendini yakma okulunu bitir mesleğini yap sonra cok canin yanar herkes senin kadar sansli degil malesef

2 senede tanışmak istemeyebilir aileler. Biz 4 senenin sonunda birbirimizden eminken tanıştırdik aileleri. (keza annesiylede öylede evlilik konuştuk annesi ve babasıyla tanistim. )Daha üniversite 3. Sınıfsın ve ayrı şehirlerde bir ilişki yürütüyorsun. Üstelik seninle aynı şehirde olunca bulusmayan 2 senede anca yeni fotoğrafını koymuş birisiyle. Sosyal medyada beğenme vs vs önemli değilde neden aileden cekinmedigi halde senin fotonu yeni koydu?
Aslında uzun uzun yazmayacaktım konuya çünkü fake olduğunu düşünüyordum yüzeysel yazımın yüzünden ama değilsende yuzelselligi bırak daha küçüksün evliliğin e si yok ortada kaynana görümce gidiyor maşallah.

Bunları düşünmek için çok erken değil mi? Sevgilinin bir yılı senin iki yılın var mezun olmak için. Stajı üstüne koy üç yıl. Üç geçecek iş bulacak yada ofis açacak, kendi ayakların üzerinde duracak evlilik için adım atacaksın nerden baksan dört yıl. O süre zarfında kim öle kim kala. Ayrıca eşimin ailesi beni el üstünde tutsun, iltifat etsin gibi bir beklentiye girmekte manasız. Misal bizde eşimle hukukçuyuz üniversite yıllarından tanıştık bir gün olsun ailesi de beni pohpohlasın hukuk okuyorum güzelim de gibi bir düşüncem hiç olmadı. Kaldı ki somut bir şey de anlatmamışsın, kardeşi fotoğrafınızı beğense ne beğenmese ne, şahsen ben böyle şeylere hiç takılmam. Çokta tın yani, küçük şeylere takılıp kendimi üzemem kafamı yoramam. Sana da bakış açını değiştirmeni tavsiye ederim.
Ben orada bir sürü olay anlattım yalnız ayrıca evlilik meraklısı olmadığımı sevgilimin bu konuda çok aceleci olduğunu da dile getirmemiştim. Annesiyle ilgili de birkaç şey duydum duyduklarım da yazdığım o saçma şeyler. Herkesin sanki günlük hayatlarında hiçbir problemi takmayıp olgunca görmezden geliyormuş gibi yorum yapması çok komik geldi 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X